Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.030
|
čitano: 16.567.870
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Pa ako nema pjesackog onda nema sto pjesak raditi na cesti, isto tako ako mu na semaforu nije zeleno sam si je kriv ako ga netko pokupi.
Po ZG penzici misle da mogu na cestu kad pozele...
Ide preko 3 trake prelazit cestu di nema pjesackog, a hvala bogu za to mu treba pol minute
14 godina
Auti - ultimativna tema

Mene ne zivciraju toliko pjesaci koliko biciklisti, pogotovo oni na trkacicama koji se ponasaju kao da posjeduju cestu, jos u zakonu pise da se moraju drzati sto blize desnoj strani. 

15 godina
Old Iggy kaže...
Znači, ti to stvarno ozbiljno?!?

Da, mrtvo ozbiljno. I nemoj mi spominjati članak 134 Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer ću ti kao i kolega na drugom forumu odgovoriti da postoji također članak 130 istog zakona. A i članak 129 kaže da je pješak dužan kolnik prelaziti najkraćim putem, NAKON što se prije stupanja na kolnik uvjeri da to može na siguran način. Nemam volje za zakonske rasprave, bila mi je dovoljna s "advokatom" koji tvrdi da zakon kaže da tko je brži taj je jači.

Opet, u dalekoj većini slučajeva će prilikom kakve nesreće sud okriviti vozača. No što će to točno pješaku značiti ako će bit 2 metra pod zemljom? Prilično sam siguran da će metalna kutijica od tonu i nešto bolje proć od komada mesa i kosti koja varira od 50-150 kila. 

17 godina
mystik kaže...
Old Iggy kaže...
Znači, ti to stvarno ozbiljno?!?

Da, mrtvo ozbiljno. I nemoj mi spominjati članak 134 Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer ću ti kao i kolega na drugom forumu odgovoriti da postoji također članak 130 istog zakona. A i članak 129 kaže da je pješak dužan kolnik prelaziti najkraćim putem, NAKON što se prije stupanja na kolnik uvjeri da to može na siguran način. Nemam volje za zakonske rasprave, bila mi je dovoljna s "advokatom" koji tvrdi da zakon kaže da tko je brži taj je jači.

Opet, u dalekoj većini slučajeva će prilikom kakve nesreće sud okriviti vozača. No što će to točno pješaku značiti ako će bit 2 metra pod zemljom? Prilično sam siguran da će metalna kutijica od tonu i nešto bolje proć od komada mesa i kosti koja varira od 50-150 kila. 

Je li pješački? Je. Je li vozač stao i pustio pješaka? Je. Je li pješak krenuo? Je. Što ostali vozači moraju? Stati. Bez pogovora.

Po čl. 134. st. 3, ako te zanima. I za to je kazna četiri puta veća nego za "obično" nepropuštanje pješaka.

Gdje si kupio vozačku? AŠ "Glup i gluplji", zadnja stanica Mirogoj?

10 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pozdrav znaci ovako hitno je, danas su mi zvucnici pištali jako i sad upalim auto ne rade nijedan u vratima cujem tamo negdje u gepeku da negdje udara bass ali u vratima nista jedino jedan zvucnik ispred mene radi i to je to u pitanju je Audi a6 2012

Nije siromah onaj koji nema, nego onaj ko želi previše!
14 godina
Auti - ultimativna tema

Koliki postotak biciklista ste otprilike u prosjeku vidjeli da prije zebre stanu, siđu s bicikla i pješice prijeđu? Ja majke mi ako ih vidim max 10% režem onu stvar. Voze se ko mutavci prek zebre, ni ne gledaju. Staro, mlado, isti k....

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.10.2018 18:17 (vrinho).
14 godina
NisamNormalan12 kaže...

Pozdrav znaci ovako hitno je, danas su mi zvucnici pištali jako i sad upalim auto ne rade nijedan u vratima cujem tamo negdje u gepeku da negdje udara bass ali u vratima nista jedino jedan zvucnik ispred mene radi i to je to u pitanju je Audi a6 2012

Vjerojatno je otislo pojacalo. 

15 godina
Auti - ultimativna tema

Očito na istom mjestu gdje si ti kupio ocjene i prolaz u osnovnoj/srednjoj školi i bilo kojoj drugoj obrazovnoj ustanovi s koje imaš kakav papir o završetku obrazovanja.

Jer ti čitanje, a još više razumijevanje pročitanog ne ide.

Nigdje nisam rekao da je prvi auto u desnoj traki stao, već da je samo usporio kao i auto ispred mene i ja kao treći u toj traki. Ostali iza su još uvijek bili na brzini kojom smo se i mi prije vozili kao i trake pokraj. Čak i da je prvi stao to opće nije bila bit posta. 

Kad već pišeš članke zakona i dužnosti vozača prema pješacima, kažem ti isto što ti je i čovjek na forumhaeru rekao. Kako vozači imaju obveze prema pješacima i biciklistima, tako i pješaci imaju definirane obveze u zakonu. Ako nisu tamo radi vozača, onda su tamo radi njih samih kao daleko ugroženijih sudionika prometa. A između ostalog zakon po tom pitanju kaže par stvari.

Prvo u članku 129. st. 1. "Pješak je dužan preko kolnika i biciklističke staze ili trake prelaziti pažljivo i najkraćim putem, nakon što se prije stupanja na kolnik uvjeri da to može učiniti na siguran način.".

Pa članak 130. st. 3. "Na obilježenome pješačkom prijelazu na kojem se prometom ne upravlja prometnim svjetlima ni znacimašto ih daje ovlaštena osoba, pješak je dužan prije stupanja na pješački prijelaz obratiti pažnju na udaljenost i brzinu vozila koja mu se približavaju."

Pa mi objasni kako se to baba koja iskoči 5 metara ispred auta UVJERILA da može na SIGURAN način obaviti prijelaz ceste a prvo vozilo nije bilo ni na brzini hoda pješaka a kamoli da je stalo? 

No cijela poanta posta je bila da JEBENO RETARDIRANO i SUICIDALNO ponašanje pješaka izletiti ko muha bez glave na pješački s 3 vozne trake u kojoj ti ni prvi u desnoj traki nije stao/nije dao jasno do znanja da planira stati. BEZ OBZIRA ŠTO ti zakon daje povlašteni položaj u bilokakvim situacijama. Taj si povlašteni položaj možeš nabiti u dupe kad ćeš biti 2 metra pod zemljom. 

Kao što sam ti već odgovorio, ako pješak može biti toliko retardiran da odluči iskočiti ispred auta, da njega samog nimalo ne jebe to što potencijalno može izgubiti život nego ide on jer je pješak i njemu je sve dopušteno, iskreno za takve nije ništa drugo doli paljenje brisača i malo tekućine za stakla. 

16 godina
mystik kaže...

paljenje brisača i malo tekućine za stakla. 

Moze preporuka tekucine za stakla, moja jedva komarce opere...

10 godina
neaktivan
ivanzu kaže...
NisamNormalan12 kaže...

Vjerojatno je otislo pojacalo. 

O joj stvarno 😶, i koliko košta jedno pojačalo i kako da ga provjerim da budem siguran i gdje se ono nalazi?

17 godina
CroNk3r kaže...

Ja koristim nigrin + dodatak medicinskog alkohola iz ljekarne

17 godina
CroNk3r kaže...
Pa ako nema pjesackog onda nema sto pjesak raditi na cesti, isto tako ako mu na semaforu nije zeleno sam si je kriv ako ga netko pokupi.
Ide preko 3 trake prelazit cestu di nema pjesackog, a hvala bogu za to mu treba pol minute

Oh stari moj, iznenadio bi se.... pokupiš pješaka tamo gdje nebi smio...

za tu izjavu "sam si je kriv".. ide se u zatvor

uvijek moraš biti spreman pravovremeno reagirati, usporiti, zaustaviti se...

15 godina
CroNk3r kaže...

VW original tekućina. 

Iskreno ne znam kaj toče u servisu. Meni je dovoljno tekućine od servisa do servisa pa ne točim ništa. Plus nije loša. 

16 godina
Ziga kaže...
CroNk3r kaže...

Oh stari moj, iznenadio bi se.... pokupiš pješaka tamo gdje nebi smio...

za tu izjavu "sam si je kriv".. ide se u zatvor

uvijek moraš biti spreman pravovremeno reagirati, usporiti, zaustaviti se...

Pred 2 dana van naselja, znaci neosvjetljena cesta ogranicenje 90km/h.

Vozim se oko 80 jer je bilo kasno i bio sam vec i malo umoran, a nije bilo nikog na cesti da bi mu smetao.

I onda ti izleti na cestu biciklist na pola tvoje trake...

Sva sreca da nije bilo nikog iz druge strane jer:

1. nebi ni vidio biciklista kad nije imao svijetlo, prsluk, cak ni macje oci posto bi imao kratko svijetlo

2. imao bi izbor zabiti se u auto(ili nedaj boze kamion) ili biciklista pri brzini 80km/h ili duplo ako bi isao na prvu opciju

Biciklist je imao na raspolaganju metar siroku biciklisticku, ali sam ga vidio da je pijan cim je upao u snop na jako maloj udaljenosti.

Drzim se ja skroz sredisnje crte i kad sam dosao do njega(imao sam nekih 50km/h) on izleti na pola moje trake i padne na cestu

Sad zbog takve budale bi bila ili frontalka s minimalno nekim laksim ozljedama i velikom stetom ili bi ga pokupio.

Da vozac nije kasnije proglasen krivim u takvoj situaciji opet mora zivjeti s tim da je nekog pregazio.

I na kraju onda jos imas brigu s tim da ga maknes s ceste da ga netko drugi ne pokupi.(Samo sam upalio sva 4 i sam je ustao i otisao dalje)

Ovo za tekucinu sam malo trollao, ali dio s alkoholom cu isprobati.(radi, ali treba malo duze natapati staklo)

Samo neznam kako ce utjecati na hidrofobnu zastitu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.10.2018 19:57 (CroNk3r).
14 godina
Ne znam, moras spojiti na dijagnostiku i odradit test zvucnika.
10 godina
neaktivan
ivanzu kaže...
Ne znam, moras spojiti na dijagnostiku i odradit test zvucnika.

Aha aha okej hvala na odgovoru, ionako imam kod mehaničara zakazano u petak pa ću i to provjeriti.

14 godina
Auti - ultimativna tema

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
17 godina
sstrmi kaže...

Moram priznat simpa je Juraj ima dobru karizmu. :)

15 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Nije loše riješeno već ti loše voziš/ne znaš put pa radiš sranja. Evo što se može dogoditi kada to radiš.

Šta bi sad trebao kada fulaš izlaz na autocesti, stati i vratiti se u rikverc jer je i to loše riješeno? Ima i takvih idiota

Nisi ti mene opće skužio, niti šta sam ja napravio...

Dakle ja sam se iz krajnje lijeve trake polukružnio okrenuo, nisam se prestrojio u nju, bio sam već u njoj i nisam naglo kočio, već sam usporavao u dužini od 100-ak metara + što sam lijevim žmigavcem dao do znanja da se polukružno okrećem, tako da ova sitluacija iz gifa se nikako nije mogla desti, to se može desti jedino hac-ovim zaposlenicima koji iz svojih parkinga da bi izašli i krenuli za Zagreb, moraju sve trake presjeć, što sam i ja dao kao opciju da sam i ja tako mogao do naplatnih promijenit trake i prije naplatnih skrenut na hac-ov parking di se nadopunjuje enc i od tamo isto kao i hac-ovci preć preko svih traka i vratit se za Zagreb, ali mi je logičnije iz krajnje lijeve se polukružno okrenut, nego sjeć sve trake ko hac-ovci...

E sad, ja tvrdim da je loše riješeno, jer evo kako saznajemo po komentarima forumaša, ima naplatnih postaja kod kojih je dozvoljeno polukružno okretanje, na naplatama u Lučkom nije i postoji znak zabrane, bezobzira što je traka prema Zagrebu otvorena, tj nije blokirana čunjićima i ja nisam nikoga ugrožavao, jer nije bilo gužve i kod polukružnog okretanja krajnja lijeva traka počinje sa moje strane, dakle nitko se nije mogao pojaviti iza mene jer mu nedaju čunjići, a vozila koja sa naplatnih ulaze u Zagreb imaju srednju i desnu traku, desna se traka još dijeli u još jednu koja vodi na zaobilaznicu, tako da opet govorim, nikome nisam mogao smetati nakon polukružnog okretanja niti sam ikoga ugrožavao, i to nema nikavke veze sa mojim vozačkim sposobnostima...

A autocesta je druga stvar i nikada mi se nije dogodilo da sam na autocesti fulao izlaz, jer su izlazi full rijetki, nema dva ili više izlaza u razmaku od 200-ak metara pa da možeš fulati...

Evo tu sam ti označio, znači ja sam sišao sa zaobilaznice na prvom izlazu označeno crveno, a trebao sam na drugom označeno plavo, jer je meni već navigacija na ovom crvenom počela govoriti za 300 metara skrenite desno, za 200 metara skrenite desno i ja sam odma skrenuo desno da ne čekam zadnji čas, tek kasnije skužiš da navigacija nije navodila na taj izlaz... (takvu sitluaciju nećeš naći nikada na autoputu, jer nema smisla da dvije ceste sa autoceste u tako malom razmaku vode u isti grad ili u smjeru grada, pa da možeš fulati...)
Sad si zamisli koliko tu turista fula put kad tako prate navigaciju i opet govorim da je loše riješeno, jer odeš na naplatne postaje na autoput, skroz u krivi smjer nego si planirao prvobitno i po zakonu se ne smiješ polukružno okrenuti iako za to postoji predviđena traka, tj nije blokirano ni na koji način...

Druga stvar je što kako sam ja došao iz krajnje lijeve trake nemaš dovoljno "ajnšlag-a" da izvedeš to polukružno okretanje u jednom potezu, zato sam ja morao u rikverc i iz drugog pokušaja se polukružno okrenuti...

Ajmo redom, crveno označeno je moje polukružno okretanje (koje nije ničim zablokirano), ja sam fore radi rekao da nisam mogao izvsti polukružno okretanje zbog nedostatka serva, glavni razlog je što je ovaj "otok" koji odvaja trake suprotnih smjerova preuski i ni sa jednim autom nebi mogao izvest polukružno okretanje iz prvog pokušaja (osim možda pod ručnom, al tek onda bi ugrozio ostale sudionike koji se nalaze oko tebe u tom trenu, jer nemreš bit 100% siguran kako ćeš izvesti okret pod ručnom...), morao bi barem iz drugog pokušaja proć, plava točka je bila policija u tom trenu, bili su točno na polovici od mene di sam se polukružno okrenuo i polovici od naplatnih, a ovo zeleno ti je kako hac-ovi zaposlenici voze prema Zagrebu... nadam se da ti je sada sve jasno i da ubiti hac-ovi zaposlenici svakodnevo ovdje ugrožavaju ostale sudionike u prometu prelazeći preko svih traka tako da ovo definitivno nije dobro riješeno...

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.10.2018 21:28 (1BIT).
14 godina
Auti - ultimativna tema

IMa netko BMW ili zna o N53B25 motoru?

To je 2.5 redni šestak od 140kw stavljan u LCI E6X/E9X modele

Tj najvažnije pitanje koje ne mogu naći online - dali je lanac vječan kao kod 3.0 motora iz te generacije ili se mijenja

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
17 godina
mystik kaže...

Pa mi objasni kako se to baba koja iskoči 5 metara ispred auta UVJERILA da može na SIGURAN način obaviti prijelaz ceste a prvo vozilo nije bilo ni na brzini hoda pješaka a kamoli da je stalo? 

Aha, znači trebalo bi čekati da ti vozač stane, uzme za ruku i prebaci preko ceste? Ili kad vidiš da te vozač vidio i usporava usporava kreneš?

Tebi je jasno što je pješački, čemu služi i na koji način? Da odmah izbacimo pješački prijelaz kao pojam i maknemo ta prava kad je pješak ionako po tebi uvijek kriv?

16 godina
Auti - ultimativna tema

mystik sad sam tek skuzio da se radi o pjesackom, tako da je Old Iggy u pravu.

Ti kad vidis da je netko u blizini pjesackoga, moras biti spreman na to da ce krenuti preko ceste i prilagoditi brzinu.

EDIT:

Istina da moze baba imati malo obzira, ali tesko je to ako nikad nisi bio s druge strane.

Prije nego sam poceo voziti imao sam puno manje razumjevanja za vozace, sad radije pustim nekog jer znam kako je to.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2018 12:02 (CroNk3r).
12 godina
Auti - ultimativna tema

ma pješački je kao uključivanje na glavnu cestu ili još bolje na križanju gdje nemaš prednost, imaš usporiti osim u slučaju da jasno vidiš kako pješaka nema nigdje u blizini

ako na križanju usporavaš da bi eventualno mogao stati, jer te frka da te šleper koji ima prednost ne pretvori u mljeveno meso skupa s autom, onda isto tako MORAŠ usporiti kad se približavaš pješačkom i biti spreman stat u bilo kojem trenutku

sasvim svejedno vozio se u jednoj traci ili šest njih, nemaš se tu što bahatiti i pizditi na pješake, baš kao što se ne pizdiš na šleper koji s prednošću prolaza protutnji kroz križanje gdje ti moraš stat

15 godina
CroNk3r kaže...
mystik kaže...

paljenje brisača i malo tekućine za stakla. 

ADK

10 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Koliko košta ugradnja plina?

14 godina
Auti - ultimativna tema

1k e

15 godina
neaktivan
Thoroughbred kaže...

Tvoja bivša?

LINK

(bio kod slovenca na doradi, blokada na 9200rpm-a, lounch control... naježio sam se )

15 godina
Old Iggy kaže...

Aha, znači trebalo bi čekati da ti vozač stane, uzme za ruku i prebaci preko ceste? Ili kad vidiš da te vozač vidio i usporava usporava kreneš?

Tebi je jasno što je pješački, čemu služi i na koji način? Da odmah izbacimo pješački prijelaz kao pojam i maknemo ta prava kad je pješak ionako po tebi uvijek kriv?

Očito tebi nije. I stvaraš nepotrebnu raspravu iz jednostavno što iz ovog ili onog razloga ne želiš razumjeti napisano.  

CroNk3r kaže...

mystik sad sam tek skuzio da se radi o pjesackom, tako da je Old Iggy u pravu.

Ti kad vidis da je netko u blizini pjesackoga, moras biti spreman na to da ce krenuti preko ceste i prilagoditi brzinu.

EDIT:

Istina da moze baba imati malo obzira, ali tesko je to ako nikad nisi bio s druge strane.

Prije nego sam poceo voziti imao sam puno manje razumjevanja za vozace, sad radije pustim nekog jer znam kako je to.

A što kad ne vidiš da je u blizini pješačkog jer nešto ometa vidno polje? I što je to blizina pješačkog? Što kad hoda po pločniku uz rub i jednostavno skrene na pješački? Prilagođena brzina je vjerojatno ona kojom bi mogao stati u tom slučaju? Al ta brzina nije jednaka kad si 2 metra od pješačkog i kad si 25 metara od pješačkog i kad u ta 2 slučaja netko odluči zakoračiti bez ikakve provjere na pješački?

No opće nije bila poanta o tome dopušta li zakon debilu da kroči na pješački ili ne, i zašto je u apsolutno svakom slučaju vozač kriv za ponašanje debila. 

Čak ni ovo što stoji pod editom nije opće bio cilj. Ne očekujem razumijevanje i obzir od strane pješaka prema vozačima. Poanta posta je bila zašto se ponašaju jebeno suicidalno? Zar im nijednom ne prođe kroz glavu pitanje što će se desiti s njim u slučaju da ga eto i "retardirani" vozač nije uočio a on ko budala skoči na cestu? Nimalo im nije stalo do života?

picajzla0707 kaže...

ma pješački je kao uključivanje na glavnu cestu ili još bolje na križanju gdje nemaš prednost, imaš usporiti osim u slučaju da jasno vidiš kako pješaka nema nigdje u blizini

ako na križanju usporavaš da bi eventualno mogao stati, jer te frka da te šleper koji ima prednost ne pretvori u mljeveno meso skupa s autom, onda isto tako MORAŠ usporiti kad se približavaš pješačkom i biti spreman stat u bilo kojem trenutku

sasvim svejedno vozio se u jednoj traci ili šest njih, nemaš se tu što bahatiti i pizditi na pješake, baš kao što se ne pizdiš na šleper koji s prednošću prolaza protutnji kroz križanje gdje ti moraš stat

Ti si ga isto omašio. Zašto se onda debil pješak ne pita isto? Što kad auto pretvori u mljeveno meso jer ga nije vidio? To je bila cijela poanta, uopće nije upitno da su zakonom pješaci pa onda biciklisti najpovlašteniji u prometu jer su kao najugroženiji. Poanta je bila da unatoč tome što im zakon DAJE prava, ne znači da im se magično ništa neće desiti. Nije poanta u vozačima, poanta je zašto se ne brinu za VLASTITU SIGURNOST?

Drugi dio boldane rečenice, znači 50 metara od pješačkog smijem voziti 50km/h, 25 metara smijem voziti 30km/h jer ću još stići stat ako mi debil odluči skočiti na cestu. 5 metara od pješačkog vjerojatno smijem onda voziti 10km/h na sat da stanem ako debil odluči skočiti. Metar od pješačkog da izađem iz auta pa ga proguram preko pješačkog jer ću tad moći stati ako debil skoči na cestu? 

17 godina
1BIT kaže...
Thoroughbred kaže...

Tvoja bivša?

LINK

(bio kod slovenca na doradi, blokada na 9200rpm-a, lounch control... naježio sam se )

bila prije u zagorju blizu mene. Poznam bivšu vlasnicu 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
16 godina
Auti - ultimativna tema

Sad kako čitam ovo sa pješačkim prijelazima sam se zapitao u kojem bi slucaju bila manja kazna ? 
A- zgazi pješaka/biciklista koji ti je izletio ko kreten

B- nekak stati pješaku/biciklistu koji ti je izletio ko kreten, uhvatit ga, sparkat auto i zmazat ga
Po zg-u često radi gužve  vozim bicikl i skuzio sam da biciklisti sa speckama samo prolete kroz sve zivo, a mi s MTB ipak pazimo vise hh

0 A
2 B
#fsb
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice