Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.029
|
čitano: 16.567.106
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
mystik kaže...

A što kad ne vidiš da je u blizini pješačkog jer nešto ometa vidno polje? I što je to blizina pješačkog? Što kad hoda po pločniku uz rub i jednostavno skrene na pješački? Prilagođena brzina je vjerojatno ona kojom bi mogao stati u tom slučaju? Al ta brzina nije jednaka kad si 2 metra od pješačkog i kad si 25 metara od pješačkog i kad u ta 2 slučaja netko odluči zakoračiti bez ikakve provjere na pješački

To ti je takozvana prilagodba brzine i procjena sto bi tko mogao napraviti u prometu.

mystik kaže...
picajzla0707 kaže...

ma pješački je kao uključivanje na glavnu cestu ili još bolje na križanju gdje nemaš prednost, imaš usporiti osim u slučaju da jasno vidiš kako pješaka nema nigdje u blizini

ako na križanju usporavaš da bi eventualno mogao stati, jer te frka da te šleper koji ima prednost ne pretvori u mljeveno meso skupa s autom, onda isto tako MORAŠ usporiti kad se približavaš pješačkom i biti spreman stat u bilo kojem trenutku

sasvim svejedno vozio se u jednoj traci ili šest njih, nemaš se tu što bahatiti i pizditi na pješake, baš kao što se ne pizdiš na šleper koji s prednošću prolaza protutnji kroz križanje gdje ti moraš stat

Ti si ga isto omašio. Zašto se onda debil pješak ne pita isto? Što kad auto pretvori u mljeveno meso jer ga nije vidio? To je bila cijela poanta, uopće nije upitno da su zakonom pješaci pa onda biciklisti najpovlašteniji u prometu jer su kao najugroženiji. Poanta je bila da unatoč tome što im zakon DAJE prava, ne znači da im se magično ništa neće desiti. Nije poanta u vozačima, poanta je zašto se ne brinu za VLASTITU SIGURNOST?

Drugi dio boldane rečenice, znači 50 metara od pješačkog smijem voziti 50km/h, 25 metara smijem voziti 30km/h jer ću još stići stat ako mi debil odluči skočiti na cestu. 5 metara od pješačkog vjerojatno smijem onda voziti 10km/h na sat da stanem ako debil odluči skočiti. Metar od pješačkog da izađem iz auta pa ga proguram preko pješačkog jer ću tad moći stati ako debil skoči na cestu? 

Ajmo onda ovako:

Da vozis po glavnoj cesti i dode kamion s sporedne i zmelje te, sto bi rekao?

Ista stvar ko i auto i pjesak na pjesackom.

U oba slucaja je nahebao onaj ko nije kriv.

12 godina
mystik kaže...

Ti si ga isto omašio. Zašto se onda debil pješak ne pita isto? Što kad auto pretvori u mljeveno meso jer ga nije vidio? To je bila cijela poanta, uopće nije upitno da su zakonom pješaci pa onda biciklisti najpovlašteniji u prometu jer su kao najugroženiji. Poanta je bila da unatoč tome što im zakon DAJE prava, ne znači da im se magično ništa neće desiti. Nije poanta u vozačima, poanta je zašto se ne brinu za VLASTITU SIGURNOST?

Drugi dio boldane rečenice, znači 50 metara od pješačkog smijem voziti 50km/h, 25 metara smijem voziti 30km/h jer ću još stići stat ako mi debil odluči skočiti na cestu. 5 metara od pješačkog vjerojatno smijem onda voziti 10km/h na sat da stanem ako debil odluči skočiti. Metar od pješačkog da izađem iz auta pa ga proguram preko pješačkog jer ću tad moći stati ako debil skoči na cestu?  

što sam omašio?

ti kao vozač ne možeš ne vidjeti pješaka, kakve su to gluposti, pa nije ispao iz 16 dimenzije na prijelaz

daleko od toga da mi nisu blesavi pješaci koji izađu na pješački bez da uopće pogledaju jel auto ide prebrzo ili bauljaju sa slušalicama ili laprdaju na mob i riskiraju vlastiti život

no, ovdje govorim iz pozicije vozača - imaš faking usporiti i stat, nema tu blesavi pješak, ovo ono

čim si ga vidio blizu pješačkog imaš usporiti i ako treba stati, ne ganjati se pa onda kad moraš kočiti kao luđak pred pješakim kreneš psovati debila pješaka - nije on debil, nego ti koji si se doveo u tu situaciju

a to što on riskira svoj život je sasvim drugi par opanaka

a to se događa zato jer je masa vozača navikla projurit kroz pješački očekujući da će pješak stat i samim time oduzimaju prednost pješaku

ajde faco projuri svaki put kroz križanje tako, nećeš jelda, jer znaš da onaj koji ima prednost neće kao pješak stati i pustiti budalu da projuri

a onda kad naleti pješak koji riskira vlastiti život koristeći svoje pravo prednosti, e onda je on debil, a ne ti koji mu to pravo prednosti svakodnevno oduzimaš

baš ti je dobra filozofija, očito i sam spadaš u tu grupu koja je navikla oduzimati prednost pješacima

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2018 20:32 (picajzla0707).
15 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...
 bila prije u zagorju blizu mene. Poznam bivšu vlasnicu 

Opaaa

14 godina
odjavljen
Jaoo 😱😱
14 godina
Lord_Marko kaže...

bila prije u zagorju blizu mene. Poznam bivšu vlasnicu 

Jel to od ovog jednog sto cesto mijenja aute i obicno su takve sportske verzije? Znam da je negdje iz Zagorja.

Sad ima Golfa V GTI i par Renault Rs-eva ak se ne varam.

17 godina

Nije...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
12 godina
gamer34 kaže...

Jel to od ovog jednog sto cesto mijenja aute i obicno su takve sportske verzije? Znam da je negdje iz Zagorja.

Sad ima Golfa V GTI i par Renault Rs-eva ak se ne varam.

Znam tog tipa, Marek...nedavno je uzeo Clio 200 a imao je već i 200 i 197. Prije nekoliko godina je imao zanimljivu 156 SW 2.4 20v. Megane RS je imao hrpu. 

Tip ili njegovi starci imaju viška para haha

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.11.2018 9:25 (MatijaZG).
17 godina
mystik kaže...
Old Iggy kaže...

Aha, znači trebalo bi čekati da ti vozač stane, uzme za ruku i prebaci preko ceste? Ili kad vidiš da te vozač vidio i usporava usporava kreneš?

Tebi je jasno što je pješački, čemu služi i na koji način? Da odmah izbacimo pješački prijelaz kao pojam i maknemo ta prava kad je pješak ionako po tebi uvijek kriv?

Očito tebi nije. I stvaraš nepotrebnu raspravu iz jednostavno što iz ovog ili onog razloga ne želiš razumjeti napisano.  

picajzla0707 kaže...
...

Razumijem ja napisano, dapače. Zato i ne vjerujem što čitam.

Koji se to pješak ne brine za vlastitu sigurnost? Nemoj pretjerivati.

Ako ti je toliki problem koordinacija vožnje i pješaka, nemoj voziti, vrlo jednostavno.

17 godina
Megan zadnji je ošel u pm. Al su ga složili...
OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
16 godina
Auti - ultimativna tema

Zna li netko sta se moze iskopcat pod haubom da auto ne upali. Corsa 1.2b 2005? Osim akumulatora. Automat na anlaseru nemogu jer je iza...

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Jel zna netko gdje nabaviti Haynes knjige u PDF-u besplanto? Pitam iz usluge.

14 godina

Osigurac za anlaser. 

14 godina
nije ne...moja je na sigurnom,dvije su u HR takve...

moja je otisla u krapinu i tip je uspio sjebat cijeli motor u godinu dana
SmellsLikeTeenSpirit [S3AL]
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.11.2018 11:52 (Thoroughbred).
15 godina
neaktivan
Čitatelj kaže...

Treba pogledat po interentu, bacit se u pretragu...

Sumnjam da ima za sve aute na istom mijestu...

ja sam sebi za punto npr našao, a za swifta nisam...

Thoroughbred kaže...
nije ne...moja je na sigurnom,dvije su u HR takve...

moja je otisla u krapinu i tip je uspio sjebat cijeli motor u godinu dana

O Bože, valjda najgori osječaj je kad imaš tako neki rijetki auto, paziš ga i održavaš u tip top stanju, prodaš i drugi vlasnik ga uništi, pa ja da znam da je takav, oderao bi ga cijenom prije prodaje, nebi mu ni za tankanje ostalo, al bi barem auto bio čitav...

15 godina
Auti - ultimativna tema

stigla je jesen

8 godina
protjeran
1BIT kaže...
Čitatelj kaže...

Treba pogledat po interentu, bacit se u pretragu...

Sumnjam da ima za sve aute na istom mijestu...

ja sam sebi za punto npr našao, a za swifta nisam...

Nisam uspio naci - PUG 308:

Peugeot 308 Petrol & Diesel (07 - 12) Haynes Repair Manual

Cim ti treba takav manual, znas da ti je autic u laganoj banani.

Vjerojatno je trazena roba taj manual, kad nigdje nema PDF izdanje.

16 godina
Auti - ultimativna tema

Imam bentley manual za duju i g4. Preko 500 stranica. Nema sta nema i dobro mi je dosao na duji kod promjene seta kvacila i hidropodizaca...te ima puno torque tablica.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
17 godina
Auti - ultimativna tema

Koliko dodju ruke majstora da mijenja turbinu na autu?
Sama turbina dodje cirka 250-300 eura
U Deutschland to kosta skoro 2000 eura sa turbinom i svime

14 godina
Auti - ultimativna tema

https://www.njuskalo.hr/auti/honda-legend-3.5-v6-automatik-oglas-26770571

Ima netko iskustva s ovim autom/motorom/hondinim automatskim mjenjačem?

ili s accord 2.4 https://www.njuskalo.hr/auti/honda-accord-2.4-oglas-26830383

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Radije Accorda. Honda radi vrhunske masine, mozda i najbolje u svijetu, ali njihovi automatski mjenjaci su prilicno losi.

Taj sa 200.000km je spreman za rekonstrukciju mjenjaca, ili cak i izmjenu. Sve u svemu skup sport.

Kod automatskih mjenjaca, CVT ti je najizdrzljiviji, i tu ti je najbolja Toyota, imaju puno iskustva i usavrsili su CVT mjenjac.

Dakle Honda, Subaru i ostali Japanci (cisti ili mjesani) - samo manualac. Automatski mjenjac samo na Toyoti i ostalim

elektricnim vozilima. Najgori automatski mjenjaci sto sam vozio je imao Ford. Nit direktan, trom,

trosan, neisplativ. Al dobro, oni imaju dual-clutch sistem, koji je sam po sebi nepouzdan i skup za rekonstrukciju i popravak.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Popravak turbine ti je kod nas je oko 1k €. CVT nikada ne bi uzeo makar se nikada ne pokvario. 

16 godina
ivanzu kaže...

Popravak turbine ti je kod nas je oko 1k €. CVT nikada ne bi uzeo makar se nikada ne pokvario. 

Mislim da je 500€

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ne znam tocno ali tu negdje je cifra, prijatelj prije par godina kada mu otisla je tako negdje platio ugradnju i popravak. Turbina tesko da crkne sama od sebe, gasenje naglo poslje brze voznje steti, nedovoljno hladenje ili je ostecena od naslaga. 

15 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

CVT je zakon na skuterima, pogotovo za po gradu, malo jači skuter 500ccm-> i bmw šestaka ostavljaš od semafora do semafora

16 godina
Auti - ultimativna tema

Ovisi koja turbina. Za e90 120kw reparacija je oko 2k i sad kolko si dobar s majstorom da ti je skine i vrati na auto hh (50e-500 kn )

#fsb
17 godina
sveupitni kaže...

Ovisi koja turbina. Za e90 120kw reparacija je oko 2k i sad kolko si dobar s majstorom da ti je skine i vrati na auto hh (50e-500 kn )

Ako je 500 E onda nema zime. Znam jednog ubojicu privatnika. :D
Fala bogu netreba mi jos. Gledam bas cijene od Mahle kosta 450 eura samo turbina ali ima i jeftinijih za 250.... Za neki obican auto cist dovoljno. :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.11.2018 20:23 (unknown).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Na Astri J GTC 1.4T opcenito turbine ne crkavaju, vodena pumpa zna procurit i na to se treba paziti, a ne na turbo. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.11.2018 20:06 (ivanzu).
15 godina
neaktivan
Preporuka za zimske gume? Dimenzije 245/45/R18.
Više upotrebe po takozvanoj bljuzgavici i po mokroj cesti, s povremenim izletima na sniježne površine.

Gledao sam Continental TS 850, da li vrijede 350 KM (1300 kuna) po komadu za navedene uslove?

Također, još jedno pitanje, da li bi malo mogao promijeniti visinu i širinu guma i kakve bi rezultate donijelo? Primjera radi: 250/50 ili 240/40, znam da za visinu ide što veće, to i udobnije, ali manje upravljivo, takozvane balonke. Dok što manje, manja i udobnost, ali bolja upravljivost. Međutim, kakve bi razlike donijelo u zimskim uvjetima?
Na muci se poznaju junaci ; Ako ne počneš, nećeš ni završit ; Bez muke nema nauke.
16 godina
1BIT kaže...
ivanzu kaže...

CVT je zakon na skuterima, pogotovo za po gradu, malo jači skuter 500ccm-> i bmw šestaka ostavljaš od semafora do semafora

Pa realno jedina mana im je zvuk...

14 godina
Auti - ultimativna tema

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice