Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.025
|
čitano: 16.554.020
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: Auti - ultimativna tema
Nisu
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
12 godina
Auti - ultimativna tema

Sava nije best buy nego tesko sranje. 

Nemas jeftino a dobro. Uzmi si uniroyal oni su neka sredina.

PSN:Tomislav025
13 godina
neaktivan
Profesor007 kaže...
Preporuka nekih bestbuy(jeftinijih) ljetnih guma u 205,55,r16, kao sto su sava eskimo s3+ za zimu?!

Isto sava, kleber,nexen, fulda, a vidim imaš u vulkalu 400kn nokian, a i duže traju nego uniroyalke koje su mekane kao zimske.

5 godina
protjeran
Za 370kn sto je to bolje?
14 godina
Auti - ultimativna tema

Samo nemoj fuldu, 2 godine stare, presle 50k km, nista se poderale nisu, na kisi ne drze nis

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2020 10:44 (Tony1999).
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Kako je moguce da nakon 50.000km nisu stanjile profil?

Sta je guma tako tvrda? To nije dobro nikako za mokro,

a i na suhom i hladnom nije pozeljno. Eventualno na ekstremnim vrucinama ce imati bolje

performanse kod kocenja i dobro drzati, ali ti ne trebas gumu samo za jedan vremenski uvjet.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
14 godina
Auti - ultimativna tema

Skoro pa nista, gledas gumu rekao bi da je kupljena prije tjedan dana. Niti ne drzi nista, octavia 55kw benzinac na mokrom ne mogu s tom gumom se prikljucit na cestu malobrze bez da zavrti, ziva plastika

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

To je bas lose. Sta kaze proizvodjac? Posalji im mail i poslikaj,

i pitaj ih jel im poznat taj problem, daj im DOT da mogu znati kad je proizvedena.

Ako povuku te gume radi sigurnosti, nekom ces spasit glavu, a vjerovatno dobit i druge gume 4free.

14 godina
ivanzu kaže...

Na stranici kupi-ulje imate velike popuste tako da se ispalti uzeti unaprijed stvari. 

CASTROL MAGNATEC STOP-START 5W-20, 4L- 300kn

GM (OPEL) DEXOS2 5W-30, 5L- 166kn

CASTROL EDGE TITANIUM 5W-30 507.00, 4L- 260kn

Ta je stranica legit koliko vidim

A el zna netko nešto o ovoj?netko naručivao?

http://motorna-ulja.hr

"Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers." - Colin McRae
14 godina
Auti - ultimativna tema

Za tu stranicu motorna ulja ne znam ali ona prva je legit, kupovao sam filtere i ulje tamo. Od Sava gume sto dalje, ima Kleber Krisalp HP3 ali ne znam kakva je.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2020 12:53 (ivanzu).
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kod stare na corsi b zimska fulda 6 godina i 40k km voza se ljeti i zimi sad su pri kraju. Iako ove zime nije bilo puno snježnih dana uspio sam se provest na njima po snijegu i bljuzgi i normalno drže, svaku jesen su rotirane , svaka 2 tjedna premazane i auto stoji većinom u hladu. Tak da ona priča da gume nakon 4-5 godina se mogu bacit pada u vodu. Sve ovisi o ponašanju prema gumi.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Rok trajanja gume je 10 godina, samo vecina guma do 5 godine ispuca ili se potrosi. 

15 godina
1BIT kaže...
RuskeGTT kaže...
Mi radimo stalno, a od proslog tjedna i maloprodaja

haha to sam čekao, konkretan odgovor

Bio sam prije dva tjedna, obišao dva tokića, oba zatvorena, prošao pored ciaka (poslovnica pored molydona u sesvetama) također bila zatvorena za maloprodaju, skoćit ću sljedeći tjedan, pa pogledat za filter

Kaže mi kolega na poslu, bio u tokiću prije dva tjedna u nekom selu van Zagreba, nije mogao uć, ali su mu sa ulaza poslovnice prodali šta je tražio

a tesko ti pitat, uzmem, posaljem i mirna bosna :D

Tony1999 kaže...
RuskeGTT kaže...
Pogledaj cijevi mada meni kad je bilo od IC cijev odspojena, nisam cuo uopce turbo, a cijeli zvuk je bio dublji i sugavi...
Provjeri i smjesu (svjecice, lambda, bobine...)

bili smo preko vcdsa pratili i vakum, n75 ventil, turbo bypass ventil, smjesu na mafu, sve oke

missfira nema, budemo pogledali jedan dan to sto si naveo

ovak nekak se cuje, 1:30, sam malo manje pistav zvuk, al negdje preko 4k okretaja

i desna poluosovina je masna od neceg

al nismo primjetili da dimi

glupo pitanje: alternator?

17 godina
ZooZ kaže...

Kod stare na corsi b zimska fulda 6 godina i 40k km voza se ljeti i zimi sad su pri kraju. Iako ove zime nije bilo puno snježnih dana uspio sam se provest na njima po snijegu i bljuzgi i normalno drže, svaku jesen su rotirane , svaka 2 tjedna premazane i auto stoji većinom u hladu. Tak da ona priča da gume nakon 4-5 godina se mogu bacit pada u vodu. Sve ovisi o ponašanju prema gumi.

Ima istine u tome

zima 2014 kupio novi set Michelina Alpin A4 iz 2013 godine.

Odradile 6 zmskih sezona i imaju 5mm mesa na sebi, preko ljeta uredno skladištene u podrumu

Koristit ću ih još 2020/2021 i onda idu na "otpad" jer ne mislim se vozit više s gumom starijom od 7 godina

16 godina
Ziga kaže...
ZooZ kaže...

Ima istine u tome

zima 2014 kupio novi set Michelina Alpin A4 iz 2013 godine.

Odradile 6 zmskih sezona i imaju 5mm mesa na sebi, preko ljeta uredno skladištene u podrumu

Koristit ću ih još 2020/2021 i onda idu na "otpad" jer ne mislim se vozit više s gumom starijom od 7 godina

pa nebi ni trgovci bas imali pravo prodavat do 5 godina staru gumu ako je dobro skladistena...samo ovo "dobro skladistena" u RH je veliki upitnik....

VenAtoR#2231
17 godina

Da, u Njemačkoj sigurno paze na to puno više. 

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
13 godina
neaktivan

Prošle godine sam kupio felge na kojima su bile Michelin iz 2005. Vozio se njima nekih 2 tjedna pošto sam sređivao stare felge a trebao mi je auto, i po suhom su bile kao i trenutne hankook, ali po mokrom se osjetilo da su gotove.

16 godina
Hankok meni odlican...po onoj zimi prije 2-3 god po lici s astrom bez problema...i po onim nanosima i svemu po cesti.. noc prije zatvaranja sam iso od korenice za udbinu i nazad... A i ljetne su mi super...nove sam na corsi immao i isto super mokro i suho...oni pljuskovi po istri kad istrese milion litara odjednom i bez problema, kao i po suhom...skroz stare ceste serpentine i to.... Meni je best buy guma...al nisam ih bas previse probao pa necu sad tvrdit da je naj naj...imao sam nove alpinke i jednake su mi, kao i continentalke ljetne i isto tu su...
VenAtoR#2231
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2020 21:32 (jocommb).
14 godina
RuskeGTT kaže...
1BIT kaže...
RuskeGTT kaže...
Mi radimo stalno, a od proslog tjedna i maloprodaja

haha to sam čekao, konkretan odgovor

Bio sam prije dva tjedna, obišao dva tokića, oba zatvorena, prošao pored ciaka (poslovnica pored molydona u sesvetama) također bila zatvorena za maloprodaju, skoćit ću sljedeći tjedan, pa pogledat za filter

Kaže mi kolega na poslu, bio u tokiću prije dva tjedna u nekom selu van Zagreba, nije mogao uć, ali su mu sa ulaza poslovnice prodali šta je tražio

a tesko ti pitat, uzmem, posaljem i mirna bosna :D

Tony1999 kaže...
RuskeGTT kaže...
Pogledaj cijevi mada meni kad je bilo od IC cijev odspojena, nisam cuo uopce turbo, a cijeli zvuk je bio dublji i sugavi...
Provjeri i smjesu (svjecice, lambda, bobine...)

bili smo preko vcdsa pratili i vakum, n75 ventil, turbo bypass ventil, smjesu na mafu, sve oke

missfira nema, budemo pogledali jedan dan to sto si naveo

ovak nekak se cuje, 1:30, sam malo manje pistav zvuk, al negdje preko 4k okretaja

i desna poluosovina je masna od neceg

al nismo primjetili da dimi

glupo pitanje: alternator?

Ma nije, alternator je naprijed, ovo se bas iza cuje za suvozaceve strane di turbina dode, sad il je turbo ili je cijev, ide 5.5 u RS performance pa cemo vidjet na izmjenu lanca i natezaca

a sto se tice guma, imali smo michelin zimske, 5mm sare, stare 5 godina, po suhom su dobre bile, al na mokrom se vidjela starost, al su bile vozene i preko ljeta

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2020 22:24 (Tony1999).
12 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, ako osoba prilikom registracije automobila uz obvezno auto osiguranje nadoda još neke dodatne stvari (zaštitu bonusa, osiguranje stakla, zaštitu u slučaju naleta na životinju...), ako se taj auto proda, naravno i polica ide na novog vlasnika, da li novi vlasnik isto ima pravo na sve te ugovorene stvari? Hvala

12 godina
hrčak kaže...

Pozdrav, ako osoba prilikom registracije automobila uz obvezno auto osiguranje nadoda još neke dodatne stvari (zaštitu bonusa, osiguranje stakla, zaštitu u slučaju naleta na životinju...), ako se taj auto proda, naravno i polica ide na novog vlasnika, da li novi vlasnik isto ima pravo na sve te ugovorene stvari? Hvala

Mislis na prebacivanje ? Prebacit se moze jedino full kasko, tak je meni receno kad sam placao osiguranje u eurohercu.

14 godina
hrčak kaže...

Nema pravo. On ima pravo na osnovno osiguranje. Moja sestra i stari imali taj slučaj. Prodaš auto i još možeš od osiguranja dobiti nazad dio novaca od tih dodatnih osiguranja

5 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Jel orginal golf mk1 gti ima sat na kontrolnoj tabli pored brzinomjera?

Naletio sam na jedan golf za koji lik tvrdi da je gti ali jedino volan je gti za sada. 

Ajde ukratko za znalce jer se stvarno ne kuzim u golfove pogotovo ne stari gti. Ima papire i sve. Koja bi cijena bila ok i da nije gti ? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2020 13:55 (Milki).
17 godina
Milki kaže...

Jel orginal golf mk1 gti ima sat na kontrolnoj tabli pored brzinomjera?

Koliko se sjećam nema sat već brojač okretaja.

5 godina
neaktivan

Zato i pitam. Jer prvo sta mi je palo na pamet to ali ne znam jel bilo verzija sa satom. Gti valjda treba imat digitalni mali sat u sredini.

16 godina
moderator
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Mislim da ti najlakše po šifri tipa šasije (ne broj šasije) saznat jel je pravi gti trebalo bi bit 17(2 ili 4) G34. 17 je mk1 golf, 2 ili 4 su broj vrata G- GTI, 3-motor od 112hp, 4 manualni mjenjač. To uslikaj pa stavi da vidimo.

5 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Problem je sto je frend slikao , ne  ja. A ne razumije se bas u bilo dta vezano s autima. Posliko je cisto da se vidi da je golf 1. Ne vide se detalji (ni ja ih ne vidim radi kompresije slika). Vidit cu tokom dan dva ako detaljnije poslika to sto mu kazem.

14 godina
Auti - ultimativna tema

GTI ima 7seg sat u sredini tamo gdje ti je gorivo sada. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2020 15:46 (ivanzu).
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Ko da je bitno jel GTI ili ne, ako se hoces ganjat s tim, bolje se odmah ubij nego da ubijes nekog drugog.

https://www.24sata.hr/news/kod-vinkovaca-vatrogasci-rezali-lim-da-izvuku-covjeka-689310

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice