Tnx, will do. Vozim još neko vrijeme pa ću vidjeti..imam par mjesta sa ok dijagnostikom ako ništa, za početak. Ako se ne varam čak i vagcom ili koji već alat izbaci grešku u trenu.. Baš me zanima ima li šta ili je tek sad sve ok..

Kako mislis anlaser ociscen a nisu cetkice promjenjene?
Izvana krpom pobrisan ili otvoren pa iznutra ocisceno? Ako je otvaran trebao si odmah cetkice promjeniti kada si vec u fazi. Nisu skupe. Na g4 postoje samo cetkice pa moras lemit dok na mojoj duji dobijes cetkice sa nosacem i samo nataknes gore i vozi misko. Automat nemoj mijenjati dok radi radi...kad crkne to mozes i sam promjeniti a nece crknuti odmah nego pocne zajebavati da ne ubaci bendix na mjesto...ali to rjesis sa kakvom letvom ili palicom...udaris po njemu i brzo odes zaverglat... to su zadnji znakovi zivota... eto :D
Bendix nisam jos mijenjao...mozda da nabavis kvalitetni kada vec cetkice mijenjas...
Kako mislis anlaser ociscen a nisu cetkice promjenjene?
Izvana krpom pobrisan ili otvoren pa iznutra ocisceno? Ako je otvaran trebao si odmah cetkice promjeniti kada si vec u fazi. Nisu skupe. Na g4 postoje samo cetkice pa moras lemit dok na mojoj duji dobijes cetkice sa nosacem i samo nataknes gore i vozi misko. Automat nemoj mijenjati dok radi radi...kad crkne to mozes i sam promjeniti a nece crknuti odmah nego pocne zajebavati da ne ubaci bendix na mjesto...ali to rjesis sa kakvom letvom ili palicom...udaris po njemu i brzo odes zaverglat... to su zadnji znakovi zivota... eto :D
Bendix nisam jos mijenjao...mozda da nabavis kvalitetni kada vec cetkice mijenjas...
Otvarano i iznutra čišćeno, išli smo vidjeti u kakvom su stanju četkice i zašto zeza. A nismo bili jbg sigurni, jesu, nisu. Dobro to je najmanji problem kupiti, mislim da su oko 150kn. Ruke onda još toliko i ok.
Zupčasti neću ni dirati više, nema smisla. Samo na vagcom negdje vidjeti što je i bok.
Bentley treba uskoro izbaciti novi model...to mi je nekako brend po cefu...
bentley je izgubljen u prijevodu..
nit ima ista od britanske "aristokracije" (stari bentleyi, rollsevi i daimleri), niti icime podsjeca na svabu..
djeluje ko nabildani/misicavi celavi debil
Preporuka kud ići na servis (zagorje), golf 7 2.0 TDI DSG 120 000km. Čuo sam da nakon servisa kod Berislavića ubrzo krepava dpf/erg ventil
Preporuka kud ići na servis (zagorje), golf 7 2.0 TDI DSG 120 000km. Čuo sam da nakon servisa kod Berislavića ubrzo krepava dpf/erg ventil
Di takve gluposti cujes? Berislavić ti je ok. Naravno zatrazi prije ponudu da nebude iznenađenja.
DPF je filter. EGR je ventil.
Potrazi cemu sluzi svaki dio da ti sad ne pisem i razmisli mogu li nakon servisa "krepati".
U sutrašnjem Auto Klubu ima članak o dizelašima, poslikao sam malo, pa si pogledajte, piše se da do 2040 se upotpunosti izbacuje iz prodaje dizelski motori na razvijenom zapadu, a sve više glavnih gradova uvodi zabranu ulaska u sami centar, u Njemačkoj zbog te zabrane je u debelom padu prodaja novih vozila sa dizelskim motorima koje zadaje glavobolje trgovcima jer ni čak sa 30% sniženjem na nova vozila nemogu ih prodati...
Meni je posebno zanimljiv ovaj dio di se spominje euro 6 norma na dizel vozilima i smanjenje emisija ispušnih plinova uz Adblue aditiv...
Ispada da ta vozila tvornički rade na presiromašnoj smjesi (puno zraka, malo goriva se ubrizgava u cilindre...) kako bi što manje štetnih emisija ispustili u zrak, naravno kranji korisnici su presretni hvale se kako im dizeli malo goriva troše, a nemaju pojma koliko je siromašna smjesa ubiti opasna, kod presiromašne smjese može doći do previsokih temperatura u cilindrima i rastpit klipove i ventile (primjer rastopljenog VENTILA i rastopljenog KLIPA)...
(naravno prevencije radi dizelski motor da bi smanjio temepraturu, automatski ubrizgava više goriva (bar bi trebao ako je ispravan...), to se najviše osjeti kad se naganja dizela, al nemre onda malo trošit...)
Chip tuning dizela je tu dosta opasan ako se ne napravi kako treba, tj kvalitetno kod pravih majstora, chip tuningom se lako poveća pritisak turbine, time se doda i više zraka, al ako se ne doda proprcionalno više goriva bye bye dizel motor, chip tuningom bi ustvari dizel trebao više trošit, a ne manje, barem ovi sa euro 6 normama koji tvornički rade na siromašnim smjesama...
Di takve gluposti cujes? Berislavić ti je ok. Naravno zatrazi prije ponudu da nebude iznenađenja.
Od kud si? Javi se na pm
Riješio se raka iz garaže i danas mi bilo dosadno, kupio špeceraj i reko' da odem malo u Renault, blizu je.
Malo drkao po autima, iz dosade pitao jel imaju kakav Megane ili Kadjar(to je veliki crossover?) za test. I dok si trepnuo okom(zapravo dulje, bio sam tamo bar sat vremena), imam dogovorene dvije test vožnje, razne ponude i sad si mislim, šta još da pogledam.
Što ima od novih modela? Mislim otići u Mazdu i Peugeot.
Ali svaka čast prodavačici u Renaultu, od čovjeka koji je iz dosade se htio vozikati je napravila osobu koja sad želi Meganea ili Kadjara. A ne želim, ne sviđaju mi se!!
Ulječem u temu s pitanjem ko budala u kredit. Zanima me koliko je "normalno" da 1.9 tdi popije ulja na 10.000km.?
Juče žena zvala da se upalila lampica. Kad sam išao provjerit vidim da fali. Nadosipao sam 3dl koliko sam imao i nekom seljačkom logikom došao do zaključka da je gnojfić na 10.000 popio 0,5l ulja. Mislim da nije strašno ali me zanima vaše mišljenje.
To mi se cini OK.
Ulječem u temu s pitanjem ko budala u kredit. Zanima me koliko je "normalno" da 1.9 tdi popije ulja na 10.000km.?
Juče žena zvala da se upalila lampica. Kad sam išao provjerit vidim da fali. Nadosipao sam 3dl koliko sam imao i nekom seljačkom logikom došao do zaključka da je gnojfić na 10.000 popio 0,5l ulja. Mislim da nije strašno ali me zanima vaše mišljenje.
Ok si, žedni su, pogotovo iznad 200.000. Svakako provjeravaj redovito ubuduće i sam. 0.5 - 1L posve normalno.
Na tim starijim autima litra na 10000km je potpuno normalna stvar
Nisam siguran da bi se zbog pola litre upalila lampica
zanimljivo mi je da nitko ne spominje gužve po zagrebu ovih dana..
nekaj su radili po semaforima, pola grada je out of sync..
Istu pizdariju su napravili i prije par mjeseci, igraju se sa semaforima, jednom ih budu valjda naštimali kak spada
Istu pizdariju su napravili i prije par mjeseci, igraju se sa semaforima, jednom ih budu valjda naštimali kak spada
Ne nadaj se previse.
Nije problem ni tolko u semaforima kolko ljudi misle da poznaju semafore pa tipkaju po mobitelima.
Dok se ovaj na mobu sjeti krenuti, vec bi 3 sljedeca prosla semafor.
Upravo svjedocio kretenu u prometu koji je izazvao prometnu nesrecu.
Debil sa pežoom ide po lijevoj a ogranicenje na zagrebackoj 80... vozimo se 100 ja iza pezoa a ispred pezoa skoda fabia i fabia se ne zeli maknut iz lijeve jer ionako 100 vozimo... i taman poslje jankomirskog mosta ( idemo prema samoboru ) skoda ode desno da skrene gore na nadvoznjak za split i ova budala sa pezoom gas i kao da ce prije njega ic skrenut ( i naglo frajer skrene ) no nije dovoljno naprijed otisao i udari skodu i prednji lijevi kotac a on sa zadnjim desnim. Da nije tog pametnog ESPa otisao bi pug u 3pm bas sam vidio kako se auto nagnuo.
Jebeni debili u prometu svugdje im se zuri pa sad ce mu se zurit na posao sutra kad citav dan ima sta obavljat po policiji.
Nije problem ni tolko u semaforima kolko ljudi misle da poznaju semafore pa tipkaju po mobitelima.
Dok se ovaj na mobu sjeti krenuti, vec bi 3 sljedeca prosla semafor.
ma dobro, to je standardna priča, ali je fora kaj su skroz izmjenili režim rada nekih semafora.. baš je cirkus po gradu
ne znam da su ikada ovako loše složili.. doduše slabije idem prema istoku zadnjih dana, ali zapad je koma.
jucer montirao android radio, Eonon 7153S, posebno napravljen za VW vozila, ima neke funkcije iscitavanja parametra bez OBD-a samo za ta vozila...quad core, 2gb rama, 16gb prostora, 8" ekran 1024x600...navigacija, radio, net na usb i hotspot preko moba, kamerica iza (moram nju jos montirat), bluetooth za mob + mikrofon igps prijamnik (montirani na A nosac i na sredinu konzole ispod vjetrobranskog stakla), 2 usb-a, 2 sd kartice, cd/dvd...i svasta jos nesto...u dolasku maska za oko radia i bluetooth obd citac za torque (preinstaliran)...slika po danu nemam jer sam zavrsio kasno sinoc + izgleda ruzno bez maske...
ako kome treba parrot 3200LS, izmucio sam se ga skinut iz auta, moze da uzet od mene :) jaaaaaaako korisna stvarcica, ako ne, ce bit za iduci auto...obavezno nikad vise pricat sa mobom u ruci dok vozim...
Upravo svjedocio kretenu u prometu koji je izazvao prometnu nesrecu.
Debil sa pežoom ide po lijevoj a ogranicenje na zagrebackoj 80... vozimo se 100 ja iza pezoa a ispred pezoa skoda fabia i fabia se ne zeli maknut iz lijeve jer ionako 100 vozimo... i taman poslje jankomirskog mosta ( idemo prema samoboru ) skoda ode desno da skrene gore na nadvoznjak za split i ova budala sa pezoom gas i kao da ce prije njega ic skrenut ( i naglo frajer skrene ) no nije dovoljno naprijed otisao i udari skodu i prednji lijevi kotac a on sa zadnjim desnim. Da nije tog pametnog ESPa otisao bi pug u 3pm bas sam vidio kako se auto nagnuo.
Jebeni debili u prometu svugdje im se zuri pa sad ce mu se zurit na posao sutra kad citav dan ima sta obavljat po policiji.
U jednu ruku tu je opasnji vozac skode,jer provocira i izaziva druge ..ako jebeno ti se neko zalipi i oce te stic pa idijotu jedan pomakni se u desnu traku pa vozi ...
U jednu ruku tu je opasnji vozac skode,jer provocira i izaziva druge ..ako jebeno ti se neko zalipi i oce te stic pa idijotu jedan pomakni se u desnu traku pa vozi ...
A s druge strane ako je netko idiot u prometu, to ne znaci da ti moras biti jos veci...
A s trece strane vozimo se iznad ogranicenja.. jebi se ti i tvoja zurba.. ugrozava sve oko sebe jer se njemu zuri.. neka ranije krene.. sta sad da se vozac skode gura izmedu 2 kamiona jer se idiotu zuri negdje.. ili da ubrza na 120 pa ga policija skine poslije mosta ( ako ikako putujes tim putem pa znas da policija poslije mosta stalno provjerava brzinu ).