Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 80.041
|
čitano: 19.741.243
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
Dex.pwn kaže...

90HP 1.8 verzija je u pitanju.

Samo gdje piše da i carb ima, trenutno vidim samo monopoint

Ma ne dimi se kad se pali, već troši oko 9-10 litara. Da nije to mal previše za 1.8?

Nekad je benzin bio ispod 4 kune i tako je svejedno što ti je 1.8 trošio 10 litara (dok je bio novi automobil)

14 godina
Normalna potrosnja za godine i km
https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
15 godina
odjavljen
Hahaha dobra 😂
15 godina
Dex.pwn kaže...

90HP 1.8 verzija je u pitanju.

Samo gdje piše da i carb ima, trenutno vidim samo monopoint

Ma ne dimi se kad se pali, već troši oko 9-10 litara. Da nije to mal previše za 1.8?

Normalna potrosnja za benzinca takve kubikaze.

16 godina
Auti - ultimativna tema

sajla je inace samo i iskljucivo na karburatorima

15 godina
Auti - ultimativna tema

Nije imao sam sajlu na fokusu.

16 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Nije imao sam sajlu na fokusu.

Mislim da se kolega htio pohvalit kako nema sajlu na cupri, pa je koristio sarkazam

Samo karburatori imaju sajlu-čitaj spori benzinci

BTW: većina današnjih benzinaca ima sajlu gasa do leptira (throttle body-a), ovi noviji modeli sve manje koriste sajlu, već im elektronika preko el.motorića otvara i zavtvara klapnu na usisu...

Tvoja astra 1.4 turbo nema sajlu koliko vidim po net-u, znam za hondu civic fn1 sport sa 1.8 motorom (r18a1) isto nema sajlu...itd

Po meni su time ubili još jednu čar automobilizma...

Nekada kad je na utrci pukla sajla gasa, vozač bi suvozača steral van da se sjedne na motor i ručno otvara klapnu gasa, tj daje gas, dok bi vozač samo kočio i vrtio volanom

Danas na modernijim vozilima kad elektonika zakaže, samo šlepa pomaže

BTW: ako koga zanima više o ETC-u: INFO

EDIT:

Nekada je vozač bio puno više povezan sa samim vozilom i cestom, u današnjim modernim vozilima upravo suprotno, volani dobili servo, pedala gasa ostala bez sajle, još neka slože promjenu brzina putem magneta (bežično) i kotače koji ne dodiruju tlo, već levitiraju i eto nas u budućnosti

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.9.2018 16:40 (1BIT).
16 godina

Osram Night Breaker Laser H7 vrhunske žarulje preporuka

Samsung S8+
15 godina
odjavljen
Ko koga laže onda haha?
12 godina
neaktivan

Koliko traju? Hvala lp

If you have nothing to lose, try.
17 godina

1bit slazem se sa tobom.

Dok duju vozim puno bolje osjetim cestu i koliko ju auto drzi naspram sa servom. 

I nekako zivlje krenem sa dujom nego sa G4...dali ta elektronska pedala toliko kasni ili koji vrag...

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina

Imao sam elektronicki gas na Astri G i Fokusu Mk2. Po meni je elektronicki gas bolji jer se on sastoji od 2 ili 3 potenciometra tako da je prakticki ne moguce da ne radi, u slucaju da crkne jedan potenciometar auto ide u limp mode tako da se moze voziti u slucaju kvara dok ako ti pukne sajla mozes se slikat u slucaju da nemas sa cime zakrpat. Jedina razlika je u odazivu na gas jer ovisi o tome kako je pedala programirana.

Osjecaj u volanu ovisi od auta do auta, neki su i bez serva pruzali malo informacija od ceste. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.9.2018 18:42 (ivanzu).
16 godina
Meni na focusu mk2 u prosjeku oko godinu i pol
Samsung S8+
12 godina
neaktivan
pasko kaže...
Meni na focusu mk2 u prosjeku oko godinu i pol

To je u redu, znači bolje su od xtremevisiona od phillips-a? Pošto je par lasera 200kn, a xtreme 165kn. 

If you have nothing to lose, try.
16 godina
Nisam imao philips ali ove su ti ti top provaj vidit ces nebo zemlja razlika od obicnih
Samsung S8+
18 godina
neaktivan
Filip720 kaže...

To je u redu, znači bolje su od xtremevisiona od phillips-a? Pošto je par lasera 200kn, a xtreme 165kn. 

Ako bolje pogledaš Philips žarulje su skuplje bez popusta od Osrama

Kupiš oba seta, pa isprobaš...bolje zadržiš a druge prodaš 

9 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Meni Phili traju duze od Osrama. Al imam i jedne i druge. Za nuzdu koristim Osram,

a originalni set imam radi HR zakona da se zarulje moraju imati u autu - u Austriji to nije potrebno,

jer je normalno da ako ti ne radi jedan far, da ces stati kod prve trgovine dijelovima ili servisa,

i kupit sta trebas.

Ovo ljeto me zaustavi nadobudna milijajka u Sk, kaze "ne rade van svjetla", a ono nov auto,

i jos LED dnevna svjetla.

Kazem joj "jeste sigurni?". Iskljucim auto, izadjem van, kazem joj "pokazite mi koja ne rade".

Gleda ona zbunjena i kaze "oba".

Ukljucim auto - automatski se ukljuce i LED dnevna svjetla, kazem joj "koliko vidim oba dnevna svjetla rade".

Kaze ona "al ne rade vam farovi" - ja njoj "farovi su za noc, ovo su dnevna svjetla, rade uvjek".

Onaj teleci "aha, dajte mi prometnu i vozacku", gleda, cudi se, malo na motorolu.

I nije joj jasno, hoce pisat kaznu, kazem joj "jel treba mozda nazvati HAK ili ÖAMTC da provjere ispravnost vozila,

ili da provjere vase znanje o modernim vozilima". Bome je zaskripala zubima.

Istu situaciju sam imao i na proljece sa HR murjakom, skroz ista situacija. Dakle ocekuju da gurnes koji euro u dzep.

Smeca

15 godina
Auti - ultimativna tema

Ne znam mene nisu nikada zaustavili radi takvih sranja. 

16 godina
Auti - ultimativna tema

ako trazis zuto svjetlo - moze...

meni trajale godinu i nesto, ali sam odustao od njih (nije crkla ni jedna) jer su zute...vratio se na CB boost

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.9.2018 9:42 (RuskeGTT).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Al stvarno ima budala previse koji ne pale svjetla po sumraku, vec se voze na dnevnima samo. (Ne kazem da si ti medu njima - čitatelj).

Čak i oni senzori za svjetla nisu neka sreca, neki dosta kasno pale svjetla.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. | R.I.P. What.CD 11/2016
9 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Moji su zaista senzori super - ukljuce se sami kad god trebam svjetlo.

Jedino kad se ne ukljuce, a trebam ih, je po danu kad je kisa, jer ocito senzoru je dovoljno svjetla,

tad ih rucno ukljucim, al inace nema potrebe.

I automatska duga svjetla su super, cim senzor na kilometar ili vise primjeti druge farove,

iskljuci duga brze nego sto bi ja iskljucio. Al to mi treba samo u HR, gdje prometnice nisu osvjetljene

kako spada, ili nikako, ili stede pa poslije 22h iskljuce svjetla.

12 godina
Auti - ultimativna tema

Tko ima iskustva sa rent a car uslugom?

Planiram sa 3 frenda iz Zagreba otići na put do Makedonije i Bugarske. Nisu nikada bili dolje a nakon mojih priča su izrazili želju da ih ja vodim.

Cilj je krenuti polovicom 11. mjeseca i biti nekih 6 dana.

CLA ne ulazi u obzir kao prijevoz jer na njemu moram zaraditi i nije mi u interesu skupljati km. U planu mi je kupiti opet Alfu GT koja nije baš auto za putovanje od 2500km za 4 krkana od 100kg svaki.

Ja nemam kreditnu. Da li je moguće platiti auto odmah u kešu? Koje osiguranje uzeti?

Ukratko, kako postupiti da bezbrižno koristim tu uslugu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.9.2018 12:19 (MatijaZG).
15 godina
Auti - ultimativna tema

Jucer vidim lika prestize kolonu oko 21h sa nekim punticem bez upaljenih svjetala i usred zavoja, onda se cude kako se gine u prometu.  Auto bez senzora kise nece moci pouzdano paliti svjetla jer ne zna da li pada kisa ili ne, samo pali i gasi kada dode u odredenu granicu lumena. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.9.2018 12:30 (ivanzu).
16 godina
neaktivan
Čitatelj kaže...
Ovo ljeto me zaustavi nadobudna milijajka u Sk, kaze "ne rade van svjetla", a ono nov auto,

i jos LED dnevna svjetla.

...

Istu situaciju sam imao i na proljece sa HR murjakom, skroz ista situacija. Dakle ocekuju da gurnes koji euro u dzep.

Smeca

U mene prijatelj vozi Audi A4 B8 i ima fabrička dnevna svjetla na njemu i uvijek pali kratka(xenone), čak i po sunčanom vremenu, i tako im bezveze skraćuje vijek bojeći se kazne(a već ih je jednom mijenjao, oko 80€ platio par). Ugasi reko, nek proba napisati kaznu, nek ide na sudsko odlučivanje, ja ću ti pomoći da se izboriš sa tim.

Mislim da su u nas u BiH policajci edukovani što se tiče dnevnih svjetala na novijim automobilima, ali nisu edukovani baš za sve. Poznanika zaustavili(vozi Golf 7.5) i pregledali mu svu opremu i ustanovili da nema seta rezervnih sijalica, a na autu je sve LED fabrički i ne može se zamijeniti sijalica na licu mjesta već mora u servis i tako im on objasni i prihvatili su to pa mu nisu napisali kaznu. Realno što će mu rezervne sijalice koje mu ne pašu u autu.

A4 B8 dnevna svjetla A4 B8 dnevna svjetla
http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
16 godina
Auti - ultimativna tema

Hankook w452 ili nokian wr d4? ne napravi se ni 3000 km po zimi, vecinom do posla 5 km.. razlika u cijeni izmedu ovih i save s3 je 30 kn pa ako su bolje na mokrom radije bih te

14 godina
Nokian
https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
15 godina
odjavljen

Ček, šta se stvarno mora imati dodatne sijalice u autu?

15 godina
Auti - ultimativna tema

Da kao i prsluk.

16 godina
neaktivan
pasko kaže...

Osram Night Breaker Laser H7 vrhunske žarulje preporuka

Traju puno kraće nego Philips XV +130%.

Meni Philips traju već godinu i 7 mjeseci. Imam dnevna i ne koristim automatsko paljenje.

Haker_x kaže...

tako im bezveze skraćuje vijek

I automatsko paljenje skraćuje vijek. Autocesta i tuneli pogotovo. Xenon žarulje ne pate baš od paljenja i gašenja, ali zato balasti da, dok halogenima smeta često paljenje i gašenje.

Neka namjesti da mu se zadnja pozicija pali sa dnevnima i kratka onda neka pali samo kada njemu treba bolja vidljivost.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
15 godina
domac5 kaže...

Hankook w452 ili nokian wr d4? ne napravi se ni 3000 km po zimi, vecinom do posla 5 km.. razlika u cijeni izmedu ovih i save s3 je 30 kn pa ako su bolje na mokrom radije bih te

Sava je bolja na mokrom, eskimo hp2.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice