Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.546
|
čitano: 17.300.850
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
RuskeGTT kaže...

pih na toj ravnici bi se dalo i 260-270 :)

Ovisi...

Ak je gužva, ja sa puntom koji max ide 155 nisam uspio prek 130 ić...

Čak i kad stisnem do 150 ima sitluacija da moram kočit, jer se neki ljudi ne miču na vrijeme, pa dok postignem opet brzinu do 150 prođe vječnost...

Da se ljudi kulturno ponašaju i misle na druge, lijeva traka bi bila stalno prazna, a ne ovak da se ljudi svakak voze...

hah, na toj ravnici sam osobno vidio mali kamionćić (nešto kao kia k2700) kako pretiće po lijevoj strani autobus, šleper, pa mene, pa još jedan šleper, još ja gledam, napravio je kolonu od 10-ak auta iza sebe, malo ubrzam, da ostavim veći razmak iza sebe da se taj kamiončić ubaci, al vraga, ide on do kraja preticat , a razlika između njega i nas u desnoj traci nekih 10km/h, nemoram govorit da je valjda punih 5 min preticao

Uglavnom ono šta sam htio reći, koliko god ta dionica bila ravna, nemreš na njoj normalno potegnut i držat konstantnu brzinu, jer uvijek naletiš na nekog u lijevoj traci ko se ne makne na vrijeme, velim kad su mene sa smješnih 150km/h blokirali, onda znaš kako se grozno ljudi voze...

Zamisli da sa 260 moraš usporit na 150, pričekat minutu da te lik skuži i makne se, pa opet potegnut do 260 i tako bar 10 puta

12 godina
jasmin1991 kaže...
Sa gumama je sve novo skinuto sa salonskog vozila.

Sa kojeg auta je skinuto? 

PSN:Tomislav025
17 godina
Auti - ultimativna tema

frend je kupil auto  sad barem jedini ne vozim autobus u ekipi 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
17 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav

Ne znam da li se ovdje postavljaju pitanja o procjeni auta ali cu pitat.

Radi se Cliu 2010god, presao manje od 50000km.

Koja bi se pocetna cijena mogla trazit za njega?

(ako treba jos neki podatak recite)

Tnx

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
djigibao kaže...

Pozdrav

Ne znam da li se ovdje postavljaju pitanja o procjeni auta ali cu pitat.

Radi se Cliu 2010god, presao manje od 50000km.

Koja bi se pocetna cijena mogla trazit za njega?

evo pa si sam usporedi: 2009-2011 ispod 75tkm.

vidim da cijena baš nema puno veze sa vrstom motora (sa izuzetkom 2.0 sport). sad sve ovisi u kakvom je stanju lim/unutrašnjost.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
neaktivan
E ljudi,razbolila mi se alfa,propalo mi kvačilo.Normalno nisam mogao saltat i jbg morao šlep službom do majstora.Kaže otišla lamela korpa kvačilo cilindar od kvačila,cijela getriba.Traži 2500sa rukama, dijelovi novi.Misljenja me zanimaju jel to puno? Alfa je 147 1.9 jtd
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
14 godina
Auti - ultimativna tema

To je prosjecna cijena.

12 godina
big_guy kaže...
E ljudi,razbolila mi se alfa,propalo mi kvačilo.Normalno nisam mogao saltat i jbg morao šlep službom do majstora.Kaže otišla lamela korpa kvačilo cilindar od kvačila,cijela getriba.Traži 2500sa rukama, dijelovi novi.Misljenja me zanimaju jel to puno? Alfa je 147 1.9 jtd

Lamela, Korpa, potisni cine kvacilo. Za 1.9/2.4 JTD dodje 1400kn u Tokicu. Mjenjac se nabavi polovan za 200/300€. Kad vec sve skidas, nabavi i zamasnjak. Ako ces stedjeti, kupi Valeo. Cijena mu je 2800kn. Ne kuzim kako meh moze sa rukama naplatiti 2500kn. Nemoj da ti reparira lamelu mjenjajuci iskljucivo meso. Tako je bilo na mom 2.4 kad sam ga nabavio. Biser je koristio bakrene zakovice i meso se odvojilo od lima koji stoji izmedju jer je sve popucalo. Ako ti treba zamasnjak, imam ja u podrumu dva komada, oba Valeo. Jedan je bio na autu 15.000 km i ima jos jamstvo. Drugi ima nekih 80.000 km i naravno ima malo vise lufta, ali je zato cijena korigirana. Uz normalnu voznju moze jos odvoziti toliko. Ja sam stavio sve Sachs, i osjeti se razlika naspram Valea ali je zato 30% skuplji.

Senza cuore saremmo solo macchine
15 godina
Auti - ultimativna tema

ja danas gazio cupru, a od kad sam remapirao mi klizala lamela...danas stizem auto, saltam 4-5, toliko je klizao da je isao u blokadu i poslije izgubio feeling na pedali kvacila i stao sa strane i sve normalno...to mi znak da od sutra ponovno C4 ide u opticaj i cupra u garazu na rastavljanje :)

12 godina
Auti - ultimativna tema

Konacno mi stigla Morimoto leca i GTA farovi. Sada cu morati odvojiti stakla, ugraditi leca i to sve opet zatvoriti. Nabavio sam i LED pozicije canbus. Nisam ljubitelj LEDica ali zelim da mi svijetlo u faru bode jednake nijanse. Kratka i duga budu H1. Necu Xenone stavljati nego halogenke. Naravno, moraju biti premium. Dvoumim se izmedju Osram Night Breaker ili Philips X Night Vision. Koje jace svijetle? Koje su bijelije? Koje duze traju?

12 godina
RuskeGTT kaže...

ja danas gazio cupru, a od kad sam remapirao mi klizala lamela...danas stizem auto, saltam 4-5, toliko je klizao da je isao u blokadu i poslije izgubio feeling na pedali kvacila i stao sa strane i sve normalno...to mi znak da od sutra ponovno C4 ide u opticaj i cupra u garazu na rastavljanje :)

Ako ti treba kontakt, znam decka u Zg koji ce ti to sve srediti da drzi. Na street raceu vozi onaj bijeli Punto 2 sa 340ks i nitrom

15 godina
MatijaZG kaže...
RuskeGTT kaže...

Ako ti treba kontakt, znam decka u Zg koji ce ti to sve srediti da drzi. Na street raceu vozi onaj bijeli Punto 2 sa 340ks i nitrom

treba sve napravit da drzi 350-370ks i 500-520nm :) (zasad sam na 320-330 i 440-450)

12 godina
RuskeGTT kaže...
MatijaZG kaže...
RuskeGTT kaže...

treba sve napravit da drzi 350-370ks i 500-520nm :) (zasad sam na 320-330 i 440-450)

Par njih imaju daily car sa sinter lamelom...meni bi to sve zivce popilo...to stvarno drzi ali se sve mjenja na 30ak tkm (kvacilo i zamasnjak).

15 godina
Auti - ultimativna tema

frend na leonu ima 30% sinter...neki deda u zg mu napravio lamelu za sicu...samo korpu i potisni treba nac jace...

16 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...
big_guy kaže...

Lamela, Korpa, potisni cine kvacilo. Za 1.9/2.4 JTD dodje 1400kn u Tokicu. Mjenjac se nabavi polovan za 200/300€. Kad vec sve skidas, nabavi i zamasnjak. Ako ces stedjeti, kupi Valeo. Cijena mu je 2800kn. Ne kuzim kako meh moze sa rukama naplatiti 2500kn. Nemoj da ti reparira lamelu mjenjajuci iskljucivo meso. Tako je bilo na mom 2.4 kad sam ga nabavio. Biser je koristio bakrene zakovice i meso se odvojilo od lima koji stoji izmedju jer je sve popucalo. Ako ti treba zamasnjak, imam ja u podrumu dva komada, oba Valeo. Jedan je bio na autu 15.000 km i ima jos jamstvo. Drugi ima nekih 80.000 km i naravno ima malo vise lufta, ali je zato cijena korigirana. Uz normalnu voznju moze jos odvoziti toliko. Ja sam stavio sve Sachs, i osjeti se razlika naspram Valea ali je zato 30% skuplji.

Ja taj valeo na puntu imam, možda me takav primjerak zapao, al ja nikak nisam zadovoljan sa lamelom, zamjenio krajem prošle godine (ak se ne varam, imam zapisano...), napravio cca 15 000Km od tad i počeo mi šrotati potisni ležaj, tj šrota kad se pedala pusti (lamela spoji), kada stisnem pedalu (odvojim lamelu), onda ne šrota, al bmk, vozit ću se dok ide ide, ipak je praktički nova sa tih 15 000Km...

Baš sam davno pitao kolegu @Penryn (koji je u zadnje vrijeme slabo aktivan) koji je proizvođač lamele kvalitetan, preporučio mi je sachs, tak da ja valea definitivno više ne kupujem...

MatijaZG kaže...
RuskeGTT kaže...

Ja sam ga malo pratio jedno vrijeme po forumima, Sale mu je nick, posvađao se sa nekim likom šta također vozi taj street race u narančastom leonu dizel, lik mu kao ne priznaje vremena i kaže da je njegov leon brži(ko mala djeca)... ne znam kako je sada, al sa tim puntom 2 je slovio kao najbrži fwd auto u hr, jedno vrijeme je htio odustat od street race-a i prodat punta (bio na njuški jedno vrijeme), zadnje šta sam pročitao da opet nešto sprema, ali ga nisam dalje pratio...

Uglavnom vidio sam baš negdje je pisao, on je na tom puntu dao napravit specialno za taj 1.9jtd motor lamelu koja bi izdržala viši moment, stock taj punto ima 80ks, ona ga je digao prek 200ks (ne sjećam se točno), al i moment mu je drastično viši...

Ovo mu je tema, ne da mi se listat i tražit post u 48 stranica

Pisao je da je dao u Svetoj Nedelji lamelu po naruđbi radit, sad dal je poslje još šta radio, ne znam, nisam ga pratio u zadnje vrijeme...

Neki su imali tamo loša iskustva sa repariranjem seriskih lamela, al evo našao sam, taj šta punta vozi, same riječi hvale ima za njega... LINK

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2016 23:26 (1BIT).
12 godina
RuskeGTT kaže...

frend na leonu ima 30% sinter...neki deda u zg mu napravio lamelu za sicu...samo korpu i potisni treba nac jace...

E pa to...taj deda je i ovome sa puntom radio. 3500 kn sveukupno bez montaze. Naravno moras donesti svoje kvacilo/zamasnjak. 

Lik sa Puntom se zove Ivan Salapic. Ima ga na fejsu.

12 godina
neaktivan
E to ne znam. U biti uzeo sam ih gume i felge totalno nove. Tak da mi nije zao 700 eura. Jer svoje 15" s dvije nove gume i dvije star sam prodao za 350e. Malo mi veliko izgledaju kad ih stavim pored al mislim da idu gore.
12 godina
neaktivan
To sam tebi citiro al na mobu nesta steka.
17 godina
jasmin1991 kaže...
E to ne znam. U biti uzeo sam ih gume i felge totalno nove. Tak da mi nije zao 700 eura. Jer svoje 15" s dvije nove gume i dvije star sam prodao za 350e. Malo mi veliko izgledaju kad ih stavim pored al mislim da idu gore.

Prvo, provjeri idu li fizički i pravno.

No osobno mi je ta Turanza loša guma.

12 godina
neaktivan
Za nasu cest svaka guma je losa :) Pogotovo kod nas u baranji. A to sam uzeo preko njuskala lik valjda trguje iz njeme dovozi ima vise vrsta felgi kod sebe. Felge su orginal cak ih je borbet radio.
12 godina
neaktivan
Na sta si mislio fizicki i pravno?
11 godina
jasmin1991 kaže...

Na ono kaj ti piše u papirima, tj. kaj si dao upisati na STP vozila, kad si regao auto.

17 godina
jasmin1991 kaže...

Fizički - ide li gore.

Pravno - je li podržana od strane tvog vozila, upisana u prometnu...

12 godina
neaktivan
Fizicki ide jee raspito sam se par deckiju na forumu su rekli da ide. A i vidio sam jucer 6 cu sa 225/50 r17.
A pravno nejde u prometnoj samo 205/50 r17. Al kad ih namontiram idem na atest.
17 godina

Šestica guta do 19'' bez problema, naravno uz atest.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
12 godina
neaktivan
Onda guta 17" bez beda. Ajd bar ne moram brinit da nece stati. Jer bio sam mal skeptican izgledaju ogromne nasprem 15"
16 godina
Auti - ultimativna tema

Ljudi sa cime skinuti ostatke instant ljepila na laku od automobila ? Probao sam acetonom,nitro razrjedivacem,benzinom,grijao sam fenom,ali sranje ne ide dole sa laka,ima li netko preporuku sta uzeti da skinem ostatke tog ljepila ?

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ruske moze par detalja, kolika je kubikaza motora i kolika je turbina (pritisak i mm)?

nedamise guglat

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2016 16:29 (ja111).
17 godina
jasmin1991 kaže...
Onda guta 17" bez beda. Ajd bar ne moram brinit da nece stati. Jer bio sam mal skeptican izgledaju ogromne nasprem 15"

Ja imam 18 upisane bez atesta. Bez nekog kemijanja, došo u stanicu lik provjerio dal idu kao tvorničke i mirna bosna, iako ima i specijalaca koji nikakve ne žele upisat bez atesta, a moraju po propisu.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
12 godina
doky01akablava kaže...

Ljudi sa cime skinuti ostatke instant ljepila na laku od automobila ? Probao sam acetonom,nitro razrjedivacem,benzinom,grijao sam fenom,ali sranje ne ide dole sa laka,ima li netko preporuku sta uzeti da skinem ostatke tog ljepila ?

To se je i meni dogodilo. Nitro je poceo naravno topiti lak a ljepilo je ostajalo. Postoji proizvod koji sluzi za skidanje instant ljepila. Ponekad se dobije mala doza kao poklon uz ljepilo. Ne znam gdje bi se to moglo naci. Znam samo da je meni to pomoglo da sve uklonim.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice