Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.842
|
čitano: 18.162.912
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Auti - ultimativna tema

Razmisljam uzeti neki ovakav radio s mogucnosti spajanja putem bluetootha. Medutim zanima me kolika je razlika u kvaliteti zvuka prenesenog preko bluetootha u odnosu na aux. Nemam nikakve vrhunske muzike, vec pjesme skinutu s youtubea pa ne znam dali bi tu uopce osjetio neku razliku.

17 godina
Re: Auti - ultimativna tema
gamer34 kaže...

Razmisljam uzeti neki ovakav radio s mogucnosti spajanja putem bluetootha. Medutim zanima me kolika je razlika u kvaliteti zvuka prenesenog preko bluetootha u odnosu na aux. Nemam nikakve vrhunske muzike, vec pjesme skinutu s youtubea pa ne znam dali bi tu uopce osjetio neku razliku.

Ne znam koji auto imas,ako imas 2din recimo VW,Audi,Seat,Skoda,ja bi ovako nesto i to sam si uzeo : http://www.njuskalo.hr/auto-mp3-cd-dvd/rcd-510-vw-original-oglas-20472023

Ili neki 2din kinez sa ebaya,imas za 500-tinjak kn

16 godina
neaktivan
gamer34 kaže...

Ma ne gubi se na kvaliteti ništa preko bluetooth-a ako se sluša mp3, pa koliko je samo bežićnih slušalica koji se spajaju preko bluetootha i to od vrhunskih proizvođaća (Akg, Sennheiser, Harman Kardon, Onkyo...)

Dovoljno je samo primjetit da se srednji i viši rang slušalica spajaju na bluetooth, niži rang slušalica to nema, da bluetooh ne valja, nebi se nudio na slušalicama višeg ranga...

12 godina
Auti - ultimativna tema

Radije 1din Kenwood, Alpine, Pioneer nego 2din kinez za 500kn...

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Restaurirao alternator jer je jedan dan taman kada sam dosao ispred dvorista, zapekao lezaj alternatora i zaglavio je, remen prelazio preko njega i cvilio uzasno. 

SKF lezajevi 40 kn

Cetkice 20 kn

Stavljanje novih kolektora na rotor 120 kn ( Preporuka za ovog covjeka, sto god se od elektronike pokvari njemu otici, sve ce objasnit i stvarno je drag covjek .... http://www.elektromehanika-dado.hr/ )

I onda sam jos kuciste ofarbao.. temeljna 3 sloja ... pa 3 sloja boje ...

Mozda ce i tebe zanimati jer si mi komentirao za rotor itd Jakovp 

PS : Puni cca 14.20V ... 14.25V

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
16 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Svaka čast! :)

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Dobar posao, al kod fiata nema popravka, možeš nosit kam god oćeš i kome god, kod fiata puca kućište i rotor više nije u centru, bacaš taj alternator i tražiš po otpadu drugi

EDIT:

Jel taj od iskre alternator origigi za tas-a duju ili si to neki drugi ugradio?

Ako dobro vidim, 45A daje struju, nije to malo malo za 1.6 dizla?

Mislim dobro duja nema ništa elektronike, pa ni ne troši puno, al primjera radi alternator u puntu za 1.2 motor daje 90A 60A(čitao sam naopak), a alternator za 1.9JTD daje 120A (za punto dizel i alfe dizel...)

EDIT2: alternator za fiata polovni su 300-450Kn, ovisi ko prodaje, naravno ne znaš u kakvom su stanju, al ak je moj riknul, nemre bit u gorem stanju onda

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.7.2017 16:25 (1BIT).
16 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Dobar posao, al kod fiata nema popravka, možeš nosit kam god oćeš i kome god, kod fiata puca kućište i rotor više nije u centru, bacaš taj alternator i tražiš po otpadu drugi

Nisam znao. Bas bezveze ako je tako. Inace alternator dode 600-700 kn 45A12V, a ovako prodes za 200 kn super i alternator doslovno kao nov jer namotaji ne 'rikavaju' bas, a ovo ostalo promjenis naravno i na konju si. 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
doky01akablava kaže...

Ne znam koji auto imas,ako imas 2din recimo VW,Audi,Seat,Skoda,ja bi ovako nesto i to sam si uzeo : http://www.njuskalo.hr/auto-mp3-cd-dvd/rcd-510-vw-original-oglas-20472023

Ili neki 2din kinez sa ebaya,imas za 500-tinjak kn

Peugeot 206, znaci 2 din mi ne igra.

1BIT kaže...

Ma ne gubi se na kvaliteti ništa preko bluetooth-a ako se sluša mp3, pa koliko je samo bežićnih slušalica koji se spajaju preko bluetootha i to od vrhunskih proizvođaća (Akg, Sennheiser, Harman Kardon, Onkyo...)

Dovoljno je samo primjetit da se srednji i viši rang slušalica spajaju na bluetooth, niži rang slušalica to nema, da bluetooh ne valja, nebi se nudio na slušalicama višeg ranga...

Ok hvala, tako nesto sam i mislio.

MatijaZG kaže...

Radije 1din Kenwood, Alpine, Pioneer nego 2din kinez za 500kn...

Ma ne privlace mene ti 2 din uredaji, a kamoli kinezi. Ne treba mi touch, video i slicne gluposti.

14 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Netko mi je od vas tu predložio prije nekih mjesec dva neki stalak za mobitel iz Chipoteke s nekim silikonskim podnožjem.

Nažalost, nisam si spremio taj link, dali možete opet stavit(tj taj koji je stavio već to)? Dođe oko nekih 20-ak kuna.

16 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Netko mi je od vas tu predložio prije nekih mjesec dva neki stalak za mobitel iz Chipoteke s nekim silikonskim podnožjem.

Nažalost, nisam si spremio taj link, dali možete opet stavit(tj taj koji je stavio već to)? Dođe oko nekih 20-ak kuna.

Šta smo lijeni

Evo LINK

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Poliranje farova i cijelog auta, Black Pearl ili Jimmy? 

Auto i farovi u super stanju, polirat cu ga da bude savrsen prije voskarenja. Bitno mi je da ne cekam predugo, da ga izvoskarim prije mora. 

Ili pak netko treci, sto kazete? 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
16 godina
neaktivan
chutac kaže...

Poliranje farova i cijelog auta, Black Pearl ili Jimmy? 

Auto i farovi u super stanju, polirat cu ga da bude savrsen prije voskarenja. Bitno mi je da ne cekam predugo, da ga izvoskarim prije mora. 

Ili pak netko treci, sto kazete? 

Ako ti farovi nisu matirali, rađe nemoj polirati, jer farovi imaju vanjski sloj koji štiti od uv zraka i matiranja, kad se on ošteti ili ukloni poliranjem, stalno će matirati, ja imam problema sa prednjim desnim farom, na jednom dijelu je počeo matirati i ne dihta kako treba, al otom potom, ono šta hoću reć, imam doma nastavak za poliranje plexi-a i vosak, ispoliram far sa time i super ispadne, ko novo, nakon nekih 5 mjeseci opet poćne matirati, tako da svako malo taj jedan far bi trebao polirati, a ne da mi se... uglavnom kad se jednom taj vanjski zaštitni sloj ošteti/skine gotovo, nema pomoći, tako da rađe nemoj polirati ako su farovi ko novi, samo ih dobro očisti i navoskaj

14 godina
Auti - ultimativna tema

Stavi se lak protiv UV zraka i onda ne matira.

16 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

hm, to su neki rekli i za folije, kao presvuće se far folijom, kod nekih djeluje, kod nekih ne, al ako je već far ko novi, neoštećen, čemu ga onda polirati?

BTW: imaš kakav link za taj lak, ima toga kod nas ili samo ebay?

15 godina
neaktivan

Farovi ne pokazuju znakove matiranja, ali na suncu se vidi po koja ogrebotina. Ako stvarno nije poželjno, stavit ću samo foliju na ovakve farove.

Hvala 

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Far se lakira i miran si. 

10 godina
Auti - ultimativna tema

Majstori ako netko ima neku ideju neka kaže,, dakle auto je škoda octavia 1.6L,benzinac 2001.... Problem je sljedeci; upali normalno i eto tako dodjem na benzinsku,ducan...... I kad treba upaliti cuje se samo klik i ništa... onda malo guranja i upali.... i tako evo vec tjedan dana nekad upali nekad ne... Promjenio sam akumulator,regler,ocistio kontatke na automatu anlasera(svi su korodirali),provjerio osigurace itd. Samo da kazem da nisam automehanicar, tako da ovo sve sam radio po rjesenjima drugih osoba sa slicnim problemom. 

16 godina
neaktivan
Fly598 kaže...

Majstori ako netko ima neku ideju neka kaže,, dakle auto je škoda octavia 1.6L,benzinac 2001.... Problem je sljedeci; upali normalno i eto tako dodjem na benzinsku,ducan...... I kad treba upaliti cuje se samo klik i ništa... onda malo guranja i upali.... i tako evo vec tjedan dana nekad upali nekad ne... Promjenio sam akumulator,regler,ocistio kontatke na automatu anlasera(svi su korodirali),provjerio osigurace itd. Samo da kazem da nisam automehanicar, tako da ovo sve sam radio po rjesenjima drugih osoba sa slicnim problemom. 

Kakav klik se cuje? Dali cujes da automat ubaci bendix ili cujes da automat ne ubaci bendix pa se anlaser vrti u prazno? Regler cega si promjenio?

10 godina

Mislim da cujem kako  automat ubaci bendix mejdutim anlaser ne vrti, ali nisam 100% siguran morati cu ponovno isprobati, sto je najgore nece nikad kod kuce se to desi neko uvjek negdje gdje ga je tesko gurati.... Regler alternatora jer su cetkice bile gotove.

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Mozda najbolje da odes kod mehanicara ili elektricara.

Uglavnom si provjeri kontakte sa plusa na akumulator pa do anlasera jer vuce struju direkt sa plusa a minus je na getribi i karoseriji pa daj to odvrni i sa smirglom pocisti. Da bi eliminirao bravu kljuca da ne yebe mozes spojiti sa zicom automat i anlaser pa ce anlaser zavrtiti ( kljuc mora biti okrenut na kontakt ). Ja sam tako na duji eliminirao bravicu za paljenje. Ne znam moze li se to i na novijim autima...

16 godina
neaktivan
1BIT

EDIT:

Jel taj od iskre alternator origigi za tas-a duju ili si to neki drugi ugradio?

Ako dobro vidim, 45A daje struju, nije to malo malo za 1.6 dizla?

Mislim dobro duja nema ništa elektronike, pa ni ne troši puno, al primjera radi alternator u puntu za 1.2 motor daje 90A 60A(čitao sam naopak), a alternator za 1.9JTD daje 120A (za punto dizel i alfe dizel...)

EDIT2: alternator za fiata polovni su 300-450Kn, ovisi ko prodaje, naravno ne znaš u kakvom su stanju, al ak je moj riknul, nemre bit u gorem stanju onda

Tek sad vidim EDITe.

Da to je orig za dizela. Benzinci imaju 90A ako se ne varam.

ECUa nema pa valjda radi toga manje ima Ampera

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.7.2017 12:00 (Fake_Alert).
17 godina
1BIT kaže...
ivanzu kaže...

hm, to su neki rekli i za folije, kao presvuće se far folijom, kod nekih djeluje, kod nekih ne, al ako je već far ko novi, neoštećen, čemu ga onda polirati?

BTW: imaš kakav link za taj lak, ima toga kod nas ili samo ebay?

Uzalud poliranje i sve to,farove treba lakirati i to je to.
Najbolje skinuti oba fara i lakirati jer ako se lakira dok su namontirani onda krene opet ljustiti lak kao na autu bezbojni itd.

15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

doky01akablava kaže...

Najbolje skinuti oba fara i lakirati jer ako se lakira dok su namontirani onda krene opet ljustiti lak kao na autu bezbojni itd.

Znači da ih ostavim kakvi jesu.

Hvala 

17 godina
chutac kaže...
Fake_Alert kaže...

doky01akablava kaže...

Znači da ih ostavim kakvi jesu.

Hvala 

Ma mozes vosak uzeti i navoskati 2-3 sloja,to ce isto sluziti kao zastita.
Onda opet mozes naruciti keramiku sa neta i aplicirati i sluziti ce kao zastitni sloj ( ima za cca 120 kn dovoljno za skoro cijeli automobil ).

Bolje ista nego nista 

15 godina
neaktivan

Vosak na farove? To ne bi uzrokovalo glare?

A metalne površine planiram ovime. Planirao sam dva puta proći time i to bi trebalo biti dosta za sve svakodnevne prijetnje?

Jedino ne znam za glossy plastiku, čime se to može zaštiti? Recimo spojler i ono između okvira prozora prednjih vrata.

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pozz. Dal ima netko slucajno maglenke za clia 94-96 godina a da bi prodao,ili zna nekoga tko ima? Na silux-u sam gledao i komad me izadje skoro 350 kn novi.

17 godina
chutac kaže...

Vosak na farove? To ne bi uzrokovalo glare?

A metalne površine planiram ovime. Planirao sam dva puta proći time i to bi trebalo biti dosta za sve svakodnevne prijetnje?

Jedino ne znam za glossy plastiku, čime se to može zaštiti? Recimo spojler i ono između okvira prozora prednjih vrata.

Negdje sam procitao za vosak na detailing forumu,mozda su o specificnom vosku govorili.
E da izbjegavajte prati na autopraonicama,citao sam da su pojacali koncetrat na samoposluznim autopraonicama pa zna skinuti vosak sa auta,ne znam koliko je sad to tocno,ali zalili se ljudi.

15 godina
neaktivan

Budem pitao ove koji drže Fusso jel imaju što za farove.

Ja svog nekad operem na tim praonicama, ali uglavnom samo mlazom vode ga saperem. Puno vremena uzme pranje na dvorištu.
Ali kad stavim vosak, trebalo bi biti lakše.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Znam da ovdje ima par Fordasa pa me zanima jel zna tko sto vise o drugoj generaciji Focus? Pouzdanost, poznate mane, kako se vozi itd? Konkretno gledam s 1.8 benzincem i to ovaj primjerak.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice