Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.029
|
čitano: 16.564.412
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Auti - ultimativna tema

1.2TSI/TFSI motor je za izbjegavati, klipovi im svako malo pucaju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.8.2017 19:29 (ivanzu).
15 godina
Auti - ultimativna tema

svojedobno sam ja skoro nabavio 159tku 2,4 jtdm TI sa 140tkm za 2000 eur...ispostavilo se da treba jos 4000 eur za porez i neke neznam sta pastarske dadzbine...plus uvoz...tako da sam odustao...tko ode po ovog audija nek se pazi da ne bude isto

16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
patoHD kaže...
Hvala ti puno!
Nazvat ću svejedno, ništa me ne košta. Baš da vidim što ima za reči.

Imas majstora u Vinkovcima,repariraju automatike za 1000-1300 eura koliko sam citao na VW forumu.

Ekipa koja je narucivala Fusso Coat Wax,narucio bi si za tamniju boju,eBay za 25 $ sa shippingom oke cijena ?

Koliko dugo vam drzi zastita i sami sjaj,da li uspije zapuniti manje swirlove i ogrebotine itd. ?

14 godina
Auti - ultimativna tema

Stavio sam prije 3 mjeseca i jos drzi odlicno, swirlove dublje nece sakriti, cijena je ok.

10 godina
neaktivan

Koliko je rega za takve aute i osiguranje

16 godina
ivanzu kaže...

Stavio sam prije 3 mjeseca i jos drzi odlicno, swirlove dublje nece sakriti, cijena je ok.

Jel koristis glinu prije stavljanja,koliko slojeva stavljas ?
Koliko ti drzi pakovanje,jel se da 3-4 auta voskati sa time ?

Proci cu strojno cisto da maknem dublje swirlove,onda bi ocistio glinom pa lijepo nanio vosak.

14 godina

Biti ce dovoljno za 150 koristenja na autu velicine golfa. Stavljas samo jedan sloj, za vise od toga nema potrebe jer se samobezveze  nakuplja i onda nakon par godina moze ostati bijeli sloj slicno kao kada se lak oguli od sunca. Stavljao sam na novo auto tako da nisam koristio glinu jer nije bilo potrebe, ako ti je boja pocela oksidirati i dosta bude hrapava cak i nakon pranja onda koristi glinu prvo.

Kljucno je da se voska ne stavlja jako puno na spuzvu(dovoljno je spuzvu malo stisnuti na vosak i provrtiti), lagano trljati po autu, cekas 1min i obrises i radi dio po dio na autu. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.8.2017 22:34 (ivanzu).
16 godina
ivanzu kaže...

Biti ce dovoljno za 150 koristenja na autu velicine golfa. Stavljas samo jedan sloj za vise od toga nema potrebe jer se samo nakuplja onda i nakon par godina moze ostati bijeli sloj slicno kao kada se lak oguli od sunca. Stavljao sam na novo auto tako da nisam koristio glinu jer nije bilo potrebe, ako ti je boja pocela oksidirati i dosta bude hrapava cak i nakon pranja onda koristi glinu prvo.

Kljucno je da se voska ne stavlja jako puno na spuzvu i da se lagano trlja po autu, cekas 1min i obrises, radio dio po dio na autu.

Jasno,hvala ;)
Imas fotke kako izgleda nakon voskanja ? Auto sam na brzinu prosao sa grubom pastom i spuzvastim padom cisto da skinem vece swirlove,a ipak ne bi se usudio ici skidati najmanji swirl i rds da ne skinem previse bezbojnog pa bi zato vosak cisto da zapuni manje swirlove 

14 godina

Nemam, mozda sutra uslikam. Fusso ti nece nesto posebno poboljsati izgled boje posto je sealer,a ne vosak tako da mu je glavna namjena zastita boje i odbijanje kise, malo ce potamniti boju i odsjaje napraviti "dubljima". Fusso ti moze sakriti manje swirlove ali ne duboke.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Uništavanje marke for dummies.

1) napravi si imidž

2) napravi SUV

3) ???

4) marka uništena

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
10 godina
chutac kaže...

Uništavanje marke for dummies.

1) napravi si imidž

2) napravi SUV

3) ???

4) marka uništena

Ti SUV su najveće smeće ikad!!

16 godina
neaktivan

Rolls Royce? Još samo Ferrari i sve je i službeno otišlo kvragu :/

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Na žalost SUV raste radi ljudi s malim pimpačima.

Moj bratić ima Kaškaja i nevezano za to što je u boji koja se ne plaća i što je osnovna oprema, on je meni, taj dan kad je "predstavio" auto, bar 5 puta rekao kako su moji auti mali. A sve ista klasa, razlika je to što je njegov povišen.
I sve je više takvih malograđana koji kupuju velike aute. Nije bitno što je, bitno da je veliko.

SUV-ovi se prodaju, svi proizvođači koji žele zadržati udio na tržištu moraju napraviti SUV. Nebitno koja je marka. RR je sa cestovnih brodova napravio pedalinu, Citroen sa c6 prešao na c5 Aircross, Maserati napravio onaj usrani Levante koji uživo nije dopadljiviji od prosječnog Hyundaija, ode sve u vrit.

12 godina
neaktivan

Ne živi se od imidža...

chutac kaže...

Na žalost SUV raste radi ljudi s malim pimpačima.

SUV raste jer su većini ljudi preglednost, praktičnost i osjećaj sigurnosti veći prioriteti od performansi, držanja u krivini i ekonomičnosti. 

Prije nikad nisam vidio SUV kao opciju, a sada sam siguran da neću još dugo ostati na limuzini. Povišen položaj i lakoća ulaska i izlaska su po meni vrijedni mana koji s njim dolaze. 

17 godina

Upravo to.

SUV kao Qashqai ima smisla, SUV (il kak god nazvali tu izdrkotinu) poput X6 i njegovih pandana bas i ne osim produzetka  penisa.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kolega drahic si bil danas možda oko 15 na Branimirovoj, možda smo se mimoišli, a možda je netko drugi

EDIT:

Opće je poznato da vozači BMW-a ne daju žmigu, voze na guzici i blendaju, sad po novom voze i bez vozačke

INFO

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 18:05 (1BIT).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ja uopće nemam osjećaj sigurnosti u SUV-u. Smatram da je glavni problem SUV-a lažan osjećaj sigurnosti pogotovo kod određenih ljudi što se često pretvori u bespotrebno riskiranje na cesti, slično kao kod vozača BMW koji misle da im auto ne može izletiti iz krivine pa završe u kanalu.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ak mogu dodati, vidim da pričate o SUV vozilima, oni su stabilni dok ih ne trkne nešto bočno, ne treba ni biti velika brzina, ima filmića po you tube-u hrpa, u rusiji lik sa nekih 30km/h lupi bočno SUV vozilo, al kako je pijan, nema refleksa, nije kočio, još je i ostao na gasu samo je prevrnuo SUV na bok, a SUV je stajao na mjestu...

Dovoljno je da puhne jači vjetar, kao npr na Krćkom mostu i sumnjam da bi SUV ostao na kotačima...

12 godina
nixass kaže...

Upravo to.

SUV kao Qashqai ima smisla, SUV (il kak god nazvali tu izdrkotinu) poput X6 i njegovih pandana bas i ne osim produzetka  penisa.

vozio sam qashqai, a vozio sam i murano, kad smo već kod nissana

bogme, ovisno o količini love koju misliš potrošiti i jedan i drugi su dobri - murano je naravno bolji, ako lova nije problem (za produžavanjem penisa srećom nemam potrebe )

15 godina
neaktivan
Predator003 kaže...

SUV raste jer su većini ljudi preglednost, praktičnost i osjećaj sigurnosti veći prioriteti od performansi, držanja u krivini i ekonomičnosti. 

onda najbolje preskočiti SUV i nabaviti šleper..

preglednost - check (bolje nego kod SUV-a)

praktičnost - check uz razne prikolice se da svašta

osjećaj sigurnosti - check (bolje nego kod SUV-a)

performanse - nebitno

držanje u zavoju - nebitno

ekonomičnost - nebitno

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
picajzla0707 kaže...
nixass kaže...

Upravo to.

vozio sam qashqai, a vozio sam i murano, kad smo već kod nissana

bogme, ovisno o količini love koju misliš potrošiti i jedan i drugi su dobri - murano je naravno bolji, ako lova nije problem (za produžavanjem penisa srećom nemam potrebe )

proveo sam dva ugodna tjedna sa aktualnim muranom, uzeo bi ga odma :D

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina
nixass kaže...

proveo sam dva ugodna tjedna sa aktualnim muranom, uzeo bi ga odma :D

ja sam testirao na dva dana onaj prvi model tek kad je izašao i pukom srećom, dobrih 2-3 mjeseca prije drugih novinara

neki je lik prednaručio auto i odustao, pa je došao u moje "nježne" ručice - dobio sam ga sa punim tankom, vratio na isparenjima

tada je to još bilo čudo, pogotovo s takvim benzinskim motorom 

prije njega sam vozio i terrano koji nije bio loš, no ono bijesno čudo od murana me oduševilo što ubrzanjima, što držanjem ceste - imali su neki novi 4x4 pogon koji distribuira snagu na svaki kotač posebno, ne samo prednja i zadnja osovina, što se itekako osjetilo pri bržoj vožnji po zavojima

12 godina
neaktivan
nine kaže.... 

Šleper nema pogon na sve kotače.

16 godina
nine kaže...
Predator003 kaže...

preglednost - check (bolje nego kod SUV-a)

praktičnost - check uz razne prikolice se da svašta

osjećaj sigurnosti - check (bolje nego kod SUV-a)

performanse - nebitno

držanje u zavoju - nebitno

ekonomičnost - nebitno

Ili kakvo oklopno vozilo, cak moze offroad za razliku od šminerskih SUV-ova, a da ne pricam o sigurnosti 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
neaktivan
Predator003 kaže...

Prije nikad nisam vidio SUV kao opciju, a sada sam siguran da neću još dugo ostati na limuzini. Povišen položaj i lakoća ulaska i izlaska su po meni vrijedni mana koji s njim dolaze. 

Ja sam vozio Navaru i Cherokeeja s početka 2000.-ih. Puno troše, nisu udobniji, nisu tiši, jedino što su činili jest da sam se ja osjećao nekako nelagodno. Vozio sam ih 100 kilometara, ali nebitno, nisu ostavili nikakav super dojam.

A lakoća ulaska, to velikoj većini vlasnika nije bitno.

ivanzu kaže...

Ja uopće nemam osjećaj sigurnosti u SUV-u. Smatram da je glavni problem SUV-a lažan osjećaj sigurnosti pogotovo kod određenih ljudi što se često pretvori u bespotrebno riskiranje na cesti, slično kao kod vozača BMW koji misle da im auto ne može izletiti iz krivine pa završe u kanalu.

Najveći je problem što radi toga umiru druge klase auta.

Prednosti su pumpanje ega i ulasci.

12 godina
chutac kaže...

Najveći je problem što radi toga umiru druge klase auta.

Prednosti su pumpanje ega i ulasci.

kako misliš umiru druge klase?

ne vidim da je primjerice bmw smanjio ponudu drugih modela zato što je uveo x6 ili da odjednom nemaš gradski auto kod nissana zato jer imaš kaškai ili murano

radi se samo o tome da je povećan izbor modela, ako ti se ne sviđaju, ne moraš ih uzeti

ne bih nikad dao više love samo zato jer je auto povišen ili naizgled veći, čak dapače preferiram aute u kojima sjedim bliže cesti

no ne mislim zato da sam zbog nečega zakinut jer odjednom ima više suv vozila u ponudi - tko voli, nek izvoli

i btw., vozio sam i navaru, ganjao je po polju koliko god ide i verao se s njom po velebitu - to nije suv, nego terenac (bar ona starija verzija) i naravno da je drukčiji osjećaj vožnje po cesti

trebao si probati kaškai ili murano

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 22:17 (picajzla0707).
15 godina
neaktivan

To sam rekao za Citroen. C5 limuzinu zamijenili SUV-om, što ću ja kupiti ako c4 hatch zamijene crossoverom?  Ali za ozbiljno.

Kaškaja sam vozio, tog bratićevog, 2015. ili tako neka godina, zadnji model uglavnom. Ništa posebno. Skuplji nego konkurentni hatch, a nije bolji. Doslovno povišeni auto, čija visina nema svrhe, osim ako moraš biti iznad drugih, a nisi, pa ćeš biti uz pomoć auta.

12 godina
chutac kaže...

Kaškaja sam vozio, tog bratićevog, 2015. ili tako neka godina, zadnji model uglavnom. Ništa posebno. Skuplji nego konkurentni hatch, a nije bolji. Doslovno povišeni auto, čija visina nema svrhe, osim ako moraš biti iznad drugih, a nisi, pa ćeš biti uz pomoć auta.

citroen... meh, mislio sam da pričamo o autima 

meni je kaškai ostao u jako dobrom sjećanju - vozio sam onaj prvi model

sasvim solidan autić, cijenom možda i ne opravdava, no teško da za normalnu vožnju itko ima prigovora koje si naveo gore - nit je bučan, nit je loš na cesti i sasvim sigurno se nisam osjećao nelagodno u njemu

mensčini da si ti više malo zabrijao protiv takvih vozila više nego što imaš konkretni razlog protiv

15 godina
neaktivan

Tepse čini dobro, jer moji osjećaji prema takvim govnima od auta su ekvivalentni rasizmu 

Jeste vidjeli ovo?

15 godina
neaktivan
Predator003 kaže...

Šleper nema pogon na sve kotače.

pa nema ni većina SUV-ova, barem ne pravi awd za offroad (jalove verzije koje ne služe ničemu osim podizanju mase vozila ne računam).

a uvijek je tu opcija nekog četvero-osovinca sa 8x8 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice