Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.547
|
čitano: 17.343.465
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Auti - ultimativna tema
1BIT kaže...

Taj bunker ti je blizu Križišća, skrene se u ovu ulicu na slici šta sam označio, ide se za Mali Dol, prođe i nastavlja dalje na serpentine, samo šta je cesta kasnije očajna, tj ceste na kraju ni nema, nego je samo šoder i asflat u tragovina, voda je napravila kanale, drmusaš se cijelim putem, ja sam 20Km/h u drugoj išao

Al je pogled gore vrhunski na samom zavoju

SLIKA1

SLIKA2

PANORAMA 1

Znači na Kvarneru djedovi voze old school campagnole, a sinovi i unuci pajeraće, fora su ta vozila, za krški teren odlična i bolja od hgssa-ovih dacia

znaci onda 50 u 2. na iberu u sluzbenom :D

nego, imas mrvicu iznad toga jos jebeniji pogled i uska cestica a-la wrc koja vodi do tih vidikovca

http://www.antoniosiber.org/oci_vinodola/panorama_pridva.jpg

16 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

znaci onda 50 u 2. na iberu u sluzbenom :D

nego, imas mrvicu iznad toga jos jebeniji pogled i uska cestica a-la wrc koja vodi do tih vidikovca

http://www.antoniosiber.org/oci_vinodola/panorama_pridva.jpg

hahaha da da, da sam u službenom bio, to bi kamenje letilo, prašina se digla

Opaa, nisam išao dalje, fakat je očajna cesta, sad mi je žao, jer pogled je opaki, sljedeće godine obavezno idem gore, pa makar pješke

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.9.2018 11:03 (1BIT).
15 godina
Auti - ultimativna tema

Zna netko zašto klima nekad radi, a nekad ne.

Automatska klima, kada stisnem dugme, čuje se klik i ništa ne hladi. Onda nekad, poslije nekog vremena ili par paljenja/gašenja, počne normalno hladiti. 

Ništa ne ostavljam nezavrš
8 godina
protjeran
dv14 kaže...

Automatska klima, kada stisnem dugme, čuje se klik i ništa ne hladi. Onda nekad, poslije nekog vremena ili par paljenja/gašenja, počne normalno hladiti. 

Koje vozilo? Da ne vozis u "ECO" modu? U ECO modu klima radi manje i stedljivije.

I na koju je temperaturu podesena? Ako je automatska na 22°C, u ECO modu ce lagano hladiti,

u normalnom modu ce hladiti znatno bolje.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Da nije senzor unutarnje ili vanjske temperature?

Jel ti pali kompresor bez auto moda?

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
15 godina
Auti - ultimativna tema

Radi se o Peugeotu 406. ECO mod nema.

Svaki put se čuje klik, ali ne krene svaki put odma puhati hladno. Stavio na auto ili sam namještao puhanje, isto je. 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kvačilo/špula?

Odvezi u neki dobar klima servis, tako je najlakše.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
17 godina

Ne želim trolati ni ništa... nikada u životu nisam vidio BMW 5icu dizel staru staru 10-13 godina s tako smiješno
malom kilometražom.

sve što sam ja vidio uživo je 300-500.000 km

pa naši službeni auti u firmi rade 45-50.000 godišnje

14 godina

Nijedan od ovih nije dizel

Oba su benzin,kod BMW-a ti I označava da je benzinski motor,a ako piše XI kao kod prvog to znači xdrive(AWD,pogon na sva četiri) + benzinac

220tkm za 11 godina stari 530XI nije nemoguće,jer takav auto troši 10-12L,da ima plin onda je teško vjerovati za km,ali s obzirom da je čisti benzin vjerujem da su stvarni

Ali slažem se,da je teško zamisliti 520-530D,pogotovo taj 530 s više od 10 godina,a da ima manje od cca 225-240tkm.Isto tako i za one koji imaju plin

I da,jedno pitanje?pošto nikad nisam imao plin,el mi može netko reći dal se auto(ispuh) drugačije čuje LPG vs benzin?

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
15 godina
Auti - ultimativna tema

Ali opet dati 12k eura za peticu sa 230k km.. Treba tu biti lud ili imati muda za takvo nešto. 

14 godina
dv14 kaže...

Ali opet dati 12k eura za peticu sa 230k km.. Treba tu biti lud ili imati muda za takvo nešto. 

A gle,takve su cijene kod nas

Ako ideš na uvoz

https://www.autoscout24.hr/ponude/bmw-530-5er-xdrive-aut-benzin-srebrna-54edd86b-7c16-a943-e053-e350040af602?cldtidx=11

Evo najjeftiniji 530XI do 2006 u DE je 8900€,s tim da imaš cca 2500-3000€ davanja zbog 193 CO2 + ostali troškovi dok odeš i sve to,pa gledaj el ima smisla uvosti auto s takvim CO2

I evo sljedeći najskuplji,i to baš iz 2006 samo i,znači ne XI je 9900€ https://www.autoscout24.hr/ponude/bmw-530-i-aut-leder-alu-navi-pdc-shd-benzin-crna-3ea97920-b24b-43e3-8d41-7a69e4cf3509?cldtidx=10

Klik Ili evo pogledaj za sebe.Tako da 12k € kod nas ti je realna cijena

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.9.2018 20:10 (sstrmi).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Meni se npr. ovaj kod Baumgartnera cini ok, mozda malo preskup, al valjda bi nesto sputili. Jedino treba znat da je taj auto veoma skup za kvalitetno odrzavanje i pije kao smuk, ali siguran sam da je gust za vozit.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Zaradio sam nešto love, rana je lijepo zarasla, pa kome trebaju oba bubrega

Što mislite o ovome, malo me plaši kilometraža...

https://www.njuskalo.hr/auti/nissan-qashqai-1.6-dci-navigacija-alu-17-garancija-2-god-oglas-26381395

15 godina
Badjo_5 kaže...

Zaradio sam nešto love, rana je lijepo zarasla, pa kome trebaju oba bubrega

Što mislite o ovome, malo me plaši kilometraža...

https://www.njuskalo.hr/auti/nissan-qashqai-1.6-dci-navigacija-alu-17-garancija-2-god-oglas-26381395

4 godine - skoro 200k km? Nikad, pa makar i spustili na 10000...

Di2 & EPS FTW!
17 godina
ivanoile kaže...

4 godine - skoro 200k km? Nikad, pa makar i spustili na 10000...

Da isti taj auto ima famoznih 120-130.000 km za istu cijenu, što bi rekao da je isplativa kupnja? 

sve je to lutrija danas, auto je fino povišen, udoban..za omjer težine i snage motora začuđujuće fino ide, prtljažnik bi mogao biti malo veći.
ovlašteni servis za održavanje istog nije baš jeftin (za one tko ne vole kvartovske majstore)

15 godina

Sve preko 15ak tisuca km godisnje ne bi ni gledao, pogotovo ovi noviji auti..

Di2 & EPS FTW!
14 godina
Auti - ultimativna tema

Danas vozio iza crnog GTR-a, izgleda ide sa natjecanja posto ima broj na prozoru. Jeben zvuk, mislim da je te onaj GTR iz Beograda sto bude na 402m cesto u Osijeku. 

15 godina
dv14 kaže...

takav problem imam ja u sluzbenom caddyu 2,0 sdi...radi, pa odjednom prestane...pa odjednom pocne opet...nije autom automatska, auto nema nista od opreme, ni uricu temp vode...

pogotovo prestane raditi klima dok auto stoji, pa onda se vratim u njega i crknem, pa krenem i ohladi nesto nakon 20 30 sek...ali desi se nekad i u voznji...

mozda nedovoljno plina? ma kako god, auto je za rashod laganini :D 305tkm, a preko 100 kmh s njime na ravnome ili uzbrdici je nemoguce...srecom pa rijetko vozim njega...

13 godina
Auti - ultimativna tema

Htio bih stavit neke žarulje kao kratka H7 koje daju više svjetlosti ali se dvoumim između ove 4. Jel netko ima iskustva i koliko dugo traju(znam da traju dosta kraće zbog većeg osvjetljenja). A za duga H1 planiram stavit led jer ionako sa njima ne idem ususret drugim vozilima pa da im smeta jer nemam leće,a isto neznam kakve da uzmem jel ove išta valjaju,neke druge? ili da isto stavim halogene ali neke sa ovog popisa svaka preporuka je dobrodošla.

4 Osram night breaker laser
1 Osram night breaker unlimited
4 Philips xtreme vision
1 Narva range power white
17 godina
Auti - ultimativna tema

ja sam mapirao e90 316d sa 115 ks na 180ks + dpf i egr off. Za sada sam super zadovoljan. Potrosnja je porasla za nekih pola litre

#fsb
17 godina
Auti - ultimativna tema

Kupio sam prije dosta vremena od jednog lika s njuškala.. Osram NightBreaker laser

zamijenio postojeći defaultni Osram... to živog ku*ca ne valja! nikakve razlike u boji u snopu ne postoji.

Onda sam izvadio žarulje van i išao provjeriti partnumber brojeve... kad ono WTF!! part number na obje žarulje je od običnog Osrama istog kakav sam imao u autu.

Kutija je original bila....

i onda sam shvatio da je to teški prevarantski fejk upakiran u original ambalažu (iako je imao onu drugačiju kapicu na vrhu žarulje)

otišao u Moyldon, kupio Philips X-treme vision... nebo i zemlja naspram defaultnih Osram

15 godina
Auti - ultimativna tema

podvalili su ti

volim eksperimentirati sa zaruljama...

trenutno imam led kineske na cupri, koje se kurca ne vide :D i cb boost na laguni...zadovoljan sam, vise bojom nego jacinom, ali nisu slabe...jos slabije su obicne cb i njih ne bi stavio...imao sam i lasere i stvarno su jaki...i trajali mi godinu dana, pa sam ih skinuo, da stavim cb boost...eto mjenjam svako toliko...moram ispolirati farove na laguni, da se jos bolje vidi...

preporucujem lasere...stvarno su jaki i dugo bacaju snop...tko hoce bijeliju boju (laaaagano plavkastu) - cb boost...ne obican jer je preslab

imao sam i obicne nbu, nis posebno, jace su ob obicnih osrama, ali onako...nis previse

12 godina
ivanoile kaže...

Zasto ne? Ja na svojem 2013g imam 191tkm. Nikada nista,auto radi bez ikakvih problema i raditi ce jos barem 100tkm. Ulje svakih 15tkm i nemas brige. Imao sam jednu jedinu reklamaciju u tih 190tkm a to je bio radio. Dobio za par dana novi za 0kni peri dalje. Radi se o jednom od losijih autiju po ovome forumu a to je golf 7. 

PSN:Tomislav025
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2018 21:44 (omomomomoomm).
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ma kaj se gnjavite, uzmete jednostavno jaču žarulju i gotovo... ak se ne rastopi far od topline...

LINK

Čak je i jeftinija od night breaker-a i philipsovih vision-a, ova bi bila fora za duga svjetla koja se ne koriste stalno, za blendanje i povremeno poljske puteve, ak izdrže instalacije...

BTW:

ak sam dobro skužio, osram night breaker unlimited je slabija od osram night breaker laser, a philips xtreme vision je slabiji od philips racing vision-a?

koja je onda bolja od osram-ovih i philips-ovih top žarulja?

0 osram night breaker laser
5 philips racing vision
15 godina
omomomomoomm kaže...
ivanoile kaže...

Zasto ne? Ja na svojem 2013g imam 191tkm. Nikada nista,auto radi bez ikakvih problema i raditi ce jos barem 100tkm. Ulje svakih 15tkm i nemas brige. Imao sam jednu jedinu reklamaciju u tih 190tkm a to je bio radio. Dobio za par dana novi za 0kni peri dalje. Radi se o jednom od losijih autiju po ovome forumu a to je golf 7. 

Tko njemu garantira da je netko ulje mjenjao svakih 15 tis? Servis? Pa ni "oficijalni" servisi ne mjenjaju uvijek ulje, pogotovo ako vlasnika nije briga. Tim vise sto je taj auto prelazio dnevno 130ak km ili 200+ u par dana, sto znaci da vjerovatno je deran na autocesti, pa naglo gasen i tko zna kakve stvari i izivljavanja po njemu su bila.

U Njemackoj je opasno kupit godisnjake, a kamoli ne kod nas ove izvozene aute. Ako bi kupio auto ili do godinu dana i 15 tis km ili bar da je godisnje radeno maks. 15ak tisuca km iako ni to nije nista, nego osobna preferencija, ali barem se smanji raspon servisa i buducih troskova i zamjene djelova.

Di2 & EPS FTW!
17 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Tko njemu garantira da je netko ulje mjenjao svakih 15 tis? Servis? Pa ni "oficijalni" servisi ne mjenjaju uvijek ulje, pogotovo ako vlasnika nije briga. Tim vise sto je taj auto prelazio dnevno 130ak km ili 200+ u par dana, sto znaci da vjerovatno je deran na autocesti, pa naglo gasen i tko zna kakve stvari i izivljavanja po njemu su bila.

U Njemackoj je opasno kupit godisnjake, a kamoli ne kod nas ove izvozene aute. Ako bi kupio auto ili do godinu dana i 15 tis km ili bar da je godisnje radeno maks. 15ak tisuca km iako ni to nije nista, nego osobna preferencija, ali barem se smanji raspon servisa i buducih troskova i zamjene djelova.

Ja bas kupio auto koji je u 3 godine nakupio 50000km... Skoro tvoj tip auta. :P
Ali da 37000km na godinu mi se cini puno... 

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2018 0:39 (unknown).
14 godina
Auti - ultimativna tema

To su auta vozena na autocesti i nema tu sta otici posto se voze konstantnom brzinom na cesti bez rupa. Na novijim autima vecinom mehanika nece raditi sranja nego elektronika koja nije toliko povezana sa kilometrazom. Ja bi radije kupio auto sa 50k km napravljenih u 2 godine nego neki sa 5k km u dvije godine koji jos nije "testiran" da li ima falsova u proizvodnji zbog male kilometraze gdje ce tesko biti kvarova pa mislis da dobro prolazis, a najcesce se greske pokazu na 20-30k km pa ti plati jer nema garancije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2018 1:31 (ivanzu).
11 godina
omomomomoomm kaže...
ivanoile kaže...

Boldano znaš jer? Kristalna kugla? Vidoviti Milan? Baba Vanga?

12 godina
Auti - ultimativna tema

Da u boldano sam siguran. Reci mi zasto auto koji je redovno odrzavan i pazen nebi isao 300tkm? Znam da samo zelis potkuriti i ispasti frajer iz neznam kojeg razloga. 

PSN:Tomislav025
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2018 8:39 (omomomomoomm).
15 godina
Auti - ultimativna tema

mene zanima ovi koji su glasali za philips u bitovoj glasalici, da li su isprobali oboje nbl i philipse, pa da mogu to tvrditi? ili su probali samo philipse, pa hvale svako svog konja...evo ja nisam glasao, jer do sad samo osramove stavljam...proslu stranicu sam dao svoje misljenje...trebao bi jednom malo uzeti philipse te najjace, pa usporediti sa nbl, pa da budem mjerodavniji

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice