Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.030
|
čitano: 16.576.992
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
Ziga kaže...
DuMe kaže...

recimo ako je auto 130 tisuća kn,ja bih dao 50 hiljada odmah,a ostalo bih dao kroz 4 godine,ali ako je moguće nebih davao na kraju mjeseca,nego na kraj godine.Ako je tako uopće moguće.

Se plaća porez i tehnički pregled na početku?

Auto je nov pretpostavljam? Ako je onda tehnički ne plaćaš, samo registraciju i osiguranje. Porez isto ne plaćaš.

Ako je rabljen, onda na sljedećem tehničkom/registraciji plaćaš sve + porez 

Ne možeš kao privatna osoba otplaćivati godišnju razliku kredita na 4 rate, koliko ja znam to nije izvedivo već isključivo na 48 jednakih rata.

Uzeo bih bmw 320d 2013/14 godište oko 100tkm pređenih km. Od autokuće mislim uzet.

14 godina

Što je najbolje pitam informativno.
Jer iskreno gledam u svom cijenovnom rangu 530i,530D ako ne nađem dobar benzinac (što je veoma teško naći jer ih je vrlo malo naspram dizela) ali eto pojavio se na oglasniku jedan 545 pa sam htio usporediti baš cijenu osiguranja i tehničkog 530i vs 545 i što je najbolje razlika je 900kn i to zbog tog što taj 545i ima plin a za plin je 600-700kn naknade

Također ta ušteda ni nije ušteda kad ja ionako spadam u SL,i tu tablicu i imam.Cijela polemika se doslovce stvorila oko ničega

A 530 vs 545 E60 je ionako razlika samo u motoru,ostatak karoserije i dijelovi su isti.Ali ne,ne planiram uzeti 545 čak ni s plinom jer uzimam auto na duže vremena.Da uzimam na godinu dana za zajebanciju pa bi možda i uzeo,ovako nema smisla

A i nema mi smisla V8 na plin,ali tako je to kod nas

Edit - kad malo razmislim zašto se uopće opravdavam na glupost i to na forumu? 

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.10.2018 22:18 (sstrmi).
16 godina
Auti - ultimativna tema

Da si rekao da bi nekog v8 japanca ili francuza ili nest u tom smislu nebi te tolko popljuvali. Ipak se zna da se ovdje iskljucivo hejtaju njemacka kola, pogotovo neke vise (ne dostizne svakom) klase 

#fsb
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Klasa nedostižna svakome?

Mislim da je velika većina ove teme mogla kupiti 15 godina star V8(sa VANOS i ValveTronic) sa 250-300 tisuća kilometara za 10 tisuća eura, ali nije.

Klasa auta ti je "dostižna" kada možeš otići u salon i kupiti dobro opremljen i motoriziran primjerak iz neke klase bez kredita ili sa kreditom od maksimalno 2 godine.

A kupovati 15 godina stare tuđe ostatke? To bome nije za hvaljenje.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
15 godina
neaktivan
sveupitni kaže...

Da si rekao da bi nekog v8 japanca

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
chutac kaže...

Klasa nedostižna svakome?

Mislim da je velika većina ove teme mogla kupiti 15 godina star V8(sa VANOS i ValveTronic) sa 250-300 tisuća kilometara za 10 tisuća eura, ali nije.

Klasa auta ti je "dostižna" kada možeš otići u salon i kupiti dobro opremljen i motoriziran primjerak iz neke klase bez kredita ili sa kreditom od maksimalno 2 godine.

A kupovati 15 godina stare tuđe ostatke? To bome nije za hvaljenje.

Vecina moze kupiti, a moze li ga odrzavati ? Kad kazem nedostizna mislim na sve ukupne troskove. Lako je dat 10kE, ali nije lak dio gdje dolaze gume, gorivo, servisi, rega... Znam iz prve ruke koliko je skuplje voziti 3.0 tdi naspram 2.0d. A te spike sa salonima i bla bla bla. Ne volim za 2 godine izgubiti hrpu novaca na novom autu, pa radje svaku godinu-dvije promjenim auto za noviji (bolji) uz minimalo ulaganje. I evo servisi. U ovlastenom zamjena lancana bmw-u kosta cca 10-12 tkn, ja sam zamjenio za 3700. Jest da je zamjenski al ce durat. I prema tvojoj logici bolje oticu servis u platiti 2-3x vise za slican posao i da mozes reci; da, moj auto je odrzavan u ovlastenom. Tako da servis neke  nize srednje klase moze proci kao servis visoke klase ako se razumijes u aute i znas ljude.  A tu je uvijek i Bosna  

#fsb
15 godina
Auti - ultimativna tema

Al će ga popušit lik kojem ćeš uvaljat taj "super održavani" primjerak.

I da, ako imaš love za otić u dućan i kupit novi GS F, onda imaš i za održavanje istog. Odnosno, onda možeš i kupiti 2-3 godine star kad kao izgubi najveći dio vrijednosti, ali neće bit problem održavanja.

Ako si jedva skrpao za polovni auto, onda žali bože.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Pa ti ces uskoro vozit Bentley hebote.

15 godina
neaktivan
sveupitni kaže...

Vecina moze kupiti, a moze li ga odrzavati ? Kad kazem nedostizna mislim na sve ukupne troskove. Lako je dat 10kE, ali nije lak dio gdje dolaze gume, gorivo, servisi, rega... Znam iz prve ruke koliko je skuplje voziti 3.0 tdi naspram 2.0d. A te spike sa salonima i bla bla bla. Ne volim za 2 godine izgubiti hrpu novaca na novom autu, pa radje svaku godinu-dvije promjenim auto za noviji (bolji) uz minimalo ulaganje. I evo servisi. U ovlastenom zamjena lancana bmw-u kosta cca 10-12 tkn, ja sam zamjenio za 3700. Jest da je zamjenski al ce durat. I prema tvojoj logici bolje oticu servis u platiti 2-3x vise za slican posao i da mozes reci; da, moj auto je odrzavan u ovlastenom. Tako da servis neke  nize srednje klase moze proci kao servis visoke klase ako se razumijes u aute i znas ljude.  A tu je uvijek i Bosna  

Pitaš jel ga mogu održavati i onda kažeš da "je zamjenski al ce durat".

Daj citiraj dio na kojemu sam ja rekao da ga treba u ovlaštenom održavati.

Ja sam iz tvog posta dobio dojam da ti kupiš kramu visoke klase, krpaš da se kotrlja i onda uvališ nekome.

To je točno ono o čemu smo mi "srali" kad smo ovome rekli da ne kupi stari 545i ako mu 700 kuna razlike u osiguranju predstavlja nešto. Velika je šansa da će kupiti tvoj auto koji ima dijelove koji "ce durat".

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
16 godina
Auti - ultimativna tema

Da se razumijemo, moji auti doma su u mehanicki savrsenom stanju. Uvijek redovno servisirani. I kada auto prodajem sve je uvijek transparentno. Realno kad bih prodao svoj e90 sutra mogu uzet f30, ali ne zelim jer nema potrebe ( za kolegu mystik-a). 

#fsb
10 godina
sveupitni kaže...

Da se razumijemo, moji auti doma su u mehanicki savrsenom stanju. Uvijek redovno servisirani. I kada auto prodajem sve je uvijek transparentno. Realno kad bih prodao svoj e90 sutra mogu uzet f30, ali ne zelim jer nema potrebe ( za kolegu mystik-a). 

Svaka čast na boldanome. Sigurno bi i u njega "zamjenske" dijelove stavljao

16 godina
Auti - ultimativna tema

Mjerio kompresiju na duji. Prema tvornickim specifikacijama je 34 bar-a nov motor. Meni po cilindru je : 33, 33, 34, 36... Super zadovoljan, motor nov... 30 godina u njemu... Haa decki... ŠVABO

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
17 godina

Ah, tada su auti bili projektirani da traju

Ni jedan danas nije takav vise, niti ce biti.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. | R.I.P. What.CD 11/2016
17 godina
BORG kaže...

Srećom...

17 godina
Old Iggy kaže...
BORG kaže...

Srećom...

Haha, ali mislio sam sto se tice trajnosti.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. | R.I.P. What.CD 11/2016
17 godina
BORG kaže...
Old Iggy kaže...
BORG kaže...

Srećom...

Haha, ali mislio sam sto se tice trajnosti.

Radi dvojke i donekle petice (u ponovljenom pokušaju) ja više nikad neću voziti VW. Je, služila je, sitno se kvarila, motor je OK, ali auto k'o auto... kazna prinudnog rada.

16 godina
Auti - ultimativna tema

Stvar je u tome da su nekad stavili "malo vise" jer su proracuni bili dosta grubi, a u danasnje vrijeme simulacija pokaze sve moguce u jako puno detalja.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Tako je, danas se sve analizira uz pomoc softvera prije proizvodnje da bi se smanjili troskovi razvoja, tako da je glupost da danasnji motori ne mogu raditi velike kilometraze, interijeri su puno kvalitetniji i vise ne pucaju od sunca kao prije, ista stvar sa limarijom.  Danas je problem u senzorima i elektronici, to ce raditi najvise problema kasnije. A 1.6D u golfu je baziran na benzinskom motoru, to jest blok je preuzet sa benzinca, Ista stvar je bila na 1.7D iz kadetta. Prije je bilo normalno raditi generalke na 100k km pogotovo na benzincima koji su imali samo 3 lezaja radilice, cesto auti sa takvim motorima su imali brojac km samo do 99k km.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2018 19:43 (ivanzu).
16 godina
ivanzu kaže...

Tako je, danas se sve analizira uz pomoc softvera prije proizvodnje da bi se smanjili troskovi razvoja, tako da je glupost da danasnji motori ne mogu raditi velike kilometraze, interijeri su puno kvalitetniji i vise ne pucaju od sunca kao prije, ista stvar sa limarijom.  Danas je problem u senzorima i elektronici, to ce raditi najvise problema kasnije. A 1.6D u golfu je baziran na benzinskom motoru, to jest blok je preuzet sa benzinca, Ista stvar je bila na 1.7D iz kadetta. Prije je bilo normalno raditi generalke na 100k km pogotovo na benzincima koji su imali samo 3 lezaja radilice, cesto auti sa takvim motorima su imali brojac km samo do 99k km.

Puno ti znas, di radis :)

Uvijek neke informacije iz rukava izvadis

Ovo za sunce si upravu, imam mekanu " rare ( rijetku " instrumental tablu na duji i stalno dizem "zavjese" na šajbu kad sam negdje na otvorenom parkiran jer vole popucati ( dok obicna tabla od plastike ne ).

Za brojac kilometara si isto u pravu :)

Neki dan sam se vozio u nekakvom novom bmw X5... isli smo na autocesti 200kmh i gledam kroz prozor rekoh daj malo opali idemo 120kmh kad ono ostao paf kad sam cajger vidio........ Nemas taj osjecaj uopce.

Dok na duji na 160kmh razmisljam hoce li kotac otpast ( kad cujes vjetar kako puse i ostalo )

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2018 21:42 (Fake_Alert).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Danas sam napravio prekršaj 50 metara od policije i otišao nekažnjeno

Zamolili su me kolege sa posla da ih poslje posla odpeljam do emezzete na Jankomiru (inaće nemaju položene vozačke, niti žele vozit, pa im je zeznuto kupovat bilo kakav namještaj) i ajde reko nije problem, pičimo mi po zaobilaznici jer mi je bliže, u tom smjeru već dugo nisam išao, upalim ja navigaciju i nekak se skinem sa zaobilaznice i odem na Lučko na naplatne za Karlovac-Rijeku..., a trebao sam skretanje poslje ić, na mapi od navigacije to izgleda full blizu... i niš, znam da se ne smijem polukružno okrenut, al nemam kamo, a ne vozi mi se do Klinča sela di mogu prvo izać sa autoputa i vraćat se nazad na Jankomir... i niš reko idem se ja okrenut, kad ko za peh, baš policija tamo stoji, al dosta niže i gleda vozila koja sa autoputa ulaze u Zagreb, ispred mene lik izađe di se vrši uplata/nadopuna za enc uređaje, pređe preko svih traka i ode prema Zagrebu, baš di sam ja namjeravao, i niš reko policija ne gleda, sad ću se ja na brzinu okrenut, al šipak, kako nemam servo, nisam uspio zmotat od prve, morao sam malo u rikverc da ne porušim one čunjiće šta odvaja suprotne trake i opet zmotat da se mogu polukružno okrenut, i tako se ja okrenem, gledam u retrovizor, ekipa u plavom me nije ni primjetila, tolko su skoncentrirani na posao motrenja vozila koja ulaze u Zagreb, da nisu primjetili da im prekršaj radim 50m iza leđa

Nije da se ponosim ovime, al fakat je to loše riješeno, ak netko fula (a ziher nisam jedini), po propisu nemaš kamo, nego platit nepotrebno autoput i vozit se u krivom smjeru da bi se kasnje vraćao nazad...
Možda bi po propisu bilo da sam ja isto skrenuo desno prije naplatnih i okrenuo se di se nadopunjuju enc uređaji i isto kao vozilo ispred mene, prešao preko svih traka i vratio se za Zagreb... ali logičnije (barem meni) je okrenuti se polukružno iz krajnje lijeve trake, nego sijeć sve trake...

16 godina

A jesi bedak

Mislim da se smijes tamo okrenuti. Inace kako bi HAC zaposlenici kuci isli? Do klinca sela pa nazad? Znam koliko puta starog odstavim kod naplatnih west gate da ga pokupi netko kada putuju pa se tamo polukruzno okrenem. Mada nema nikakvog znka zabrana polukruzno.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Bijah jučer u ZGu, točno me zapalo kući u pol 4. Gužva, svi voze ko izgubljeni zbog malo kiše kaj je popadalo.

Na Heinzelovoj skoro bio lančani radi tupave babe koja je odlučila da bi ona mogla iskočiti 5 metara ispred auta. Je, jes ti baba na pješačkom, al dolazi ti kolona auta u svakoj od tri trake. Ja bio treći u skroz desnoj, prvi auto skužio babu pa lagano usporio i mi iza njega, al 2 auta iza mene i srednja i lijeva traka masovno kočili da ne pokupe babu i skoro se svi zguzili. A samo trebaš pričekat 20 sekundi da prođe val s semafora i možeš lagano preć dok ne dođe sljedeći. 

Jebeni suicidalni ljudi. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.10.2018 0:05 (mystik).
10 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pozdrav znaci ovako hitno je, danas su mj zvucnici pištali jako i sad upalim auto ne rade nijedan u vratima cujem tamo negdje u gepeku da negdje udara bass ali u vratima nista jedino jedan zvucnik ispred mene radi i to je to u pitanju je Audi a6 2012

Nije siromah onaj koji nema, nego onaj ko želi previše!
14 godina
Fake_Alert kaže...

Puno ti znas, di radis :)

Uvijek neke informacije iz rukava izvadis

Ovo za sunce si upravu, imam mekanu " rare ( rijetku " instrumental tablu na duji i stalno dizem "zavjese" na šajbu kad sam negdje na otvorenom parkiran jer vole popucati ( dok obicna tabla od plastike ne ).

Za brojac kilometara si isto u pravu :)

Neki dan sam se vozio u nekakvom novom bmw X5... isli smo na autocesti 200kmh i gledam kroz prozor rekoh daj malo opali idemo 120kmh kad ono ostao paf kad sam cajger vidio........ Nemas taj osjecaj uopce.

Dok na duji na 160kmh razmisljam hoce li kotac otpast ( kad cujes vjetar kako puse i ostalo )

Radim u auto i teškoj strojnoj industriji. Plastika u starim autima puca jer se tada koristila PVC plastika. Ta mekana "plastika" je napravljena tako da se PVC zalijepi na sloj spužve te je onda ta spužva zalijepljena na "kalup" od plastike+fiberglasa koji to sve drži zajedno i daje krutost. U novijim autima koristi se PU koji je otporan na UV zrake, pucanje plastike na starim autima uzrokovano je time sto UV zračenje uništava spojeve između PVC-a i plasticizera te se onda ono "osuši" pa krene pucati i gubiti boju. Da, u novijim autima nemaš baš osjećaj da ideš brzo, ali zato stari auti imaju dobar osjećaj ceste u upravljaču koji teško koji novi auto ima.

17 godina
mystik kaže...

Bijah jučer u ZGu, točno me zapalo kući u pol 4. Gužva, svi voze ko izgubljeni zbog malo kiše kaj je popadalo.

Na Heinzelovoj skoro bio lančani radi tupave babe koja je odlučila da bi ona mogla iskočiti 5 metara ispred auta. Je, jes ti baba na pješačkom, al dolazi ti kolona auta u svakoj od tri trake. Ja bio treći u skroz desnoj, prvi auto skužio babu pa lagano usporio i mi iza njega, al 2 auta iza mene i srednja i lijeva traka masovno kočili da ne pokupe babu i skoro se svi zguzili. A samo trebaš pričekat 20 sekundi da prođe val s semafora i možeš lagano preć dok ne dođe sljedeći. 

Jebeni suicidalni ljudi. 

Čekaj, ti to ozbiljno?!?

17 godina
1BIT kaže...

Nije da se ponosim ovime, al fakat je to loše riješeno, ak netko fula (a ziher nisam jedini), po propisu nemaš kamo, nego platit nepotrebno autoput i vozit se u krivom smjeru da bi se kasnje vraćao nazad...
Možda bi po propisu bilo da sam ja isto skrenuo desno prije naplatnih i okrenuo se di se nadopunjuju enc uređaji i isto kao vozilo ispred mene, prešao preko svih traka i vratio se za Zagreb... ali logičnije (barem meni) je okrenuti se polukružno iz krajnje lijeve trake, nego sijeć sve trake...

Nije loše riješeno već ti loše voziš/ne znaš put pa radiš sranja. Evo što se može dogoditi kada to radiš.

Šta bi sad trebao kada fulaš izlaz na autocesti, stati i vratiti se u rikverc jer je i to loše riješeno? Ima i takvih idiota

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
16 godina
Pero Dinamit kaže...
1BIT kaže...

Nije loše riješeno već ti loše voziš/ne znaš put pa radiš sranja. Evo što se može dogoditi kada to radiš.

Šta bi sad trebao kada fulaš izlaz na autocesti, stati i vratiti se u rikverc jer je i to loše riješeno? Ima i takvih idiota

Ovo je ako se ne varam kod naplatnih i nije nesto strasno posto je nisko ogranicenje

17 godina

Nije ni ovako strašno ako nitko ne ide iz drugog smjera. Ne znam, možda se i smije tako ali treba paziti.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
15 godina
Old Iggy kaže...

Čekaj, ti to ozbiljno?!?

U čemu je točno problem? 

To što zakon pješaku i biciklistu dopušta koješta naspram vozača motornog vozila ne znači da se moraju ponašati ko debili.

Kad u prometu sudjelujem kao pješak nemam razloga bezglavo iskakat na cestu neposredno prije auta pogotovo ako nisam siguran da će se moći zaustaviti normalno ili još više ako je situacija s više traka u jednom smjeru pa nisam siguran da koja budala u lijevoj neće odlučiti oderati po gasu jer misli da stigne.

No dobro, ako idioti pješaci i biciklisti misle da su svemogući jer im zakon to dopušta, u najgorem slučaju za takvog idiota upalim brisace i produzim. Šteta jedino troškova popravka haube/branika/sajbe. 

17 godina
Znači, ti to stvarno ozbiljno?!?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice