Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 80.041
|
čitano: 19.690.674
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Lord_Marko kaže...
WackyZG kaže...

Kajje Markec? Još se nisi oporavio od showa s motorom?  

joj naj me ni pitati. Drugi tjedan vadim injekore valjda po 5 put od kad je auto kod mene. Dva injaktora sline opet. 

Ulupal sam u auto od kad ga imam ma sigurno preko 20tkn. Nakon svih problema s turbinom, injektorima, dpf-om egr-om, koj kakvim greškama, lakom, ovjesom i kaj sve neznam kaj ne. Doslo je do toga da je auto sad 1/1 kad rjesim zadnji dio slagalice.

A kaj je najbolje, svi injektori u toleranciji. Nemaju skoro nikakvo odstupanje. Turbina srala radi dpf-a a dpf radi egr-a. A sve zato jer je vlasnica prije mene vozila penzioneski auto. Sve sam slozil kak spada. Auto za 1.6 ide brutalno. sad je na nekih 145ks 310nm, izmjerio nekih 8.8 do 100 

Vozim ga svakodnevno, jos imam to s injektorima rjesit i onda moram nabavit na proljece 18 cola i gewinde i lampe s lecom. E onda fakat stajem s slaganjem.

U planu mi je uzeti Kawu z750 na proljece. I onda iduce godine neki auto a focusa ostavit curi. Pikiram na a3 2.0tdi ili cak s3. Vidit cu...

@Hacker imao u c-maxu 2 godine, i sad imam u focusu za kojeg neznam kolko je star. Obadva su bila ok.

Ma daj prodaj to vec jednom i kupi japanca, najvece ulaganje ce ti biti benzin 

18 godina
neaktivan
sstrmi kaže...

Ozbiljno,može neki link?ako je istina,onda bi im pokazao lijepo papirnate dokaze za xenon + štop led

Obrati se BMW uvozniku za pomoć glede papirologije za Xenon..

Jesi probao promijeniti stanicu za tehnički pregled? Zaleti se u drugi grad pa vidi kakve si sreće tamo

No koliko vidim ti imaš faceliftan E46 limuzinu no branik ti je od E46 coupe 2004 model?

Imaš li original BMW farove ili aftermarket? Ili? Radi li ti pranje farova + automatska nivelacija?

Čudim se da ti ništa nije spomenuo za pofarbane prednje žmigavce...

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ja mislim da je kombinacija neoriginalnih zadnjih lampi, neoriginalnog branika i crnih farova i žmigavaca na kraju bila razlog rušenja(možda ima još nešto što ti nije napisao).

Da je vidio samo jednu stvar, vjerojatno bi pomislio ko ga jebe. Ali ovako mu se nisi svidio.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
9 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Nego, jeste pratili malo situaciju u Parisu? Lazne ispusne cijevi na guzicama:

https://www.carscoops.com/2018/10/fake-exhaust-holes-paris-auto-show-floor/

Jel to pocinje biti novi trend ili se samo meni to ne svidja?

17 godina
Čitatelj kaže...

Nego, jeste pratili malo situaciju u Parisu? Lazne ispusne cijevi na guzicama:

https://www.carscoops.com/2018/10/fake-exhaust-holes-paris-auto-show-floor/

Jel to pocinje biti novi trend ili se samo meni to ne svidja?

Nista novo. Nova fora su im zvucnici da se auspuh bolje cuje...

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
Auti - ultimativna tema

Seljo ćuning očito postaje normala. Odmah me podsjetilo na ovo.

9 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Pa bas to - selju tuning. Pa lijepse mi je kad je auspuh zamaskiran da se ni ne vidi, osobito jer ce za par zimskih

mjeseci biti ruzan, istucan te vjerovatno djelimicno hvatat hrdju gdje ga je nagrizla sol.

https://www.carscoops.com/2017/04/us-bound-2018-toyota-yaris-to-start-at/

Evo na Yarisu je Toyota to super sakrila, al cemu na novom Aurisu/Corolli taj "seljo tujning", bas mi nejde u glavu.

Sta je slijedece? Lazna dodatna 2 vrata na modelima sa 3 vrata?

15 godina
Auti - ultimativna tema

Evo im ideje, na novoj mečki bi sjelo taman 

16 godina
Čitatelj kaže...

Pa bas to - selju tuning. Pa lijepse mi je kad je auspuh zamaskiran da se ni ne vidi, osobito jer ce za par zimskih

mjeseci biti ruzan, istucan te vjerovatno djelimicno hvatat hrdju gdje ga je nagrizla sol.

https://www.carscoops.com/2017/04/us-bound-2018-toyota-yaris-to-start-at/

Evo na Yarisu je Toyota to super sakrila, al cemu na novom Aurisu/Corolli taj "seljo tujning", bas mi nejde u glavu.

Sta je slijedece? Lazna dodatna 2 vrata na modelima sa 3 vrata?

"Dildo" na vozačkom sjedalu u "ženskim" autekima?

Ju je je? Je ju je!
9 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Prvo treba definirati sto je to zenski auto. Definiras po boji, bo obliku sasije, po broju konja ili po necem trecem?

Svaka roba ima svog kupca. Po meni ne postoji "zenski" auto. Postoji samo dobar auto i bolji auto. A novi je uvjek bolji od 5 godine starog.

Nov auto, nov PC i nova zena.

16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Nista novo. Nova fora su im zvucnici da se auspuh bolje cuje...

Pa nije ni to nekaj novo 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
Auti - ultimativna tema

Auspuh je lazan jer motori sa direktnim ubrizgavanjem stvaraju kiselinu koja nagriza krom pa se on krene ljustiti i hrdati. 

12 godina
Auti - ultimativna tema

Misljenje o Hondi civic 1.4i 1997.Na sto pripaziti kod kupnje vozila.Procito sam da je motor nepoderiv ako je redovito odrzavan.Ima li problema sa hrđom kao vecina Japanaca?Nasao sam jednu na oglasu za 13 tisuca i na slikama izgleda u super stanju.

9 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Problem kod tih Honda Civica je slijedeca:

1. Gotovo je nemoguce naci neku koja nije modana na bilo koji i najmanji nacin

2. Vozili su ih ili muskarci srednjih godina i gusili ih po gradu, ili

3. Vozili su ih klinci koji su palili gume, driftali, i izvodili glupusti za koje vozilo nije predvidjeno

Da, taj motor ako je redovito odrzavan, mjenjano ulje i nije modificiran, ce raditi 350-400.000km bez frke.

ALI... veliko ALI - masina je sigurno modana, a ako i nije - mjenjac je sigurno za mijenjanje, a to ce te onda kostati malo vise u startu.

Uostalom, takav auto kupujes da ga modas ako vec nije, ili ga kupujes jer je dobra karoserija a imas veci i snazniji motor za njega.

I u preprodaji ne vrijedi puno, to je 20 i kusur godina star automobil.

Ako se kuzis u masine i imas svoju garazu gdje ces ga cijelog raskopat, pregledati i usminkati - super. Ako ne, mani se corava posla

i kupi nesto sto nece visjeti puno po servus, nego na cesti, gdje i treba biti.

16 godina
neaktivan
Acex kaže...

Misljenje o Hondi civic 1.4i 1997.Na sto pripaziti kod kupnje vozila.Procito sam da je motor nepoderiv ako je redovito odrzavan.Ima li problema sa hrđom kao vecina Japanaca?Nasao sam jednu na oglasu za 13 tisuca i na slikama izgleda u super stanju.

imao ja 1.4 engleza 96tu god... ako ne dimi i ako motor nije mastan od ispod oko motora nemaš brige bez obzira na km..

bratić ima 2001. isti motor, isto englez.. preko 10 godina nikakvih problema sa autom.

moj nije bio hrđav, više je bilo sitnih problema sa kvakama od zadnjih vrata i sl..

generalno jako zahvalan auto.

@čitatelj

1.4 se ne modda baš što se tiče motora.. eventualno se radi swap na nešto jače..

jedini mod koji neki naprave je promjena glave motora na verziji od 75ks.. stavlja se glava od 90ks.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
12 godina
Auti - ultimativna tema

Evo i slika.Ne kupujem auto za sebe vec za tatu.Danas ga ide pogledati a ja ne mogu s njim posto sam jos na sezoni pa da mu prenesem neka misljena drugih na sta da pripazi kod kupovine.Auto je presao 240000km

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.10.2018 12:42 (Acex).
16 godina
neaktivan
Čitatelj kaže...

3. Vozili su ih klinci koji su palili gume, driftali, i izvodili glupusti za koje vozilo nije predvidjeno

1. a pun ih oglasnik, čak bi rekao da je omjer modanih, izvoženih/normalnih 50:50

2/3 pa ko i svaki auto, voze ih ljudi svih dobnih skupina... ja sam viđao klince u tim civikićima, ali također vidim penziće i žene, fwd drift? kakav je to civic?, izvodili gluposti, teško je reći na što si mislio, ali taj civic je tvornički spušten, sa niskim sjedištima, dobro leži u zavoju, predviđen za malo brže vožnje, a ne penzić vožnje...

Evo u par min se nađe dosta normalnih/nemodanih...

LINK1

LINK2

LINK3

LINK4

LINK5

14 godina

Bio u drugom tehničkom i zbog tog sto je vec unio podatke da nisam prosao zbog svjetala ne mogu pustiti dok stvarno ne atestiram ili zamijenim za obicne

Jer voditelj tehničkog mi je rekao da posudim najobicnije farove ili kupim i stavin za tehnički pa ove vratim

Za branike nista receno kad su ispravni

Original su xenon,jos naljepnica na njima ima

Pranje poluispravno,ali to nije ni gledao

Automatsku nema,ima rucno namje st anje

Zmigavce je gledao el folija ili farbano,ali nije ni jedno nego je bas crno staklo

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
12 godina
1BIT kaže...
Čitatelj kaže...

1. a pun ih oglasnik, čak bi rekao da je omjer modanih, izvoženih/normalnih 50:50

2/3 pa ko i svaki auto, voze ih ljudi svih dobnih skupina... ja sam viđao klince u tim civikićima, ali također vidim penziće i žene, fwd drift? kakav je to civic?, izvodili gluposti, teško je reći na što si mislio, ali taj civic je tvornički spušten, sa niskim sjedištima, dobro leži u zavoju, predviđen za malo brže vožnje, a ne penzić vožnje...

Evo u par min se nađe dosta normalnih/nemodanih...

LINK1

LINK2

LINK3

LINK4

LINK5

Mislim da ovaj sto sam ja nasao da nema nikakvih modifikacija cak nije ni spusten i na slikama solidno izgleda.Stari je prico sa prodavacem i spustio je cijenu sa 15 na 13 tisuca,danas ga vjerovatno ide pogledati.

16 godina
neaktivan
sstrmi kaže...

Automatsku nema,ima rucno namje st anje

Onda je nešto prepravljano po autu.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
16 godina
neaktivan
1BIT kaže...

..ali taj civic je tvornički spušten, sa niskim sjedištima, dobro leži u zavoju..

zapravo tvornički izgleda dosta nisko, iako to zapravo nije.. isto kao i moja (EX ) luda ..

leži dobro u zavojima jer ima full neovisni ovjes, pa je samim time i udobniji po grabama i od puno novijih auta.

@acex

nema ništa posebno za napomenuti, onak klasične stvari se gledaju.. uz ono sa motorom kaj sam ti napisao. ako je motor prljav, odnosno nije opran a ni mastan to je bonus.

neka malo provoza, vidi dali išta u ovjesu lupa. onda klasični test je još, povuče se ručna, smota full u jedu stranu pa kuplung/gas naprijed-nazad da vidiš da neće nekaj lupiti kada se malo "propne" pod ručnom.. isto ponoviti za drugu stranu.

naravno isprobati sve prekidače i ostale điđemiđe.. pregledati limariju, razmake imeđu kotača i blatobrana dali sve stoji ravno (ja pogledam sa svake strane koliko prsta stane, trebalo bi biti jednako)..

16 godina
nine kaže...
Acex kaže...

imao ja 1.4 engleza 96tu god... ako ne dimi i ako motor nije mastan od ispod oko motora nemaš brige bez obzira na km..

bratić ima 2001. isti motor, isto englez.. preko 10 godina nikakvih problema sa autom.

moj nije bio hrđav, više je bilo sitnih problema sa kvakama od zadnjih vrata i sl..

@čitatelj

1.4 se ne modda baš što se tiče motora.. eventualno se radi swap na nešto jače..

jedini mod koji neki naprave je promjena glave motora na verziji od 75ks.. stavlja se glava od 90ks.

Samo mala ispravka... Ne mjenja se glava motora nego dihtung na klapni gasa koji je sužen tako da manje zraka može proć pa automatski izgubi 15 konja. Promijeni se taj dihtung (brtva jel), resetira ECU i za 10 kn se dobije 15 konja više. A japanci su to napravili radi nekih poreza i ekonomije...

15 konja za 10 kn, najjeftiniji tuning ikad :P

Ja također imam 1.4 sa 75 konja pa sam nedavno radio tu promjenu brtve i dobro se osjeti razlika, kako u ubrzanju tako i u krajnjoj brzini. Motor kao motor je nepoderiv, iako ih puno zna trošit ulje, ja sam naletio na primjerak koji potroši možda litru na 10 000 km. Šta se tiče hrđe, najviše patu rubnjaci, to im je generalno mana kod svih skoro.

P.S. Ako se mjenja glava motora, onda se stavlja od 1.6 (130 konja) koji je išao u coupea, pošto sve serije tih motora pašu međusobno i uz još neke preinake (usis, ispuh, razvodna kapa, svjećice i programabilni ECU) se izvuće 130 konja. Ali više se isplati samo swapat b16 odnosno 1.6 vti od 160 konja i njega komplet uvalit u auto. Ali sumnjan da će ti to otac radit, pa no sikiriki :)

...The South Will Rise Again... White -h- boys
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.10.2018 18:00 (Coder256).
12 godina
Coder256 kaže...
nine kaže...
Acex kaže...

@čitatelj

Samo mala ispravka... Ne mjenja se glava motora nego dihtung na klapni gasa koji je sužen tako da manje zraka može proć pa automatski izgubi 15 konja. Promijeni se taj dihtung (brtva jel), resetira ECU i za 10 kn se dobije 15 konja više. A japanci su to napravili radi nekih poreza i ekonomije...

Ja također imam 1.4 sa 75 konja pa sam nedavno radio tu promjenu brtve i dobro se osjeti razlika, kako u ubrzanju tako i u krajnjoj brzini. Motor kao motor je nepoderiv, iako ih puno zna trošit ulje, ja sam naletio na primjerak koji potroši možda litru na 10 000 km. Šta se tiče hrđe, najviše patu rubnjaci, to im je generalno mana kod svih skoro.

P.S. Ako se mjenja glava motora, onda se stavlja od 1.6 (130 konja) koji je išao u coupea, pošto sve serije tih motora pašu međusobno i uz još neke preinake (usis, ispuh, razvodna kapa, svjećice i programabilni ECU) se izvuće 130 konja. Ali više se isplati samo swapat b16 odnosno 1.6 vti od 160 konja i njega komplet uvalit u auto. Ali sumnjan da će ti to otac radit, pa no sikiriki :)

Voli i otac stisnut po gasu ali ne treba mu nista jace od ovoga.Radi 40 km dnevno do posla i nazad.Koliko dođe ta promjena dihtunga i dali se povecava puno potrosnja goriva?I zaboravio sam pitat koja je potrosnja goriva kod tog 1.4 motora?

15 godina
Auti - ultimativna tema

10L grad

18 godina
CroNk3r kaže...

Ma kaj ti je! Ja okorjeli traktorista da pređem na tamnu stranu? nema šanse 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
16 godina
Acex kaže...
Coder256 kaže...

Voli i otac stisnut po gasu ali ne treba mu nista jace od ovoga.Radi 40 km dnevno do posla i nazad.Koliko dođe ta promjena dihtunga i dali se povecava puno potrosnja goriva?I zaboravio sam pitat koja je potrosnja goriva kod tog 1.4 motora?

Meni ti je potrošnja oko 8 litara, 8.5 u gradu i ostala mi je ista nakon promjene dihtunga, dok mi je prijatelju oko 9 - 10 litara, ali njemu nije ispravna lambda sonda pa je povećana. Ugl računaj oko 8 litara u gradu.

Prije promjene dihtunga provjeri je li već promjenjen jer su velike šanse da je. To ćeš provjerit tako da skineš filter zraka i kad dođeš do klapne gasa samo otvori leptir i pogledaj jel rupa cijela ili je dosta manja od rupe na klapni, a sad ću ti objasnit sve u vezi toga...

Promjena dihtunga ti je jako jeftin proces kojeg možeš kod kuće odraditi, a jedino moraš nabavit materijal za brtve (tzv klingerit) kojeg sam ja platio 9 kn. Nađeš sliku na netu kako treba izgledat dihtung od verzije 90 ks i precrtaš ga na materijal i izrežeš sa skalperom. Znači prvo otkačiš plus sa akumulatora da se resetira ECU, tada se skida gornji dio kutije filtera zraka (drži se na 4 kopče), pa vadiš filter i izvučeš cijelu kutiju zraka iz klapne gasa (moraš isključit konektor koji je uštekan u kutiju zraka). Nakon toga skidaš klapnu gasa koja se drži na 4 vide (nisam siguran), tek toliko da je malo podigneš i izvučeš dihtung koji je ispod klapne gasa. Zatim zamijeniš stari dihtung sa novim i sve vratiš nazad, vratiš plus na akumulator i upališ auto da radi tako da se ECU prilagodi novim parametrima. Obavezno moraš pustit auto da radi u leru 10ak min, dok se gas ne stabilizira i ne smiješ dirati gas tokom tog perioda čekanja. Nakon toga ide uživanje sa 90 ks više :)

Btw. ovo mi je ovako iz glave napisano, nisam siguran jesam li što zaboravio, ali na hondinom forumu imaš tutorial sa slikama i svime pa ako budeš zainteresiran poslat ću ti link. Ugl nije komplicirano i može se napravit u pola sata, čak i manje ako ti nije prvi put...

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.10.2018 19:31 (Coder256).
11 godina
Lord_Marko kaže...
CroNk3r kaže...

Ma kaj ti je! Ja okorjeli traktorista da pređem na tamnu stranu? nema šanse 

Kupiš 3 cilindra, bliže IMTu 539 nejde

17 godina
Auti - ultimativna tema

Kad bi uzeo civica ek6 nebi isao ispod 1.5 motora s vtec-om. Jer civic bez vtec-a je ko zena bes sisa hehe

#fsb
14 godina
neaktivan
Ekipa razmisljam u pola godine do godinu dana kupit novi automobil... Posto nisam neki lik koji se opterecuje brandom markom iliti ga bilo cime vazno mi je da nije ekstra skupo i da je pouzdano... Sad poznanici prijatelji u zadnje vrijeme dosta je kupilo daciu a meni je upao u oko dacia sendero stepway 0.9 pa sam mislio ima li neko iskustva s navedenim vozilom? Jeli skupo odrzavanje jeli pouzdano i koji je osjecaj nakon 10 000km?
16 godina
sveupitni kaže...

Kad bi uzeo civica ek6 nebi isao ispod 1.5 motora s vtec-om. Jer civic bez vtec-a je ko zena bes sisa hehe

Ek6? To coupe sa d16? Nisam bas cuo za tu oznaku...

Ako cemo tako, onda ni 1.5 nije pravi vtec nego ekonomicar :P 

Minimalo 1.6 sohc :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice