Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.550
|
čitano: 17.350.385
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Auti - ultimativna tema

A zašto bi u entry level auto stavljali skup i neefikasan motor za takvu primjenu? Tamo gdje takav motor ima smisla, tamo i je. 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Zato što je oduvijek 330 bio redni šestak

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
14 godina
Re: Auti - ultimativna tema
sstrmi kaže...

Zato što je oduvijek 330 bio redni šestak

Ni u f30 nije sestak, nista novo.

10 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ekipa, može pomoć?

U vezi ove Ibize, sve ostalo se čini u super stanju, samo me prednji lijevi blatobran muči.

Da li je udarano ili što?

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2018 15:06 (theJurke).
17 godina

Bio je sigurno mjenjan ili je farban samo.

#fsb
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

No to ništa ne znači. Element se ofarba preko kaska radi ogrebotine i može izgledati isto kao onaj koji je farban jer je auto slupan.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
10 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Nešto je definitivno rađeno, problem je u tome što je auto dosta udaljen od mene. Ako dođem tamo, kako da znam dal je auto lupljen ili je samo blatobran mijenjan ili originalni prešprican?

Preko 300 km imam u jednom smjeru pa nije baš blizu.

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Ako je spircano preko osiguranja - onda mora biti u istoj boji, inace trazis reklamaciju

i da ofarbaju toliko puta, dok ne bude jednako, i ako ne mogu, trazis da ofarbaju cijeli auto,

jer su ga unakazili jos vise.

Tako da trebas porazgovarat s vlasnikom, nek ti kaze jel auto lupan ili greban,

pa da je netko sam farbao, jer to nije farbanje po PS-u.

I ako je sumnjiv - odustani, i potrazi drugi auto negdje blize. Ne isplati se raditi 600km za macka u vreci.

10 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Najizglednije je da je bila neka ogrebotina i cijeli dio je šprican,ali nijansa boje nije pogođena.

Tražio sam još slika tog prednjeg dijela i prema razmaku između vrata i haube, ne čini se da je lim ravnat.

Vlasnik kaže da je unutrašnjost oba blatobrana ko nova i da nije lupano. E sad odluka dal ići na put i riskirati ili ne?

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Iskreno, auto nije nista posebno, a ponuda mora da bude vrhunska, da bi se odlucio za taj auto.

Uostalom, kakav auto trazis, do koliko novaca?

10 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Tražim nešto između 35 000kn i max 40 000kn. Veličine te ibize, dizel zbog dosta km godišnje. Normalno, ne 60 ks, između 100ks do 130ks je dovoljno.

Njih sam gledao zbog 1.9 tdi 74 kw, PD naravno, ovi noviji su puno kompliciraniji.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2018 16:01 (theJurke).
14 godina

Bezveze totalno

No replacement for displacement

15 godina
sstrmi kaže...

Ni ovaj BMW nije što je nekad bio

Nova serija 3 G20 što dolazi 3/19 više skoro neće imati rednih šestaka

Bit će ovako

316-318 - 3 cilindra 1.5 turbo

320-335 - 4 cilindra 2.0 turbo

340d/i - 6 cilindara 3.0 twin turbo

Nit više ima atmosferaca,niti redni šestak za 325-335i i povrh svega 3 cilindra u seriji 3.Dobro pa su odustala od prednjeg pogona za 316 i 318,još će zadržati zadnji pogon cijela serija

Sad kad navale kod Tomica po 316/318d modele... 

Ostalo ocekivano, sestak na minimumu, cisto da postoji, 4 cilindra najbolja solucija (novi benzinski 2.0 ima 250ak konja i 130g CO2, pun pogodak).

Di2 & EPS FTW!
14 godina

Nzm baš kako će prihvatiti ljudi 3 cilindra u seriji

15 godina
sstrmi kaže...

Nzm baš kako će prihvatiti ljudi 3 cilindra u seriji

Kao da je ljudima koji kupuju te modele bitan motor... pa ovi modeli sto ih Tomic prodaje su mix nekog zapadnog i istocnog trzista,upravo ono sto nasi vole. 

Do sad sam vidio par 335d/i i tu i tamo neki 320i, sve ostalo su ovi 320d i 318d, pa bi ljudi cuda izvodili sa mapiranjima, ali izgleda da ce sada malo vise trebat izdvojit za "posteniji" motor.

1.5 nije los navodno, ali vec u seriji 1 i 2 je bio underpowered.

Di2 & EPS FTW!
8 godina
protjeran
theJurke kaže...

Tražim nešto između 35 000kn i max 40 000kn. Veličine te ibize, dizel zbog dosta km godišnje. Normalno, ne 60 ks, između 100ks do 130ks je dovoljno.

Njih sam gledao zbog 1.9 tdi 74 kw, PD naravno, ovi noviji su puno kompliciraniji.

Uz to si ostavi jos 5000kn rezerve za popravke i ispravke u prvih 30 dana, da nebi bilo "nismo znali".

Iskreno, ja bi pogledao ovog, ako si u ZG, izgleda primamljivo za te novce - nema previse Km, nije ni prestar,

jos se cijena malo dogovori ako ima vizualnih nedostataka:

https://www.njuskalo.hr/auti/mazda-3-cd110-tx-1.6-diesel-oglas-26145897

Probna voznja gradom i autoputom obavezna - ako ima izmjenjive tablice.

10 godina
neaktivan
Čitatelj kaže...
theJurke kaže...

Uz to si ostavi jos 5000kn rezerve za popravke i ispravke u prvih 30 dana, da nebi bilo "nismo znali".

Iskreno, ja bi pogledao ovog, ako si u ZG, izgleda primamljivo za te novce - nema previse Km, nije ni prestar,

jos se cijena malo dogovori ako ima vizualnih nedostataka:

https://www.njuskalo.hr/auti/mazda-3-cd110-tx-1.6-diesel-oglas-26145897

Probna voznja gradom i autoputom obavezna - ako ima izmjenjive tablice.

Kolega, hvala na pronalasku. Naravno, rezerve ima, čak i malo više od tog.

Rabljeni auto je jako tesko pronaći bez mane, pogotovo stariji od 3 godine. Probna vožnja obavezno, uz jače kočenje da se vidi ako zanosi u stranu pri kočenju i puštanje volana pri većoj brzini da se primjeti ako zanosi volan.

Ako auto ima par tih oštećenja po limu, nije neka velika frka, manje odnosno ne tolko duboke se daju ispolirati, a dublje malo boje pa onda nakon sušenja polirati. Na tom iznosu mislim da se na te mane može spustiti 200 do 500 eura, ovisno o oštećenjima.

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Gle, ja sam uvjek za pametno potrositi, ako treba, platit 200kn, uz dogovor s vlasnikom auto u sluzbeni servis, nek naprave check, sat dva koliko treba, vas dvojica popijete kavu, platis taj test (ako ti se auto prije toga svidi),

i onda znas na cemu si. A vjerujem da bi ti umanjio tih 200kn ako je ozbiljan, i nebi smio imati nista protiv za check u servisu, osim ako nesto ne skriva.

Inace, ovdje ti posteni prodavaci inzistiraju da s nujima odes u ÖAMTC (AT HAK), da se napravi check, da su oni "cisti" ako nesto za 5000km nije OK.

PS - Nadam se da ti ne smeta, taj ti je auto uvoz iz DE, vidis po nosacima tablica, Autohaus Pohl:

https://home.mobile.de/POHL-GMBH#about

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2018 19:59 (Čitatelj).
15 godina
Auti - ultimativna tema

Kako se obično kreću cijene za bojanje prednjeg branika u boju vozila (metalik), 500-700kn ili ?

Ništa ne ostavljam nezavrš
14 godina
dv14 kaže...

Kako se obično kreću cijene za bojanje prednjeg branika u boju vozila (metalik), 500-700kn ili ?

Ovisi kako kod koga, al sad vise manje svi deru 100eur jer eto mogu.

14 godina

Koliko sam i ja vidio,u ovoj trenutnoj F30 seriji su 2.0 i u 316 i 318 sam oslabljeni naspram 320D

Pa mapiranjem dovedu na razinu 320D

14 godina
Auti - ultimativna tema

Di se provjeri el prijepis auta čist?tehnički ili mup

10 godina
neaktivan
Čitatelj kaže...

Gle, ja sam uvjek za pametno potrositi, ako treba, platit 200kn, uz dogovor s vlasnikom auto u sluzbeni servis, nek naprave check, sat dva koliko treba, vas dvojica popijete kavu, platis taj test (ako ti se auto prije toga svidi),

i onda znas na cemu si. A vjerujem da bi ti umanjio tih 200kn ako je ozbiljan, i nebi smio imati nista protiv za check u servisu, osim ako nesto ne skriva.

Inace, ovdje ti posteni prodavaci inzistiraju da s nujima odes u ÖAMTC (AT HAK), da se napravi check, da su oni "cisti" ako nesto za 5000km nije OK.

PS - Nadam se da ti ne smeta, taj ti je auto uvoz iz DE, vidis po nosacima tablica, Autohaus Pohl:

https://home.mobile.de/POHL-GMBH#about

Mehaničar koji mi održava sadašnji auto ide samnom provjeriti auto prije kupnje, neki servis ili dizalica za podići auto se uvijek nađe u blizini.

U roku od 2 sata se provjeri dosta toga i upravo to, ne biti cicija nego platiti pregled, a usput s kupcem porazgovarati detaljnije na kavi pa možda otkriti dal je kakva mućka u pitanju ili slično.

16 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

kakav megan :D? valjda laguna

nisam ni jednim ni drugime, nego sa partnerom :D ugl, nisam stigao odg prije jer smo imali inventuru cijeli vikend od jutra pa do noci...a ovaj tj radim popodne, tako da ne idem na krk, nego tek subotu sam prema novom vinodolskom i na krku i onda iduci tj na dalje normalno krk...

Laguna da, ja već zaboravio kolko si auta promijenio

Ja sam se ovaj tjedan u ponedjeljak vratio u Zagreb, tak da za sad niš, al bit će još prilika

OT:

Jedna iz Senja

Novi trend seljo optika

Čehi i ove godine rasturaju sa svojim idejama, vozi gumenjaka na krovu auta, a gumenjak sa gurtnama zvezan kroz spuštene prozore

Dosta sam istraživao puteve po Kvarneru, pa naletio na jedan predpostavljam talijanski bunker, zanimljivo za vidit

I u povratku mi se stvori iza leđa neka zvijer, pa sam je pustio da me prođe, neki lokalni ranger vozi nešto slićno kao Mitsubishi pajero iz 84-te, povišen, sa jačim, širim osovinama, većim i širim kotačima, baš za off road puteve i to uredno regan, ima RI tablice

I jedan video iz Stare Baške:

Tu mi iznenada strani turist (ak se dobro sjećam austrianac, no nebitno) iskoči na moju traku, ja stanem i kaj sad kad je već na mojoj traci ga puštam, blendam mu da prođe, mahne on meni, mahnem ja njemu i svi sretni
Al sami put do Stare Baške je vrhunski, pogled koji se pruža, tišina, netaknuta priroda, nešto vrhunski, samo šta sam ja u videu išao u kontra smjeru, pa se niš ne vidi

EDIT: malo kartinga

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2018 0:02 (1BIT).
16 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

ljudi...zimmermann diskovi...iskustva?

LINK

Šteta šta kolega sa opelianderom više nije aktivan da napiše nešto više

Kolko me sjećanje služi, kolega @thedream je davno pisao kako mu je najbolja kombinacija zimmermann diskovi i ferodo pakne za a3 dizlo, pa ak naleti na forum, možda podijeli iskustvo

15 godina
Auti - ultimativna tema

gdje je ovaj bunker tocno, ako se sjecas?

a sto se tice pajera - ima masu tako sredenih offroadera ovdje, koji su uredno regani :)

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Taj bunker ti je blizu Križišća, skrene se u ovu ulicu na slici šta sam označio, ide se za Mali Dol, prođe i nastavlja dalje na serpentine, samo šta je cesta kasnije očajna, tj ceste na kraju ni nema, nego je samo šoder i asflat u tragovina, voda je napravila kanale, drmusaš se cijelim putem, ja sam 20Km/h u drugoj išao

Al je pogled gore vrhunski na samom zavoju

bunker je otprilike tu negdje di sam zaokružio bunker je otprilike tu negdje di sam zaokružio

SLIKA1

SLIKA2

PANORAMA 1

Znači na Kvarneru djedovi voze old school campagnole, a sinovi i unuci pajeraće, fora su ta vozila, za krški teren odlična i bolja od hgssa-ovih dacia

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2018 12:02 (1BIT).
14 godina
Auti - ultimativna tema
14 godina
Benussi je ovlasteni za Jaguar, Land Rover, Iveco itd., a Baumgartner za BMW i Suzuki. Znaci oba su ovlasteni, a ne soderasi, i pretpostavljam da su to auti dani u zamjenu staro za novo, a ne uvoz.
14 godina
Benussi je ovlasteni za Jaguar, Land Rover, Iveco itd., a Baumgartner za BMW i Suzuki. Znaci oba su ovlasteni, a ne soderasi, i pretpostavljam da su to auti dani u zamjenu staro za novo, a ne uvoz.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice