Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.544.431
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
nine kaže...

perfomanse na mokrom i jesu najbitnije s obzirom na 5 dana snijega kod nas..

@ruske

što se tvojih preferenci guma tiče..

A sta fali savinim nine? 

Karlek se ionako ne ganja, drugo si ti sa svojom kozom 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

@fake

Gripa na mokrome.. Save ne da su loše gume, loše je predobar izraz za njih..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
Auti - ultimativna tema

ja glasam za dunlop. imam ug9 i nisam zadovoljan. dunlopice su mi se bolje slagale uz auto nego ove. cak razmisljam to prodat i kupit 4d...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Upravo obavljen remap kod Citiusa, stock 90ks/210Nm, remap mapa cca. 115-120ks/270+Nm.

Fer cijena za staru kramu, više nego fer tip, sve pohvale. Auto uopće ne dimi što je fascinantno, potrošnju ću tek vidjeti, radi jednako (ne)mirno kao i ranije ali ide kao sotona .

Moram malo pripaziti sad, na dopuštenih tj. toleriranih 60 po gradu sam sad dosta brzo da ne bude neželjenih tiketa.

Ništa, javim dojmove kad odem malo na otvorenu, da vidimo i Vmax ali i ubrzanja u malo optimalnijim uvjetima, grad je tu dosta ograničavajući faktor.

Pitao sam i oko gaženja, ako se normalno vozim nije ga potrebno ni puštati da radi u leru prije gašenja, jedino ću ujutro paziti da se zagrije prije punog gasa, ali to i sad radim.

Sve u svemu, mogu reći - fala k na udarcu, imao sam razne đinđe, varalice, gluposti na autu, pa prodao, neke kvalitetnije, prvoklasne, kao onaj DTE Powerbox, ali remap je remap.

Na proljeće još ide zadnji lonac kakva kulturna dvocijevka i to je to, drugo sve stock look. Žalim još više sada što nemam onaj PD 130 motor, to ide kao od šale na 165-170ks.

In the name of tragedy...
10 godina
Auti - ultimativna tema

Istina je da se ne naganjam previše.. ali je i istina da ak mi sad dok je hladnije + mokro noga pobegne iznad 2k rpm nabrem krenuti.. vrti ko blesava 😀

Tak da bolje možda koju kn vise dati, nego da bude neočekivanih situacija. 

17 godina

ja ovih dana vrtim u 1 i 2 brzini bez frke. u 3 vrtim na losijem asfaltu. nekad mi zna preklizit i u 4 ali to je vec kombinacija mokrog, loseg asfalta i brz ulazak u zavoj. steta mi je jos stavljat zimske jer je kroz dan kolko tolko toplo...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
15 godina
Auti - ultimativna tema

O hebemu. Sad kad pročitam vaše komentare o Savi..

Ja sam uz Pežu dobio zimske Save, kupljene prošle zime.

Sad mi nije svenedno. Osobno bi kupio nešto malo bolje, ali sad kad već imam te gume, šteta mi mijenjati. Bar sam u Dalmaciji, pa se za snijeg ne trebam puno plašiti.

Nego, što se tiče remapa, skraćuje li to vijek motora? Recimo meni na 2.0 HDi 110ks, moglo bi se pretpostavljam izvući 135-140ks? Samo, vuče li to za sobom i bolje kvačilo?

Ništa ne ostavljam nezavrš
15 godina
neaktivan
dv14 kaže...

isto tako sam i ja uz hondu dobio, pa mi bilo šteta mijenjati/prodati ih.. vozio sam ih ukupno 3 sezone, znači 4 godine starosti.. zadnju godinu su mi po suhom znale zavrtiti, a na mokrom sam jedva kretao. jedino po snijegu su bile ok LOL..

kada nakon toga staviš poštenu gumu kao da si promjenio čitav auto. 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
neaktivan
dv14 kaže...
Nego, što se tiče remapa, skraćuje li to vijek motora? Recimo meni na 2.0 HDi 110ks, moglo bi se pretpostavljam izvući 135-140ks? Samo, vuče li to za sobom i bolje kvačilo?

Ovisi od auta, kod mene je recimo bio model sa 110ks te generacije, tako da ovo nije tako daleko. Kasnije je išao i do 130 u PD varijanti, pa i 150 u onom limited Golfu edition 4. Ne bi se zakleo da i ja imam VNT turbinu kao i 110ks model, po oznaci motora (ALH), ali trebao bi provjeriti. Dvomaseni zamašnjak je recimo išao unutra, mnogi ga nemaju tog godišta pa me i to malo zbunilo..

Čitam da blok motora za moj traktor može i do 200ks izdržati, naletio sam na taj info na par mjesta po UK forumima, sad koliko je provjereno, meni je ionako nebitno.

Ovisi od auta i stanja motora, moj je bio zdrav i prije ovoga, a kvačilo i dvomaseni sam promijenio prije svega par tisuća km (uzeo set od Sachsa), tako da su neke predispozicije za remap ipak bile zadovoljene. Uz to sam i Bosch pumpu prebrtvio nema dugo.

Jedino ostaje malo pripaziti na turbinu, obzirom na broj km i prvu ugradnju, sad i remap, ipak je to 250tkm, nije 150. I definitivno kupiti novi MAF, bio bi red nakon 17g skoro..

Pogledaj na cjeniku koliko bi mogao izvući (sa Stage 1), ja sam se opet bio maloprije voziti, ne mogu se prestati smijati zasad kad ga stisnem u 2, pa 2 u 3, nebo i zemlja vs. 90ks mapa. Drugi auto, što se mene tiče daleko najboljih 150e uloženih u auto u zadnjih 10g, trebao sam ovo odavno napraviti..

In the name of tragedy...
15 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Sad mi nije svenedno. Osobno bi kupio nešto malo bolje, ali sad kad već imam te gume, šteta mi mijenjati. Bar sam u Dalmaciji, pa se za snijeg ne trebam puno plašiti.

Više vjeruješ pričama na forumu, nego vlastitom iskustvu?

Mogao si otić negdje di ima mjesta, neki prazan parking ili nešto i iz znatiželje isprobati ih, kako drže oštre promjene smjera, kočenje itd... kad ih upoznaš, znaš što očekivati od njih, a ne živjeti na pričama i čekat da te iznenade...

Ja nemrem reć da je sava vrhunska, istina na mokrom je čisti drek, ja sam po autoputu pičio 160 sa savama, grozan osječaj, ko da auto lebdi i lagano se njiha lijevo desno, treba stalno korigirat, sad na uniroyalkama mogu doslovno volan pustit na 160 koliko je auto stabilan, ali za snijeg nisu opće loše, moj otac je prije dosta godina (2012.-e možda) kad je napadalo baš dosta snijega i nisu ralice stigle očistit, tramvaji nisu vozili, znalo se 40-ak cm skupit (ono kad je Bandić izjavio da nije betmen da hvata pahulje po zg-u) je bez problema otišao na posao i vratio se, imao je nove ili možda godinu dana stare save (ne sjećam se točno), ali znam da je rekao kako se smijao kako on u puntu na savama bez problema prolazi kroz neičišćen grad, a mnogi bmw-i mercedesi itd... na zadnji pogon se nisu mogli mrdnut sa mjesta, imam negdje fotku na kompu, uglavnom preko visine haube je napadao snijeg i u principu ga odguruješ dok se voziš...

Ja nisam imao baš prilike po takvom snijegu vozit, kako ga je svake godine sve manje, al budimo realni, za po gradu di ne prelaziš nekih 70Km/h sava je sasvim dovoljna, da si većinom na autoputu, onda su potrebne neke kvalitetnije gume...

Ja mogu osobno reć da mi je sava dosta nepredvidljiva, također kod naglog kretanja vrti ko flex-a, kod naglijeg kočenja u baš extremnim sitluacijama dosta skliže što produljuje zaustavni put, ali par puta sam ušao malo brže u oštriji zavoj (bilo je suho, ali hladno, oko 0°) i već očekujem da će proklizat, ali ništa, drži ko smola, par puta me baš ugodno iznenadila, tako da velim, za gradske brzine je sasvim solidna, po kiši i netreba baš sad ko penzić se vozit, ali je poželjno ostavit malo veći razmak od vozila ispred, uglavnom može se na njima brže vozit, ali izbjegavat nagla kretanja, nagla kočenja i nema problema...

EDIT:

A ovo za remap, nedavno si kupio staroga dizela, vjerojatno još ne znaš u kakvom je stanju motor, pa ne znam koliko je pametno to radit, tj koliko je to opće pametno radit na starim motorima, to ko da gledam penzića u staračkom domu kako pije red bull

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 22:12 (1BIT).
16 godina
1BIT kaže...
dv14 kaže...

Više vjeruješ pričama na forumu, nego vlastitom iskustvu?

Mogao si otić negdje di ima mjesta, neki prazan parking ili nešto i iz znatiželje isprobati ih, kako drže oštre promjene smjera, kočenje itd... kad ih upoznaš, znaš što očekivati od njih, a ne živjeti na pričama i čekat da te iznenade...

Ja nemrem reć da je sava vrhunska, istina na mokrom je čisti drek, ja sam po autoputu pičio 160 sa savama, grozan osječaj, ko da auto lebdi i lagano se njiha lijevo desno, treba stalno korigirat, sad na uniroyalkama mogu doslovno volan pustit na 160 koliko je auto stabilan, ali za snijeg nisu opće loše, moj otac je prije dosta godina (2012.-e možda) kad je napadalo baš dosta snijega i nisu ralice stigle očistit, tramvaji nisu vozili, znalo se 40-ak cm skupit (ono kad je Bandić izjavio da nije betmen da hvata pahulje po zg-u) je bez problema otišao na posao i vratio se, imao je nove ili možda godinu dana stare save (ne sjećam se točno), ali znam da je rekao kako se smijao kako on u puntu na savama bez problema prolazi kroz neičišćen grad, a mnogi bmw-i mercedesi itd... na zadnji pogon se nisu mogli mrdnut sa mjesta, imam negdje fotku na kompu, uglavnom preko visine haube je napadao snijeg i u principu ga odguruješ dok se voziš...

Ja nisam imao baš prilike po takvom snijegu vozit, kako ga je svake godine sve manje, al budimo realni, za po gradu di ne prelaziš nekih 70Km/h sava je sasvim dovoljna, da si većinom na autoputu, onda su potrebne neke kvalitetnije gume...

Ja mogu osobno reć da mi je sava dosta nepredvidljiva, također kod naglog kretanja vrti ko flex-a, kod naglijeg kočenja u baš extremnim sitluacijama dosta skliže što produljuje zaustavni put, ali par puta sam ušao malo brže u oštriji zavoj (bilo je suho, ali hladno, oko 0°) i već očekujem da će proklizat, ali ništa, drži ko smola, par puta me baš ugodno iznenadila, tako da velim, za gradske brzine je sasvim solidna, po kiši i netreba baš sad ko penzić se vozit, ali je poželjno ostavit malo veći razmak od vozila ispred, uglavnom može se na njima brže vozit, ali izbjegavat nagla kretanja, nagla kočenja i nema problema...

EDIT:

A ovo za remap, nedavno si kupio staroga dizela, vjerojatno još ne znaš u kakvom je stanju motor, pa ne znam koliko je pametno to radit, tj koliko je to opće pametno radit na starim motorima, to ko da gledam penzića u staračkom domu kako pije red bull

Dobro si napisao. Do nedavno sam imao Sava Eskimo S2 iz 2008 godine te sam sa njima proslu zimu prosao. Po snijegu su cak super isle, i bio sam u istoj situaciji ja u lijevoj traci 80 snijeg pada a u desnoj mecke, bmw se vozaju lagano 60 :D

Za mokro je katastrofa. Doduse sad sam na Eskimo S3+ jer sam ih dobio na poklon, ali sve sam gruntao kupiti Alpin A3. Gume su gume jedini kontakt sa podlogom.

Sta je kupio dream? Sta nije imao audia a3?

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
neaktivan
1BIT kaže... 

uglavnom može se na njima brže vozit, ali izbjegavat nagla kretanja, nagla kočenja i nema problema...

Nagla kočenja ponekad teško možeš predvidjet u gradu, znaš to i sam, i zbog takvih situacija ne bi Savu više. Imao sam je na bivšem Golfu i nisam bio nimalo zadovoljan ponašanjem na mokrom, po suhom je bila ok. Razlika u cijeni između Save i neke dobre gume srednjeg ranga (tipa Uniroyal, Fulda, Vredestein) je 50, 60kn po komadu, sad da li se isplati riskirat zbog tih cca 200kn više? Po meni baš i ne. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 23:12 (veki22).
15 godina
neaktivan
veki22 kaže...

Nagla kočenja ponekad teško možeš predvidjet u gradu, znaš to i sam, i zbog takvih situacija ne bi Savu više. Imao sam je na bivšem Golfu i nisam bio nimalo zadovoljan ponašanjem na mokrom, po suhom je bila ok. Razlika u cijeni između Save i neke dobre gume srednjeg ranga (tipa Uniroyal, Fulda, Vredestein) je 50, 60kn po komadu, sad da li se isplati riskirat zbog tih cca 200kn više? Po meni baš i ne. 

Pa iskreno nisam još nikad u gradu imao sitluaciju da sam morao tako kočit, da blokiraju kotači zbog auta ispred mene, obično mi je to sitluacija da mi cucak il mačka iskoči pred auto, a da ih predhodno nije bilo na cesti, nego su pretrčavali, pa eskiviraš i kočiš koliko možeš, u gradu imam naviku kod tako malo jačih kočenja ubacit u nižu i kočit, puno je bolji osječaj ili jednostavno ostavim veći razmak i imam više vremena za reagirati...

Uglavnom velim meni je za po gradu ok sava, za autoput ipak nije, nisam ni gledao kako se kreću cijene ostalih guma, imat ću save još ovu zimu, imam ih čini mi se već 3 ili 4 godine, pa ću iz znatiželje kupit nešto drugo, navodno za ovu zimu nema na testu novih sava i continentala jer nemaju model za ponudit na tržištu, moguće da će izbacit nove modele, ali ih još nemaju, finski nokian mi je interesantan, ne znam dal ga ima u dimenziji koja mi treba, ali možda se za njega odlučim iduće zime...

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 23:32 (1BIT).
16 godina
1BIT kaže...
veki22 kaže...

Pa iskreno nisam još nikad u gradu imao sitluaciju da sam morao tako kočit, da blokiraju kotači zbog auta ispred mene, obično mi je to sitluacija da mi cucak il mačka iskoči pred auto, a da ih predhodno nije bilo na cesti, nego su pretrčavali, pa eskiviraš i kočiš koliko možeš, u gradu imam naviku kod tako malo jačih kočenja ubacit u nižu i kočit, puno je bolji osječaj ili jednostavno ostavim veći razmak i imam više vremena za reagirati...

Uglavnom velim meni je za po gradu ok sava, za autoput ipak nije, nisam ni gledao kako se kreću cijene ostalih guma, imat ću save još ovu zimu, imam ih čini mi se već 3 ili 4 godine, pa ću iz znatiželje kupit nešto drugo, navodno za ovu zimu nema na testu novih sava i continentala jer nemaju model za ponudit na tržištu, moguće da će izbacit nove modele, ali ih još nemaju, finski nokian mi je interesantan, ne znam dal ga ima u dimenziji koja mi treba, ali možda se za njega odlučim iduće zime...

Koliko se ti vozis autocestom sa puntom kada ti sava nije dovoljna?

15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Koliko se ti vozis autocestom sa puntom kada ti sava nije dovoljna?

A ovisi dal je nizbrdo i dal puše vjetar u leđa...

15 godina
Auti - ultimativna tema

da se netko odvazi voziti na savinim s3+ i na taurusima, bi znao zasto ovo pisem...i ne trollam, nego govorim iz iskustva, dok vi tu samo kenjate, a nikad niste probali...placate duplo skuplje za conti winter, michelin alpine (koje su btw. UZASNE) itd, i za neznam sportmaxx, adrenalinu, contisport 4 5 6, i slicne, a auto vam stazu nije vidio i po zavojima se vozite 50-60...za normalne aute i normalnu voznju gore navedene gume su savrsene...naravno da za stazu cu staviti samo 888ice, ali ima ljudi koji nisu nikad ni vidjeli tu gumu, osim na slikama na googlu, a kamo li da su ju opipali, razlikovali mekocu izmedu jedne i druge i slicno...a da ne pricam kad sam na meganu prosao citavu zimu na njima i dokazao da nisu uopce lose za kisu i hladne temperature (meksa mjesavina, nakon sta se malo ugrije ipak), jedino sta se jako jako trose, kao sta vidite na kraju zime na fotki bile su skroz mrtve (a u jeseni kad sam ih smontirao bile su na pola), ali drzale su bolesno ovako glatke...kao pravi slick necestovni

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2016 10:34 (RuskeGTT).
15 godina
Auti - ultimativna tema

Wow, BMW je nadmasio sva moja ocekivanja, uspjeli su napraviti jos manju promjenu s novim modelom. Sljedeci model im nece ni trebat kada ce nova 3-ica vjerovatno izgledat k'o i ovo. I sad opet komentar da je prepoznatljiv model, ali u mraku nema razlike vise izmedu tih auta, a bome i po danu na daleko. 

Jos malo cemo svi kupovat razlicite velicine 7-ica, S klase i A8-ice

Di2 & EPS FTW!
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Za vrijeme E36, E38 i E39 su bili najbolji po pitanju dizajna.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
17 godina
RuskeGTT kaže...

da se netko odvazi voziti na savinim s3+ i na taurusima, bi znao zasto ovo pisem...i ne trollam, nego govorim iz iskustva, dok vi tu samo kenjate, a nikad niste probali...placate duplo skuplje za conti winter, michelin alpine (koje su btw. UZASNE) itd, i za neznam sportmaxx, adrenalinu, contisport 4 5 6, i slicne, a auto vam stazu nije vidio i po zavojima se vozite 50-60...za normalne aute i normalnu voznju gore navedene gume su savrsene...

Ali ga nadrobi... Jedna jedina kriva procjena dovoljna je prosječnom vozaču da na boljoj reakciji primarno guma na šteti / ozljedama uštedi cjeloživotnu razliku investicije u bolje gume.
Koga briga za stazu i slično?

15 godina
Auti - ultimativna tema

pa upravo to, koga briga...zato kazem, save i taurusi su sasvim dovoljni za prosjecnog vozaca...posto vidim kako moji sugradani voze cim padnu par kapi kise...gmizu 30kmh, tako da mi sve jasno...takvima ne trebaju gume od 1000kn 16ka i slicno...njima je i taurus vrh guma za ono kako voze...

16 godina
RuskeGTT kaže...

pa upravo to, koga briga...zato kazem, save i taurusi su sasvim dovoljni za prosjecnog vozaca...posto vidim kako moji sugradani voze cim padnu par kapi kise...gmizu 30kmh, tako da mi sve jasno...takvima ne trebaju gume od 1000kn 16ka i slicno...njima je i taurus vrh guma za ono kako voze...

Bas bi vidio kolko bi bio sretan na savama kad ti po slavonskoj ili slicnim cestama izleti neki pametnjakovic s prikljucne trake skroz u lijevu s 40km/h bez da provjeri dal ima di koga...

Bilo je vec par slucajeva u kojima bi najvjerojanije nekog udario da nisam imao solidne gume(nije da vozim top of the line, ali ne vozim ni najjeftinije).

Jednom sam i sam bio kriv jer sam gledao okolo umjesto ispred sebe, ali opet stao sam na vrijeme(mozda metar do drugog auta)

17 godina
RuskeGTT kaže...

Dovoljan je i jedan na početku kolone pa da imaš takve gužve.

No one ne služe samo u gužvi, dapače, upravo obrnuto.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Jbg, mi ne rusimo rekorde na grobniku s autom od 90 konja i taurus gumama, kaj mi znamo.

EDIT: pardon, s francuskim tackama

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2016 12:39 (mystik).
17 godina
Auti - ultimativna tema

ruske. a kak komentiras cinjenicu da sam ja "potrosil" gume za jedno ljeto??? i najrađe ti bi sad dal link pa da vidis kako se jedan sportmaxx rt zagrije i iskoristi!

14 godina
Auti - ultimativna tema

Na gumama i kocnicama se ne stedi.

17 godina
RuskeGTT kaže...

......placate duplo skuplje za conti winter, michelin alpine (koje su btw. UZASNE) ....

Šta fali bre Mišelinkama?  Pitam jer ih ja imam, da ih znam odmah na vrijeme promijeniti i javiti ADAC-u da su sranje i da ih stave na zadnje mjesto kod njihovih testisa zimskih guma.

A i onda ga odmah poslije toga odeš u krajnost i vožnju po Grobniku ybte. 

Pa onda opet kažeš da su te tvoje 888-ice super, samo ih treba zagrijati i samo se jako puno troše. Lud si ko šiba hehehe!

Pa nije li značajka zimske gume da se ne troši po zimi i da joj ne treba neko vrijeme da se zagrije kako bi davala kakve takve rezultate? To kao da kažeš da koji racku svi kupujemo zimske kada ti voziš na slickovima i Grobnik i po gradu, ali ti samo treba netko gurati auto jedno vrijeme kako bi ga pokrenuo s mjesta i kasnije moraš bacati sidro da bi se na tome mogao i zaustaviti. 

Ja želim gumu koja po zimi daje približno iste rezultate kao i ljetna po toplom vremenu, znači da se zaustavi na nekoj razumnoj udaljenosti i da se ne troši kao kondom.

Osim toga ti si u Rijeci ako se ne varam, a tamo nisu slične temperature kao i u unutrašnjosti preko zime unutar našeg malog Balkana, kaj ne? 

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Volvo XC90, meni jedan od najljepših automobila danas na tržištu. Inače sam veliki ljubitelj Volva, Jaguara i Land Rovera.

Jednostavan design izvana i iznutra, pouzdan i što je meni najvažnije - svaki model Volva je najsigurniji automobil u svom segmentu.

Ne kažem da nema drugih dobrih marki, naravno da ih ima, ali godinama zaostaju za Volvom po pitanju sigurnosti.

16 godina
g520 kaže...

Volvo XC90, meni jedan od najljepših automobila danas na tržištu. Inače sam veliki ljubitelj Volva, Jaguara i Land Rovera.

Jednostavan design izvana i iznutra, pouzdan i što je meni najvažnije - svaki model Volva je najsigurniji automobil u svom segmentu.

Ne kažem da nema drugih dobrih marki, naravno da ih ima, ali godinama zaostaju za Volvom po pitanju sigurnosti.

Te price o sigurnosti se vuku jos iz doba kad je prosjecni auto imao 800kg, a volvo 2 tone...

I nije bilo neke mudrosti prevelike sto se tice sigurnosti nego jednostavno veci melje malog.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2016 18:09 (CroNk3r).
16 godina
Auti - ultimativna tema

Penryn  sjetim se tebe i onog grafa sta si stavio da se čađa otapa na oko 3000 okretaja. Svaki put kad stisnem auto na autoputu i dodem do 3000 okretaja pocne magla izlazit iz auspuha da ekipa iza mora palit maglenke jer se nista ne vidi  Stari izraubani dizel.... 

16 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...
g520 kaže...

Te price o sigurnosti se vuku jos iz doba kad je prosjecni auto imao 800kg, a volvo 2 tone...

I nije bilo neke mudrosti prevelike sto se tice sigurnosti nego jednostavno veci melje malog.

Prije nego so pocnes pricat gluposti pogledaj IIHS volvo je No 1 ima najbolje rezultate od svih auta na tržištu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice