A neki trebaju parking senzore jer neznaju parkrati 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jap xenoni su zakon. ja sam toliki idiot sto za svoj auto nisam uzeo xenon. sad svaki put kad u gradu vidim isti auto ali sa xenon sam ljut na sebe.
al iskreno ima mi vaznijih stvari u autu tipa auto.klima,naslon za ruku,tempomat i komande na volanu naravno i svi ostali gadgeti su dobrodosli.
Ja sam gledao sad da naknadno stavim original xenon ali previse je to novaca i petljanja po autu.
@nine uvijek zaboravim pitati, a ne znam jesi li već pisao.
Zanima me kakvo je stanje sa održavanjem Preludice 2.0, na stranu gorivo, zanima me ima li nekih mana, jesi li ti imao kakvih problema i kakvo je stanje sa pronalaskom dijelova?
Poznanik nedavno kupio jednu za male novce, još i plin ima.
Dobro, limarijski ima par sitnica, al za te novce.. Dođe i meni da prodam Pežu i uzmem jednu...
Ništa ne ostavljam nezavrš
@nine uvijek zaboravim pitati, a ne znam jesi li već pisao.
Zanima me kakvo je stanje sa održavanjem Preludice 2.0, na stranu gorivo, zanima me ima li nekih mana, jesi li ti imao kakvih problema i kakvo je stanje sa pronalaskom dijelova?
potrošni i dijelovi mehanike su dostupni i dosta povoljni, dosta ih dijeli sa accordom sličnog godišta.
npr. za veliki servis, 2 zupčasta, 2 španera, vodena pumpa, filter goriva/ulja i 4l ulja me izašlo oko 1100 kn (možda je još nekaj bilo, radio sam ga prije 2-3 god.). set kvačila i oba cilindrića za kvačilo + ruke me izašlo oko 3000kn (originalni set izdržao 220k). hladnjak zamjenski 700kn (drži već preko 5 godina). lambda sonda 500tinjak kn.
od ovjesa u ovih 7+ godina sam samo mijenjao balans štangice zadnjeg swaybara, malo su lupkale preko graba (oko 200kn set). amortizeri su još prva ugradnja i još uvijek dobri (240k km na satu trenutno).
2.0 motor ti je starije generacije i dobro se nosi sa živahnijom vožnjom. doslovno treba biti konjina da ga ubiješ 
neke stvari koje se rijetko kvare ne možeš lako nabaviti, npr. bio mi je riknuo speed senzor (mali drekec na getribi), u rutingu su me tražili 1800kn, njega sam naručio sa e-baya za 8$ OEM
inače ima puno stranih foruma dediciranih preludama, puno stvari ti se više isplati googlati i solo riješiti nego da daješ majstorima neznalicama da ti pokušavaju pronaći kaj ne štima. (npr. bili su mi padali okretaji, i na kraju sam samo trebao skinuti IACV i crijevo od usisa i sve zajedno malo počistiti).
bilo je još nekih sitnih kvarova, tipa jedan homokinetički, ležaj, reparacija čeljusti itd.., ali s obzirom da ga ne štedim, +godine nije čudno. sve u svemu dosta zahvalan auto.
EDIT: i da, cijene su im jako niske, jer je to auto koji je izuzetno nepraktičan, dosta troši i nema veliku ciljanu publiku pa se stoga teško prodaje.
Danas me tak neugodno zanjelo u zavoju, desni zavoj, malo oštriji i zeznuti, sa moje strane je nogostup (pa se nemože baš kratit), sa druge ga nema i cesta malo visi kontra zavoja, uglavnom milion puta sam tu prošao, znam na pamet cestu, danas random prođem ko i svaki dan, kad od jednom mi samo pravocrtno poćne vuć auto, ko da me guzica gura, bio sam pod blagim gasom i dosta smotao volan, pustio sam gas i malo vratio volan, ponovno uhvatio pravac i prošao bez problema, al sam taman malo nagazio na crtu, skoro prešao na suprotni trak...
Uglavnom cesta je većinom nenaseljena, zavojita i na par mjesta di su ljudi izljetali je izgraban asfalt da pruža bolji grip, baš di je mene zanjelo nije izgreban asfalt, jel se mogu kome obratit/tražit da i taj zavoj izgrebu, jer je inaće zeznut...?
Izgrebu ga tek kad se nešto dogodi...
Ne znam jel holding nadležan za to ili Bandić osobno
Cesta ne djeluje ništa opasno, ali sam viđao aute na krovu, u jarku, čak su i frontalni bili, cesta inaće baš vuće da potegneš, na njoj sam viđao šlepera bez prikolice i accorda kako se naganjaju prek 100-ke, nisam mogao vjerovat da šleper tako dobro leži po zavojima, ipak je 90% mase na prednim kotačima, ja na njoj potegnem jedino u ljeto kada je užaren asfalt na> +40C° i kad se ljepe gume, onda je baš gušt za vozit...
Danas me tak neugodno zanjelo u zavoju, desni zavoj, malo oštriji i zeznuti, sa moje strane je nogostup (pa se nemože baš kratit), sa druge ga nema i cesta malo visi kontra zavoja, uglavnom milion puta sam tu prošao, znam na pamet cestu, danas random prođem ko i svaki dan, kad od jednom mi samo pravocrtno poćne vuć auto, ko da me guzica gura, bio sam pod blagim gasom i dosta smotao volan, pustio sam gas i malo vratio volan, ponovno uhvatio pravac i prošao bez problema, al sam taman malo nagazio na crtu, skoro prešao na suprotni trak...
Uglavnom cesta je većinom nenaseljena, zavojita i na par mjesta di su ljudi izljetali je izgraban asfalt da pruža bolji grip, baš di je mene zanjelo nije izgreban asfalt, jel se mogu kome obratit/tražit da i taj zavoj izgrebu, jer je inaće zeznut...?
Izgrebu ga tek kad se nešto dogodi...
Ne znam jel holding nadležan za to ili Bandić osobno
Cesta ne djeluje ništa opasno, ali sam viđao aute na krovu, u jarku, čak su i frontalni bili, cesta inaće baš vuće da potegneš, na njoj sam viđao šlepera bez prikolice i accorda kako se naganjaju prek 100-ke, nisam mogao vjerovat da šleper tako dobro leži po zavojima, ipak je 90% mase na prednim kotačima, ja na njoj potegnem jedino u ljeto kada je užaren asfalt na> +40C° i kad se ljepe gume, onda je baš gušt za vozit...
Bandić osobno zubima ''izgrebe'' al kad ima volje, sad mu jos nema snijega za jest pa bi mogao preć na takvo što :D
imali neko link stranice,prezentacije ili bilo sta sa puno sadrzaja i informacija o razvoju dizel motora kroz povijest?
Naletio na fejsu, policija ga danas zaustavila, uzela mu tablice, čovjek mora vratit vozilo u tvorničko stanje i ponovno na tehnički da bi ga mogao vozit...
Navodno je policija dala primjedbu na: nedozvoljena xenon svijetla (vidi se iz aviona da taj model u to doba nije mogao imati xenon seriski ugrađen...), neatestiran zračni ovjes, vanjska ogledala, prebučan zadnji lonac, neupisane dimenzije guma u prometnoj i još neke preinake koje vlasnik nije atestirao...
Idioti, vidi se da je u auto uloženo puno truda i novca. A ona ružičasta C klasa sa onim odvratim seljačkim bodykitom slobodno vozi. Jebeš takav zakon.
Kad je već uložio puno truda i novca mogao je uložiti još malo da riješi ateste pa biti legalan...
Zvati policajce idiotima jer rade svoj posao kako treba? Srami se!
Neka neka, nadam se da ce sve takve jednog po jednog skinut s ceste.
Inace e36 se mogao imat s tvornickim xenonom, al ovo se iz aviona vidi da je neki cajna shit.
Sve me strah kad upali ove čajna zenone naprijed. Al stvarno, kud sve tud je mogao onda platiti i atest za to. Ili je potrošio zadnju lipu da kupi auto i nabaca to sve gore?
Stvarno bi trebalo biti više ovakvih akcija, da se malo pročiste ti wannabe f&f čjuneri. Poprilično je ogavno kad mi navečer/rano ujutro dolaze ususret sa čajna zenonima pa onim glupavim led trakama sa aliexpressa za 5 dolara. To svjetli svud samo na cestu ne, a te trake ne služe apsolutno ničem osim iritiranju vozača iz suprotnog smjera.
Naletio na fejsu, policija ga danas zaustavila, uzela mu tablice, čovjek mora vratit vozilo u tvorničko stanje i ponovno na tehnički da bi ga mogao vozit...
Navodno je policija dala primjedbu na: nedozvoljena xenon svijetla (vidi se iz aviona da taj model u to doba nije mogao imati xenon seriski ugrađen...), neatestiran zračni ovjes, vanjska ogledala, prebučan zadnji lonac, neupisane dimenzije guma u prometnoj i još neke preinake koje vlasnik nije atestirao...
Ma gadi mi se naš zakon, pogotovo ovo s felgama. Već sam htio pisati o tome, a kakve krševe se pušta na tehničkim. Evo baš neki dan bio sa frendom, ne radi mu zadnje lijevo stop svijetlo, svjetla rege i prednje desno je loše podešeno i naravno prolaz (ja sam mu rekao da bi ga ja srušio odmah), također majstor ispred nas auto zabacuje na stranu na onom testu kočnica
, a ispred njega je bila ona mr2 turbo išla prek plave koverte nisu skoro niš gledali.
Isto tak po mojoj procjeni 70% ljudi ima nekakav defekt sa svijetlima, ali kao što sam već pisao ovi kojima neš ne radi ili je kratki spoj ili se pale žmigavci umjesto stop svjetla pa čak sam vidio captivu kad je išla u natrag pa se svijetlo za rikverc se pali samo kad se upali stop svijetlo su još ok, najgori su mi oni sa loše podešenim prednjim svijetlima pa ti iskopaju oči
Kad je već uložio puno truda i novca mogao je uložiti još malo da riješi ateste pa biti legalan...
Zvati policajce idiotima jer rade svoj posao kako treba? Srami se!
Ne rade, da rade ne bi bilo ni onih krama koje samo čekaju da se raspadnu u vožnji i ne bi bilo niti jednog idiota sa xenon žaruljama u reflektoru za halogene.
A ovo što je ovaj nizak, kome to smeta?
Love one koje je lako uloviti bez previše truda, a da ulove pijane vozače, one koji voze sa dugima i zadnjim maglenkama, koji voze bez žmigavaca, njih stignu. Jer veća je opasnost spušteni E36 nego zasljepljujući farovi ili prestrojavanje bez žmigavca.
Mene su zaustavili jer su mi htjeli dati kaznu jer mi ne radi jedna maglenka + imam ih dok nema magle. Ispostavilo su da su idioti i da ne znaju da se na nekim autima maglenke pale kada smotaš volan ili daš žmigavac.
A umjesto da su jebali mene, mogli su zaustaviti nekoga tko vozi auto koji ometa sudionike..
Inace e36 se mogao imat s tvornickim xenonom, al ovo se iz aviona vidi da je neki cajna shit.
Zašto čajna šit?
Znam ljude koji imaju projektore sa ebaya i ne smetaju drugima. Sad, jesu bolji ili lošiji po performansama, nije bitno, ali ne zasljepljuju.
Sve me strah kad upali ove čajna zenone naprijed. Al stvarno, kud sve tud je mogao onda platiti i atest za to. Ili je potrošio zadnju lipu da kupi auto i nabaca to sve gore?
Stvarno bi trebalo biti više ovakvih akcija, da se malo pročiste ti wannabe f&f čjuneri. Poprilično je ogavno kad mi navečer/rano ujutro dolaze ususret sa čajna zenonima pa onim glupavim led trakama sa aliexpressa za 5 dolara. To svjetli svud samo na cestu ne, a te trake ne služe apsolutno ničem osim iritiranju vozača iz suprotnog smjera.
Sa dvije iste slike, bez upaljenih svjetala, već se očekuje da ne valjaju?
Da, slažem se da postoje auti koji su "tunirani" i em izgledaju usrano, još su i smetala na cesti, ali zašto bi ovaj BMW to bio?
Ma gadi mi se naš zakon, pogotovo ovo s felgama. Već sam htio pisati o tome, a kakve krševe se pušta na tehničkim. Evo baš neki dan bio sa frendom, ne radi mu zadnje lijevo stop svijetlo, svjetla rege i prednje desno je loše podešeno i naravno prolaz (ja sam mu rekao da bi ga ja srušio odmah), također majstor ispred nas auto zabacuje na stranu na onom testu kočnica
, a ispred njega je bila ona mr2 turbo išla prek plave koverte nisu skoro niš gledali.
Isto tak po mojoj procjeni 70% ljudi ima nekakav defekt sa svijetlima, ali kao što sam već pisao ovi kojima neš ne radi ili je kratki spoj ili se pale žmigavci umjesto stop svjetla pa čak sam vidio captivu kad je išla u natrag pa se svijetlo za rikverc se pali samo kad se upali stop svijetlo su još ok, najgori su mi oni sa loše podešenim prednjim svijetlima pa ti iskopaju oči
Točno to, ovaj E36 je možda u savršenom stanju i nije atestiran, pa eto, ne smije biti na cesti.
A ima atestiranih koji jedva stoje parkirani, a kamoli da ih se vozi, a njih ne kažnjavaju.
Idioti, vidi se da je u auto uloženo puno truda i novca. A ona ružičasta C klasa sa onim odvratim seljačkim bodykitom slobodno vozi. Jebeš takav zakon.
A gle, to ti je na zapadu normalno, baš zato da nema takvih poput ružičastog mercedesa ili ako ima, onda su rijetki koji su prošli razno razne ateste...
Prije nego smo bili u eu, mogao si radit šta si htio sa autom, sad od kako smo u eu, zakon je dosta stroži, to smo sami valjda htijeli, biti poput zapada...
Gledaj to sa vedrije strane, u buduće onaj ko će radit malo veće preinake na vozilu, mora sve atestirati, pa će biti manje kr tuninga po cesti, a više vozila u koje su vlasnici stvarno uložili puno truda i vremena...
Npr neće više biti vozila poput ovog jugića, ostat će samo vozila poput ove corse...
Sta ti je to od matere e36 da ga toliko branis?
Treba od nekud pocet i svaki ovakav potez micanja neatestiranih i stjuniranih vozila s ceste je hvale vrijedan potez.
E36-ca iz prošlog desetljeća sa tvorničkim xenonom, si ziher?
Pošto je to doba ćoškastih i kvrgavih auta di dizajn i aerodinamika još nisu napredovali, a i ak se ne varam, prvi bmw-ei sa led O-ringovima su došli nakon 2000 godine...
EDIT:
Evo kako seriski e36ca može vrhunski izgledati, žuta svijetla hebeno pašu na ta starija vozila, prate liniju i godine, a ne ovi kod nas šta modernu tehnologiju ugrađuju u vozila iz prošlog desetljeća...
A gle, to ti je na zapadu normalno, baš zato da nema takvih poput ružičastog mercedesa ili ako ima, onda su rijetki koji su prošli razno razne ateste...
Prije nego smo bili u eu, mogao si radit šta si htio sa autom, sad od kako smo u eu, zakon je dosta stroži, to smo sami valjda htijeli, biti poput zapada...
Gledaj to sa vedrije strane, u buduće onaj ko će radit malo veće preinake na vozilu, mora sve atestirati, pa će biti manje kr tuninga po cesti, a više vozila u koje su vlasnici stvarno uložili puno truda i vremena...
Npr neće više biti vozila poput ovog jugića, ostat će samo vozila poput ove corse...
Slažem se, ali trulje em prolaze tehnički, em se voze po cesti i nitko ništa.
A ovaj su vjerojatno zaustavili samo zato jer se vidi da je prerađen.
Netko je tu stavio sliku nekog Opela koji vozi dijagonalno jer je sav razbijen bio.
Slikan u ZG, došao iz VK ili tako nešto. Da na cijelom tom potezu nisu mogli zaustaviti i isključiti iz prometa? Ma dajte..
Sta ti je to od matere e36 da ga toliko branis?
Treba od nekud pocet i svaki ovakav potez micanja neatestiranih i stjuniranih vozila s ceste je hvale vrijedan potez.
Kao što sam gore rekao, policija se bavi onime što je lakše za obaviti.
Taj su imali zaustavljen bar 20 minuta. Što misliš, koliko je pijanih vozača za to vrijeme prošlo kraj njih?
Zašto zaustaviti pijanduru, kada se spušten auto lakše isključi iz prometa?
Meni danas prejaki ovi Slovenci na granici HR-BiH ( Slavonski Brod - Bosanski Brod ),kolona 7-8 km,svi u jednoj koloni,a desno traka za kamione i frajer lijepo u traku za kamione,obide 15 auta i ubaci se na kraj trake u nasu traku opet i tako dvojica-trojica bisera.
Carinici gledaju i boli ih tuki,mi ostali sviramo,ali njih to ne dira,tko je vidio cekati 
ne znam čemu hejtanje na kolegu chutaca koji je apsolutno u pravu, prvo broj modificiranih auta u hr je manji od prosječne plaće hrvata (neto) drugo to što su uvijek meta policajcima, a isti se uopce ne obaziru na krševe koji višetruko više puta narušavaju bezbednost saobraćaja, a rozi mercedes je ovaj u pitanju sa fake front mount killerom
BTW cammaro zl1 bedžiran malo drukčije
LINK ako se ne vidi
Meni danas prejaki ovi Slovenci na granici HR-BiH ( Slavonski Brod - Bosanski Brod ),kolona 7-8 km,svi u jednoj koloni,a desno traka za kamione i frajer lijepo u traku za kamione,obide 15 auta i ubaci se na kraj trake u nasu traku opet i tako dvojica-trojica bisera.
Carinici gledaju i boli ih tuki,mi ostali sviramo,ali njih to ne dira,tko je vidio cekati 
Danas je kaos u brodu pogotovo od kada su izgradili one mini kruzne tokove koji vise odmognu nego pomognu.
Danas je kaos u brodu pogotovo od kada su izgradili one mini kruzne tokove koji vise odmognu nego pomognu.
Malo veci kaos,kolone vidim kod Colloseuma ogromne,murja ne pusta uopce sa obilaznice tj.smjer iz autoceste,pola kruznih raskopano,kamencicic frcaju na sve strane,zao mi auto voziti po ovakvim kolnicima i u sirem centru grada.
zašto bi ikoga (osim murije) bilo briga dali je nešto atestirano ili ne, dok god ne ugrožava zdravlje i sigurnost ostalih sudionika prometa?
Hvala :)
Taj krs sam vidio na cesti, boze sacuvaj.
Em je gadan, em samo ceka da se raspadne. I razna svjetla, kao jelka.
I onda nek su ukinuli onaj E36 koji ima zracni ovjes, vjerojatno skuplji od onog Skodilaka policijskog.
E dok to sranje od Mercedesa ide cestom, debili su svi koji kvalitetno moddane aute zaustavljaju.
Pa vidis da je smetlarski kamion dosao da ga pokupi.
Slažem se, ali trulje em prolaze tehnički, em se voze po cesti i nitko ništa.
A ovaj su vjerojatno zaustavili samo zato jer se vidi da je prerađen.
Netko je tu stavio sliku nekog Opela koji vozi dijagonalno jer je sav razbijen bio.
Slikan u ZG, došao iz VK ili tako nešto. Da na cijelom tom potezu nisu mogli zaustaviti i isključiti iz prometa? Ma dajte..
Tog opela sam ja slikao prije dva mjeseca valjda u Zagrebu na Av.Dubrovnik u smjeru velesajma, a ovisi koliko sreće imaš, možda se taj opel još uvijek vozi, a možda su ga već uklonili iz prometa, mi to ne znamo...
Npr prošlo je 3 godine od kako sam ja položio, policija me od tada zaustavila samo 2 puta (rutinska kontrola) i to u Karlovcu na faksu, u Zagrebu me niti jednom još nisu zaustavili, a da ne kažem da me ko mladog vozača niti jednom nisu alkotestirali, možda imam sreće, a možda je premalo policije po Zg-u, stavili su kamere i snimaju brzinu, ali pored tih kamera tehnički neispravna vozila prolaze bez problema...
Karlovac je npr manje mijesto i veći je broj policije na broj stanovnika nego u Zagrebu...
Ja sam osobno vidio u Zg-u kod Kauflanda na Ravnicama (Branimirova) kako policija zaustavlja nekog forda (ne znam koji, nešto slićno kao sierra, samo zadnje lampe sam vidio, sliće sierri), crni auto, crne felge, zatamnjena zadnja stakla, dupli ispuh i čini se malo spušten, al nije baš zabijen, ne znam koji je bio razlog zaustavljanja, dal je napravio kakav prekršaj, pa dobio globu, uglavnom pustili us ga i nastavio se vozit, možda je čovjek imao atest i sve po ps-u, a možda je bio ljubazan, pa imao sreće da ga nisu detaljno pregledali...ovisi na koga naletiš...
Čak niti da radiš preinake po vozilu, ako ukloniš neki dio ili ti iz nekog razloga fali sa auta koji je seriski ugrađen, vozilo ti mogu proglasit tehnički neispravnim!
Npr ako samo ukloniš pojas za trećeg putnika na zadnjoj klupi, vozilo ti mogu proglasit tehnički neispravnim, jer je deklarirano za 5 putnika, pa mora biti 5 pojasa, bez obzira što taj pojas nema veze sa ispravnošću motora/ovjesa/karoserije, čak i da je vozilo par godina staro...
Naravo nitko to ne gleda na tehničkom...
Tako da ako baš hoću, mogu ti nać dlaku u jajetu...
Npr prošlo je 3 godine od kako sam ja položio, policija me od tada zaustavila samo 2 puta (rutinska kontrola) i to u Karlovcu na faksu, u Zagrebu me niti jednom još nisu zaustavili, a da ne kažem da me ko mladog vozača niti jednom nisu alkotestirali, možda imam sreće, a možda je premalo policije po Zg-u
ou maj gad 
ou maj gad 
A kaj u Zagorju je prvo alkotest, a onda prometna i vozačka?