- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Apsolutno....
jer auto na koji bi ti stavio recimo 19"ice...a 19"ice ne dolaze ni u kojoj verziji tvog auta.... ne možeš imati
Ja imam u prometnoj 17"al 205/50 tak da nebi trebalo biti problem s 225/45. Nije da sam nabio 18 ili 19"
Nije siromah onaj koji nema, nego onaj ko želi previše!
Hladno je vani, budeš vidio kroz dane... Da su oni mrtvi lupao bi ti auto na jednu stranu kad ideš preko ležećih....Ili na obje ako su oba mrtva.
Probaj onako kako seljačine znaju provjeravati amortizere kad kupuju auto, dignu haubu i naslone se sa svojih 150 kg na auto i vide kako se amortizer ponaša... :D
da nisi jednostavno zastrugao sa onom zastitnom plastikom ispod motora po asfaltu/lezecem?
gledam to svaki dan ispred zgrade. lezeci "pol metra" a ljudi sa novim autima voze prek njih ko da ih nema.
Hladno je vani, budeš vidio kroz dane... Da su oni mrtvi lupao bi ti auto na jednu stranu kad ideš preko ležećih....Ili na obje ako su oba mrtva.
Probaj onako kako seljačine znaju provjeravati amortizere kad kupuju auto, dignu haubu i naslone se sa svojih 150 kg na auto i vide kako se amortizer ponaša... :D
hahaha, budem probao tu metodu :D
da nisi jednostavno zastrugao sa onom zastitnom plastikom ispod motora po asfaltu/lezecem?
gledam to svaki dan ispred zgrade. lezeci "pol metra" a ljudi sa novim autima voze prek njih ko da ih nema.
Ja baš pazim što se tiče toga, lagano idem preko njih, jer volim da imam zategnuto auto i ispravno, tako da je svaki u prvoj da se prelazi, znam prijatelja koji drugom prelijeću baš kao što si rekao kao da ih nema
Zanimljivo je što sam se posle vratio istim putem pa se nije ništa čulo još plus da sam bio natovario još troje u auto a prije kad sam išao sam bio sam
Ljudi sa cime skinuti ostatke instant ljepila na laku od automobila ? Probao sam acetonom,nitro razrjedivacem,benzinom,grijao sam fenom,ali sranje ne ide dole sa laka,ima li netko preporuku sta uzeti da skinem ostatke tog ljepila ?
Probaj sa WD40 ako ga imas pri ruci, navodno otapa ljepila.
Ruske moze par detalja, kolika je kubikaza motora i kolika je turbina (pritisak i mm)?
nedamise guglat
2000, turbina K04, tlak serijski sta smo mjerili 0,8 drzi, 0,9 peak, a sad na stage 2 1,2 drzi i 1,4 peak. frend na FR-u ima peak 1,8 na istoj turbini, a sporiji me :)
Sve 5 i onda ugledaš ova sjedala ... http://www.njuskalo.hr/auti/audi-a3-1.6-tdi-oglas-21066906
Sve 5 i onda ugledas felge, pa da ima 77kw, pa da kosta 16k € sa 150k(
) km,a nije nista drugo nego golf sa audi znakom.
Ali ok je to auto.
Tih, neudoban, krut, puno fensi opreme(razne led trake i takvi bakrači), jako dobar infotainment, premium osjećaj, ali po ničemu bolji od konkurencije.(pričam za 2.0 150 konja i ful opremu i limuzinu)
Ja ne mogu smislit nijedan novi auto (i polovni star 5-10 godina) koji ima standardna halogena svjetla..
Stvar je u standardu, zato je kod nas xenon malo zastupljen. Ljudi uzimaju aute većinom bez ikakve opreme, osim ak nije neka dobra akcija pa se potrefi i sa xenonom i sličnim dodacima.
Vani npr. italija gotovo svaki auto ima neku bolju opremu.
A i ponuda motora kod nas je sve dalje sve losija, 1 benzinac i 1 dizelas(max 2 od svakog) jer drugo nitko ni ne kupuje osim najjeftinijeg dizela i najjeftinijeg benza
Ja ne mogu smislit nijedan novi auto (i polovni star 5-10 godina) koji ima standardna halogena svjetla..
Znaci ti ne vozis nista ispod S klase, 7ice i slicnih. Zapravo kad bolje razmislim ni oni nisu imai standardnoo Xenone prije 10 god.
Sto vozis onda uopce??
Znaci ti ne vozis nista ispod S klase, 7ice i slicnih. Zapravo kad bolje razmislim ni oni nisu imai standardnoo Xenone prije 10 god.
Sto vozis onda uopce??
Nista, razbio je auto 
Vjerojatno bi bilo ok to reći za aute koji koštaju pola milje kn ili više. Ali u ovoj klasi malih gradskih autića do kakvih 150k kn, mislim da se ne može puno zamijerati.
Ovi prodavači koji naruče primjerke za salon, uglavnom konfiguriraju što jeftinije, jer ako dođe netko ko ne može čekat iz ovog ili onog razloga narudžbu, veća je šansa da će prodat osnovni model s ništa ili jako malo dodatne opreme zato jer manje košta.
Opet, čak i ako konfiguriraš sam i naručuješ, većina opet gleda uzet samo ono najosnovnije što bi trebalo dodat ako nije u paketu opreme već. Jbg, takva je financijska situacija trenutno kod nas, i vrlo vjerojatno će i bit još poneko vrijeme. I u takvoj situaciji, uloženo za Xenon/LED svjetla jednostavno nije vrijedno dobivenog. Je, auto ljepše izgleda sa skupljim svjetlima, jest, malo bolje osvjetljavaju cestu, ali za cijenu koju doplatiš to ne vrijedi.
Netko je spomenuo da je motorizacija užasna. To opet ovisi od proizvođača do proizvođača. Kod nekih imaš sasvim dovoljan izbor.
Sto vozis onda uopce??
Trebao bi još malo bolje razmisliti, nije ti išlo ovaj put..
Vozim Golfa 4 za tvoju informaciju, ali da kupujem auto koji košta više od 5k€ ne bi ga ni pogledao ako nema xenon i parking senzore.
Ma samo da je sportska oprema i ako je novije generacije da je turbobenzinac i ja zadovoljan
.
Da mi je netko rekao prije 20 godina da cu ikad vozit ruznu toyotu i to plinjaru, rekao bi mu svasta nesto
Stvar je u standardu, zato je kod nas xenon malo zastupljen. Ljudi uzimaju aute većinom bez ikakve opreme, osim ak nije neka dobra akcija pa se potrefi i sa xenonom i sličnim dodacima.
Sta tocno fali halogenim zaruljama sa lecama ?
Vozim Golfa 4 za tvoju informaciju, ali da kupujem auto koji košta više od 5k€ ne bi ga ni pogledao ako nema xenon i parking senzore.
Što manje tih gluposti imaš na autu, to će ti se manje imat šta pokvarit, a da ti je baš neophodno, pa i nije...
BTW: zvučiš ko neka ženska, ako auto nema kožni volan i brojač okretaja/brzinomjer crvene boje, ona taj auto neće, a stvari totalno nebitne...
EDIT:
@doky01akablava halogena svijetla ti svijetle toplo bijelo, dok xenon možeš birati između plave, hladno bijele i ljubičaste (ovisno koliki je onaj broj ispred slova K), od toga samo je hladno bijela legalna... e sad kako halogena svijetla svijetle toplo bijelo, to narodu nije fensi, do sada je valjalo, ali ne valja im više...
Xenon je ok imati, a kao tehnologija je na zalazu, LED ide sve više i više pa i u gradskim autima. Ni ja nebi kupio danas neki bolji auto bez xenona.
Meni osobno ništa.
Vozim jedno i drugo, xenon je za koplje bolji . :)
Kad jednom probas vidis ogromnu razliku.
6-ica prve generacije to ima i po meni nije nešto bolje.
Kada sjednem iz c4 u 6-icu, lošije mi je, ali kada sjednem iz golfa 5 u 6-icu, bolje mi je.
Sve zavisi koliko je kvalitetno, nije bitno u čemu je žarulja.
EDIT:
@doky01akablava halogena svijetla ti svijetle toplo bijelo, dok xenon možeš birati između plave, hladno bijele i ljubičaste (ovisno koliki je onaj broj ispred slova K), od toga samo je hladno bijela legalna... e sad kako halogena svijetla svijetle toplo bijelo, to narodu nije fensi, do sada je valjalo, ali ne valja im više...
Zavisi od žarulje.
Ne svijetli isto Osram NBU i Philips XV, a performanse su skoro pa jednake.
A imaš i halogene koje dosežu 5000 i 6000 K. Je da su kao takve beskorisne, ali su hladne.
Ali slažem se, xenon je plav i kao takav lošije osvjetljava nego toplo bijela žarulja(zbog projektora i snage se čini jače i bolje, ali ljudsko oko teže vidi), a LED je hladno bijel. Malo pre plav, ali bolji od Xenona.
kad već pričate o svjetlima, nekidan bila jako gusta magla, pa sam malo poslikao svoje ching-chong deathrayse
farovi su aftermarket i ovih dana izrazito zmazani, a žarulje su kineski xenoni 4300K