Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.881
|
čitano: 18.246.803
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
gamer34 kaže...
big_guy kaže...

Tako si i ja mislim.Primijetio sam i da je ova minerva cjenovno isti rang pa ne znam da li to valja.Iskreno za continental i ostalu ekipu od 1000 kn po komadu nemam.

https://www.ekupi.hr/Minerva-21545R17-91Y-F205---Pot-C-Pri-B-Buka-71dB-1086094.aspx

Ja osobno nista ispod Uniroyala ili barem Save UHP2 (cca 500kn) ne bih ni gledao.

Bez uvrede, ali cemu imas 17ice na autu ako si ne mozes priustit barem neku solidnu gumu srednje kategorije??

Zato što sam auto kupio sa 17 felgama.Pregledao sam dns cijelo njuskalo ne bi li nasao nekakav set 205 55 16 sa solidnim gumama al bez uspjeha.Ako tko pronadje nesto neka slobodno linka.Alfa 147(5x98)

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
15 godina
big_guy kaže...

Zato što sam auto kupio sa 17 felgama.Pregledao sam dns cijelo njuskalo ne bi li nasao nekakav set 205 55 16 sa solidnim gumama al bez uspjeha.Ako tko pronadje nesto neka slobodno linka.Alfa 147(5x98)

Osobno bih rijesio te felge i uzeo neke 16ice, siguran sam da to ne bi trebao biti problem nac. I onda za 400tinjak kn imas sasvim korektnih guma (Uniroyal) ili za 500kn izvrsnih (Dunlop).

17 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
big_guy kaže...

Osobno bih rijesio te felge i uzeo neke 16ice, siguran sam da to ne bi trebao biti problem nac. I onda za 400tinjak kn imas sasvim korektnih guma (Uniroyal) ili za 500kn izvrsnih (Dunlop).

Kazem.da nadjem povoljne samo felge 16 onda bih uzeo i gume kvalitetnije nove.A  ak prodam ove 17 na cemu cu se vozit,da stavim cigle umjesto guma 😝.Pogledaj ako imas vremena malo na njuskalu pa ces vidjet da nema bog zna sto(govorim.o sisacko moslavackoj i zagrebackoj zupaniji)

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
17 godina
big_guy kaže...
gamer34 kaže...
big_guy kaže...

Kazem.da nadjem povoljne samo felge 16 onda bih uzeo i gume kvalitetnije nove.A  ak prodam ove 17 na cemu cu se vozit,da stavim cigle umjesto guma 😝.Pogledaj ako imas vremena malo na njuskalu pa ces vidjet da nema bog zna sto(govorim.o sisacko moslavackoj i zagrebackoj zupaniji)

" Alu felge i gume kupi.prodaj" ti se zove grupa na fejsu, nabrzinu sam preletio, ima najmanje 10 kompleta što na prodaju što za zamjenu 5x98 16" felgi od alfe. Zatvorena grupa je samo zatraži upad, odobrit će ti brzo.

17 godina
neaktivan
Na ovu mislis?Ja sam gledao popodne,nijedne 5x98 nisam.vidio.Ocito mi trebaju naocale
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
17 godina
big_guy kaže...
Na ovu mislis?Ja sam gledao popodne,nijedne 5x98 nisam.vidio.Ocito mi trebaju naocale

Točno na tu. Imaš lijevo search grupe i samo staviš 5x98 u search.

Npr.

15 godina
big_guy kaže...

Kratkim pregledom Njuskala nasao sam 2-3 kompleta za 300-500kn original Alfinih felgi s gumama. Doduse bile su zimske, al za prvu ruku bi posluzile dok ne nabavis ljetne. U svakom slucaju ne vidim problem.

Evo samo primjer, 225kn komad felge, ne znam koliko bi trazio s gumama, al za jedno 2200kn bi bila dobra ponuda.

8 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
big_guy kaže...

Ja sam ovo uradio prije kupovine auta, ostavio vlasniku 17'' i spustio cijenu za te gume. Sta ce mi kad necu moci izdvojiti neku finu sumu za njih i stavio 15" zimske, a ljetne cu uzeti polovne 16".

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.4.2018 12:55 (Kawadet).
12 godina
gamer34 kaže...

Kratkim pregledom Njuskala nasao sam 2-3 kompleta za 300-500kn original Alfinih felgi s gumama. Doduse bile su zimske, al za prvu ruku bi posluzile dok ne nabavis ljetne. U svakom slucaju ne vidim problem.

Evo samo primjer, 225kn komad felge, ne znam koliko bi trazio s gumama, al za jedno 2200kn bi bila dobra ponuda.

Ni pod razno nije dobra ponuda. Kupio sam i prodao 10ak alfinih felgi. Imao sam 2 seta tih multispoke 16. Jedne su bile izgrebane kao ove iz oglasa i riješio sam ih za 100€ sa Sava Eskimo u solidnom stanju (za jednu zimsku sezonu). Druge su bile baš bez točkice sa ljetnima Turanza za jednu sezonu i dobio sam 1400kn (što je jako dobra cifra za te felge). Ove Teledial 17, koje su jako rijetke i tražene sam prodao za 3000kn. GTA 17 isto 3000 sa GY Assy 2 za jednu sezonu. Neke standardne 17 Selespeed sa dobrim gumama idu za 2000kn. Za 16 cola (sa dobrim gumama) sve preko 1500 je ludost.

12 godina
big_guy kaže...

Očlani se u ovu grupu. To je originalna kupi/prodaj od alfisti.hr. Stavi oglas da mijenjaš 17 za 16 i netko će ti se sigurno javiti.

16 godina
MatijaZG kaže...
big_guy kaže...

Očlani se u ovu grupu. To je originalna kupi/prodaj od alfisti.hr. Stavi oglas da mijenjaš 17 za 16 i netko će ti se sigurno javiti.

Kada meho napravi grupu za Alfiste 

nhf morao sam 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
12 godina
Fake_Alert kaže...

Kada meho napravi grupu za Alfiste 

nhf morao sam 

Hahah to je jedan dugogodišnji član koji je nedavno otvorio radionu ali bavi sve svime i svačime. Samo ga reklamiraju na naslovnoj

15 godina
MatijaZG kaže...

Ni pod razno nije dobra ponuda. Kupio sam i prodao 10ak alfinih felgi. Imao sam 2 seta tih multispoke 16. Jedne su bile izgrebane kao ove iz oglasa i riješio sam ih za 100€ sa Sava Eskimo u solidnom stanju (za jednu zimsku sezonu). Druge su bile baš bez točkice sa ljetnima Turanza za jednu sezonu i dobio sam 1400kn (što je jako dobra cifra za te felge). Ove Teledial 17, koje su jako rijetke i tražene sam prodao za 3000kn. GTA 17 isto 3000 sa GY Assy 2 za jednu sezonu. Neke standardne 17 Selespeed sa dobrim gumama idu za 2000kn. Za 16 cola (sa dobrim gumama) sve preko 1500 je ludost.

Da istina, malo sam se zahebao s cijenom al opet mislim da je 1500 premalo prema tome da gume gore nisu za bacit vec dosta nove.

12 godina
gamer34 kaže...

Da istina, malo sam se zahebao s cijenom al opet mislim da je 1500 premalo prema tome da gume gore nisu za bacit vec dosta nove.

Ma nisu ni moje bile za baciti. Te Nokian imaju već 15.000 km. Nije napisao DOT. Bluresponse 205/55/16 u vulkalu su 490kn komad.

Meni bi te Nokian isto trajale samo jednu ljetnu sezonu. 100€ za njih i 100€ za felge je ok cifra. Možda dobije nešto više ako se u tom trenutnu ne nađe ništa slično u prodaji.

17 godina
neaktivan

Evo nasao sam po meni solidnu ponudu pa prokomentirajte
205 55 16
Gume dot 2016

1500 kn

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2018 16:09 (big_guy).
15 godina
neaktivan

Za 100 kuna izvrsna ponuda, ali za 2100 nije baš.
Daj bar cijenu i model gume :)

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
12 godina
big_guy kaže...

Evo nasao sam po meni solidnu ponudu pa prokomentirajte
205 55 16
Gume dot 2016

1500 kn

2x Hankook ljetne i 2x Sava Eskimo?

17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ma ima.lik 2 ista seta jedne ljetne druge zimske pa sam slucajno valjda tu sliku stavio

Rekao mi je da su dot 2016 goodyear,sad sam ga pitao tocan model.

1500 je cijena

EDIT a ima i ove torra za 2000 kn. 225 45 17

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2018 16:26 (big_guy).
17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Evo samo da javim da sam kupio one 16 ke.Lik ima puno dvoriste felgi pa se na kraju ispostavilo da je imao sa gumam dunlop sport response.Te sam i uzeo,1500 kn

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pozdrav,

Planiram uzet nove felge pa bi mi trebala pomoc. Radi se o original felgama od Peugeota, tj. imam P207 15"(4x108, centralna rupa 65.1, 6.5j ET25), a uzeo bi 
original alu felge od P307 16" (4x108, centralna rupa 65.1, 6.5j ET31), pa me zanima da li bi te felge pasale na moju 207-cu. Najviše me buni taj ET.

Na jednom forumu sam naletio na podatak da na p207 idu felge s ET od 17-27.  Ukratko zanima me da li ce gume ribat na tim felgama bez distancera radi veceg ET-a.

Btw nez koliko je pozdana ova stranica, ali P207 za latino americko trziste ide s ET-om preko 30.

Hvala

latin latin
europa europa
16 godina
Legendic1911 kaže...

Pozdrav,

Planiram uzet nove felge pa bi mi trebala pomoc. Radi se o original felgama od Peugeota, tj. imam P207 15"(4x108, centralna rupa 65.1, 6.5j ET25), a uzeo bi 
original alu felge od P307 16" (4x108, centralna rupa 65.1, 6.5j ET31), pa me zanima da li bi te felge pasale na moju 207-cu. Najviše me buni taj ET.

Na jednom forumu sam naletio na podatak da na p207 idu felge s ET od 17-27.  Ukratko zanima me da li ce gume ribat na tim felgama bez distancera radi veceg ET-a.

Btw nez koliko je pozdana ova stranica, ali P207 za latino americko trziste ide s ET-om preko 30.

Hvala

Odaberi model i pise ti koji ET su 16":

https://www.wheel-size.com/size/peugeot/207/

EDIT:

Nisam ni gledao slike pa nisam skuzio da si printscreenao to...

Po meni je dosta pouzdana, za aurisa pise sve ko i po manualu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2018 22:17 (CroNk3r).
17 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

To su sve smece gume, ako vec nemas 500kn+ za gumu onda neke polovne premium stare 1-2 god. 

https://www.mall.hr/gume-auto-ljetne/nexentires-auto-guma-n8000-21545-r17-91w-xl

Tigar gume nisu loše. Nisam siguran da li ih ima u Hrvatskoj ali u BIH sigurno.

15 godina
Bacit oko i na Davanti gume,novi brend,imaju odličan feedback.

UK firma ali proizvodnja Kina naravno.

Ja uzeo za preludicu Davanti DX640 za nikakve pare.

TIGAR se prodaje pod brendom RIKEN,ja sam imao snowtime b2 i bio zadovoljan,najviše na kiši,snijeg su gazile bez problema.Po suhom isto bez problema,samo mi je R pojeo gume relativno brzo.
SmellsLikeTeenSpirit [S3AL]
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2018 9:31 (Thoroughbred).
17 godina
neaktivan
Kako vam se cini?
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
18 godina
Fora autic samo su felge premale.
15 godina
big_guy kaže...
Kako vam se cini?

solidno izgleda, za tih 1500 kn s dobrim gumama kolko te kostao taj sport nije lose uopce.. jel tvoja alfa ts ili jtd? 

sta kazete jel bi takva alfica 1.6 ts bila oke izbor do 2000e za nekog mladog koji ne moze smislit punto/clio klasu, a ima do posla 5 km otvorene voznje do 80 km/h i tu i tam klasika malo do birtije, malo do drugog grada kad treba skoknut i tako.. jel bi se mogla tim relacijama vozit s potrosnjom do 8 litara? npr ovakva http://www.index.hr/oglasi/alfa-romeo-147-1-6-ts/oid/811953

ili da gledam ovak nes izgleda dosta dobro, malo je skuplji ali ocekujem manje problema s tim nego s alfom http://www.index.hr/oglasi/audi-a3-audi-a3-1-8-cool/oid/753565

17 godina
neaktivan
Nikako benzin samo jtd
Nepoderiv je,nikad nista na motoru nikakvog kvara a ide za tih 115 ks ko kuga.Potrosnja otvorene 4.5-5,grada 6.5-7
Iduci tjedan rjesim jos limariju i amortizere promjenim i auto ko sat.
Netko je rekao da su felge male..nisu,meni bolje izgleda sa 16 nasuprot 17 gdje je izgledao kao tenk.Plus puno bolje se vozi na ovim sport blueresponse 16kama
Plus stvarno.ga odrzavam i pazim na njega 😊
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
14 godina
Auti - ultimativna tema
Ok izgledaju felge samo rješavaj ovu hrđu što prije.
15 godina

alfa ispada čudo od auta, male felge izgledaju bolje nego veće, malo troši i ide ko "kuga"... prvi put čujem sve navedeno

17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Doktor je vec zakazao termin za pondjeljak hehe.Cudi me inace koliko sam upoznat ne hrdjaju alfe toliko...Btw 4 amortizera 1123 kn...ne znam.zasto ljudi govore da je odrzavanje skupo.Primjerice sve filtere,ulje 5 L i set zupcastog sa vodenom pumpom sam platio 900 kn.Doduse bila je na autokreso 50 posto pa sam iskoristio ali i da nije 50 posto opet je razumna cijena.

Trazim svugdje naslon za ruku ali nigdje ga nrmogu naci..zna netko gdje da potrazim?

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice