Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.544.961
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Auti - ultimativna tema
lllnuclearlll kaže...

Na ovakve teme bi trebao dolaziti MUP oduzimati vozačke dozvole... Vjerujem da bi se preveniralo puno prometnih nesreća u RH na ovaj način... Čist za ove koji se vole pohvalit kak se voze 200 u državi gdje je 130 maksimalna dozvoljena brzina.

ma neka...samo neka skinu vozacku...ja 95% vremena vozim normalno, prijatno i svjesno...posto tu govorim o 100-200 jer govorimo o mjerenju, vi mislite da ja tu svaki dan vozim vecinu vremena tako...stvar je da vozim ful malo auto, ono sta stignem, ako napravim 2-3km dnevno prosjecno...zadnjih par mjeseci ne stignem prdnut od posla...

15 godina
Old Iggy kaže...

A idiotarija...

Svatko onaj tko ima vozačku i prolazi zdravstveno može na cestu. Dapače, ti stariji ljudi su bitno "bolji" vozači od mlađih, nađeš primjer ovog 78-godišnjaka, a samo ovaj tjedan je bitno više ljudi poginulo u RH radi "mlađih".

Ceste su OK, a za tehničku ispravnost služe tehnički pregledi. No, malo sam mrtvih vidio, a da su krive gume / autoškole / ceste itd.

Evo anegdote od neki dan, starica i njezina prijateljica "nisu" vidjele moj zmigavac, niti rikverc svijetlo. Kada sam dosao do njih, skuzio sam da obje imaju lente debljine pol centimetra. To sto je dosta njih poginulo, ovisi o vise faktora, od psiholoskog stanja pojedinca do vremenskih uvjeta. Starci iovako ne poginu, vec ubiju nekog drugog sa svojom voznjom. 

"Osobe s navršenih 65 i više godina života više ne moraju na obavezan liječnički pregled za produženje vozačke dozvole"  Treba li ista vise reci? To je "promjena" iz 2015. godine.

Znaci svatko tko ima vozacku ne mora proci i zdravstveni pregled. Hoces reci da iznad 65 godina nase tijelo postaje bolje? Iskustvo je dovoljno za sudjelovat u prometu? H

Di2 & EPS FTW!
16 godina
ivanoile kaže...

Evo anegdote od neki dan, starica i njezina prijateljica "nisu" vidjele moj zmigavac, niti rikverc svijetlo. Kada sam dosao do njih, skuzio sam da obje imaju lente debljine pol centimetra. To sto je dosta njih poginulo, ovisi o vise faktora, od psiholoskog stanja pojedinca do vremenskih uvjeta. Starci iovako ne poginu, vec ubiju nekog drugog sa svojom voznjom. 

"Osobe s navršenih 65 i više godina života više ne moraju na obavezan liječnički pregled za produženje vozačke dozvole"  Treba li ista vise reci? To je "promjena" iz 2015. godine.

Znaci svatko tko ima vozacku ne mora proci i zdravstveni pregled. Hoces reci da iznad 65 godina nase tijelo postaje bolje? Iskustvo je dovoljno za sudjelovat u prometu? H

Ako se mene pita prvo bi ih sve poslao na ponovni vozacki da im objasne instruktori da se ne vozi s facom prikeljenom na vjetrobransko staklo.

Ali opet da se nama udovolji, starceki bi cvilili da su male penzije, sve je skupo i jugonostalgicne fore bi poceli bacati.

14 godina
NisamNormalan12 kaže...
Pozdrav, kako misliš kriv nosač motora?

Otvori haubu auta i reci prijatelju da gleda da li ce motor skociti kada ubacis u rikverc i krenes malo.Ako jako skoci i lupne znači da se trebaju mijenjati.

9 godina
neaktivan
Ja bih želio imati rimcev concept one, ide do 355km/h, ima 1088 konja, ima 4 elektromotora, 1 motor za svaki kotač, cijena mu je 800 tisuća eura, ali zato je pobijedio LaFerrari u utrci, video; https://m.youtube.com/watch?v=eT7KKxoAvvk
15 godina
neaktivan
MatkoManijak kaže...
Ja bih želio imati rimcev concept one, ide do 355km/h, ima 1088 konja, ima 4 elektromotora, 1 motor za svaki kotač, cijena mu je 800 tisuća eura, ali zato je pobijedio LaFerrari u utrci, video; https://m.youtube.com/watch?v=eT7KKxoAvvk

sve i da ga dobiješ for free, na prvoj izmjeni guma ili pakni/diskova bi morao dići kredit 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
9 godina
neaktivan
MatkoManijak kaže...

~14 godina

Tebi po ovome opce netreba dati volan u ruke..

Potpis
15 godina
Auti - ultimativna tema

Bilo bi sramotno da električni auto s el. motorom na svakom kotacu i sveukupno više snage ne dobije auto s benzinskim motorom i zadnjim pogonom na ubrzanju na 400 metara.

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Rimcu skidam kapu ali ne priznam ga dok mu ne vidim vrijeme na Nürburgringu ili bar na recenziji kod nekih profesionalaca koji bi izvadili dušu iz tog auta.

PSN: RayzCRO
10 godina
MatkoManijak kaže...

Ja sam skroman, zadovoljio bih se 208 GTI-em ili Fiestom ST 200.

13 godina
neaktivan
nine kaže...
MatkoManijak kaže...

sve i da ga dobiješ for free, na prvoj izmjeni guma ili pakni/diskova bi morao dići kredit 

Nisu pod tolikim stresom kod elektricnih auta zbog regenerativnog sustava, pogotovo u gradskoj voznji jedva da koriste kocnice

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
15 godina
odjavljen
Rayz00 kaže...

Rimcu skidam kapu ali ne priznam ga dok mu ne vidim vrijeme na Nürburgringu ili bar na recenziji kod nekih profesionalaca koji bi izvadili dušu iz tog auta.

Testirao ga je EVO, a na 400 je dobio porschea 918 i laferraria. I teslu naravno.

ja111 kaže...
nine kaže...
MatkoManijak kaže...

Nisu pod tolikim stresom kod elektricnih auta zbog regenerativnog sustava, pogotovo u gradskoj voznji jedva da koriste kocnice

Tako je, 99% kočenja je bez mehaničkih kočnica.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
Auti - ultimativna tema

Rimčev auto ima više od 1088KS, ali snaga mu je ograničena jer nema komercijalno dostupnih guma koje bi mogle istrpiti takvo ubrzanje... Barem su tako rekli dečki iz Rimca na jednoj prezentaciji na kojoj sam bio...

Auto ima cca 1500KS 

Nadalje, postoje dragsteri koji bi rimčev concept poderali samo tako, a i utrka na četvrt milje mi i nije nešto zanimljiva... Mene konkretno zanima kako bi taj auto držao zavoje i kakav bi bio na stazi protiv porchea ili laferraria

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2016 15:37 (lllnuclearlll).
15 godina
odjavljen
lllnuclearlll kaže...

Rimčev auto ima više od 1088KS, ali snaga mu je ograničena jer nema komercijalno dostupnih guma koje bi mogle istrpiti takvo ubrzanje... Barem su tako rekli dečki iz Rimca na jednoj prezentaciji na kojoj sam bio...

Auto ima cca 1500KS 

Nadalje, postoje dragsteri koji bi rimčev concept poderali samo tako, a i utrka na četvrt milje mi i nije nešto zanimljiva... Mene konkretno zanima kako bi taj auto držao zavoje i kakav bi bio na stazi protiv porchea ili laferraria

Nema ni blizu 1500, i ovih 1088 je na knap jer baterije su na rubu već na toj snazi. Sve preko može biti samo jako kratko i smanjuje životni vijek baterija.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
Jakovp kaže...

Nema ni blizu 1500, i ovih 1088 je na knap jer baterije su na rubu već na toj snazi. Sve preko može biti samo jako kratko i smanjuje životni vijek baterija.

Ne znam, tako su rekli inženjeri na prezentaciji na kojoj sam bio... To je možda maksimalna jačina elektromotora, ne znam...

16 godina
lllnuclearlll kaže...

Auto ima cca 1500KS 

Vjerujem da bi mogli na slickovima, ali onda to vise nije legalno za cestu.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
16 godina
Fake_Alert kaže...
lllnuclearlll kaže...

Auto ima cca 1500KS 

Ne ne, radi se o tome da se felge toliko silovito krenu okrecat, da pocnu proklizavat unutar gume i onda ti zapravo slick u tom slucaju bude jos veci problem nego obicna guma.

15 godina
odjavljen
lllnuclearlll kaže...
Jakovp kaže...

Ne znam, tako su rekli inženjeri na prezentaciji na kojoj sam bio... To je možda maksimalna jačina elektromotora, ne znam...

Bez brige, znam ja točno koje su baterije unutra. Istina je da oni imaju neki naj sustav hlađenja, ali svejedno. Motori mogu više da.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
passat kaže...
Fake_Alert kaže...
lllnuclearlll kaže...

Auto ima cca 1500KS 

Ne ne, radi se o tome da se felge toliko silovito krenu okrecat, da pocnu proklizavat unutar gume i onda ti zapravo slick u tom slucaju bude jos veci problem nego obicna guma.

Kako objasnjavas onda onog golfa 2 od 1200 ks 4x4? Napisi na google golf 2 boba.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
16 godina
Fake_Alert kaže...
passat kaže...
Fake_Alert kaže...
lllnuclearlll kaže...

Auto ima cca 1500KS 

Kako objasnjavas onda onog golfa 2 od 1200 ks 4x4? Napisi na google golf 2 boba.

Da, 1200ks i 1300 kila ako se ne varam. Preko pola tone laksi od rimca, + i sam znas sto je sa dostupnosti momenta kod petrol i el. automobila.

16 godina
passat kaže...
Fake_Alert kaže...
passat kaže...
Fake_Alert kaže...
lllnuclearlll kaže...

Auto ima cca 1500KS 

Da, 1200ks i 1300 kila ako se ne varam. Preko pola tone laksi od rimca, + i sam znas sto je sa dostupnosti momenta kod petrol i el. automobila.

A i to sto kazes. Vidim da wiki kaze 3800Nm naspram bobe 1000Nm sto je skoro 4 puta vise. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2016 19:13 (Fake_Alert).
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

A i to sto kazes. Vidim da wiki kaze 3800Nm naspram bobe 1000Nm sto je skoro 4 puta vise. 

Je motor razvija 1000Nm al koliko je Nm na kotačima? 

Will this run on my 486?
13 godina
neaktivan
Zasto vam je uopce bitno kako se Concept One ponasa na 400m. Te utrke i nemaju bas smisla, eventulno za neke projekte kao sto je Konopekov S1.
Porsche 918 je vjerojatno najbolje serijsko auto u povijesti automobilse industrije kad se sve uzme u obzir. Tih par stotinki na 400m je nebitno naspram razlike u vremenima koja bi, siguran sam, bila izmedju ta 2 auta na adekvatnoj stazi koja bi ispitala sve vozne osobine koje se traze od "supercara".
PSN: RayzCRO
15 godina
odjavljen
Rayz00 kaže...
Zasto vam je uopce bitno kako se Concept One ponasa na 400m. Te utrke i nemaju bas smisla, eventulno za neke projekte kao sto je Konopekov S1.
Porsche 918 je vjerojatno najbolje serijsko auto u povijesti automobilse industrije kad se sve uzme u obzir. Tih par stotinki na 400m je nebitno naspram razlike u vremenima koja bi, siguran sam, bila izmedju ta 2 auta na adekvatnoj stazi koja bi ispitala sve vozne osobine koje se traze od "supercara".

Tko zna, možda iznenadi, ima taj famozni torque vectoring. Iako sam malo skeptičan, ali evo iznenadio je pobjedivši 918.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
Auti - ultimativna tema

mislim da kad bi isli 2 kruga recimo po bilo kojoj f1 stazi da bi opet na startu concept one bil prvi tj ispred 918. ali bi 918 vrlo vjerojatno pratila concept one ali mislim da nebih mogla prestici jer nema dovoljno snage. ali vjerojatno kad bi isli 1v1 time attack, 918 definitivno wins.

najvise mi se sviđa tesla suv. svako malo neki update i nove mogucnosti. zna neko kolko košta tesla? i kolko duga treba da se isplati. recimo ak je prosjek voznje oko 30tkm godišnje?

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
15 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Tesla je veoma isplativ ako ga se uspoređuje s autima u svojoj klasi, jer košta tu negdje a nema troška benzina i manji trošak održavanja. Ja ti mogu izračunati za koliko bi se isplatio ali reci u odnosu na koji auto npr?  Moraš shavtiti da je to luksuzni i supersportski (relativno, ima cijela tema o tome) auto pa su neke usporedbe nepoštene, iako se može isplatiti relativno brzo u odnosu na neke aute koji su skuplji od prosjeka. Mislim da je u najslabiji model S u EU oko 70k eura, za model X nisam siguran ali je dosta skuplji (iako je osnovni model jači).

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
Penryn kaže...
Fake_Alert kaže...

Je motor razvija 1000Nm al koliko je Nm na kotačima? 

1080 :P

Mogao si barem pogledat na netu ljencino  mada mislim da su na kotacima mjerili jer je isao na dyno.

17 godina
Jakovp kaže...

Tesla je veoma isplativ ako ga se uspoređuje s autima u svojoj klasi, jer košta tu negdje a nema troška benzina i manji trošak održavanja. Ja ti mogu izračunati za koliko bi se isplatio ali reci u odnosu na koji auto npr?  Moraš shavtiti da je to luksuzni i supersportski (relativno, ima cijela tema o tome) auto pa su neke usporedbe nepoštene, iako se može isplatiti relativno brzo u odnosu na neke aute koji su skuplji od prosjeka. Mislim da je u najslabiji model S u EU oko 70k eura, za model X nisam siguran ali je dosta skuplji (iako je osnovni model jači).

primjerice na e220cdi koji je novi (2008godine) kostao 44k€. ajmo reci da takav auto vozim 8-10g i prosjek je oko 30tkm. da se pola uzme keš pola kreda recimo na 5g, vjerojatno bi bila rata u visini potrošenog mjesecnog goriva? no kaj je s strujom koju filaš doma? kolko je puni "tank" struje?

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
12 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Tesla s....... luksuzni .....

Da, u donosu na alfu 147. Unutrašnjost nekvalitetna i puna plastike a sjedala pogubna za vožnje od preko sat vremena. Vjerojatno fičr da ne odlutaš predaleko... 

15 godina
odjavljen
Lord_Marko kaže...
Jakovp kaže...

primjerice na e220cdi koji je novi (2008godine) kostao 44k€. ajmo reci da takav auto vozim 8-10g i prosjek je oko 30tkm. da se pola uzme keš pola kreda recimo na 5g, vjerojatno bi bila rata u visini potrošenog mjesecnog goriva? no kaj je s strujom koju filaš doma? kolko je puni "tank" struje?

Dakle u 10 g napraviš 300 000 km. Tesla troši u prosjeku 20-23 kwh po 100 km. Dakle ako puniš po noći to ti je 15 kn na 100 km ili ukupno 45000 kn (6000 eura) za struju. Godišnje održavanje nešto sitno, nisam siguran ali ako ne želiš ne moraš ni to. Taj mercedes pretpostavljam realno troši 8-10 litara dizela? Ili možda i više i koliko godišnje redovno plus što sve ide u tih 10 godina? (zamjena remena par puta i ostali veći popravci). Dakle samo na dizel ode 243000 kn, a još na popravke redovne minimum 30000 kn (budimo realni, vjerovatno i više). Dakle 273 000 kn ili 36000 eura.  Ali imaš auto koji je puno brži i veći itd. Realnija usporedba je sa model 3 koji će koštati 40000 eura i trošiti bliže 13-15 kwh na 100 km, a tu će onda biti ogromna ušteda. 

I još kad uzmeš koliko će rasti cijena nafte u sljedećih 10 godina...

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2016 21:56 (Jakovp).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice