Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.881
|
čitano: 18.246.803
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Auti - ultimativna tema

To je neki preprodavac.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Jaoooo

12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, vec duze vrijeme mi se pale ABS/ASR lampice, nekada u toku voznje, nekada odmah pri paljenju vozila a nekada prodje dan-dva i ne pale se i tad abs/asr normalno rade

dijagonostika pokazuje sljedecu grešku, da li je neko imao slicna iskustva

U pitanju je VW Caddy 2004 2.0 SDI

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pogledaj osigurače na aku one metalne i provjeri đek na centralu abs-a da nema vode

16 godina
Auti - ultimativna tema

Evo ako nekog zanima potrošnja za Mazdu 3 CD116 Sport, 2012. Tanko sam ga(ju?) punog, napravio 796km i opet tanko punog, 40.51L. Znači 5.08L/100km. Zanimljivo, prosječna na putnom računalu u autu je 5.8 (resetirao sam pri prvom točenju).
Otprilike 65% otvorena, 25% grad, 10% autocesta.

HTC 10 | (HTC 8X :) no more)
16 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
ARazer kaže...

Jaoooo

automatic

OT:

Ja sam danas iskoristio cijeli predivan dan, usisao auto, oprao auto, ispolirao auto, provjerio tlak u gumama, provjerio ulje, provjerio rashladnu tekućinu, dolio tekućinu za pranje stakla, skinuo rail i očistio injektore...

Zanimljivo... u zadnja dva tanka sam ulijevao po bočicu stp aditiva za čišćenje injektora, življe vozio i nakon 1200Km, dva tanka (tj danas) skinuo rail sa injektorima i očistio ih sredstvom za čišćenje kočnica (brake cleaner), razlika drastična, nisam injektore dirao od kad je kupljen auto, tj sad na 145 000Km sam ih išao očistit, mutni brake cleaner sa crnim zrncima je ostao u posudi nakon čišćenja, auto je življi na gasu i manje se trese na leru, ugl imam dojam da ovi aditivi poput stp-a možda spriječavaju stvaraje naslaga na injektorima, ali ih definitivno ne očiste u potpunosti, 50-ak kuna je brake cleaner, 50-ak kuna je također stp aditiv, neusporedivo bolja opcija skinut injektore i svakoga zasebno očistit...

Meni su svi bili malo poštopani, al dva su mi baš pišala u crtu, nisu raspršivala gorivo kako treba...

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2018 21:13 (1BIT).
16 godina
neaktivan
chutac kaže...

chutac, ti možda znaš, pikiram si neke diskove za puntaća, Auto Krešo ih je imal, nema ih više, al sam našao na netu da bi ih Lageros mogao dobavit, a znam da ti tam dosta kupuješ, kolko sam skužio, Lageros nema skladište, već se dijelovi naručuju, pa kad stignu se dođe po njih, pa jel postoji mogućnost da bi Lageros mogao naručiti dijelove koje konkurencija nema?

Da znam da ih kontaktiram mail-om ili ne, jer za sada informacije koje sam našao su ono rekla-kazala

15 godina
neaktivan
1BIT kaže...

automatic

OT:

Ja sam danas iskoristio cijeli predivan dan, usisao auto, oprao auto, ispolirao auto, provjerio tlak u gumama, provjerio ulje, provjerio rashladnu tekućinu, dolio tekućinu za pranje stakla, skinuo rail i očistio injektore...

Zanimljivo... u zadnja dva tanka sam ulijevao po bočicu stp aditiva za čišćenje injektora, življe vozio i nakon 1200Km, dva tanka (tj danas) skinuo rail sa injektorima i očistio ih sredstvom za čišćenje kočnica (brake cleaner), razlika drastična, nisam injektore dirao od kad je kupljen auto, tj sad na 145 000Km sam ih išao očistit, mutni brake cleaner sa crnim zrncima je ostao u posudi nakon čišćenja, auto je življi na gasu i manje se trese na leru, ugl imam dojam da ovi aditivi poput stp-a možda spriječavaju stvaraje naslaga na injektorima, ali ih definitivno ne očiste u potpunosti, 50-ak kuna je brake cleaner, 50-ak kuna je također stp aditiv, neusporedivo bolja opcija skinut injektore i svakoga zasebno očistit...

Meni su svi bili malo poštopani, al dva su mi baš pišala u crtu, nisu raspršivala gorivo kako treba...

Imam tu majicu 

Ja sam u sva tri auta stavio taj STP i nije bilo razlike. Onda sam stavio još dvaput i nije je ni dalje bilo.

Ono što je napravilo veliku razliku je bilo čišćenje gasa na VTS-u. Doslovno novi auto na paljenju, leru i kod šaltanja sa jako malo gasa(tipa kad je hladan ili u koloni).

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

1BIT

Jep.. Dsg sa stage 2 remapom, kw ddc ovjes, alu vilice,  lambo 6 pot kljesta, 340mm disk, haldex competition controler i jos xy stvari 😎 

17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Jedno pitanje.Trenutno mi je auto na SK tablicama no velika je vjerovatnost da ću za vrijeme registracije(6-i mj) biti na moru raditi.Sad me zanima ima li kakve procedure ili dodatnih troškova ako auto registriram u drugoj županiji(Šibenik) i da li mi ostaju isti tablice ili moram mijenjati?Ne znam ni hoću li biti slobodan da odem registirati u SK a nije bas ni blizu tako.

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
16 godina
neaktivan
ARazer kaže...

1BIT

Jep.. Dsg sa stage 2 remapom, kw ddc ovjes, alu vilice,  lambo 6 pot kljesta, 340mm disk, haldex competition controler i jos xy stvari 😎 

EDIT:

Zaboravio stavit, uhvatio danas Kiu rio gt

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2018 23:12 (1BIT).
16 godina
Auti - ultimativna tema

krovni nosaci? pih

16 godina
1BIT kaže...

Zato se ti aditivi za ciscenje ne stavljaju u rezervoar jer se razrjede. Nego se direktno spoje. Sebi sam spojio diesel purge od liqui moly i evo ti rezultat kako je izlazilo crno na povratu goriva.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
17 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

krovni nosaci? pih

I onda kaze da nema obiteljski monovolumen 

CARPE DIEM
10 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pozdrav ljudi , naime na jednom autu koji smo nedavno kupili (rabljeni), ima klizna vrata, peugeot 1007 rekli su u servisu da trebamo zamijenit jedan dio za vrata, tj kolica, 1600kn.

Pred par dana nadjem tutorial da se uopce ne treba zamijenit cijeli taj dio, vec samo jedna gumica, ovo je taj dio i gumica je istrosena (crna) nema je i to struze po vratima, kada se zamijeni taj dio to ovako izgleda. Da li znate gdje u hrv mogu kupiti te gumice/koloturnik, sta vec je ? :)

http://jimbutterworth.co.uk/5doorguides.htm

Ovo je tutorial, vjerujem da tu gumicu ima i kangoo i svi takvi auti/ kombiji sa takvim vratima..

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2018 12:06 (Deutsch).
17 godina
big_guy kaže...

Jedno pitanje.Trenutno mi je auto na SK tablicama no velika je vjerovatnost da ću za vrijeme registracije(6-i mj) biti na moru raditi.Sad me zanima ima li kakve procedure ili dodatnih troškova ako auto registriram u drugoj županiji(Šibenik) i da li mi ostaju isti tablice ili moram mijenjati?Ne znam ni hoću li biti slobodan da odem registirati u SK a nije bas ni blizu tako.

Otkud ti pomisao da ti moraš registrirati auto baš u sisku?

Auto možeš registrirati na bilo kojoj stanici za tehnički pregled na teritoriju RH.

Tablice se mijenjaju samo ako promijeniš prebivalište/osobnu iskaznicu na mjesto s drugim registarskim oznakama.

10 godina
neaktivan
Stavit ljetne ili ne?
Potpis
10 godina
neaktivan
Stavit ljetne ili ne?
Potpis
16 godina
Auti - ultimativna tema

Ja kontam staviti za vikend. Sljedeći tjedan temp po danu preko 20.
Do kad po zakonu moramo imati zimske?

HTC 10 | (HTC 8X :) no more)
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2018 20:14 (kratos091).
13 godina
Foz-matija kaže...
Stavit ljetne ili ne?

Ja ih stavio u petak. Neznam zasto bi vozio na zimskima bezveze

PSN:Tomislav025
17 godina
Auti - ultimativna tema

Do 15.4 su kao zimski uvijeti, ali stavite ljetni set bez brige i ako ocete bit full sigurni, zbog policije strpajte bilokakve lance u gepek 

#fsb
12 godina
Auti - ultimativna tema

Ja sam danas stavio svoje.Lijepo vrijeme ovih dana a i nema potrebe se vise vozit na zimskim

15 godina
Auti - ultimativna tema

Evo nešto što sam iskopao... Što se tiče ovog Zakona nešto što bi jako moglo biti korisno u uvidu cesta za koje isti Zakon vrijedi.

http://automania.hr/art/popis_zimskih_dionica_na_kojima_je_zimska_oprema_obvezna_od_15.11._do_15.4

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/dodatni/429571.pdf

Mislim da će dosta ljudi već sutra nabaciti ljetni set

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ja na jednom imam ljetni 3 tjedna, a na drugom dva, meni je ljeto davno počelo :D

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Vi već stavili ljetne a ja nemam šta staviti 

Moram kupit nove pa sam naletio na fb na oglas na ekupi.Vrijedi li to čemu za ove novce?

https://www.ekupi.hr/Austone-21545R17-91Y-ATHENA-SP7-Pot-C-Pri-A-Buka-72dB-1281218.aspx

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2018 21:19 (big_guy).
15 godina
big_guy kaže...

Moram kupit nove pa sam naletio na fb na oglas na ekupi.Vrijedi li to čemu za ove novce?

https://www.ekupi.hr/Austone-21545R17-91Y-ATHENA-SP7-Pot-C-Pri-A-Buka-72dB-1281218.aspx

Vjerujem da je s razlogom duplo jeftinija od npr. Uniroyala, a cak i od Save 200tinjak kn i ja to radi sigurnosti sebe i drugih na cesti nebi stavljao. U pm mene vise dode komad postenih guma za dimenziju 175/65 R14.

17 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
big_guy kaže...

Vjerujem da je s razlogom duplo jeftinija od npr. Uniroyala, a cak i od Save 200tinjak kn i ja to radi sigurnosti sebe i drugih na cesti nebi stavljao. U pm mene vise dode komad postenih guma za dimenziju 175/65 R14.

Tako si i ja mislim.Primijetio sam i da je ova minerva cjenovno isti rang pa ne znam da li to valja.Iskreno za continental i ostalu ekipu od 1000 kn po komadu nemam.

https://www.ekupi.hr/Minerva-21545R17-91Y-F205---Pot-C-Pri-B-Buka-71dB-1086094.aspx

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
14 godina
Auti - ultimativna tema

To su sve smece gume, ako vec nemas 500kn+ za gumu onda neke polovne premium stare 1-2 god. 

https://www.mall.hr/gume-auto-ljetne/nexentires-auto-guma-n8000-21545-r17-91w-xl

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2018 21:34 (ivanzu).
17 godina
Auti - ultimativna tema

#samopremium

#fsb
15 godina
big_guy kaže...

Tako si i ja mislim.Primijetio sam i da je ova minerva cjenovno isti rang pa ne znam da li to valja.Iskreno za continental i ostalu ekipu od 1000 kn po komadu nemam.

https://www.ekupi.hr/Minerva-21545R17-91Y-F205---Pot-C-Pri-B-Buka-71dB-1086094.aspx

Ja osobno nista ispod Uniroyala ili barem Save UHP2 (cca 500kn) ne bih ni gledao.

Bez uvrede, ali cemu imas 17ice na autu ako si ne mozes priustit barem neku solidnu gumu srednje kategorije??

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice