Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.533.881
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Jedino sto kod LKW-a i Autobusa, kad ti se netko zabije u guzicu, sanse da izgubis zivot su visestruko manje, gotovo nikakve.

17 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Čitatelj kaže...

Jedino sto kod LKW-a i Autobusa, kad ti se netko zabije u guzicu, sanse da izgubis zivot su visestruko manje, gotovo nikakve.

da, jer kad nemas srednji retrovizor ti se svi zabijaju konstantno guzicu ...

imas druga dva retrovizora i vozis s njima, da je lakse i kad imas srednji, je ...

jedino sto drugi vozaci imaju vise strahopostovanja prema vecim autima, osjeti se razlika; puno manje im se trubi i izlijece

s druge strane, nikad nisam vidio auto koji nema bar ono dugme za zatamniti srednje zrcalo kako sto si naveo tako da skidati nema nikakog smisla. cak stovise, ako je toliko kriticno samo ga okrenes na drugu stranu i vratis po danu nazad, neces ga skidati, tako da argument da ga je zbog toga skinio mi je pomalo smijesan

14 godina
odjavljen
Kakve žarulje da stavim u Venta onda(a da nisu halogenke)? Bez da mi jebete sve po spisku.
Šta žarulja mora imat, a šta ne smije imat?
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2019 15:53 (Dex.pwn).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Tungsten

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Stavis isti tip zarulja kao sto su dosle sa automobilom, nazivne snage i nazivni tip. Eventualno malo bolje Philips i miran si.

https://www.philips.at/c-m-au/autolampen/autolampensuche#/lamp-type?brand=61&model=1933&series=2353

Ovo su recimo lampe za moj auto:

https://geizhals.at/philips-longerlife-hir2-55w-9012llc1-a1819686.html?hloc=at&hloc=de&hloc=eu&hloc=pl&hloc=uk

https://geizhals.at/philips-longlife-ecovision-h11-55w-12362llecoc1-a854029.html?hloc=at&hloc=de&hloc=eu&hloc=pl&hloc=uk

https://geizhals.at/philips-vision-w5w-5w-12961b2-a854208.html?hloc=at&hloc=de&hloc=eu&hloc=pl&hloc=uk

https://geizhals.at/philips-vision-p21w-21w-12498b2-a854226.html?hloc=at&hloc=de&hloc=eu&hloc=pl&hloc=uk

https://geizhals.at/osram-original-w16w-16w-921-02b-a1921802.html?hloc=at&hloc=de&hloc=eu&hloc=pl&hloc=uk (ne mogu ni naci Philipsicu trenutno)

Originalka Philips kakva je i u autu je 21€, meni neisplativo, kad cijeli set u Toyoti platim 32€,

sto je manje nego da kupim 6 odvojenih lampi (oko 39€) - a unutra su sve OEM Philips.

Uglavnom vidi koliko ti kostaju Philipsice, ili cijeli Philips paket, ili OEM od VW-a (vjerovatno Philips ili Bosh),

te pojedinacne lampe. Samo pazi dali ti trebaju H1 ili H4, ovisno dali su single ili dual.

Moja preporuka za Vision Plus i X-Treme Vision, a ako zelis da dugo traju - EcoVision i vozi.

Ili si kupis jeftini set tipa Unitec za par € i mijenjas kak ti pasu, kasnije u tu kutiju namiris onim sto fali.

https://geizhals.at/?cat=aumlamp&xf=3083_Sonstige%7E3099_H4

https://geizhals.at/unitec-ersatzlampen-koffer-2x-h1-73086-a1474487.html?hloc=at&hloc=de&hloc=eu&hloc=pl&hloc=uk

14 godina
odjavljen
Šta se ne mogu LEDovi stavit? Ali bez toga bacanja svjetla
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ne mogu, ne igraj se sa glupostima.

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Ne znam - LED je usmjerene svjetlo koje se ne rasprsuje, ne znam kako ce ti raditi sa reflektorom,

te kako ce to smetati vozilima kojima ides u susret, i dali ces uopce imati dobro osvjetljenje.

Na tehnickom po mjerenjima nebi prosao sa LED nikako, jedino ako se hoces svercati,

pa vozati sa sobom originalne, i prije tehnickog mijenjati sa LED-icama, ali to ti nikako

ne preporucam, jer bar ovdje u AT te izvadi sa autoputa i posalje na vanredni tehnicki,

placas kaznu odmah + slep sluzbu + tehnicki pregled vozila.

14 godina
odjavljen
Mislio sam da je jednostavnije sve to oko žarulja
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Pa je, sasvim je jednostavno - stavis zarulje kakve su predvidjene i nemas problema.

Za tebe su zarulje veoma jeftine, jer su dugo na trzistu, dok za moj auto postoji samo 3 modela (HIR2 55W).

Zato i kazem, mozes birati i X-Treme Vision od Philipsa, sprijeda djeluju kao Xenon, a nisu Xenon da bi ikoga smetalo,

i prolazis tehnicki normalno (sacuvas racun i kutijicu od zarulja, nebi smjelo bit problema).

Imas i Racing, tako nesto, jako su dobre, malo skuplje, ali drze do 200h, recimo da dnevno koristis do 2h, to ti je 100 dana (+/- 20%),

dakle racunaj da bi ih tri puta godisnje mjenjao - dok EcoVision rade do 1500h bez frke, dakle bar 2 godine, do 3 godine si miran.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Te racing i rally zarulje su ilegalne. 

14 godina
odjavljen
Ma mislio sam da stavim neke žarulje koje djeluju “hladnije“ od halogenki
14 godina
Auti - ultimativna tema

Sto hladnija halogenka to manje svjetla baca, uzmi OSRAM Laser ili philips extreme , starija auta izgledaju ruzno sa plavim svjetlom. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2019 18:12 (ivanzu).
8 godina
protjeran
ivanzu kaže...

Te racing i rally zarulje su ilegalne. 

Mislim da ove nisu:

https://www.philips.at/c-p/12342RVS2/racingvision-fahrzeugscheinwerferlampe

https://www.philips.at/c-p/12342RVB1/racingvision-fahrzeugscheinwerferlampe

Dex.pwn kaže...
Ma mislio sam da stavim neke žarulje koje djeluju “hladnije“ od halogenki

Ako hoces hladnije, gledaj sta ti pase, H1 ili H4 (vidi po sadasnjim lampama) i kupi si X-Treme Vision, one su ti hladnije i jako se dobro vide,

rade do 800h.

https://www.philips.at/c-m-au/autolampen/neueste#filters=CAR_HEADLIGHTS_SU%2CFK_H4%2CFK_CAR_MORE_LIGHT&sliders=&support=&price=&priceBoxes=&page=&layout=12.subcategory.p-grid-icon

https://www.philips.at/c-m-au/autolampen/neueste#filters=CAR_HEADLIGHTS_SU%2CFK_H1%2CFK_SIGNALING_XTREMEVISION&sliders=&support=&price=&priceBoxes=&page=&layout=12.subcategory.p-grid-icon

https://geizhals.at/philips-x-tremevision-h4-130-55w-12342xv-s2-a1210661.html

https://geizhals.at/philips-x-tremevision-h1-130-55w-12258xv-s2-a1210644.html

Cijena ti je ista, samo vidi koji tip ti pase. Uzivat ces u njima sigurno vise nego sa obicnim OEM.

Al zapamti, sta te briga sta drugi misle o tvojim lampama - bitno je da ti s njima dobro vidis na cesti,

jer jedino za to i sluze. Sva prekenjavanja mozes zaboraviti.

14 godina
odjavljen
Pa da, ali ni ja ne volim kad me netko oslijepi s kratkim
15 godina
neaktivan
Čitatelj kaže...

Onda imas polugu da ga spustis kad te bljesti. Ne moras skidati cijelo srednje ogledalo radi toga.

baš to.. i kad ga spustiš, po noći u glavnom vidiš da je nekaj iza zbog svjetala.. meni je u biti po mraku u glavnom uvijek spušteno jer su farovi na novim autima živa pošast..

ne kužim koja je fora sa tim farovima na novim autima, pa to blješti ko 100 xenona, a svi ih mogu ručno podići da svijetle u nebo.. džaba provjera visine snopa na tehničkom, kada svi opet skroz podignu farove čim izađu van..

jbt strop u autu mi je konstantno maksimalno osvijetljen dok god se neki novi auto vozi iza mene, a ako mi je slučajno blenda za sunce spuštena, mogu na njoj brojati dlake sa vlastite glave koliko se dobro sjena ocrtava.

that shiat needs regulation!!! 

i onda je recimo za usporedbu na mojoj ex preludi, xenon na aftermarket farovima sa lećama ilegalan iako savršeno odrezani snop nikada ne pređe donju granicu zadnje šajbe auta iza kojih se voziš.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
Auti - ultimativna tema

Meni samo SUV smetaju sa svjetlima i sa svojom visinom pa ne vidis nista ispred. 

16 godina
Ticak nemas ni lecu nego reflektore tako da zaboravi na nesto drugo osim halogenih

@nine
Tocno to, ljude boli kita za ostale u prometu, meni je visina kratkih na 1 cijelo vrijeme i ok se vidi. Istina da kad je na max vidim skoro duplo, ali nije potrebno.
Najgore je kad SUV ima na max podeseno, farovi su mu na visini zadnjeg stakla prosjecnog auta i onda jos nastela gore....
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2019 18:57 (CroNk3r).
14 godina
CroNk3r kaže...
Ticak nemas ni lecu nego reflektore tako da zaboravi na nesto drugo osim halogenih

@nine
Tocno to, ljude boli kita za ostale u prometu, meni je visina kratkih na 1 cijelo vrijeme i ok se vidi. Istina da kad je na max vidim skoro duplo, ali nije potrebno.
Najgore je kad SUV ima na max podeseno, farovi su mu na visini zadnjeg stakla prosjecnog auta i onda jos nastela gore....

Ovo mene brine. Uskoro mi stiže novi auto koji ima "automatsko podešavanje visine snopa". Nek ga krivo podesi, ljudi mi počnu blendati ... I kaj mogu? Ništ.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
13 godina
CyberDemonVZ kaže...
CroNk3r kaže...

@nine

Ovo mene brine. Uskoro mi stiže novi auto koji ima "automatsko podešavanje visine snopa". Nek ga krivo podesi, ljudi mi počnu blendati ... I kaj mogu? Ništ.

Koji si na kraju odabrao ? 

17 godina
Auti - ultimativna tema

Zakon je kad imas zatamljena stakla na autu (naravno straznja), ne smetaju nikakva svjetla :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. | R.I.P. What.CD 11/2016
14 godina

xenon automatska nivelacija

Na to misliš?

ne moraš se s tim brinuti

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
12 godina
sveupitni kaže...

Mi evo vec 10 dana cekamo da preuzmemo A6. Negdje je zapelo kod skidanja s leasinga (Erste). Ludimo doma, stari u medjuvremenu nasao x5 2014 ispod cijene, htio ici po njega, al jbg kad neznamo sta je sa A6

Ja sam skidanje leasinga čekao nešto manje od mjesec dana.

AMD=pokvareni podmukli gadovi !!!
14 godina
Rucipe kaže...
CyberDemonVZ kaže...
CroNk3r kaže...

@nine

Koji si na kraju odabrao ? 

Dogovorili se za SX4 S-Cross novi.

I dan poslije kako smo se sve dogovorili, uletio mi rabljeni, 2 godine, 35.000 kuna jeftiniji nego u dućanu!

Sredim financije i moj je.

Onda mogu napisati dojmove i događaje ako nekog zanima :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
14 godina
Auti - ultimativna tema

Cestitam, ja ne bi uzeo starog dvije godine nego novi jer nikada ne znas sta je sa polovnog auta pogotovo kada se proda nakon 2 godine. 

16 godina
ivanzu kaže...

Cestitam, ja ne bi uzeo starog dvije godine nego novi jer nikada ne znas sta je sa polovnog auta pogotovo kada se proda nakon 2 godine. 

Istekao lizing......pederi mjenjaju auto jer im je kao mobitel dosadio ( citaj izasao novi model )...... Kupiti auto 2 godine star je bolje nego 10 godinu staru hrbinu, i bolje nego novi jer je dosta pao na cijeni, ali to sve pod uvjetom da je servisiran sa kvalitetnim dijelovima ( pricamo za mali servis i veliki..... ostalo se ne kvari u 2 godine ), i nema brige. Mi kupili G4 2006 godine ( model 2003 12mj ), imao 150 000km ( pisalo 70 000 ), i evo no sikiriki, dojčland netko ganjao samo AC u te dvije godine i servisi u ovlastenom. Sad ima pola milje skoro.

A opet s druge strane imam susjeda, vozi renault megane 1.5dci ( kupio ga novog prije 2 godine ...3 ... )........... taj ga upali i odmah gas do daske, lezece policajce ne vidi, "ne zna" sta je temperatura motora pa mu je stran pojam da se auto malo treba ugrijati ili lagano voziti..... ma kakvi miško gas do daske ugrijat ce se u obrtajima ......... ima 60 000 km, slabo pali sad po zimi ( haha razvalio ga ), kada se vozimo samo cekam kada ce mulda izletiti skup sa amortizerom s obzirom da preko lezecih idemo 50kmh............. i da ne pricam dalje. Pricam o covjeku 55 godina.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2019 21:41 (Fake_Alert).
17 godina
ivanzu kaže...

Novi auto gubi 30-40% vrijednosti u PRVOJ godini

Auto star 2 godine ima tvorničko jamstvo JOŠ 2 ili 3 godine...

kein problem 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ja nisam primjetio da kod nas auta u prvoj godini gube 40%, kod nas sva auta abnormalno drze cijenu jer smo jadna drzava. Ja opcenito ne volim uzimati te godisnjake jer ih je pola iz rente, leazing ili je vlasnik dobio auto raden na ponedjeljak. 35k je vec velika svota, da je oko 15k uzeo bi novo bez razmisljanja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2019 22:18 (ivanzu).
14 godina
neaktivan

Da nisi možda prolio sok po tipkovnici u dijelu gdje se nalazi točka?

Watercooled CPU. Pošalji PP, ako te nešto zanima. Sponsored by Noiseblocker.
16 godina
CyberDemonVZ kaže...
CroNk3r kaže...

@nine

Sigurno ce biti bolje od onih koji ni ne gledaju sto tocno radi kotacic nego odmah po principu vise je bolje...

Inace automatska duga mi se cini da rade jako dobro.

Gasi ih na dolasku na raskrizje(mislim da kad vidi znak stop ili trokut), kad vozis iza nekog na jako velikoj udaljenosti isto kao i kad ti ide netko u susret.

Jedina mana koju sam skuzio je da mu treba malo duze da upali duga nakon izlaska iz naselja(iz podrucja s javnom rasvjetom)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice