Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.030
|
čitano: 16.567.941
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Auti - ultimativna tema
chutac kaže...

Tepse čini dobro, jer moji osjećaji prema takvim govnima od auta su ekvivalentni rasizmu 

ma zajebavam malo za citroena, to je legendarna firma u svijetu automobila

nisam ga imao prilike voziti, testirao sam puno modela peugeota i renaulta, no citroena nikad nažalost

čini mi se samo da imaš neku averziju prema suv automobilima, imao sam je i sam dok ih nisam isprobao jer sam prije suvova vozio "tvrde" terence poput lade nive ili pucha, koji su na cesti koma 

plus što sam u to vrijeme ganjao zadnjepogonaše s malo više konjića i furao se na ležanje u zavoju, zabacivanje guzice i slično, pa su mi crossoveri (kako su ih tada zvali) onako smrdili na prvu

no, danas je riječ o solidnim autima i nema tu mjesta averziji, ponavljam - tko voli, nek izvoli i za normalnu vožnju nema velikih razlika između nekog suv-a poput kaškaija ili neke toyote auris (slučajno sam ih testirao oba u istih par dana, pa sam uspoređivao onako iz nekog kuta obiteljskog vozača)

12 godina
neaktivan
chutac kaže... 

Ja sam vozio Navaru i Cherokeeja s početka 2000.-ih. Puno troše, nisu udobniji, nisu tiši, jedino što su činili jest da sam se ja osjećao nekako nelagodno. Vozio sam ih 100 kilometara, ali nebitno, nisu ostavili nikakav super dojam.

A lakoća ulaska, to velikoj većini vlasnika nije bitno.

Najveći je problem što radi toga umiru druge klase auta.

Prednosti su pumpanje ega i ulasci.

1. 17 godina u auto industriji su 3 i po života.

2. Lakoća ulaska i izlaska iz auta je itekako bitna velikom broju vlasnika što pokazuju i prodajne brojke SUVa i crossovera.

3. Rast SUVa ne dovodi do "umiranja" drugih klasa, dapače, bolje brojke osiguravaju veću ponudu i kvalitetniji produkt

Vjerojatno bi promijenio mišljenje kad bi ti referentni SUV bio bar 15 godina mlađi sa par tisuća kilometara iskustva više. Moje mišljenje je formirano na temelju desetaka tisuća kilometara sa autima sličnih godina koji se mogu uspoređivati.

Garantiram da bi prosječanvlasnik bio sretniji sa SUVom nego sa sličnom limuzinom. Ako ne voziš reli po prometnicama nećeš imati nikakvih problema. Ali pričati o performansama a istovremeno voziti citroen? Ma daj...

Sviđalo ti se to ili ne, spadaš u skupinu prosječnih vozača. Ne žuriš nigdje, voziš lagano i smao ti je bitno da ti je udobno i tiho. SUV je ko stvoren za tebe. Ne moraš vjerovati meni, uvjerit ćeš se sam kad u kasnijim godinama baš iz razloga lakoće ulaska i izlaska kupiš SUV. 

nine kaže...

a uvijek je tu opcija nekog četvero-osovinca sa 8x8 

Ali za SUV ne trebam ponovo polagat vozački

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 23:09 (Predator003).
14 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Aj sad vi ekipo, bacite okladu koliko će mu trebati da se okomota oko stupa. 

14 godina
Auti - ultimativna tema

8mj. ako mu lanac ne ode prije.

15 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

i za normalnu vožnju nema velikih razlika između nekog suv-a poput kaškaija ili neke toyote auris 

i čemu onda SUV kada nema razlike u normlanoj vožnji?

osim ako baš želiš manje ekonomičan auto, koji je u jačoj vožnji nestabilan, skuplji u startu i ima skuplje održavanje? porez na bedastoću, ništa više.

Predator003 kaže...

Ali za SUV ne trebam ponovo polagat vozački

kao da je to neka prepreka 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
odjavljen
ivanzu kaže...

8mj. ako mu lanac ne ode prije.

Kaže se u nas da se za Gospu najviše gine.

15 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže... 

ma zajebavam malo za citroena, to je legendarna firma u svijetu automobila

nisam ga imao prilike voziti, testirao sam puno modela peugeota i renaulta, no citroena nikad nažalost

Znam  

Predator003 kaže...

1. 17 godina u auto industriji su 3 i po života.

2. Lakoća ulaska i izlaska iz auta je itekako bitna velikom broju vlasnika što pokazuju i prodajne brojke SUVa i crossovera.

3. Rast SUVa ne dovodi do "umiranja" drugih klasa, dapače, bolje brojke osiguravaju veću ponudu i kvalitetniji produkt

Vjerojatno bi promijenio mišljenje kad bi ti referentni SUV bio bar 15 godina mlađi sa par tisuća kilometara iskustva više. Moje mišljenje je formirano na temelju desetaka tisuća kilometara sa autima sličnih godina koji se mogu uspoređivati.

Garantiram da bi prosječanvlasnik bio sretniji sa SUVom nego sa sličnom limuzinom. Ako ne voziš reli po prometnicama nećeš imati nikakvih problema. Ali pričati o performansama a istovremeno voziti citroen? Ma daj...

Sviđalo ti se to ili ne, spadaš u skupinu prosječnih vozača. Ne žuriš nigdje, voziš lagano i smao ti je bitno da ti je udobno i tiho. SUV je ko stvoren za tebe. Ne moraš vjerovati meni, uvjerit ćeš se sam kad u kasnijim godinama baš iz razloga lakoće ulaska i izlaska kupiš SUV. 

Navara je bila nova, nedavno, a Cherokee je bio star. Ali i dalje je bio povišen :)

Zašto bi bio sretniji? To što ja volim svoj c4, ne znači da nikad nisam vozio neki drugi auto :) A i osobno vlasništvo ne govori o tome koliko je netko upućen, ne znam kakve to veze ima.

Hahaha, SUV je najbolji za mene? Najbolji za mene je c6, ali je teško naći mint primjerak, a da nije preskup. Kog će mi boga SUV? Niti me bole križa, niti želim biti iznad svih, a još ih niti ne volim 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
12 godina
Cherokeeja nisam vozio, ali navara je vise terenac i radni auto nego suv i nemeres po njoj usporedjivati razlike izmedju suv i "obicnih"auta jer je gruba i pravo lice pokazuje tek izvan ceste (stariji model, novije nisam vozio)

Danas je razlika puno manja, npr. suzuki swift - nije suv - ali naizgled je previsok u odnosu na stari swift i imao sam puno predrasuda prije testa, a pokazao se kao super zabavan autic i dostojna zamjena starom swiftu

tako i ti suv auti, nisu toliko losi koliko izgledaju i kad ih provozas bar par dana i par modela, skroz su ok - koliko su isplativi druga je prica
15 godina
neaktivan

Po njoj uspoređujem visinu vožnje, koja je po meni previsoka. Da mi se vozi visoko, uzeo bih kartu u busu.
A i to što kažeš, danas auti izgledaju veće no što jesu. Naoteklo, zapravo.

Ne kažem ja da auti nisu dobri, ali ne vidim njihovu svrhu. Nisu za offroad, nisu za grad, nisu za putovanja(jer dobiješ ekonomičniji(aerodinamičniji) auto u drugom obliku za vjerojatno manje novca), možeš ih koristiti jedino da ljudi vide da ti imaš "džip".

Ista stvar kao i Escalade, samo manje. Kupuješ ga samo da bude velik i visok.
Trebaš prostor? Karavan ili monovolumen. U gradu si? Gradski auto. Manja obitelj? Hatch. Poslovni čovjek? Limuzina ili coupe. Često si van ceste? Pravi terenci(kao što si rekao, Navara i slični). I preostaje sportska klasa(od malih do velikih).
Ja osobno ne mogu naći racionalnu svrhu crossovera/SUV-ova.

13 godina
neaktivan
nine kaže...
picajzla0707 kaže...

i za normalnu vožnju nema velikih razlika između nekog suv-a poput kaškaija ili neke toyote auris 

i čemu onda SUV kada nema razlike u normlanoj vožnji?

osim ako baš želiš manje ekonomičan auto, koji je u jačoj vožnji nestabilan, skuplji u startu i ima skuplje održavanje? porez na bedastoću, ništa više.

Možeš obrazložit ovo da je skuplji za održavanje? Nepouzdaniji su auti? Ulje vise košta?

Moje mišljenje je da nije da su bas nestabilni u jačoj voznji, da jesu vidjali bi hrpe ljudi koji produže pored ceste,

a da se lako prevrću vjerojatno ne bi prolazili los testove i bočne crash testove.

Zašto?

Zato što SUV kupuju ljudi kojima te "jača vožnja" i gonjanje nisu baš bitni.

Nije da ćes jajima strugat pod vozeći sportski coupe, osobito ako imaš dvoje djece i ženu.

Nadalje prosječan SUV, Tucson 1.7 crdi npr. ne trosi nista vise od npr jedne Opel Zafire s 1.6 cdti motorom

(tucson 7l kombinirano, zafira 7l kombinirano), Tucson je kraći (4,65m= praktičniji u gradu), otprilike jednako udoban, možda čak i malo ljepši (subjektivno),

ima pristojan prtljažnik i što je najbitnije košta skoro isto koliko i spomenuta zafira (sa sličnom opremom), kvaliteta unutrašnjosti je ipak na strani zafire.

Zafira je naravno bolji izbor za nekoga tko ce vise putovat i treba praktican auto, dok tucsona možeš vozit i po gradu bez da se osjecas kao slon u staklari,

mozda cak mozes sići na malo jači makadam bez da te strah da odvališ nešto, većina ljudi se osjeća ugodnije na višoj poziciji i cesta je bar malo preglednija.

Taj Tucson u usporedbi sa C4  nudi više prostora, veći prtljažnik, vozi se barem jednako dobro jer ipak ne gonjaš apexe gdje je c4 poprilicno loš, možda i najgori u svojoj kategoriji,

kombinirano Tucson troši u odnosu na C4 (1.6hdi) maksimalno 1l više, održavanje otprilike isto košta, duži je nekih 14cm te po meni izgleda daleko bolje, što je ipak subjektivna kategorija.

U pozdanost neću ulazit, ali mislim da od ovdje spomenutih ide Tucson>Zafira>C4.

Doduše Tucson jeste skuplji od C4, ali je i više od auta u malo većim dimenzijama, Zafira je ipak punu kategoriju iznad c4 dimenzijama i nudi još više prostora. 

Mislim da sam otprilike obrazložio zašto su SUVovi (naj)prodavanija kategorija automobila trenutno.

Tri navedena vozila sam vozio, novog Tucsona imam priliku često vozit i solidan je auto. Moja preferencija u SUV kategoriji bi ipak bila Seat Ateca 1.4 TSI.

Osobi koja nema djece definitivno nije toliko bitna praktičnost i imat dobar allrounder automobil, nego neke druge stvari.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.8.2017 0:56 (Bullfrog).
12 godina
Chutac, mislim da pretjerujes - auto se uglavnom uzima zbog subjektivnih razloga, inace bi 90% ljudi vozilo daciu logan

A ti si izrazito subjektivan protiv suv vozila, cak toliko da imas neki iracionalni osjecaj da te njihovo postojanje ugrozava i nema smisla dalje raspravljati, tim vise jer i meni osobno nisu prvi, pa ni drugi izbor
12 godina
Chutac, mislim da pretjerujes - auto se uglavnom uzima zbog subjektivnih razloga, inace bi 90% ljudi vozilo daciu logan

A ti si izrazito subjektivan protiv suv vozila, cak toliko da imas neki iracionalni osjecaj da te njihovo postojanje ugrozava i nema smisla dalje raspravljati, tim vise jer i meni osobno nisu prvi, pa ni drugi izbor
12 godina
neaktivan

Znači, lakoća ulaska i izlaska, praktičnost i povišen položaj za tebe nisu racionalni razlozi? Čovjek visok 2m, u 50im godinama života, pojavili se bolovi u leđima, šta bi on trebao? Uvlačiti se svaki dan u coupe ili limuzinu, jer chutacu smeta ideja SUV vozila i mislit će da ima maloga 

Budući da ti ne ide s primjerima idemo konkretno. Najbolji SUV koji sam ja vozio je zadnja generacija Q7. Kada se gleda praktičnost, udobnost, izoliranost, preglednost, sigurnost i snaga bolji je od bilo kojeg francuskog automobila. Povišen položaj, lakoća ulaska, unutrašnji prostor, osjećaj da upravljaš tenkom.... su samo bonusi. Nekome su te stavke važnije od potrošnje goriva i troškova održavanja.

15 godina
neaktivan
Predator003 kaže...

Znači, lakoća ulaska i izlaska, praktičnost i povišen položaj za tebe nisu racionalni razlozi? Čovjek visok 2m, u 50im godinama života, pojavili se bolovi u leđima, šta bi on trebao? Uvlačiti se svaki dan u coupe ili limuzinu, jer chutacu smeta ideja SUV vozila i mislit će da ima maloga 

Budući da ti ne ide s primjerima idemo konkretno. Najbolji SUV koji sam ja vozio je zadnja generacija Q7. Kada se gleda praktičnost, udobnost, izoliranost, preglednost, sigurnost i snaga bolji je od bilo kojeg francuskog automobila. Povišen položaj, lakoća ulaska, unutrašnji prostor, osjećaj da upravljaš tenkom.... su samo bonusi. Nekome su te stavke važnije od potrošnje goriva i troškova održavanja.

Ne znam jesi kada sjeo u Seat Alteu na primjer, sjeda se bez puno sagibanja. Dakle, ne mora nužno biti SUV za to.

No ti dobro znaš što ja želim reći, da je previše SUV-ova. Ili ti želiš reći da 40% vozača su 50-ogodišnjaci sa bolnim križima?

Ajde konkretiziraj i usporedi A8 i Q7, to je adekvatna usporedba.

12 godina
neaktivan

Ili ti želiš reći da 40% vozača su 50-ogodišnjaci sa bolnim križima?

Ne, to je bio samo primjer kad si rekao da nema racionalnog razloga za SUV. 50% vozača vožnja uopće ne zanima i upravo takvi najviše kupuju SUV. Jedan takav će doći u salon isprobati limuzinu i SUV, vidjet će da mu je lakše voziti SUV i njemu je to dovoljan razlog. Briga njega što bi s sličnom limuzinom trošio litru manje i mogao sa 30 više ući u krivinu.

Nema smisla uspoređivati ih. Kruške i jabuke....
17 godina
Namazo plastike sa Sonax maramicama za interijer i eksterijer i evo nakon tjedan dana se još drži... Trebale su mi četiri maram8ce za cijeli auto a u paketu je 10 komada po 20kn. Jedino nisam namazo ovo na veatima između prozora...

P.S. nisam parkiro na zabranjeno, to mi je parking na poslu...😀
14 godina
doktor1 kaže...
Namazo plastike sa Sonax maramicama za interijer i eksterijer i evo nakon tjedan dana se još drži... Trebale su mi četiri maram8ce za cijeli auto a u paketu je 10 komada po 20kn. Jedino nisam namazo ovo na veatima između prozora...

P.S. nisam parkiro na zabranjeno, to mi je parking na poslu...😀

Kak si zadovoljan zasad s autom?

Zanimljiv mi je taj Clio, al ne znam jel taj 1.2 motor dovoljan u danasnje vrijeme. 

17 godina
95% vremena se vozim po gradu te mi ne fali snage... Sasvim solidne veličine da mogu po gradu ko zvrk po grqdu zaobilazit jazavce koji nemaju pojma vozit ili voze presporo.

Ja od 86 kila i cura od kakvih 56 sa uključenom klimom u autu i auto ide sasvim dobro - cesta Hreljin --- Fužine, uzbrdo sa kvarnera u gorski kotar) te Orehovica -- Kikovica, uzbrdo po autoputu... Po ravnom Rijeka -- Jablanac odlično...

Još nisam vozio više od dvije osobe u autu...
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kako provalit u Pug-a

GIF

14 godina
Auti - ultimativna tema

250ks i 232nm na 8200rpm...iznad toga snaga pada,kao što sam si i mislio klapna je premala za stage 2 bregaste...bregaste imaju potencijal razvijat snagu do 9000 rpm cca...

SmellsLikeTeenSpirit [S3AL]
15 godina
neaktivan
Bullfrog kaže...

Možeš obrazložit ovo da je skuplji za održavanje?

kratko i jasno potrošnja ne može biti ista kada se recimo voziš 130 po autoputu. čak ni po gradu ako SUV ima awd.

veći promjer kotača - skuplje gume. (često se nasmijem kakve sve gume ekipa fura na SUV-ovima, ono X5 a gore tigar gume )

vrlo često i veće kočnice.

ako je awd - puno više dijelova prijenosa i ovjesa, čitaj skuplje održavanje.

i inače se tretira kao veća klasa, što ponajviše ovisi o proizvođaču kojeg odabereš.

Bullfrog kaže...

Mislim da sam otprilike obrazložio zašto su SUVovi (naj)prodavanija kategorija automobila trenutno.

hatchevi su i dalje broj 1 po prodavanosti.

Thoroughbred kaže...

250ks i 232nm na 8200rpm...iznad toga snaga pada,kao što sam si i mislio klapna je premala za stage 2 bregaste...bregaste imaju potencijal razvijat snagu do 9000 rpm cca...

odmah ITB-ove i bok 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.8.2017 11:30 (nine).
12 godina
Auti - ultimativna tema

Nisu problem SUV-ovi u smislu da su losi auti vec je problem sto ih odjednom ima jako puno i to uvijek neka mlada mama vozi tako nesto jer eto voli se osjecat bitno s naocalama i ne dozivljavat nikoga(svakako vozi 50 i isto ce vozit rs7 kao i neku kiu sportage). Valjda je presao trend iz amerike kod nas, a istina je da su prakticni ali to je za ljude koji cijene voznju kao nista drugo osim nuzno zlo i nazalost takvih je 85% ako ne i vise.

15 godina
doktor1 kaže...
auto ide sasvim dobro - cesta Hreljin --- Fužine, uzbrdo sa kvarnera u gorski kotar) te Orehovica -- Kikovica, uzbrdo po autoputu... 

ne vjerujem sta citam...te dvije ceste su ubojstvo za aute ispod 120-130ks...

17 godina
Dobro
16 godina
chutac kaže...

Ili ti želiš reći da 40% vozača su 50-ogodišnjaci sa bolnim križima?

Postoje i sponzoruse s istim problemima jer su kupile par broja prevelike silikone.

15 godina
neaktivan
Predator003 kaže...

Nema smisla uspoređivati ih. Kruške i jabuke....

Ima smisla jer je Q7 cijenovni konkurent A8. Iz istog su tabora, različitih karoserijskih izvedbi. Šta bi ti usporedio sa Daciom Duster da bi rekao da je Q7 bolji?

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.8.2017 13:06 (chutac).
12 godina
Auti - ultimativna tema

Q7 je SUV, A8 je flagship limuzina... neusporedivo.

16 godina
Auti - ultimativna tema

Mogu oni Q7icu nazivat kako hoce, al to nije SUV. Dacia Duster je SUV, Suzuki Sandero je SUV, Q7 je prevelik za SUVa.

15 godina
neaktivan

De uključite mozak, priča je o tome ima li SUV smisla i je li bolji od "originalnog" auta. Onda usporediš SUV i limuzinu, crossover i hatch. Da te zanima jel silikoni imaju smisla, usporediš silikonizirane i prirodne, nećeš dvije silikonizirane, kog boga ćeš iz toga naučiti?

A ako Pređo nije vozio Q7 i A8, njegovo je mišljenje irelevantno. Da ja iz c4, pa i iz A3 uđem u Q7, naravno da bi mi bio fantastičan jer je 10 puta skuplji i u svakom pogledu bolji(osim što je SUV, no ), ali pitanje je kakav bi dojam bio da iz A8 pređem u Q7.

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

http://www.njuskalo.hr/auti/bmw-serija-5-530d-oglas-23128857

Ljudi,meni izgleda odličan za tu lovu..šta mislite?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice