- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliko je loša brza vožnja po život motora?
Recimo dizel na ~3500 okretaja i ~210 km/h ili benzinac na ~5000 okretaja i sličnoj brzini?
Ili dizel na ~3500 okretaja i 250km/h(makar slabo vjerojatno)?
Idem kroz Švabiju pa me zanima
Recimo dizel na ~3500 okretaja i ~210 km/h ili benzinac na ~5000 okretaja i sličnoj brzini?
Samo ako stajes na benzinsku,ostaviti da odradi u leru 2-3 minute i to je to.
Narucio si nedavno pa cemo vidjeti valja li cemu,ide u far sa lecom.
Ako nemaš optiku za to ne bi bilo loše da ti netko far razbije kad staviš
Ako imaš onda je vjerojatno isplativa investicija. Nećeš morati često minjati žarulje
Ako imaš onda je vjerojatno isplativa investicija. Nećeš morati često minjati žarulje
A kaj je svakih 5 godina problem zamjenit zarulje?
Nažalost po "cestama" u zagorju moraš mijenjat svakih 2-3 mjeseca. No svejedno hebm mater ili najljepšu rodicu panjevima koji stavljaju led bez optike. Em ništa bolje ne vide a dok se voziš prema njima misliš da ti u susret ide NLO .
Ne znam koji dio moje recenice nije jasan,ne znam sto je tebi optika,led ide u far sa lecom/socivom,evo ovakav.
Radi sigurnosti u prometu ne bi nikada stavio u halogeni far da nekoga jos zabljesne.
Nažalost po "cestama" u zagorju moraš mijenjat svakih 2-3 mjeseca. No svejedno hebm mater ili najljepšu rodicu panjevima koji stavljaju led bez optike. Em ništa bolje ne vide a dok se voziš prema njima misliš da ti u susret ide NLO .
Ti sigurno vozis francuza
Ja mislil to za auto neki, ne za traktor.
Ili ima neke high power žarulje.
Meni su Osram NBU trajale oko godinu dana, a sad ćemo vidjet za Philips XV.
A i vozim Francuza
Ja mislil to za auto neki, ne za traktor.
Traktor se stavlja ispod haube, dok je ugašen, nemoš znati
Sad će biti hejta na mene, ali neki ako u dobar far ubaciš xenon/led predviđen za ugradnju u reflektor, najvjerojatnije nećeš imati problema. Tj. drugi vozači neće imati problema.
Znam zasigurno da kada tako nešto ubaciš u Golfa 6 ili C4 B7 da ne blješti. Da, žarulja je puno jača pa je i teže gledati u nju, ali ne blješti.
Tako je isto sa projektorima na dosta auta, blješti kada idu ususret, ali nije da se snop rasipa, samo je jako intenzivan.
A opet ima dosta onih čija svjetla osvjetljavaju sve, samo ne ono što bi trebala. Ali to su oni koji imaju xenon ili led od 100 kuna, a ne pravi homologirani set koji košta od 1500 naviše.
Sad će biti hejta na mene, ali neki ako u dobar far ubaciš xenon/led predviđen za ugradnju u reflektor, najvjerojatnije nećeš imati problema. Tj. drugi vozači neće imati problema.
Znam zasigurno da kada tako nešto ubaciš u Golfa 6 ili C4 B7 da ne blješti. Da, žarulja je puno jača pa je i teže gledati u nju, ali ne blješti.
Tako je isto sa projektorima na dosta auta, blješti kada idu ususret, ali nije da se snop rasipa, samo je jako intenzivan.
A opet ima dosta onih čija svjetla osvjetljavaju sve, samo ne ono što bi trebala. Ali to su oni koji imaju xenon ili led od 100 kuna, a ne pravi homologirani set koji košta od 1500 naviše.
Ovo je far predviden za ksenon ili HID,provjereno nikome nece bljestati ili stvarati odvratni "glare" efekt.
Samo eto izgleda LED citajuci LED ima ledeno bijelu svjetlost sa malo plavicaste,ali za svakodnevnu upotrebu u nocnoj voznji,nije to to.
Nadam se da ce biti barem kao halogena,samo bjelija svjetlost.
fordic na 3900rpm gazi skoro 200kmh. tak je iso x puta na more i s mora. u u dojčland i eto 303tkm gazim. zakljuci sam. samo prije gašenja ostavit 5 min da radi u leru da se ohladi..

Do sada imao Forda i Hyundaia slična stvar. Žarulje obične Osram traju cca 3 mjeseca pogotovo zimska. Hyundai H4, Ford kombinacija H7 &H1. Ceste su katastrofa u zagorju i vjerujem da to utjeće na trajnost. Sada sam nabavio francuza Clio znači mogu očekivati trajnost od 2 tjedna
Sve što nema optiku/leće za led je loše za oboje sudionika. I vozača koji koristi i za onog koji mu ide u susret. Probajte gledati u ledicu. Njezino svjetlo treba razbiti i usmjeriti za to se koriste posebni filteri. Također ako ste ikad po magli išli nekud kud je postavljena led rasvejta. To svjetlo se toliko rasprši da misliš da haluciniraš.
Ovo je far predviden za ksenon ili HID,provjereno nikome nece bljestati ili stvarati odvratni "glare" efekt.
Samo eto izgleda LED citajuci LED ima ledeno bijelu svjetlost sa malo plavicaste,ali za svakodnevnu upotrebu u nocnoj voznji,nije to to.
Nadam se da ce biti barem kao halogena,samo bjelija svjetlost.
Meni više paše boja halogenih, toplo bijela. Jedino što nisu jake kao LED(sad, ja pričam za tvornički što ide u A3 i A5, ne znam za ove aftermarket).
LED bih izabrao, ali jer su implementirane sa puno više tehnologije, dok su halogene uglavnom ista stvar kao i prije 60 godina.
fordic na 3900rpm gazi skoro 200kmh. tak je iso x puta na more i s mora. u u dojčland i eto 303tkm gazim. zakljuci sam. samo prije gašenja ostavit 5 min da radi u leru da se ohladi..
Dakle, ne bi trebalo biti problema :D
Sve što nema optiku/leće za led je loše za oboje sudionika. I vozača koji koristi i za onog koji mu ide u susret. Probajte gledati u ledicu. Njezino svjetlo treba razbiti i usmjeriti za to se koriste posebni filteri. Također ako ste ikad po magli išli nekud kud je postavljena led rasvejta. To svjetlo se toliko rasprši da misliš da haluciniraš.
Nemam argumenata.
Gledao, ali ne nalazim. Nemam pojma ni što da upišem u search, a bome ni što da telefonski pitam.
Budem sutra skočio do njih sa slikom.
Dizel do 3000 za kruzing. Krivulja momenta i snage se sijece na ~3000 okretaja i tu mu najvise pase.
Gledao, ali ne nalazim. Nemam pojma ni što da upišem u search, a bome ni što da telefonski pitam.
Budem sutra skočio do njih sa slikom.
Damping vozila pod car audio mi se cini ko kategorija u koju bi se to ubrajalo, ali nema niceg slicnog, najbolje otici i pitati ili mail poslati.
Dizel do 3000 za kruzing. Krivulja momenta i snage se sijece na ~3000 okretaja i tu mu najvise pase.
6. brzina i tempomat ili samo tempomat sa automatikom. A auto nek se snalazi kako zna
Sjećam se E klase, 250 na 3500 okretaja . Dogurao je do 700 tisuća, ali ipak je to bio V8, a ovo za što pitam I4. I to još VW I4
Damping vozila pod car audio mi se cini ko kategorija u koju bi se to ubrajalo, ali nema niceg slicnog, najbolje otici i pitati ili mail poslati.
Je, tako i budem.
Hvala :)
Kupujem u njemackoj, i stvarna je kilometraza 192.000, provjerio sam.
Automatik je, Sline
Sva oprema samo nema parking senzora( to se da naknadno ugradit)
Planiram kupit audija a6 2005god 3.0tdi
192.000km
full oprema MMI
224ps
Vasa misljenja oko tog auta?
Ako su stvarni kilometri nemas sto razmisljati.
Problem je sto na nasim oglasnicima imas brdo audija po 180-200 000km, a u stvarnosti krame od po 500k km.
U kupovinu obavezno s dijagnostikom (vcds).
Sto se tice 3.0tdi motora, dize odlaze na oko 300k km. Pocinje dimiti bijelo na leru i smrdi na naftu. Cijena novih boli glava.
Plasticne klapne na usisu znaju raditi probleme.
Zamasnjak?
Automatik, rucni?
Automatik je, Sline
Automatik je, Sline
Jel ima hladjenje/grijanje siceva, siber, zakretni bixenon,zadnji led farovi zadnju el, zavjesu, s-tronic mjenjac,F1, memorija siceva, telefon/tv/multimedija/BOSE ?
Sumnjam da to sve ima a nema parking senzore... Inace smo imali 3 A6 3.0 tdi od verzije bez nicega od opreme pa do verzije sa podosta opreme. Pogledaj jel kazaljka okretaja miruje u leru, jel dimi na sipku, jel na kosini u D ostaje na mjestu, jel se cuje neki hum kad na niskim okretajima upalis klimu, jel alnasuje ko zvrk ili ko krepana kokos
Taj motor mislim da marko ima u C-maxu sa 300tkm, ali on je svako malo na autoputu, pa je i to odigralo svoje.
markec ima 1.8tdci fordov predpotopni motor... Nek mi kolega sibne broj sasije i ja mu velim di kaj i zakaj...
Na felgama koje bih kupio su trenutno istrosene 195 55 15 gume, jel pasu na takvu felgu 195 65 15 gume?
Na felgama koje bih kupio su trenutno istrosene 195 55 15 gume, jel pasu na takvu felgu 195 65 15 gume?
Naravno. Osim kaj ti bude veći promjer pa si s onim kalkulatorima provjeri dal ti odstupanje tolko odgovara, u odnosu na tvoje sadašnje.
I balonke su 65
Najbolje staviti propisane gume ako ne želite imati problema na tehničkom. Ja sam imao 195/55 R15 ljetne pa sam stavio 185/60 R15 zimske i nisam prošao jer su dozvoljene tvorničke bile 195/55 i 185/55 što nema nikakve logike jer je 185/55 manja (niža) od 195/55.
Znam jbg al su jeftine, za 600 kn dobim 4 dunlopice vozene jednu sezonu.. na autu su trenutno 195 65 15 na celicnim felgama tako da pase
Automatik je, Sline
Pošto vec duze vrijeme trazim (bez nekih rezultata) tu klasu auta, dakle po redosljedu zelja BMW E60, Audi A6 C6, BMW E39, BMW E46 i Audi A4 B7, ako nema parking senzore znaci da nema i jos hrpu opreme i nije S Line. S Line paket opreme je imao pod standardno PDC ispred i iza. Također je imao standardno i distronic.