Pozdrav, izvinjavam se sta upadam ovako kao padobranac al nisam htio otvarat novu temu, pa bi htio upitat ovdje za pomoc vezanu za prometnu kaznu.
Naime, ove godine negdje u 9 mjesecu zaustavljen sam, napuhao sam 0.72, napisana mi je kazna 1000 kuna i 3 mj oduzimanja vozacke dozvole. Znaci dobio sam papir sa svime i praznu uplatnicu. Napisao sam prigovor unutar 8 dana, i odtad nista nije doslo do suda, e sad moje pitanje i sta mene zanima je sljedece. Rega mi istice pocetkom prvog mjeseca, a od suda na moj prigovor jos uvijek nisam dobio nista, i ako ne dobijem nista prije isteka moje rege sta onda? necu moc regat auto, ili su oni evidentirali moji prigovor pa je kazna "obustavljena" dok sud ne uzvrati na moj prigovor. Moze pomoc od ljudi sa vise iskustva posto prva takva kazna mi je takorec. I koliko ste opcenito cekali da vam sud "odgovori" na vase prigovore i tako dalje.
Hvala i izvinjavam se na upadanju kao padobranac al da ne otvaram temu samo za ovo.
Isto iskustvo, napuhao sam malo više i kazna mi je 3000kn i 3 mj. bez vozačke.
Bilo je to pod kraj drugog mjeseca, pisao sam žalbu i predao je, rješenje dobio nakon više od 9 mjeseci (prije 9 dana da budem precizan). Smanjili mi kaznu na 1000kn + sudski troskovi i mjesec dana bez vozačke, rok za platiti je 90 dana od primitka pošte, kad se plati, treba odnijeti i vozačku u PU iz koje je ta vozačka.
Nije nešto čime se ponosim, ali sam naučio svoju lekciju.. Na lakši način. :)
Okej, znaci 9 mj si cekao na odgovor na zalbu, a dal si u međuvremenu registrirao dok si cekao na odgovor suda? To mene zanima, ako odgovor suda ne dodje do isteka registracije sta onda?