- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Sava nije best buy nego tesko sranje.
Nemas jeftino a dobro. Uzmi si uniroyal oni su neka sredina.

Isto sava, kleber,nexen, fulda, a vidim imaš u vulkalu 400kn nokian, a i duže traju nego uniroyalke koje su mekane kao zimske.
Samo nemoj fuldu, 2 godine stare, presle 50k km, nista se poderale nisu, na kisi ne drze nis
Kako je moguce da nakon 50.000km nisu stanjile profil?
Sta je guma tako tvrda? To nije dobro nikako za mokro,
a i na suhom i hladnom nije pozeljno. Eventualno na ekstremnim vrucinama ce imati bolje
performanse kod kocenja i dobro drzati, ali ti ne trebas gumu samo za jedan vremenski uvjet.
Skoro pa nista, gledas gumu rekao bi da je kupljena prije tjedan dana. Niti ne drzi nista, octavia 55kw benzinac na mokrom ne mogu s tom gumom se prikljucit na cestu malobrze bez da zavrti, ziva plastika
To je bas lose. Sta kaze proizvodjac? Posalji im mail i poslikaj,
i pitaj ih jel im poznat taj problem, daj im DOT da mogu znati kad je proizvedena.
Ako povuku te gume radi sigurnosti, nekom ces spasit glavu, a vjerovatno dobit i druge gume 4free.
Na stranici kupi-ulje imate velike popuste tako da se ispalti uzeti unaprijed stvari.
CASTROL MAGNATEC STOP-START 5W-20, 4L- 300kn
GM (OPEL) DEXOS2 5W-30, 5L- 166kn
CASTROL EDGE TITANIUM 5W-30 507.00, 4L- 260kn
Ta je stranica legit koliko vidim
A el zna netko nešto o ovoj?netko naručivao?
Za tu stranicu motorna ulja ne znam ali ona prva je legit, kupovao sam filtere i ulje tamo. Od Sava gume sto dalje, ima Kleber Krisalp HP3 ali ne znam kakva je.
Kod stare na corsi b zimska fulda 6 godina i 40k km voza se ljeti i zimi sad su pri kraju. Iako ove zime nije bilo puno snježnih dana uspio sam se provest na njima po snijegu i bljuzgi i normalno drže, svaku jesen su rotirane , svaka 2 tjedna premazane i auto stoji većinom u hladu. Tak da ona priča da gume nakon 4-5 godina se mogu bacit pada u vodu. Sve ovisi o ponašanju prema gumi.
Rok trajanja gume je 10 godina, samo vecina guma do 5 godine ispuca ili se potrosi.
haha to sam čekao, konkretan odgovor
Bio sam prije dva tjedna, obišao dva tokića, oba zatvorena, prošao pored ciaka (poslovnica pored molydona u sesvetama) također bila zatvorena za maloprodaju, skoćit ću sljedeći tjedan, pa pogledat za filter
Kaže mi kolega na poslu, bio u tokiću prije dva tjedna u nekom selu van Zagreba, nije mogao uć, ali su mu sa ulaza poslovnice prodali šta je tražio
a tesko ti pitat, uzmem, posaljem i mirna bosna :D
Provjeri i smjesu (svjecice, lambda, bobine...)
bili smo preko vcdsa pratili i vakum, n75 ventil, turbo bypass ventil, smjesu na mafu, sve oke
missfira nema, budemo pogledali jedan dan to sto si naveo
ovak nekak se cuje, 1:30, sam malo manje pistav zvuk, al negdje preko 4k okretaja
i desna poluosovina je masna od neceg
al nismo primjetili da dimi
glupo pitanje: alternator?
Kod stare na corsi b zimska fulda 6 godina i 40k km voza se ljeti i zimi sad su pri kraju. Iako ove zime nije bilo puno snježnih dana uspio sam se provest na njima po snijegu i bljuzgi i normalno drže, svaku jesen su rotirane , svaka 2 tjedna premazane i auto stoji većinom u hladu. Tak da ona priča da gume nakon 4-5 godina se mogu bacit pada u vodu. Sve ovisi o ponašanju prema gumi.
Ima istine u tome
zima 2014 kupio novi set Michelina Alpin A4 iz 2013 godine.
Odradile 6 zmskih sezona i imaju 5mm mesa na sebi, preko ljeta uredno skladištene u podrumu
Koristit ću ih još 2020/2021 i onda idu na "otpad" jer ne mislim se vozit više s gumom starijom od 7 godina
Ima istine u tome
zima 2014 kupio novi set Michelina Alpin A4 iz 2013 godine.
Odradile 6 zmskih sezona i imaju 5mm mesa na sebi, preko ljeta uredno skladištene u podrumu
Koristit ću ih još 2020/2021 i onda idu na "otpad" jer ne mislim se vozit više s gumom starijom od 7 godina
pa nebi ni trgovci bas imali pravo prodavat do 5 godina staru gumu ako je dobro skladistena...samo ovo "dobro skladistena" u RH je veliki upitnik....
Da, u Njemačkoj sigurno paze na to puno više.
Prošle godine sam kupio felge na kojima su bile Michelin iz 2005. Vozio se njima nekih 2 tjedna pošto sam sređivao stare felge a trebao mi je auto, i po suhom su bile kao i trenutne hankook, ali po mokrom se osjetilo da su gotove.

haha to sam čekao, konkretan odgovor
Bio sam prije dva tjedna, obišao dva tokića, oba zatvorena, prošao pored ciaka (poslovnica pored molydona u sesvetama) također bila zatvorena za maloprodaju, skoćit ću sljedeći tjedan, pa pogledat za filter
Kaže mi kolega na poslu, bio u tokiću prije dva tjedna u nekom selu van Zagreba, nije mogao uć, ali su mu sa ulaza poslovnice prodali šta je tražio
a tesko ti pitat, uzmem, posaljem i mirna bosna :D
Provjeri i smjesu (svjecice, lambda, bobine...)
bili smo preko vcdsa pratili i vakum, n75 ventil, turbo bypass ventil, smjesu na mafu, sve oke
missfira nema, budemo pogledali jedan dan to sto si naveo
ovak nekak se cuje, 1:30, sam malo manje pistav zvuk, al negdje preko 4k okretaja
i desna poluosovina je masna od neceg
al nismo primjetili da dimi
glupo pitanje: alternator?
Ma nije, alternator je naprijed, ovo se bas iza cuje za suvozaceve strane di turbina dode, sad il je turbo ili je cijev, ide 5.5 u RS performance pa cemo vidjet na izmjenu lanca i natezaca
a sto se tice guma, imali smo michelin zimske, 5mm sare, stare 5 godina, po suhom su dobre bile, al na mokrom se vidjela starost, al su bile vozene i preko ljeta
Pozdrav, ako osoba prilikom registracije automobila uz obvezno auto osiguranje nadoda još neke dodatne stvari (zaštitu bonusa, osiguranje stakla, zaštitu u slučaju naleta na životinju...), ako se taj auto proda, naravno i polica ide na novog vlasnika, da li novi vlasnik isto ima pravo na sve te ugovorene stvari? Hvala
Pozdrav, ako osoba prilikom registracije automobila uz obvezno auto osiguranje nadoda još neke dodatne stvari (zaštitu bonusa, osiguranje stakla, zaštitu u slučaju naleta na životinju...), ako se taj auto proda, naravno i polica ide na novog vlasnika, da li novi vlasnik isto ima pravo na sve te ugovorene stvari? Hvala
Mislis na prebacivanje ? Prebacit se moze jedino full kasko, tak je meni receno kad sam placao osiguranje u eurohercu.
Nema pravo. On ima pravo na osnovno osiguranje. Moja sestra i stari imali taj slučaj. Prodaš auto i još možeš od osiguranja dobiti nazad dio novaca od tih dodatnih osiguranja
Jel orginal golf mk1 gti ima sat na kontrolnoj tabli pored brzinomjera?
Naletio sam na jedan golf za koji lik tvrdi da je gti ali jedino volan je gti za sada.
Ajde ukratko za znalce jer se stvarno ne kuzim u golfove pogotovo ne stari gti. Ima papire i sve. Koja bi cijena bila ok i da nije gti ?
Jel orginal golf mk1 gti ima sat na kontrolnoj tabli pored brzinomjera?
Koliko se sjećam nema sat već brojač okretaja.
Zato i pitam. Jer prvo sta mi je palo na pamet to ali ne znam jel bilo verzija sa satom. Gti valjda treba imat digitalni mali sat u sredini.
Problem je sto je frend slikao , ne ja. A ne razumije se bas u bilo dta vezano s autima. Posliko je cisto da se vidi da je golf 1. Ne vide se detalji (ni ja ih ne vidim radi kompresije slika). Vidit cu tokom dan dva ako detaljnije poslika to sto mu kazem.
GTI ima 7seg sat u sredini tamo gdje ti je gorivo sada.
Ko da je bitno jel GTI ili ne, ako se hoces ganjat s tim, bolje se odmah ubij nego da ubijes nekog drugog.
https://www.24sata.hr/news/kod-vinkovaca-vatrogasci-rezali-lim-da-izvuku-covjeka-689310