Da ste kupili TDI sada uopce ne biste ni morali razmisljati o tocenju.
Ti se sprdas. Tank sa rezervom 50l i napravim od 850-950km 😊.
1.6 tdi golf 7. Al nema veze svejedno mi je ovo zadnji dizlo u zivotu. Imam vozacku 10 godina vrijeme je da se sa sljedecim autom pocastim sa turbo benzincem. Dosta mi je cekicanja pod haubom. Nadam se da ce mi se 2018 zelja ostvariti.
Sad si me sjetio, jedan dan šećem svog cucka po cesti, prolazim pored parkinga i čujem pali se motor, dizel, cekica ko lud dok je hladan, ja gledam par auta sparkirano i jedan vw transporter t5 sparkiran, bio mrak, pa nisam vidio jel ko sjedi unutra, ja u glavi već vrtim, ma nema šta tako lupat, to se taj transporter t5 čuje, kad ono pale se svjetla, izlazi vw tiguan, ja gledam i mislim si kako sam se zahebo sa predpostavkom, tiguan je bio sparkan pored transportera i kako sam ih gledao sa boka, tiguana nisam opće vidio, sakrio ga je transporter, zanimljivo čuješ jednog TDI-a, čuo si ih sve, isto se čuje TDI u malom lupu i velikom transporteru, aj nek rondaju ova gospodarska vozila(tipa caddy, transporter...itd), al baš su mogli utišat osobna vozila...
Osim fauve-a, grozno mi je vidjet predivnu alfu 159 sa jtd motorom, imaju je dva susjeda kod mene, kad ih čujem dok ih pale, hebote briggsova kosilica mi ima ljepši zvuk naspram njih, onako je mekši i dublji, a ovaj jtd ima nekak visoke a tupe tonove, na leru imam osjećaj da tako sporo radi, da mogu prebrojat svaki takt, čuješ svaku detonaciju zasebno, dobiš osjećaj da će se ugasit svakog trena, jedino šta je ugodno uhu je fućkanje turbine, al šteta da čekićanje nadglasa turbinu...
Lako moguce da ne "ronda" sam motor nego zamasnjak pri odlasku,bregasta losa,dizne i slicno tako da,moj se cuje nakon zamjene zupcastog skoro kao common-rail,a ovaj je pumpa-dizna,a 221.000 km na satu.