Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.926
|
čitano: 18.438.197
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Re: Auti - ultimativna tema

Sve ovisi od firme do firme. Ako je sluzbeni auto malog poduzeca gdje ga voze 3-4 osobe,

koje znaju zaista voziti, i trude se da auto bude u dobrom stanju, zato ne.

No auto iz firme koja ima 200 ljudi po tvornici, i koji svakih 2 godine uzimaju nove

aute na lizing, a od tih 200 ljudi, 50 jasai taj auto cijelu godinu,

malo bi pripazio.

Radije bi uzeo probno vozilo od neke auto kuce, koje ima do 10.000km

u godini dana. Ta vozila se uglavnom paze, jer nitko ne zeli svojom

lovom platiti stetu na tudjem vozilu, a isto tako ga cesto voze

radnici tih autokuca preko vikenda, pa takodjer treba vidjeti

kakvi su oni "od oka", vecina ih pazi, ali ima i balavurdije koje

srotira motor jer eto "nije moje, nije moj problem".

18 godina
Auti - ultimativna tema

Manja firma je, mislim 10-20 zaposlenih. Zaštitom na radu se bave (al sam zaboravio ime). Pokušam stupit u kontakt s frendom koji blizu živi dal ima kakav info. Cijena je stvarno dobra (iako nije malo šuški). 30 i nešto tisuća ispod cijene novog.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Testna se paze? Ha!
Opet, znam po sebi da se testna gaze skoro kao i službena. Kada kupuješ auto, zanima te sve. Tako da naglo kočiš, naglo krećeš, ideš do crvenoga, svaku tipku stisneš 11 puta, doslovno sve aktiviraš nekoliko puta.

C4 kojeg sam ja testirao kada sam kupovao ovoga je u 20 minuta išao 193 km/h, tri puta ubrzavao u prve tri do crvenoga, više puta kočio do daske i svaki dio opreme se upalio i ugasio nekoliko puta. I ja nisam jedini, njegovih 15 tisuća km je tako izgledalo.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
18 godina
neaktivan
Lovac kaže...

Pitanje i kako se vozio prvih 1000km.

Ja mislim da tih razrađivanja motora više nema, bitno je samo da se ne kolje na hladno i ne gasi odmah ako je pod turbom vozio maloprije

Bar su meni tako rekli kad sam kupio novog Peugeota

14 godina
Auti - ultimativna tema

Motor se vise ne razraduje ali ostalo da. Kocnice, gume, spojka itd..

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.1.2018 19:15 (ivanzu).
12 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, ima neko iskustva sa Opel Astrom J 1.6 16v, konkretno zanima me potrošnja, održavanje i slično, svaki savjet je dobrodošao

16 godina
neaktivan
klinik kaže...

Kakav je Volvo s cijenama djelova i odrzavanja? Radi se o modelu s40 d2 2013 godiste. Da li je recimo puno skuplji za odrzavanje i popravljanje od Skode Oktavije istog godista? Gledam između ta 2 auta..razlika je 2000eura ali me zanima i razlika u troskovima nakon kupnje.

Si siguran da je s40 2013. godište? 5/2012 su zadnji proizvedeni. A taj D2 model ima 1.6 diesel kojeg koriste i Ford i PSA grupa. Marko ga ima u focusu pa ako bude cita ovo moze ti dat dojmove iz prve ruke. 

18 godina
bruno11 kaže...

Si siguran da je s40 2013. godište? 5/2012 su zadnji proizvedeni. A taj D2 model ima 1.6 diesel kojeg koriste i Ford i PSA grupa. Marko ga ima u focusu pa ako bude cita ovo moze ti dat dojmove iz prve ruke. 

je je imam. pitanje kak dugo. Bas mi se upalila smetnja motora u dash-u. nema aditiva više... idem vjerojatno na dpf i egr off kod citiusa sutra...

Inace trosi malo cca 5.8L/100km. Lepo se vozi ali je trom na niskim okretajima. Ali isto tak je i žilav.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
14 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Opel Astra, 1.6 16v 115 ks, majoneza na čepu posude za antifriz i ulje u njoj , ne puno, ali se vidi.

Čep motora - čist.

Šipka - čista.

Pod čista mislim da je na njima ulje u normalnoj količini i boji.

Hladnjak ulja?

14 godina
kankan kaže...

Pozdrav, ima neko iskustva sa Opel Astrom J 1.6 16v, konkretno zanima me potrošnja, održavanje i slično, svaki savjet je dobrodošao

Potrosnja po gradu nekih 10L posto je auto tezak, odrzavanje jeftino jer je to stariji motor sa remenom i ima dijelova dosta. Ne ocekuj neka ubrzanja jer ima nekih 1450kg.

Phantom_RI kaže...

Opel Astra, 1.6 16v 115 ks, majoneza na čepu posude za antifriz i ulje u njoj , ne puno, ali se vidi.

Čep motora - čist.

Šipka - čista.

Pod čista mislim da je na njima ulje u normalnoj količini i boji.

Hladnjak ulja?

Vjerojatno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.1.2018 1:11 (ivanzu).
8 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Seat Cordoba 2003 1,4 benzin 75 KS. Ima li neko iskustva s ovim motorom, kakvi su ?

14 godina
Auti - ultimativna tema

Taj motor cesto crkava iznad 200k km, uz to i mjenjac voli crknut nakon 150k km, dream team.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.1.2018 1:11 (ivanzu).
8 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Taj motor cesto crkava iznad 200k km, uz to i mjenjac voli crknut nakon 150k km, dream team.

Uff  on je vec s njim presao 200k km nije imao neki veci kvar.

11 godina
ivanzu kaže...

Kaj pa na atmosfercu ima krepat?

15 godina
neaktivan

Sve što se kreće i ne kreće :)

Pukne glava i eto.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
17 godina
Auti - ultimativna tema

Da li zna netko ako tko popravlja ABS/DSC pumpe u HR?

Vozilo u pitanju je BMW E92 2008. 330i (200kw) redni šestak N52K, atmosferac, manualac. Auto je voženo kao drugo vozilo sve te godine, čisto za gušte - ima samo 89k km trenutno. Sve je od početka servisirano u ovlaštenom i nikad nije imao nekih problema osim što su u jamstvu bili zamjenili letvu volana u tomiću.

Naime već mjesec/dva mi se ponekad pojavi "trifecta" svjetla na kontrolnoj (DSC/ABS/ručna) i zagasi se sva elektronika oko toga, sve pomoći kod kočenja, proklizavanja, pomoć za kretanje uzbrdo bla bla bla - i tako nestane ubrzo kasnije. Bio kod frenda na dijagnostici i kaže 5DF0-Hydraulic unit pump motor.

Googlao sam malo i navodno je prilično poznat problem kod BMW-a, te se može reparirati pumpa gdje promjene grafitne četkice koje su smeće i daju lifetime garanciju (uglavnom, četkice elektro motora se zaglave pa nakon nekog vremena popuste i vrate sistem u funkciju - zbog toga problem dolazi/odlazi svako malo). ECUTESTING reparira za 250 funti + poštarina. Isprobao sam i kad se problem pojavi malo "potuckati" po pumpi šarafcigerom i problem odmah nestane - tako da sam prilično siguran da je to uzrok.

Sad me ide servis na 90k (filteri svi mogući, zadnje kočnice, i ulje koje ionako u servisnom intervalu promjenim sam valjda kompletno jer auto pojede litru na 2000km) pa me zanima hoću li morati iskeširati dodatnih 1000 eura za novu pumpu ili ima netko tko reparira (znam da ima u UK ali mi se ne šalje van ako ima ovdje).

Ajde pomagajte ako tko zna što :) Tnx!

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.1.2018 14:42 (mrsmith).
18 godina
Auti - ultimativna tema

Litru na 2000km? Nisam mehaničar, ali to nije normalno. Pa moj G4 popije manje od pola litre na 10k km..

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
17 godina
Hacker002 kaže...

Litru na 2000km? Nisam mehaničar, ali to nije normalno. Pa moj G4 popije manje od pola litre na 10k km..

Kaže bmw normalno do litre na 750km ;) piše i u manualu.

EDIT: Za taj motor naravno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.1.2018 13:52 (mrsmith).
18 godina
mrsmith kaže...

Pa taj auto troši više ulja nego goriva

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
17 godina
Hacker002 kaže...
mrsmith kaže...

Pa taj auto troši više ulja nego goriva

Ne pretjeruj :) evo 5L 5W30 Castrola stoji u garaži i košta kao pola tanka goriva kojeg potrošiš u 250km divljanja. Tih 5L je dovoljno za godinu i pol ...no to nije bila bit mog posta.

9 godina
protjeran

Taj motor me podsjeca na... "osim... ako ga ne zamastimo!"

17 godina
Čitatelj kaže...

Taj motor me podsjeca na... "osim... ako ga ne zamastimo!"

Ehh... A sta ces, nije to kao moderni mlinci za kavu danasnjice

14 godina
Auti - ultimativna tema

jesi probao otic do nekog autoelektricara i pitat. sto se tice auta, to je stvarno auto za vikend guste, probao 

17 godina
1950Killer kaže...

jesi probao otic do nekog autoelektricara i pitat. sto se tice auta, to je stvarno auto za vikend guste, probao 

Ma nisam nigdje išao još. Sljedeći mj. ću na redovni servis pa ih pitam za mišljenje, ali rekoh ovako usput da vidim ako ovdje netko nešto zna o tome pošto ima majstora :) recimo npr. MatijaZG 

Ja sam ga sad malo češće počeo voziti (tj. na posao i s posla uz guštanje) jer smo dobili bebača pa mi žena vozi novu jedinicu dizela s 5 vrata da stane sjedalica lijepo

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.1.2018 15:46 (mrsmith).
17 godina
Normalno je za PD motore kao u Golfu da popiju do litre na 1000 km čak i kad su novi i to pise u manuali
16 godina
doky01akablava kaže...
Normalno je za PD motore kao u Golfu da popiju do litre na 1000 km čak i kad su novi i to pise u manuali

Imas kakvu sliku, dokaz nesto?

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
12 godina
mrsmith kaže...

Ma nisam nigdje išao još. Sljedeći mj. ću na redovni servis pa ih pitam za mišljenje, ali rekoh ovako usput da vidim ako ovdje netko nešto zna o tome pošto ima majstora :) recimo npr. MatijaZG 

Ja sam ga sad malo češće počeo voziti (tj. na posao i s posla uz guštanje) jer smo dobili bebača pa mi žena vozi novu jedinicu dizela s 5 vrata da stane sjedalica lijepo

Odličan auto. Ulje mora trošiti. To znaći da pošteno podmazuje. Tako je sa svima 3.0i od BMWa. Neki troše litru na 10.000km od prvog dana, drugi litru na 2000km. Probaj sipati originalno BMW 10W60. Jedan poznanik iz DE je nedavno nabavio F06 M6 sa nekih 20 tisuća kilometara. Pio mu je pola litre 5W30 svakih 8000. Sa 10W60 je palo na 3 dl/8000km.

Što se tiće tvog problema, ne znam baš točno što bi moglo biti. Odmah mi je pao na pamet jedan ABS senzor ili slab akumulator. Ako usljed kuckanja proradi, onda je vjerojatno do pumpe. Trebalo bi točno ustanoviti koji je problem. Mislim da bi u Tomiću najbolje znali reći što mu je. Navrati i kod Selp Autoelektronika. Čisto da usporediš što ti tko kaže.

Uglavnom, nisam mehaničar. Samo sam imao nekoliko Alfi pa sam se počeo intenzivno zanimati za svakakve kvarove i detalje automobila

14 godina
Auti - ultimativna tema
https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
16 godina
Auti - ultimativna tema

brazzers

12 godina
Auti - ultimativna tema

Jučer navečer se vratio doma nakon tri dana provedenih u ZGu. Išao sam gore sa bratom. Spavali smo u The Loop Hotelu. Za 400kn po danu je stvarno odličan i preporučam svima koji ne žele potrošiti hrpu love na spavanje. Nije neka super lokacija i nema neki pogled ali za poslovni put je super.

Uglavnom, obavili business , par puta izašli i pogledali dvije 156ice. Ne želim uopće trošiti riječi na iste. Oplate vrata koje se odvajaju, sjedala loše zašarafljena, neoriginalni farovi, bez ikakvih računa. Nisam imao volje ih niti provozati. Realno, nisam očekivao tip top aute za 4000/4500€, ali da su bar uredni. Iznerviran tim svim kramama, javio se jednom dečku na forumu alfisti.hr koji je spomenuo da bi prodavao svoju GT. Nisam imao sa sobom cijeli iznos i tip mora prvo nabaviti drugi auto, pa sam mu samo ostavio 200€ kapare. Cijena bude 7000€. Više nego sam planirao potrošiti ali isplati se. GT 1.9 JTDm Blackline original oprema sa tvorničkim ksenonima i peračima, Bose, crna kožna grijana sjedala sa crvenim koncem, PDC, tempomat, senzor kiše itd. 160.000km, 2007 godište. Auto je kompletno tvornički (osim blindiranog i isključenog EGRa). Od zahvata bi trebalo riješiti kondezaciju u farovima i to je to.

Planova naravno ima haha. Prva nabava budu KW v1 gewinde, pa Blackline 18 felge za ljeto (trenutno su 17 GTA sa zimskima), Q2 špera, lagani remap, 1din Kenwood radio sa USB i Bluetooth. Poliranje, kemijsko i keramika na proljeće. Prolazi mi kroz glavu i custom made volan sa donjim dijelom ravnim.

Više slika kad ju dopeljam doma

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.9.2018 19:24 (MatijaZG).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice