Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.030
|
čitano: 16.599.331
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
1BIT kaže...
omomomomoomm kaže...
ivanzu kaže...

Da ste kupili TDI sada uopce ne biste ni morali razmisljati o tocenju.

Ti se sprdas. Tank sa rezervom 50l i napravim od 850-950km 😊.

1.6 tdi golf 7. Al nema veze svejedno mi je ovo zadnji dizlo u zivotu. Imam vozacku 10 godina vrijeme je da se sa sljedecim autom pocastim sa turbo benzincem. Dosta mi je cekicanja pod haubom. Nadam se da ce mi se 2018 zelja ostvariti.

Sad si me sjetio, jedan dan šećem svog cucka po cesti, prolazim pored parkinga i čujem pali se motor, dizel, cekica ko lud dok je hladan, ja gledam par auta sparkirano i jedan vw transporter t5 sparkiran, bio mrak, pa nisam vidio jel ko sjedi unutra, ja u glavi već vrtim, ma nema šta tako lupat, to se taj transporter t5 čuje, kad ono pale se svjetla, izlazi vw tiguan, ja gledam i mislim si kako sam se zahebo sa predpostavkom, tiguan je bio sparkan pored transportera i kako sam ih gledao sa boka, tiguana nisam opće vidio, sakrio ga je transporter, zanimljivo čuješ jednog TDI-a, čuo si ih sve, isto se čuje TDI u malom lupu i velikom transporteru, aj nek rondaju ova gospodarska vozila(tipa caddy, transporter...itd), al baš su mogli utišat osobna vozila...

Osim fauve-a, grozno mi je vidjet predivnu alfu 159 sa jtd motorom, imaju je dva susjeda kod mene, kad ih čujem dok ih pale, hebote briggsova kosilica mi ima ljepši zvuk naspram njih, onako je mekši i dublji, a ovaj jtd ima nekak visoke a tupe tonove, na leru imam osjećaj da tako sporo radi, da mogu prebrojat svaki takt, čuješ svaku detonaciju zasebno, dobiš osjećaj da će se ugasit svakog trena, jedino šta je ugodno uhu je fućkanje turbine, al šteta da čekićanje nadglasa turbinu...

Lako moguce da ne "ronda" sam motor nego zamasnjak pri odlasku,bregasta losa,dizne i slicno tako da,moj se cuje nakon zamjene zupcastog skoro kao common-rail,a ovaj je pumpa-dizna,a 221.000 km na satu.

12 godina
Auti - ultimativna tema

Ma moj je stvarno tih ali svejedno se osjeti da je dizel, pogotovo po zimi kad si digne malo okretaje na leru.

PSN:Tomislav025
16 godina
omomomomoomm kaže...

Ma moj je stvarno tih ali svejedno se osjeti da je dizel, pogotovo po zimi kad si digne malo okretaje na leru.

Ja sam primijetio da meni isto dize na leru okretaja sa cca 800 na 950 rpm kad upalim grijace prednjeg i zadnjeg stakla i na kraju se ispostavilo da je akumulator slab bio i valjda alternator nije mogao dovoljno filovati pa ecu dizao automatski okretaje,nakon zamjene bili normalni rpm na -10.
Jel ti bacao dima zimi dizlo na jutarnjem paljenju ?

12 godina
Auti - ultimativna tema

Kod mene je to normlano, cim je temp ispod 6 stupnjeva automatski digne ler gas da se brze zagrije, cim se motor malo zagrije na cca 70 stupnjeva opet ima normalan ler gas.  sto se tice dima nema ga imam DPF filter :)

16 godina
omomomomoomm kaže...

Kod mene je to normlano, cim je temp ispod 6 stupnjeva automatski digne ler gas da se brze zagrije, cim se motor malo zagrije na cca 70 stupnjeva opet ima normalan ler gas.  sto se tice dima nema ga imam DPF filter :)

Tko ti je to rekao za tu informaciju?

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
16 godina
omomomomoomm kaže...

Nema potrebe uopce za tim jer EGR recirkulira odmah topli zrak .

I,drugo cisto me zanimalo samo jel ti sestica baca dim ( ako sjecam imas Golfa 6 1.6 ili 2.0 TDi ),a opet DPF nema veze sa dimom jer dim mozes biti od potrosenih gumica dizni,turbine,egr itd.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.5.2017 17:46 (doky01akablava).
16 godina
doky01akablava kaže...
omomomomoomm kaže...

Nema potrebe uopce za tim jer EGR recirkulira odmah topli zrak .

I,drugo cisto me zanimalo samo jel ti sestica baca dim ( ako sjecam imas Golfa 6 1.6 ili 2.0 TDi ),a opet DPF nema veze sa dimom jer dim mozes biti od potrosenih gumica dizni,turbine,egr itd.

Golf 7 1.6TDI, ako se ne varam na prosloj strani je napisao.

12 godina
Auti - ultimativna tema

Radi se o sedmici 1.6 tdi 105ks. Sve stock.

to za 6 stupnjeva sam primietio sam, poslje sam nesto kopao po vw forumu i mislim da sam cak negdje procitao da je 6 stupnjeva, nisam bas ulazio duboko u to 😊

Inace kad su normalne temperature na prvom jutarnjem paljenju auto odmah radi na 750rpm al cim je 6 stupnjeva ili nize auto odmah kod paljenja drzi okretaje na cca 1000rpm cim temp vode do cca 60-70 stupnjeva auto pocinje raditi opet na 750rpm. Citao sam da je to sve zato da se masina brze ugrije.

ler gas je toliko mali da kad pustas kuplung pri kretanju auto automatski dize okretaje na 1000 rpm ukoliko mu ti sam nedas gas. Presmijesno. To je pak radi ekologije. U leru kad stisces i pustas kuplung auto skace od 750 do 1000rpm 😂

za pitanje o dimu- nemam dima pri paljenju tj nema ga u nikakvoj situaciji. Zar je uopce moguce da auto sa dpd filtrom zadimi? 

Auto je super ali sam se zajebao sa izborom motora i to me malo zdere. 2.0tdi ili jos bolje 1.4tsi e to bi bio pun pogodak (meni)

Evo jedna stara slika

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.5.2017 20:09 (omomomomoomm).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Trebao si odmah otici na TSI posto su sranja sa njim donekle popravljena od kada su maknuli twincharger.

15 godina
neaktivan
omomomomoomm kaže...

Zar je uopce moguce da auto sa dpd filtrom zadimi?  

dpf nije svemoguć 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
12 godina
Auti - ultimativna tema

A jebi ga sad trebao sam 😊.  jos stignem hehe.

17 godina
Auti - ultimativna tema

Mišljenja: http://www.njuskalo.hr/auti/ford-focus-karavan-1.6-tdci-titanium-oglas-22635390

S obzirom da sam danas morao došlepati doma svoju Nissan Almeru mislim da ću ipak morati kupiti drugi auto, iznos do 40tkn, 45tkn ako je auto registriran, neka preporuka za siguran i povoljan auto za održavanje, a da ne troši previše, pretežno gradska vožnja (za četveročlanu obitelj).

14 godina
Auti - ultimativna tema

Pretežno gradska vožnja , a gledas dizela..

17 godina
Auti - ultimativna tema

Što se ne smije gledati?

15 godina
neaktivan
Eyekool kaže...

Što se ne smije gledati?

Normalno da smije, samo bi ga trebalo redovno ispuhati minimalno jednom mjesečno na otvorenoj, i sve ok.

Veći problem je što ovaj sa oglasa izgleda presavršeno, izvana, iznutra, kilometraža, 99% uvoz tako da bi trebalo malo detaljnije sve pogledati, po mogućnosti odvesti auto na provjeru km, da li je bio lupan itd.

Taj motor mislim da marko ima u C-maxu sa 300tkm, ali on je svako malo na autoputu, pa je i to odigralo svoje.

Provjeri ga svakako bilo u ovlaštenom, bilo kod nekog svog pouzdanog, auto zbilja za 2008. izgleda odlično.

In the name of tragedy...
17 godina
Ma već sam lud od traženja i gledanja....
Možeš li pojasniti zašto je veći problem to što auto izgleda dobro?
Iskreno, i meni je kilometraža malo sumnjiva, sutra idem pogledati auto, a prije kupnje svakako vodim mehaničara sa sobom.
15 godina
neaktivan
Eyekool kaže...
Ma već sam lud od traženja i gledanja....
Možeš li pojasniti zašto je veći problem to što auto izgleda dobro?
Iskreno, i meni je kilometraža malo sumnjiva, sutra idem pogledati auto, a prije kupnje svakako vodim mehaničara sa sobom.

Ja kad sam kupovao prije 10,11g. svoj A3 isto sam izgorio od traženja, na kraju sam našao šta uopće nisam ni gledao, igrale su mi prije toga i 156-tica i BMW 318/320d.

Uzeo sam auto samo zato što mi je tip rekao di je bio udaran, šta je odrađeno od servisa i da je on drugi vlasnik, znači čisti papiri, on ga uvezao iz Austrije od privat.osobe itd itd.

Nisam ti ja tu baš uračunjiv za neke velike savjete, netko voli auto pripremljen za prodaju kakav je ovaj tvoj, ja volim auto koji je prljav, korišten, koji se vidi da je vožen, gažen, na kraju krajeva servisiran.

Meni auto velim, za 08g. izgleda top, ali ga ne bi kupio bez da ga odvezem u ovlašteni, nema šanse, nije neka lova u igri, ali opet, imaš pravo za svoj novac dobiti čistu situaciju..

In the name of tragedy...
16 godina
Eyekool kaže...

Što se ne smije gledati?

Smijes gledati,samo sto dizelasi u gradu imaju puno dijelova radi smanjenja emisije co2 tj.oneciscenja od DPF filtera,EGR ventila,turbine koje brzo zaprljaju,ljudi ne paze na to,a bitno turbodizelasa drzati u visim okretajima,a ljudi stede gorivo pa kad dode zamjena DPF filtera cca 500-800 eura,EGR ventila koji su hladeni vodom cca 500 eura,onda bude plac.

Kao sto kolega kaze,treba ga propuhati na otvorenoj cesti ili autocesti po meni dva put mjesecno i nece biti problema.

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Planiram kupit audija a6 2005god 3.0tdi
192.000km
full oprema MMI
224ps
Vasa misljenja oko tog auta?

AA
16 godina
toniancic kaže...

192.000km
full oprema MMI
224ps

Radije bi uzeo provjereno 2.0 TDi common rail,stavis veci turbo i ide bez problema na 230 ks.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

A da uzmes neki noviji? 

A4 recimo. 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
neaktivan

vise mi se svida a6, veci i vise prostora unutra. Bolji za vozju. bar po mom misljenju

AA
14 godina
Auti - ultimativna tema

Nadam se da ti se isto svidaju troskovi odrzavanja.

15 godina
toniancic kaže...

192.000km
full oprema MMI
224ps

Jedino ako je od osobe koju dobro znas jer ti 3.0tdi su obicno bili auti od firmi/ ljudi koji deru kilometre, tako da je macak u vreci ako je preko oglasa. A i one komentare tipa, to se jos nije ni razradilo ne bi bas doslovce shvacao, ipak je 12 godina proslo.

Inace ako nije neophodan, stari Audi moze bit vreca bez dna posto je to Audi. Imam poznanika koji je uzeo isto tako A6, ali slabiji motor, pa je bio dobar prvu godinu, a nakon toga znam da auto nije bio vise na cesti toliko.

Di2 & EPS FTW!
15 godina
neaktivan

Je, ali je star 12 godina. 

Noviji A4 je sigurno bopji od starijeg A6. 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
odjavljen
reebeech kaže...

Ja koristim rukavicu ne zbog smrada nego zato jer sam gledao neko istrazivanje i na pistolju su nasli daleko najvise bakterija od svih povrsina koje su testirali...i onda takvim rukama diram volan, mjenjac, mobitel i hrpu drugih stvari prije neg operem ruke..

Dizel je kancerogen, i apsorbira se kroz kožu.

14 godina
neaktivan
Da ga nmgu odrzavat i livat nebih ga uzimao. Znam sto sve ide uz njega.
AA
14 godina
neaktivan
Od starijeg svabe je auto. On je prvi vlasnik
AA
17 godina
toniancic kaže...

192.000km
full oprema MMI
224ps

Ako su stvarni kilometri nemas sto razmisljati.

Problem je sto na nasim oglasnicima imas brdo audija po 180-200 000km, a u stvarnosti krame od po 500k km.

U kupovinu obavezno s dijagnostikom (vcds).

Sto se tice 3.0tdi motora, dize odlaze na oko 300k km. Pocinje dimiti bijelo na leru i smrdi na naftu. Cijena novih boli glava. 

Plasticne klapne na usisu znaju raditi probleme.

Zamasnjak?

Automatik, rucni?

16 godina
Dizne preko vcds vidis,turbinu isto,pregledati sve el.podizace te brave jer su boljka vag grupacije,zamasnjak,egr ventil kakav je.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice