Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.911
|
čitano: 18.358.318
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
=xfact= kaže...

za tu raspravu je najbitnije ono sto pise u knjizici od auta i prometnoj. 

ovo što meni u knjižici piše je relevantno doslovno nikada 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kaj nemaš 17-ice upisane?

15 godina
neaktivan
veki22 kaže...

Kaj nemaš 17-ice upisane?

nope, a i zimulje na 15" su mi isto druga dimenzija gume (naravno unutar toleriranog odstupanja).

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
Auti - ultimativna tema

nine koliko ja znam guma mora bit onakva kako pise u prometnoj. Nisam nikad cuo za odsupanje bilokakvo

#fsb
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

da bi bile legalne moraju biti upisane u prometnu, no u principu sam pod legalno odstupanje mislio kako gume npr. zimske možeš upisati bez posebnog atesta ukoliko promjer ne odstupa više od 3% od serijale (i širina 10%).

na tehničkom nikada nije bilo prigovora zbog razlike u veličini gume, a ja jednostavno nisam tražio da se upišu (tehnički mi je na zimu kada su na autu 15"). konkretno je razlika 195/60 serijala, a ja imam 195/65.

a 17-ice mi se nikada nije dalo gnjaviti atestirati, pa eto na koncu imam upisanu dimenziju koja nikada nije na autu 

17 godina
Auti - ultimativna tema

evo da se pohvalim malo za mene je pristojan auto sad samo sutra po zimske gume u sloveniju da se spremim za zimu preksutra se dela velki servis i dalje toci i vozi autek je kak bi rekli bomba :D

Samobor je lepa varoš
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Vidim da ima 1.4k strana, nadam se da cu uspijeti dobit korisnu informaciju i da nece rezultirati flejmanjem i svadjama.

Anyway, ja i brat uzimamo auto do 5000€, nalazimo se u Dalmaciji. Nismo fanovi nicega pretjeranog, totalni smo laici. 

Treba nam sljedece:  auto u kojem ima prostora, da se moze po komodu sjediti (malo sam veci, mogu referencu povuci na meganea 2006., malo da je od toga veca unutrasnjost), da nije prestaro i da nema veliku kilometrazu, dnevne relacije bi iznosile 100-tinjak km dnevno, pozeljno da moze izdrzati neka duza putovanja, da nije prevelika potrosnja i da auto nije kao ladja, tj. da nije predugo, ne treba nesto ludjacki brzo ali ne bi da se raspada i umire na 120km/h.

Mislim da ste shvatili nekakvu bit onoga sto trazimo. Unaprijed se zahvaljujem

16 godina
nine kaže...

da bi bile legalne moraju biti upisane u prometnu, no u principu sam pod legalno odstupanje mislio kako gume npr. zimske možeš upisati bez posebnog atesta ukoliko promjer ne odstupa više od 3% od serijale (i širina 10%).

na tehničkom nikada nije bilo prigovora zbog razlike u veličini gume, a ja jednostavno nisam tražio da se upišu (tehnički mi je na zimu kada su na autu 15"). konkretno je razlika 195/60 serijala, a ja imam 195/65.

a 17-ice mi se nikada nije dalo gnjaviti atestirati, pa eto na koncu imam upisanu dimenziju koja nikada nije na autu 

Nema dozvoljenih odstupanja. Ono što ti piše u prometnoj(a trebalo bi pisati ono što je proizvođač homologirao ili ako si dodatno nešto atestirao(tu onda mogu dolazit u priču odstupanja)) to smiješ imat na autu.

U protivnom, voziš tehnički neispravno vozilo. A što to nosi za sobom, bi valjda trebao znati.

17 godina
Auti - ultimativna tema

30 sati rada

30 000 kn cijena cijelog tretmana

Gledao sam dosta tih detailing videa,ali ovu pedantnost i detaljnost nisam vidio...

16 godina
neaktivan
geek_boy kaže...

evo da se pohvalim malo za mene je pristojan auto sad samo sutra po zimske gume u sloveniju da se spremim za zimu preksutra se dela velki servis i dalje toci i vozi autek je kak bi rekli bomba :D

Nisi valjda na jakuševcu kupio auto, tamo se inaće najviše mulja (čitaj najveća je šansa za kupit mačka u vreći), al ajd, valjda ćeš imati sreće, pokazat će se sa vremenom...

Nek te samo služi i da puno sretnih kilometara okreneš

16 godina
neaktivan
mystik kaže...
nine kaže...

Nema dozvoljenih odstupanja. Ono što ti piše u prometnoj(a trebalo bi pisati ono što je proizvođač homologirao ili ako si dodatno nešto atestirao(tu onda mogu dolazit u priču odstupanja)) to smiješ imat na autu.

U protivnom, voziš tehnički neispravno vozilo. A što to nosi za sobom, bi valjda trebao znati.

A kaj ak ja npr imam upisanu dimenziju guma u prometnu koju nije proizvođać homologirao niti sam je ja atestirao?

17 godina

jesam i pretkraj se pokazalo da nisam kupil macka u vreci auto je pun pogodak( taman mislili doma prejt a meni boja zapala za oci :D ))  bil danas kod majstora veli on meni nema kaj popravljat samo redovni servis  i to je to zadnji servis je bil u ovlastenom psc centru na my opel stranici sam gledo podatke od njega lik ga je redovno servisiral i sve je ok jbt .... iso sa frendom i mehanicarom tak da me nisu zeznuli hvala:)))))

Samobor je lepa varoš
14 godina
Auti - ultimativna tema

Fina boja, sta je sa znacke? Koji motor?

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.5.2017 22:10 (ivanzu).
17 godina
opel astra 1.4 benzinac 66kw
Samobor je lepa varoš
13 godina
geek_boy kaže...
opel astra 1.4 benzinac 66kw

Imao sam takvi astru. 1.4 16v ali iz 2000g nije bila ecotec. Auto i motor stvarno bez greske.

Jedini problem je kaj taj auto nejde sa mjesta, tek na cca 4500rpm pokaze zube ali onda stvarno puno trosi. Prek 10 litara. Ja kad sam isao na more  nakon 400km mi se palila rezerva 😊

PSN:Tomislav025
16 godina
1BIT kaže...

A kaj ak ja npr imam upisanu dimenziju guma u prometnu koju nije proizvođać homologirao niti sam je ja atestirao?

A to je opet problem(više prirode zašto se to moglo upisat i koliko narušava atribute vozila), ali imaš upisano u prometnu i ako koristiš tu dimenziju ne može ti nitko ništa. 

15 godina
neaktivan

Ti imaš 4WS?

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
neaktivan
nine kaže...
=xfact= kaže...

za tu raspravu je najbitnije ono sto pise u knjizici od auta i prometnoj. 

ovo što meni u knjižici piše je relevantno doslovno nikada 

ako u papirima od auta (knjigi vozila) pise da se na tu sasiju ide i 16" i 17" gume nikakav ti atest netreba. ja na astri imam 15" u knjizici a stavio sam 17" .  pregledali knjigu od auta i unutra pise da mogu 17" i dopisali i to u prometnu pod napomenu.(na teh pregledu) platio sam napomenu 50kn u teh stanici remetinac. inace da nemas toga mos se j.auto ti je teh neispravan tako rec..  ako te zautavi murija za to popusis kaznu samo tako ako te oce uzet na zub.a moze bez problema.

xfact
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.5.2017 7:28 (=xfact=).
15 godina
neaktivan
mystik kaže...

Nema dozvoljenih odstupanja.

nisam li ja isto to napisao, read again..

chutac kaže...

Ti imaš 4WS?

pretpostavljam da mene pitaš.. nope, 2.0 nije dolazio sa 4ws-om.

=xfact= kaže...

ako u papirima od auta (knjigi vozila) pise da se na tu sasiju ide i 16" i 17" gume nikakav ti atest netreba. ja na astri imam 15" u knjizici a stavio sam 17" .  pregledali knjigu od auta i unutra pise da mogu 17" i dopisali i to u prometnu pod napomenu.(na teh pregledu) platio sam napomenu 50kn u teh stanici remetinac. inace da nemas toga mos se j.auto ti je teh neispravan tako rec..  ako te zautavi murija za to popusis kaznu samo tako ako te oce uzet na zub.a moze bez problema.

na preludi je max serijala 16" tako da 17" nisam mogao upisati, baš bi morao atest raditi.

zaustavila me murija x puta, nikada gume nisu ni pogledali.. ono "ako te hoce uzet na zub" se dešava obično ljudima koji se pokušavaju izvući ili se bahate.

16 godina
neaktivan
mystik kaže...
1BIT kaže...

A to je opet problem(više prirode zašto se to moglo upisat i koliko narušava atribute vozila), ali imaš upisano u prometnu i ako koristiš tu dimenziju ne može ti nitko ništa. 

U mupu prilikom izrade nove prometne (a ujedno i prebacivanje vlasnika) su mi kao osnovnu dimenziju upisali 195/50R15, a punto je tvornički došao na 13" kotačima, osnovna dimenzija bi trebala biti 155/80R13

U toj dimenziji su dolazili puntaći bez serva, sa servom su dolazili na 165/70R14, ja sam si tu dimenziju bez problema upisao na tehničkom (jer je propisana od strane proizvođaća) i to mi je zimska, 15" imam upisano, al ne koristim, jer je too much za auto bez serva, vozim se ko i nine, na dimenziji koju nemam upisanu (175/65R14) a najbolje mi odgovara (165 mi je preuska, a 185 pre široka), tehnički mi je u 3 mjesecu, tako da to obavim na zimskim gumama koje su mi upisane

Inaće za 195/50R15 gume isključivo treba atest, mogu se upisat 185/55R15 jer je njih proizvođać propisao i dolazile su na puntu sporting i puntu hgt, al je 185/55 dosta rijetka dimenzija i skuplja od 195/50, pa dosta ljudi radi atest rađe i vozi 195/50 nego 185/55 gume...

Ja sam ubiti greškom mupa dobio dimenziju guma koju se treba atestirati, da ju koristim, bio bi onda u legalnom prekršaju

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.5.2017 9:45 (1BIT).
15 godina
Auti - ultimativna tema

http://www.njuskalo.hr/auti/ford-fiesta-1.4-16v-atestiran-plin-veliki-servis-ne-placa-se-5-pr-oglas-22500511 

Misljenja? Dali je netko vozio fiestu? Kakva je?

14 godina
Auti - ultimativna tema

Skupo za te novce se pronađe C segment.

18 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Cijena nije fiksna, dakle može ići još dolje....

nađi nešto po svom izboru u C segmentu za te novce

11 godina
ivanzu kaže...

Možda mu ne treba C segment.. Nisu svi "prostor" i "veličina" freakovi.

Kaj se auta tiče, neću niš pisati jer bu opet ispalo da hvalim ono kaj vozim.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.5.2017 10:48 (Karlek_19).
17 godina
Stryder kaže...

http://www.njuskalo.hr/auti/ford-fiesta-1.4-16v-atestiran-plin-veliki-servis-ne-placa-se-5-pr-oglas-22500511 

Oprema je stvarno prebogata,prozori na zgance iza i rucna klima 

11 godina
doky01akablava kaže...
Stryder kaže...

HAHAHAHAHA, sve frca od automatske klime i električnih prozora

Ne znam kaj očekuješ u osnovnoj opremi...

I ne moraš se na cijenu izvlačiti za tih 300k nebi niti 3000kn dal, kamoli 3000 "evra".

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.5.2017 11:10 (Karlek_19).
17 godina
Karlek_19 kaže...
doky01akablava kaže...
Stryder kaže...

HAHAHAHAHA, sve frca od automatske klime i električnih prozora

Ne znam kaj očekuješ u osnovnoj opremi...

I ne moraš se na cijenu izvlačiti za tih 300k nebi niti 3000kn dal, kamoli 3000 "evra".

Ne znam tocno sto meni znaci taj VW polo,boli me *urac za Pola,kakva je to poveznica sa mojim komentarom ? 

Kakvo izvlacenje,ne shvacam sta se na ovome forumu ne smije komentirati niti jedan auto osim sprdnje sa VW-om ?

Slazem se,VW je sranje prepakirano kao i svako,jesi sretan ?

14 godina
Auti - ultimativna tema

Davati iste novce za B segment kao za C segment je jednostavno glupo. Za te novce moze pronaci focusa iz 2008/9 1.4/1.6 bez problema.

http://www.njuskalo.hr/auti/hyundai-i30-1.4-16v-plin-oglas-22522580

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.5.2017 11:41 (ivanzu).
13 godina

Stryder

Možda zainteresiran za: Peugeot 206 1.4 Sporty (crveni) oko 70-75k km, 2008., prva vlasnica, redovan servis, reg. do 04.2018, novi akumulator (Varta Silver), ljetni (Goodyear, mislim da je sada 2. sezona) i zimski set guma (Michelin, odrađene 2-3 sezone)

Vidim da je prvotno predloženi model pozicioniran u Osijeku pa ako je to uvjet...

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.5.2017 11:50 (kiwi_91).
15 godina
Auti - ultimativna tema

@kiwi_91

cijena? Link?

@ivanzu

uu, ovaj mi se puno vise svidja, da mi je blize odmah bi otisao, ovako cu morati za vikend. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice