Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.030
|
čitano: 16.582.378
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Auti - ultimativna tema

Imam stsrog Punta 1 1.1

Kuoljen za male pare i koristi se jedino na selu, za ići tamo gdje mi je žao sa svojim autom. 

Anyway, danas ga vozio nekih 10-20 minuta, kad se odjednom, ugasi. Ok, možda sam ja kriv što sam naglo pustio kvačio. Pokušavam ga ponovno upaliti, neće. Jednom se upalio i ugadio poslije 3 sekunde.

Otvorim haubu, vidim bijeli dim. Nije puno, ali vidi se. 

Pokušam još par puta, neće da upali.

Nakon pola sata malo lupnio po alternatoru i upalio, sad jel zbog tog..

I da, tijekom vožnje se čuje izraženi tik tik zvuk, pogotovo u prvoj/drugoj tj. na nižim brzinama.

Pa me čisto zanima, što može biti? Alternator izgorio ili? 

Ništa ne ostavljam nezavrš
14 godina
Auti - ultimativna tema

Moguce, treba provjeriti napon. 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Danas vidio kako je reno traffic otisao u iberturu, a vozac ga ne zna ugasiti.. 

15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
ivanzu kaže...

Danas vidio kako je reno traffic otisao u iberturu, a vozac ga ne zna ugasiti.. 

Možda nije mogao, tj. možda mu kvačilo kliže.

Drugi način je otpojiti pumpu goriva?

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ne, treba zatvoriti usis zraka sa necime ili ubaciti u najvecu brzinu, stisnuti kocnicu i bacit spojku. Uzrok je sagorijevane motornog ulja, a ne dizela tako da to nema veze sa pumpom. 

15 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Ne, treba zatvoriti usis zraka sa necime ili ubaciti u najvecu brzinu, stisnuti kocnicu i bacit spojku. Uzrok je sagorijevane motornog ulja, a ne dizela tako da to nema veze sa pumpom. 

Može biti i dizel i ulje. Ako mu kvačilo kliže, ne može ga ugušiti, a teško da ima pri ruci čime začepiti usis. To vuče kao blesavo, morao bi imati čep veličine cijevi usisa koji ima brtvu na sebi.

Ako ga se ne može ugušiti mjenjačem, najpametnije je ostaviti da se samouništi, tako je najsigurnije.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

I jesi pomogao čovjeku?

Nezgodna stvar je da i kad hoćeš tako pomoć nekome, moraš napravit nešto šta se inaće ne radi, tj nešto šta u principu šteti vozilu, to kako kažeš, forsat gašenje auta naglim puštanjem kuplunga bez gasa...

Od trzaja ne možeš biti siguran da neće remen preskočit, lanac puknut, da će cijeli kuplung izdržat, da neće klipnjače popucat, jer ak se ne varam, dizel u iberturi se vrti više nego na leru i moment mu je još i veći zbog ulja koje sagorijeva, energetska vrijednost ulja je veća od energetske vrijednosti dizela...

Tako sam si ja baš premišljao, da naletim tako nekome kome dizel troši ulje i nemože ga ugasit, dal da mu pomognem ili ne, jer ako čovjek ne zna šta napravit u tom trenutku, a ja mu pomognem, ugasim auto i serviser mu veli ćuj pukal ti je kuplung il nešto drugo, još će mene čovjek tužit šta sam mu pomagao...

A ti nemreš nikak znat u kakvom je stanju njegov dizel...

Najbezbolnije bi bilo zaštopat dovod zraka nečim, al to je dosta teže izvedivo...

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ma usis je nemoguće začepit. Morao bi ga začepiti što bliže grani i to bi ga morao dobro začepiti. Digneš haubu, imaš užasno glasnog dizela koji vibrira kao lud i što god dotakneš je na 80+°C. I još moraš biti brz, jer ako si spor i čak ga uspiješ ugasiti, velika je vjerojatnost da je šteta učinjena. A povrh svega, moraš imati nešto čime ćeš začepiti usis.

To da redovno radiš, onda da, ali ovako da te odjednom uhvati i da to moraš na cesti napraviti, bi začepio, kako ne.

14 godina
Auti - ultimativna tema

To se desilo odma pred krizanjem tako da nisam mogao stati, uz to je bila guzva. Vidio sam da prica na telefon tako da je valjda nazvao mehanicara. Motor jos nije dimio nesto posebno, vjerojatno se moze spasiti ako je uspio ugasiti. 

15 godina
neaktivan
chutac kaže...

Ma usis je nemoguće začepit. Morao bi ga začepiti što bliže grani i to bi ga morao dobro začepiti. Digneš haubu, imaš užasno glasnog dizela koji vibrira kao lud i što god dotakneš je na 80+°C. I još moraš biti brz, jer ako si spor i čak ga uspiješ ugasiti, velika je vjerojatnost da je šteta učinjena. A povrh svega, moraš imati nešto čime ćeš začepiti usis.

To da redovno radiš, onda da, ali ovako da te odjednom uhvati i da to moraš na cesti napraviti, bi začepio, kako ne.

Ma skinuo bi ja svoju majcu, tri puta ju preklopio i stisnuo na usis, tu skoro pa ne gubiš opće na vremenu, samo da ovisno o motoru, kod nekih treba odšrafat plastiku, npr nakon box filtera di imaš plastičnu cijev i tu stisnut sa majcom i nadat se da ti đubre neće podrapat majcu...jer kak ćeš ženi doma opravdat podrapanu majcu

Drndanje dizela i nije problem, temperatura već je...

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2018 14:29 (1BIT).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Prodaje stari svoju E klasu, pa ako je netko zainteresiran bacite oko na njuškalo oglas, imate tamo sve potrebne informacije.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
16 godina
Auti - ultimativna tema

Dizel i ibertura...naj cistije sa aparatom za gasenje koji sadrzi co2... a druga opcija usis zacepiti ili kvacilo...

Jednom sam to vidio na rotoru...oblak dima.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Jedan kromirani mercedes

SLIKA

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Nije kromiran, to je folija.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Je li danas dan retardiranih vozaca ili sta? Prvo neki lik ispred mene u centru grada prestize caddya sa A3-om preko pune crte, konjina izgleda ne razmislja da je odmah ispred caddya ostri zavoj od 90 stupnjeva i da ce najebat. Prestigne on njega i kao sto sam mislio auto mu izleti sa ceste na neko parkiraliste koje se nalazi na suprotnoj strani i valjda razjebe amortizere, da je netko vozio suprotnom trakom bio bi jeb*en sudar, mislio sam prijaviti policiji ali na kraju nisam.  Poslje toga dodem do reda parkiranih auta u mojoj traci, valjda je bila neka svadba, pogledam da li itko ide suprotnom trakom te posto nitko nije isao krenem zaobilaziti, nekih 150m ispred kolone je zavoj pa ne vidis je li itko ide ali je ogranicenje je 50 pa ne bi trebao biti problem. Dodem do sredine kolone kada dolazi baja u merdanu iz zavoja, ugleda on mene i seljacina nabije gas u pokusaju da mi zablokira put, posto mi je vise bio pun k*rac svega odlucim postati seljacina pa i ja nabijem gas, cim je skuzio ukopao se ispred kolone. Prolazim kraj njega, a on se razmahao hoce poletjet i mercedes i on, samo sam ga hladno pogledo i otisao. 

Prosli tjedan napumpao gume jer je pala temperatura pa su bile na 2.0 bara, a trebaju biti na 2.2 bara. Danas 25C, pritisak u gumama porastao na 2.35-4 bara jeb*te kao da vozim po jajima, fuj!

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2018 18:02 (ivanzu).
16 godina

Svaka subota i petak je tako... ZG je uzas i vise ne zelim ici van od 18:30 do 23h jer je katastrofa... Toliko divljaka i kauboja da se bojim za svoju sigurnost jer rade slalome i guraju se. Prije par mjeseci sam skroro najebao jer se skoda iza zaletila i htio je obici mene no bilo je malo mjesta izmedu mene i ovog desno ( lik se vozio meni u desnom cosku sa razmakom 5 metara )... pobjegao sam u lijevu stranu uz rubnjak ne bili mi ovaj otkinuo branik ........ ma uzas...... policije nigdje u gradu.....

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
17 godina
ivanzu kaže...

Je li danas dan retardiranih vozaca ili sta?

Južina.... ništa drugo

jutros 6:15...idem na posao...a voze ko da će smak svijeta u pi*ku materinu...

17 godina
Auti - ultimativna tema

Cudno... Evo gledam bas na Opel.de i ne proizvode vise Astru GTC vise je niti nema u ponudi. A nigdje na internetu nisam nasao vijest zasto....

https://www.opel.de/

14 godina
Auti - ultimativna tema

Sta ce? Model je baziran na Astri J koja je bila preteska i dosta dugo je na trzistu, sada svi uzimaju povisene SUV sepete tako da je i prodaja vjerojatno losa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2018 23:23 (ivanzu).
17 godina
ivanzu kaže...

Sta ce? Model je baziran na Astri J koja je bila preteska i dosta dugo je na trzistu, sada svi uzimaju povisene SUV sepete tako da je i prodaja vjerojatno losa.

Moram priznat da ne kuzim tu foru sa SUV ludilom u zadnje vrijeme....
Mislio sam da ce napraviti novu K verziju.
A tezina je ono standard... Odnosno da teska je kao jedan SUV. XD

14 godina
Auti - ultimativna tema

Vise nitko ne pravi verzije 3 vrata jer se ne isplati, pretezito jer su ljudi poceli kupovat SUV-ove koji nemaju smisla.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Prodaje možda netko E60 530i , može i dizlo ali preferiram benzinac

Ili ako znate nekoga tko prodaje,a da je pouzdan

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
15 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...

Imam jedno pitanje u vezi sa zadnjim auspuhom.

Je li itko uzimao od ovog  tipa  auspuhe?

Je li pouzdan i mogu li naručiti ovakav (imam  Opel Astra G )

Naime, hoće li me na tehničkom pustiti ako stavim ovakav auspuh?

To ti je inox auspuh i to protočni, znači diže buku

Nisam siguran da ti majstor može zašvasati inox lonac na običnu željeznu cijev, može evenualno steznu obujmicu stavit...

Po meni ti se to ne isplati radit ako je zbog izgleda, rađe kupi neki kromirani nastavak ispuha i stavi na postojeći auspuh, a lovu uloži u kvalitetnije gume, kočnice, ovjes, više ćeš profitirati uloženim

EDIT:

(zaboravio napisati)

BTW: s obzirom da je to univerzalni lonac, nema tipske nosaće za određeni model auta, pa ga je isto tako kemija za ugradit, tj fiksirati na auto...

Ovo ti je lonac na astri g, sad ovisi sa kojeg motora, al možda je tvoj takav, ovo šta sam zaokružio su ti originalni nosači lonca, na univerzalnom toga naravno nema i treba izmislit fiksiranje, lik u oglasu preporučuje obujmicu za žljeb za odvodnju vode sa krova kuće, to može stavit na stražnji dio lonca, ali ne i na prednji jer je prednji dio ovalni, a nije dovoljno samo na stražnji dio stavit...

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2018 9:42 (1BIT).
16 godina
Auti - ultimativna tema

Za boga miloga...

ovu temu pratim jer se uvijek može pročitat nešto zanimljivo, pametno a i zabavno..

ali koje je to kurčevi jezik ? hrpa piše pomodne engleske izraze koji nemaju veze s vezom, hrpa piše piđin dojč (ipak je njemački za malog Rvata majka tehničkog iako samo lijepe riječ na riječ) a sad još i bosansko-turski ?!?!?

Ju je je? Je ju je!
14 godina
Auti - ultimativna tema

Zna netko koliko bi bilo osiguranje za auto s V8 4,5 333ks 15god star

50% bonusa 24god ili 52god 50% bonusa?

Ako je netko dosad imao iskustva regati tako šta

14 godina
Auti - ultimativna tema

Skupo, po osiguranju si mladi vozac do 30e, a za hrvatski me zaboli.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2018 11:11 (ivanzu).
14 godina
Stric_Jura kaže...

Za boga miloga...

ovu temu pratim jer se uvijek može pročitat nešto zanimljivo, pametno a i zabavno..

ali koje je to kurčevi jezik ? hrpa piše pomodne engleske izraze koji nemaju veze s vezom, hrpa piše piđin dojč (ipak je njemački za malog Rvata majka tehničkog iako samo lijepe riječ na riječ) a sad još i bosansko-turski ?!?!?

1. Kad nekome prigovaraš, citiraj ili bar napiši kome se obraćaš. Sve poruke nisu baš bajne, pa nemam pojma na koga misliš 

2. Kad već prigovaraš za greške u pisanju, onda bar napiši poruku bez gramatičkih grešaka i probaj koristiti velika slova na početku rečenice. 

3. Na ovom forumu ima ljudi iz HR, BiH, Srbije, iz vana. Ne znam čemu čuđenje kad netko piše drugačijim rječnikom.

4. Ovo je forum. Baš nas briga za gramatiku.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
14 godina
sstrmi kaže...

Zna netko koliko bi bilo osiguranje za auto s V8 4,5 333ks 15god star

50% bonusa 24god ili 52god 50% bonusa?

Ako je netko dosad imao iskustva regati tako šta

Koje reg podrucje? Velika je razlika izmedu ZG i DA. Npr. u ZG te tako nesto ispadne oko 4000kn za 24god., a oko 2900kn za 52 god.

Inace imas online kalkulatore koji su poprilicno tocni. Ja gledam na Generali osiguranju.

14 godina

SL,ako ti se da izračunati za to

Bio bih zahvalan

14 godina
sstrmi kaže...

SL,ako ti se da izračunati za to

Bio bih zahvalan

Za 24. god. - cca 2300kn

Za 52. god. - cca 1800kn

Na te cijene imas jos nekih 5% popusta na jednokratno placanje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice