Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 80.041
|
čitano: 19.677.701
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Horatio_Hornblower kaže...
Ekipa razmisljam u pola godine do godinu dana kupit novi automobil... Posto nisam neki lik koji se opterecuje brandom markom iliti ga bilo cime vazno mi je da nije ekstra skupo i da je pouzdano... Sad poznanici prijatelji u zadnje vrijeme dosta je kupilo daciu a meni je upao u oko dacia sendero stepway 0.9 pa sam mislio ima li neko iskustva s navedenim vozilom? Jeli skupo odrzavanje jeli pouzdano i koji je osjecaj nakon 10 000km?

Dacia samo ako je oko 80k, bio sam isao sa prijateljem gledati kada je on uzimao auto i ta dacija je stvarno auto sklapano kao moderni trabant, a kostala je kao Focus 1.5tdci, na kraju je uzeo Focusa. Pogledaj je li ima jos akcijskih focusa u ponudi za 115k kn, bussines oprema. 

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Otišao nedavno A3 nakon 12g., sad na sto muka šta uzeti.. neki kramp za 10tkn dok ne pogodim dobar E90/92/F30 ili se odmah istresti kao pravi Balkanac do zadnje lipe i onda pašteta..

Imam u ponudi za 12tkn jednu dobru Alficu 147 JTD, reg 5/19, mali servis napravljen, s njom prezimit možda, pa usput u miru tražit dobar bimer, možda bolje nego se zaletit i zajebat.

U igri je iz sentimenta opet i zadnji A3 sportback ali samo 2.0 150ks traktor..

In the name of tragedy...
16 godina
Auti - ultimativna tema

Pravi balkanac se istrese do zadnje lipe za novu bembaru dizlo 2008. iz dojčlanda za 4k eura. 

S obzirom da nigdje nisi definirao šta ti je to "istresti se do zadnje lipe". Ak te baš pere beenve imaš novih akcijskih 318d po super cijeni za RH prilike.

Naravno kako je RH u pitanju, kupnja novog auta je jedna velika k*rčina. Od poreza na porez poreza do daleko većih startnih cijena nego zemlje EU sa daleko većim standardom, do skoro nepostojećih akcija kod zastupnika zbog ljenosti/nebrige ili ih jednostavno boli k*rac kad ionako ljudi moraju kupiti auto. 

Od rabljenih se nađe svašta. Tržište pliva u osnovnim 3erima, A4kama. Zanimljivi izbor bi bio IS, kod nas ih nema pretjerano puno. Jag XF 07-10 2.7D se može piknuti za 7-9k evrića. To čak ima i poprilično malo mjesta iza, al svejedno.

14 godina
neaktivan
Nazalost od fokusu nemam pozitivne informacije znam dvoje ljudi jedan 2008 drugo 2010 i niti jedan niti drugi nisu odusevljeni a automobili su kupljeni novi tocno za otprilike iznos koji si naveo a i ne daje mi se 30000kn vise zbog mekseg volana za automobil koji godisnje prode manje od 5k km... Mislio sam kakav mu je ovaj 0.9tce motor i pouzdanost dacie kao marke? Jer ako ima volan i mjenjac to mi je dosta ne treba mi tv na centralnoj konzoli...
9 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Dacia = Renault = Francuz

To ti je valjda dovoljno.

17 godina
Coder256 kaže...
sveupitni kaže...

Kad bi uzeo civica ek6 nebi isao ispod 1.5 motora s vtec-om. Jer civic bez vtec-a je ko zena bes sisa hehe

Ek6? To coupe sa d16? Nisam bas cuo za tu oznaku...

Ako cemo tako, onda ni 1.5 nije pravi vtec nego ekonomicar :P 

Minimalo 1.6 sohc :)

Ma mislio sam na 6. generaciju (ek). A najbolje je bi bilo onda nac dobar 1.6 vti-a onda hehe 

#fsb
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.10.2018 17:50 (sveupitni).
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Otišao nedavno A3 nakon 12g., sad na sto muka šta uzeti.. neki kramp za 10tkn dok ne pogodim dobar E90/92/F30 ili se odmah istresti kao pravi Balkanac do zadnje lipe i onda pašteta..

Imam u ponudi za 12tkn jednu dobru Alficu 147 JTD, reg 5/19, mali servis napravljen, s njom prezimit možda, pa usput u miru tražit dobar bimer, možda bolje nego se zaletit i zajebat.

Prezimit sa alfom?, pa njoj će biti super u nekoj grijanoj radioni, a za tebe ne znam

EDIT:

BTW: a3 si slikao kod Peveca na Žitanjaku ka se ne varam, nisam nikad koristio tu autopraonu, jel valja kaj?

Čitatelj kaže...

Dacia = Renault = Francuz

To ti je valjda dovoljno.

Dobri ti neki francuzi, poslje posla vjenčanje do kasno u noć, pa sutra ujutro na posao i onda poslje posla na susjedovo vjenčanje itd, sigurno su trijezni i odmorni na poslu, pravi intelektualci, šteta da avione ne rade

Dacia-made in romania =) Dacia-made in romania =)

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.10.2018 22:41 (1BIT).
13 godina

Gledaj ja sam preko ljeta radio za uber i dobio logan mcv(nekih 50k km je imao) sa tim 0.9 motorom i on troši po zg 200 km nekih 130 kn plina znači nije nešto pretjerano ekonomičan jer ako se misliš vozit nepuštaš ispod 4000 okretaja jer je motor ispod toga mrtav.

2. sinkroni na 3. brzini nisu postojali pa sam morao dva puta stiskat kvačilo dok sam prebacivao u 3. inače krči.

3. Odma drugi dan sam išao punit klimu što mi je smiješno za auto od 7 mjeseci i 50k km. I par dana nakon toga je prestalo uopće puhat bilo kakav zrak ni topli ni hladni skino filter klime a ono kocka leda, pričekao da se taj led otopi i stavio drugi filter, ajde onda je donekle hladila.

4. Kad se upali kompresor klime kao da je netko upali 539 kraj tebe koliko se čuje.

5.Auto užasno trom i težak za okretanje, ali gledaš sandero pa je malo lakši od logana.

6. Užasno neudoban i nemaš nikak osjećaš sigurnosti jer je dosta povišen i uzak, a sandero je vjerojatno još gori.

7.Plastika očajna kao i zvučna izolacija.

8.Nadam se da voliš smrad plastelina jer bio sam u nekih 6-7 različitih dacia i sve tako smrde.

Ja da sam tvojem mjestu bježao od nje najbrže što mogu. Napiši koliki ti je budžet i netko će ti već nešto bolje predložit.

Gledam cijenik novi sandero sa 0,9 lpg ti je minimalno 78 900 kn znači 10 000€ a za te novce možeš  si uzet neku astricu staru 3 godine sa 70k km ili  kiu ceed ili 308/208 i oni svi izgledaju kao space shuttle kraj sandera i izvana i iznutra a ona ti je tu u rangu pola i 208 po mjestu unutra.

Eto da nebude da hejtam na daciu i ja sam čak razmišljao o kupovini jedne prije jedno 1.5 godinu ali sam odustao i sad vidim da i bolje nisam kupio.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.10.2018 20:24 (ZooZ).
7 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

pozdrav svima, 

pokušavam kupiti neki rabljeni auto, ali već polako počinjem biti očajan. Znam da je teško naći jednoznačan odgovor, ali bi mi zaista pomogli kada bi me barem malo usmjerili oko nekih stvar, a ako ništa htio bi čuti još koje mišljenje. 

Tražim u principu limuzinu, iako i kompaktna klasa dolazi u obzir. Uvjeti su sljedeći: 

-mlađi od 2013. godine 
-ne više od 100-120 000 km 
-ne manje od 100 konja, iako poželjno i više
-cijena do nekih 13 000 eura
-u principu svejedno mi je dizelaš ili benzinac, iako po broju km godišnje više bi mi odgovarao benzinac (u obzir dolaze i hibridne opcije) 

S obzirom na navedeno, da li smatrate da mi je bolje gledati vani (Njemačka, Slovenija) ili Hrvatska (autokuća ili privatno?)? 

Svaka preporuka je dobrodošla. 

tnx

15 godina
Auti - ultimativna tema

Čim primiš one premium kvake s vanjske strane na dačiji odma znaš šta je kvaliteta, dalje ne moram pričat.

18 godina
neaktivan
sstrmi kaže...

Bio u drugom tehničkom i zbog tog sto je vec unio podatke da nisam prosao zbog svjetala ne mogu pustiti dok stvarno ne atestiram ili zamijenim za obicne

Jer voditelj tehničkog mi je rekao da posudim najobicnije farove ili kupim i stavin za tehnički pa ove vratim

Za branike nista receno kad su ispravni

Original su xenon,jos naljepnica na njima ima

Pranje poluispravno,ali to nije ni gledao

Automatsku nema,ima rucno namje st anje

Zmigavce je gledao el folija ili farbano,ali nije ni jedno nego je bas crno staklo

Auto sa Xenonom mora imati automatsku nivelaciju svjetala koja se nalazi na jednom od kotača

ovdje se na videu vidi kad se auto upali da se svjetla sama "niveliraju" baš za tvoj model E46

A ovdje na videu kako se "senzor" nivelacije mijenja (dakle nikakvo riučno podešavanje nivelacije u kabini ne postoji)

+ Ako je žmigavac crno staklo onda je afermarket..jer BMW je stavljao žute žmigavce (prije face lifta) i prozirne (nakon facelifta)

kao što je kolega isto napisao, po tom autu je prošli vlasnik nešto čačkao ili si ti mijenjao...ali cijela prednja strana auta ti nije original zar ne + zadnje lampe?

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.10.2018 20:50 (Ziga).
13 godina
Auti - ultimativna tema

audi od nekidan, mrcina 

15 godina
Auti - ultimativna tema

Za male pare isto ima i30. 

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

that sound

14 godina
neaktivan
Uzimao bi novo do 85 000 kn iskreno ne znan ni sam sto gledam srecom to ce bit za 6 mjeseci da cu se bas posvetit tome. Inace ne treba mi auto za velike relacije ne znam ni sam sto da gledam...
Hvala na informaciji ali isto cu napravit testni dir sa sanderom kazem opet sad vozim matiza tako da je to vec bi bio skok naprijed... Mislim iskreno steway varijanta izgleda ljepse i bolje od sandera koji izgleda kao da je kutija na kotacima...
14 godina
Uzimao bi novo do 85 000 kn iskreno ne znan ni sam sto gledam srecom to ce bit za 6 mjeseci da cu se bas posvetit tome. Inace ne treba mi auto za velike relacije ne znam ni sam sto da gledam...
Hvala na informaciji ali isto cu napravit testni dir sa sanderom kazem opet sad vozim matiza tako da je to vec bi bio skok naprijed... Mislim iskreno steway varijanta izgleda ljepse i bolje od sandera koji izgleda kao da je kutija na kotacima...

Fabia? Osnovni model - 85.000.

Baš sam neki dan vidio cijenu i ovo tvoje me sjetilo :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
18 godina
thedream kaže...

Lijep auto si prodao :)

Di bas trojku (BMW)... Postali su ko Golfovi na cesti, ima ih na svakom cosku.

Kad cujem da neko vozi trojku, u glavi mi slika nadobudnog klinca sa 3 dlake na bradi i izgeliranom frizurom - ruka na volanu ukrucena ko da ima išijas...

Mazdu 6, to sam ja htio kupit :) Ovu od 2013.-te, jos da je 2.0 benzinac - mila majka.

CyberDemonVZ kaže...

Fabia? Osnovni model - 85.000.

Baš sam neki dan vidio cijenu i ovo tvoje me sjetilo :)

1.0 ne ide nikud, 1.4 TDi izbjegavat jer dizne i lamela idu kvragu, premda sam ostao zacuden kak to fino vuce...

Auto je sklepan bas onak - nemastovito, cvrsto, a opet prakticno.

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2018 13:09 (Batista).
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

A ono, nije mi bila hića, dobio sam lovu koju sam tražio, mogao sam komotno tražiti još 300-400 eura gore, kakav je kupac bio - dobio bi i to. Jedino me to svrbi malo.

Ma dugo gledam već E90 ali lci+M paket obavezno, sad sam počeo i C klasu gledati, obavezno Avangarde, 200/220cdi w204 ali su kurvinjski skupe. 159-tke (2.4jtdm) su mi otpale, Lancia Delta jedna bolesna Twinturbo 1.9jtd sa 190ks mi se prodala (iz Splita), gledao i Breru, svašta nešto.

Doslovno sam krug oko svijeta napravio zadnjih 20 dana što se auta tiče, kad imaš lovu (stari auto + kreda) dio tebe razmišlja kako bi bilo fora kupiti nešto što nikad nisi mogao, budžet je sad oko 12-13k eura, pa zujim, gledam.

Na knap sam do f30 (ima ih za 13, ali su drveni i u pravilu 316d), ili A3 Sportback isto 2013, od 12.500 naviše.

Ne bi Mazdu, nisam fan. Jedan od onih koji bi ju vozili ali ju nikad ne bi kupili..

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2018 17:36 (thedream).
14 godina

Radije kupi pošteni E90 nego budžet F30

Za 12-13k ide E90 ili još bolje E92 2010+ sa dobrom opremom i motorom

Nego uzeti neki F30 ili F31 316D sa skoro nikakvom opremom

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
15 godina
Auti - ultimativna tema

Najbolje je ne uzeti F30 posto su kineska govanca pogotovo ovi sa slabim motorima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2018 20:00 (ivanzu).
14 godina
neaktivan
Pa sto imamo u toj ponudi do 90tak k kn? Nije nesto da se vozi godisnje nekih 5000 kn maksimalno 10000
14 godina
neaktivan
Pa sto imamo u toj ponudi do 90tak k kn? Nije nesto da se vozi godisnje nekih 5000 kn maksimalno 10000
17 godina
ivanzu kaže...

Najbolje je ne uzeti F30 posto su kineska govanca pogotovo ovi sa slabim motorima.

Kak mislis kineska ?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. | R.I.P. What.CD 11/2016
15 godina
BORG kaže...
ivanzu kaže...

Kak mislis kineska ?

Puno kineskih djelova. 

16 godina
neaktivan
Ziga kaže...

Auto sa Xenonom mora imati automatsku nivelaciju svjetala koja se nalazi na jednom od kotača

ovdje se na videu vidi kad se auto upali da se svjetla sama "niveliraju" baš za tvoj model E46

A ovdje na videu kako se "senzor" nivelacije mijenja (dakle nikakvo riučno podešavanje nivelacije u kabini ne postoji)

+ Ako je žmigavac crno staklo onda je afermarket..jer BMW je stavljao žute žmigavce (prije face lifta) i prozirne (nakon facelifta)

kao što je kolega isto napisao, po tom autu je prošli vlasnik nešto čačkao ili si ti mijenjao...ali cijela prednja strana auta ti nije original zar ne + zadnje lampe?

Pitaj boga šta je točno rađeno. Možda xenon je bio tvornički na autu, ali je retrofitan kotačić za nivelaciju iz nekog razloga.

No što god da je bilo, xenoni i ručno niveliranje ne idu zajedno.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
16 godina
neaktivan
BORG kaže...
ivanzu kaže...

Kak mislis kineska ?

Nije bmw što je nekad bio...njemački proizvod

9 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Kymco je stroj kume moj. Nekad su radili masine za Hondu, dok se nisu odvojili i poceli raditi kao samostalni brand.

Mislim da su nesto radili i za Kawasaki, tako da Kymco sigurno nije los. Nemaju Boxer kao BMW motori,

ali su za gradske motore vrh.

17 godina
Auti - ultimativna tema

Sta vi imate protiv 316d ?

#fsb
14 godina

Ništa,ako se mapira na razinu 320D.Onda su to lijepe brojke - 170ks+

Ovako 115ks na 1,5T je ništa

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

A ono, nije mi bila hića, dobio sam lovu koju sam tražio, mogao sam komotno tražiti još 300-400 eura gore, kakav je kupac bio - dobio bi i to. Jedino me to svrbi malo.

... 

Za te pare bi trebali ići E92. Tipa 320d sa M paketom. 

Osobno bi mi to možda bio prvi izbor za tu cifru, dobro, ima tu i 350z za te pare, ali to je već druga priča. 

Ništa ne ostavljam nezavrš
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice