Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.509
|
čitano: 17.250.037
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
RE: Vaš Auto Snova
Sheeva kaže...
TheDarkSide kaže...

Pozdrav, izvinjavam se sta upadam ovako kao padobranac al nisam htio otvarat novu temu, pa bi htio upitat ovdje za pomoc vezanu za prometnu kaznu.

Naime, ove godine negdje u 9 mjesecu zaustavljen sam, napuhao sam 0.72, napisana mi je kazna 1000 kuna i 3 mj oduzimanja vozacke dozvole. Znaci dobio sam papir sa svime i praznu uplatnicu. Napisao sam prigovor unutar 8 dana, i odtad nista nije doslo do suda, e sad moje pitanje i sta mene zanima je sljedece. Rega mi istice pocetkom prvog mjeseca, a od suda na moj prigovor jos uvijek nisam dobio nista, i ako ne dobijem nista prije isteka moje rege sta onda? necu moc regat auto, ili su oni evidentirali moji prigovor pa je kazna "obustavljena" dok sud ne uzvrati na moj prigovor. Moze pomoc od ljudi sa vise iskustva posto prva takva kazna mi je takorec. I koliko ste opcenito cekali da vam sud "odgovori" na vase prigovore i tako dalje.

Hvala i izvinjavam se na upadanju kao padobranac al da ne otvaram temu samo za ovo.

Isto iskustvo, napuhao sam malo više i kazna mi je 3000kn i 3 mj. bez vozačke.

Bilo je to pod kraj drugog mjeseca, pisao sam žalbu i predao je, rješenje dobio nakon više od 9 mjeseci (prije 9 dana da budem precizan). Smanjili mi kaznu na 1000kn + sudski troskovi i mjesec dana bez vozačke, rok za platiti je 90 dana od primitka pošte, kad se plati, treba odnijeti i vozačku u PU iz koje je ta vozačka. 

Nije nešto čime se ponosim, ali sam naučio svoju lekciju.. Na lakši način. :) 

Okej, znaci 9 mj si cekao na odgovor na zalbu, a dal si u međuvremenu registrirao dok si cekao na odgovor suda? To mene zanima, ako odgovor suda ne dodje do isteka registracije sta onda?

Origin ID: ReaLazio
15 godina
Auti - ultimativna tema

Registriraš normalno kao i do sada, nitko ne pita ništa. 

Ja sam čekao odgovor na žalbu 2 godine i 2 mjeseca.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Da, xenoni bez automatske nivelacije, projektora i peraca nisu legalni. 

A da bi slozio legalne xenone, treba ti hrpetina love. 

Meni su xenon farovi 5000(u ovlastenom 9500) kn po komadu, a halogeni 1300.

Onda jos niveliranje, pranje, elektronika... 

Bez 15000 kn nemos sloziti xenone, zato to nitko ni ne radi ako nema vec tvornicki. 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
15 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Dex.pwn kaže...
RuskeGTT kaže...
Dex.pwn kaže...

Dal su naši policajci dovoljno pametni da po zvuku prepoznaju dal auto ima blow off?

mene kad zaustave, redovno opalim po blow offu na kocenju kod downshifta, ali nikad nis ne kazu...

Jel imaš negjde video da čujem kako se čuje tvoj blow off?

imam

15 godina
chutac kaže...

Da, xenoni bez automatske nivelacije, projektora i peraca nisu legalni. 

A da bi slozio legalne xenone, treba ti hrpetina love. 

Meni su xenon farovi 5000(u ovlastenom 9500) kn po komadu, a halogeni 1300.

Onda jos niveliranje, pranje, elektronika... 

Bez 15000 kn nemos sloziti xenone, zato to nitko ni ne radi ako nema vec tvornicki. 

a kad bi znao da u opelu original je 14tkn, bez zarulja i jos necega...dakle okvir fara, leca, nosaci i mislim da je to to...komad naravno

16 godina
Auti - ultimativna tema

Mene za g4 trazili u zubaku 40tkn

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
14 godina
odjavljen
RuskeGTT kaže...
Dex.pwn kaže...
RuskeGTT kaže...
Dex.pwn kaže...

Dal su naši policajci dovoljno pametni da po zvuku prepoznaju dal auto ima blow off?

mene kad zaustave, redovno opalim po blow offu na kocenju kod downshifta, ali nikad nis ne kazu...

Jel imaš negjde video da čujem kako se čuje tvoj blow off?

imam

Pa daj okači ga ovdje da vidim(o) 

15 godina
Auti - ultimativna tema

unlisted je i nije za svacije oci, jer bi izgubio vozacku odmah

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ruske, sad mene zanima kakav je video :D

E, da pitam, zasto se (uglavnom na starim autima) na saltanju cuje auspuh tako izrazeno? 

Recimo, video na ovoj stranici, slusajte saltanje.

https://jalopnik.com/the-worlds-most-hush-hush-porsche-911-build-sounds-like-1820949099/amp

17 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

mene cudi da uopce to drzis online... 

14 godina
chutac kaže...

Ruske, sad mene zanima kakav je video :D

E, da pitam, zasto se (uglavnom na starim autima) na saltanju cuje auspuh tako izrazeno? 

https://jalopnik.com/the-worlds-most-hush-hush-porsche-911-build-sounds-like-1820949099/amp

Zbog karburatora i ne pušta gas do kraja.

16 godina
RuskeGTT kaže...

daj sad i mene zanima... 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
wifi kaže...
RuskeGTT kaže...

mene cudi da uopce to drzis online... 

ni neznas o cemu pricam

16 godina
neaktivan
Sheeva kaže...
TheDarkSide kaže...

Mene zanima šta pišete u žalbi, kako ta žalba izgleda kad vas se kazni?

Ajde kužim da vas se kazni za nešto šta niste učinili, pa se žalite, npr dobijete kaznu za nepropisni parking, a nema znaka zabrane parkinga, pa se žalite jer ste kažnjeni za nešto šta niste učinili, al kako se žalite kad vam izmjere prekomjernu količinu alkohola u krvi koja po zakonu nije dozvoljena i dokaže se pred policajcem na alkotestu, tj postoji dokaz da ste napravili prekršaj??? to onda ubiti i nije žalba već molba za smanjenje kazne?

Kako to glasi onda?

Tj kako se žalite na nešto na što postoji dokaz da ste u krivu i prekršaju?

chutac kaže...

Meni taj porsche zvuči ko da nema katalizator i strejt pajp je, tj samo cijevi idu iz motora, pa ti glasno grmi, a kod šaltanja oduzme gas i imaš izraženu tišinu dok ne ubaci u sljedeću brzinu i opet doda gasa, a i period detonacija je drugačiji kod boxer motora nego kod linijskih motora...

Slična stvar kao na ovoj mazdi mx-5, potpuna tišina kod šaltanja, al je neki aftermarket ispuh na njemu, pa viši tonovi dolaze do izražaja

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.12.2017 19:19 (1BIT).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ova corvette to isto radi se zelim to na vtsu! 

15 godina
1BIT kaže...

Mene zanima šta pišete u žalbi, kako ta žalba izgleda kad vas se kazni?

Ajde kužim da vas se kazni za nešto šta niste učinili, pa se žalite, npr dobijete kaznu za nepropisni parking, a nema znaka zabrane parkinga, pa se žalite jer ste kažnjeni za nešto šta niste učinili, al kako se žalite kad vam izmjere prekomjernu količinu alkohola u krvi koja po zakonu nije dozvoljena i dokaže se pred policajcem na alkotestu, tj postoji dokaz da ste napravili prekršaj??? to onda ubiti i nije žalba već molba za smanjenje kazne?

Kako to glasi onda?

Tj kako se žalite na nešto na što postoji dokaz da ste u krivu i prekršaju?

Pišeš ono šta trebaš/želiš. Primjer dobiješ kaznu 3k i 3 mjeseca bez vozačke. Prije svega priznaš da si svjestan prekršaja. Onda ovisi šta ti treba, jel ti preveliki iznos za platiti al možeš bit bez auta ili možeš platiti ali ti treba auto ili je problem i platiti i treba ti auto. Pa tražiš smanjene kazne radi financijskog stanja, obiteljskog statusa ili čega već ovisno kaj pokušavaš promijeniti i čekaš. Za većinu "lakših" prekršaja koji stvarno ne ugrožavaju druge, čak i za neke koji su potencijalno opasni će ti sudac smanjiti kaznu, pogotovo ako ti je to prvi prekršaj ili ti se desi jednom u 10 godina. Naravno ak svako malo pobereš kaznu za ovo/ono onda su šanse daleko manje za "deal". 

16 godina
neaktivan
chutac kaže...

Poslušaj ovaj subie, nema tolko izraženu tišinu između šaltanja, moguće kako je kolega @ivanzu rekao, da šaltaju pod gasom u višu, pa se tako čuje, štetno je za kuplung, tj brže se troši, al ako kuplung ne proklizava, tako auto brže ubrzava...

16 godina
neaktivan
mystik kaže...

Pišeš ono šta trebaš/želiš. Primjer dobiješ kaznu 3k i 3 mjeseca bez vozačke. Prije svega priznaš da si svjestan prekršaja. Onda ovisi šta ti treba, jel ti preveliki iznos za platiti al možeš bit bez auta ili možeš platiti ali ti treba auto ili je problem i platiti i treba ti auto. Pa tražiš smanjene kazne radi financijskog stanja, obiteljskog statusa ili čega već ovisno kaj pokušavaš promijeniti i čekaš. Za većinu "lakših" prekršaja koji stvarno ne ugrožavaju druge, čak i za neke koji su potencijalno opasni će ti sudac smanjiti kaznu, pogotovo ako ti je to prvi prekršaj ili ti se desi jednom u 10 godina. Naravno ak svako malo pobereš kaznu za ovo/ono onda su šanse daleko manje za "deal". 

Aha kužim, hvala na odgovoru

Nisam bio u takvoj sitluaciji, pa ne znam, isprva mi je čudno priznati prekršaj i žaliti se na njega, al ima smisla to šta govoriš.

16 godina
1BIT kaže...
mystik kaže...

Aha kužim, hvala na odgovoru

Nisam bio u takvoj sitluaciji, pa ne znam, isprva mi je čudno priznati prekršaj i žaliti se na njega, al ima smisla to šta govoriš.

Mi bolje da ulazemo u nase kante neg da kazne placamo, jel tak BIT 

Ja svoju dns platio, gurao prste di pise ahtung ventilator ce se upalit 

14 godina
odjavljen
RuskeGTT kaže...

Inbox

Ne znaju drotovi za BUG, nije to 24sata

15 godina
neaktivan
1BIT kaže...
chutac kaže...

Poslušaj ovaj subie, nema tolko izraženu tišinu između šaltanja, moguće kako je kolega @ivanzu rekao, da šaltaju pod gasom u višu, pa se tako čuje, štetno je za kuplung, tj brže se troši, al ako kuplung ne proklizava, tako auto brže ubrzava...

Ee, taj Scoobie to radi. Sad da otkrijem kak je došao do toga  

Fake_Alert kažEe...

Jel ti ostaje svih 5?

14 godina
Auti - ultimativna tema

Mislis na ovako nesto?

15 godina
neaktivan

Koliko ja čujem ovaj udari blokadu svaki put.

Ono neko grgljanje dok šalta me zanima.

14 godina
Auti - ultimativna tema

To je do auspuha, slican zvuk proizvode go kartovi kada se ugrije auspuh pa gorivo dode do auspuha i zapali se. Kod auta sa karburatorima i bez kata. se to lako cuje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.12.2017 22:31 (ivanzu).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ha, onda moram izbaciti katalizator i ići sa 100 kuna na tehnički 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Uz to vjerovatno imaju auspuh od nehrđajućeg čelika.

16 godina
chutac kaže...
1BIT kaže...
chutac kaže...

Ee, taj Scoobie to radi. Sad da otkrijem kak je došao do toga  

Fake_Alert kažEe...

Jel ti ostaje svih 5?

Ma da, samo sad nemogu niti pisat jer sam ljevak. Motat duju bez serva jednom rukom........

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Meni netko opet razbio c4 na parkingu.
O jebem ti ruke ladne, prije 9 dana je bio gotov. 9 isusovih dana je bio na miru.

Jebo me pas ako neću mine početi oko njega stavljati, pa onda nek idu preblizu 

Ovaj put imam i far i blatobran za raditi... Ne znam da idem na kasko ili ne, ovaj put ću imati učešće 20%.

16 godina

pa koliko će tebi bit premija za kasko dogodine? Isplati li se sve to?
Znam kako je. U životu sam samo jednom razbio automobil, (manja šteta, čovjek mi oduzeo prednost) a 4 puta ga našao razbijenog na parkingu. Zadnji put se liku u Audiju zaključao volan dok se uparkiravao do mene. LOL.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ma preko agentice mi premija nece rasti, to mi nije bitno. 

Bitno da ga opet moram popravljati, a ne znam kako da to stignem jer imam dosta posla i jos VTSu brtvu ispusne grane(grana bi trebala biti ok), branik na VTS lakirati, redovni na c4... 

Imao bih sto 5 punih dana samo majstorima ici. 

Jedan dan VTS mehanicaru, jedan lakireru, jedan dan c4 mehanicaru, pa lakireru...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice