Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.030
|
čitano: 16.584.200
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Takvi slučajevi zaslužuju instant oduzimanje vozačke na bar pola godine.

A bome i Žiga (čini mi se?) sa par stranica prije, mislim da je duplo veća brzina od ograničenja bila u pitanju. Za to bi samo uzeo vozačku na pola godine i više, ne bi ni naplaćivao kaznu čak za to, prvi sljedeći prekršaj na par godina bez auta pa ti vidi šta ti je isplativije... Nulta tolerancija na takvu retardaciju (bez uvrede ikome), ni ja ne vozim 50 gdje treba, ali tamo di potegnem znam cestu, uvjete, šta mi otkud može izletiti i ostala sranja šta se mogu dogoditi, i to sigurno ne radim u naselju ili kod OŠ. Al jebiga kao takav spadam tek u neku graničnu, a ne debelu većinu kako bi i trebalo biti.

Danas idem na faks, u lijevoj traci 62-63 negdje (50 ogr.) tu po RI na dijelu gdje znam koliko sekundi semafori traju, odjednom se random pojavi kombi iza mene KA tablice zalijepi se u mene i počne mi blicati, mislim šta reći više... Par sekundi kasnije slalom radi tamo već parsto metara ispred mene jer eto građ.obrtu se žuri u 4 popodne negdje. Jedino mrže od toga (osim naravno ćunera u 1.3 Astri i Golf trojkama) su mi idoli koji stanu na pješački dok nekog čekaju ili dok pričaju međusobno.

The guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life might not get anything at all.
15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
TIR669 kaže...

Takvi slučajevi zaslužuju instant oduzimanje vozačke na bar pola godine.

A bome i Žiga (čini mi se?) sa par stranica prije, mislim da je duplo veća brzina od ograničenja bila u pitanju. Za to bi samo uzeo vozačku na pola godine i više, ne bi ni naplaćivao kaznu čak za to, prvi sljedeći prekršaj na par godina bez auta pa ti vidi šta ti je isplativije... Nulta tolerancija na takvu retardaciju (bez uvrede ikome), ni ja ne vozim 50 gdje treba, ali tamo di potegnem znam cestu, uvjete, šta mi otkud može izletiti i ostala sranja šta se mogu dogoditi, i to sigurno ne radim u naselju ili kod OŠ. Al jebiga kao takav spadam tek u neku graničnu, a ne debelu većinu kako bi i trebalo biti.

Danas idem na faks, u lijevoj traci 62-63 negdje (50 ogr.) tu po RI na dijelu gdje znam koliko sekundi semafori traju, odjednom se random pojavi kombi iza mene KA tablice zalijepi se u mene i počne mi blicati, mislim šta reći više... Par sekundi kasnije slalom radi tamo već parsto metara ispred mene jer eto građ.obrtu se žuri u 4 popodne negdje. Jedino mrže od toga (osim naravno ćunera u 1.3 Astri i Golf trojkama) su mi idoli koji stanu na pješački dok nekog čekaju ili dok pričaju međusobno.

Ma gle, ima mjesta di su ograničenja smješna, kolega Ziga koliko sam skužio je pokupio globu na Jadranskoj aveniji, to ti je praktički nastavak autoputa, nenaseljeno, bez pješačkih, sa ogradom u cijeloj duljini, znači nema ti ko doć, ak je na autoputu ograničenje 120 il 130 (kolko već, ovisno o uvjetma), onda ovdje bez problema može bit 100, ali malo bi policija tako kazna naplatila, a i ovi u hacu imaju manju odgovornost ako stave tablu 80 umjesto 100, tako da ak se šta dogodi, nemreš ih krivit da su ceste loše, jer si vozio brže od 80, tako na nekim cestama imamo glupo ograničenje 40, pa čak i 30 sam vidio na par mjesta (a nisu radovi), ali uglavnom kraće relacije, radi se o tome da je hac-u lakše stavljat manja ograničenja umjesto da ulažu u ceste i asfaltiraju ih kako spada...

Ako malo pozornije pratiš novosti, ako se par puta dogodi teža prometna nesreća na istoj prometnici, neće se obnoviti cesta (ili nedaj bože mjenjat ako je neki zavoj problematičan), nego će se mjenjat table, umjesto ograničenja 60 pisat će 50, da ne govorimo da još uvijek u selima pružni prijelazi nemaju rampu, već samo znak opreza...

Ograničenje ti je ujedno i preslika kvalitete same ceste, pogle samo Njemce, njihov "autobahn" nema opće ograničenje...

Ja sam također ovo ljeto pokupio kaznu, kod Kostrene, vidim da si iz Rijeke, pa vjerojatno znaš taj dio, dio stare magistrale kod rafinerije ima tablu ak se ne varam 80 ograničenje i onda par metara dalje tri kuće ima spoj na magistralu i to je odma naseljeno mjesto i ograničenje 50 i naravno statična kamera, kako nisam odande i samo ljeti prolazim, nisam znao za kameru i pobro sam globu, ograničenje 50, ja sam 100 išao, a mjesto je strmo, čak i da ne stiščem gas, auto sam ubrzava po prirodi i mjesto je idealno za ubrat lovu... naravno kamera baš snima aute koji se spuštaju, a ne one koji se penju, baš čudno...

A i osim toga na koju foru te kuće imaju spoj na magistralu, da nemaju spoj, bilo bi 80 i sve 5, al eto... samo kod nas magistrala (koja se smatra bržom prometnicom) ima ograničenje 50...

BTW: tek sad sam skužio, koja slučajnost, Ziga je globu pokupio na Jadranskoj Aveniji, a ja na Jadranskoj magistrali

16 godina
1BIT kaže...

Ma gle, ima mjesta di su ograničenja smješna, kolega Ziga koliko sam skužio je pokupio globu na Jadranskoj aveniji, to ti je praktički nastavak autoputa, nenaseljeno, bez pješačkih, sa ogradom u cijeloj duljini, znači nema ti ko doć, ak je na autoputu ograničenje 120 il 130 (kolko već, ovisno o uvjetma), onda ovdje bez problema može bit 100, ali malo bi policija tako kazna naplatila, a i ovi u hacu imaju manju odgovornost ako stave tablu 80 umjesto 100, tako da ak se šta dogodi, nemreš ih krivit da su ceste loše, jer si vozio brže od 80, tako na nekim cestama imamo glupo ograničenje 40, pa čak i 30 sam vidio na par mjesta (a nisu radovi), ali uglavnom kraće relacije, radi se o tome da je hac-u lakše stavljat manja ograničenja umjesto da ulažu u ceste i asfaltiraju ih kako spada...

Tocno to, ako se je netko vozio na autoputu VŽ-ZG, zna sigurno onu ravnicu odma nakon naplatnih kucica, ogranicenje je 100 samo zbog stanja ceste.

U desnoj traki iznad 120 voziti je uzas, ali u lijevoj(koju nisu kamioni unistili) 150 bez problema. Za KC je jos gore, ali od Bosiljeva na dalje za ST je cesta odlicna, za RI jos nisam isao. 

17 godina
CroNk3r kaže...
1BIT kaže...

Tocno to, ako se je netko vozio na autoputu VŽ-ZG, zna sigurno onu ravnicu odma nakon naplatnih kucica, ogranicenje je 100 samo zbog stanja ceste.

U desnoj traki iznad 120 voziti je uzas, ali u lijevoj(koju nisu kamioni unistili) 150 bez problema. Za KC je jos gore, ali od Bosiljeva na dalje za ST je cesta odlicna, za RI jos nisam isao. 

Kaj je najbolje cesta Vz-Zg na 90% trase nema zastitnu ogradu LOL. Ekipa se nakrala samo tako a gradil je ConIng od Cacica ako se ne varam, onog smrada koji ubija ljude po autocesti.

Vozil sam se 7 godina u Zg na posel i nakon valjda pet godina je cesta bila totalno unistena. Od onda nisu posteno popravljali nego ruse brzinu ali komotno naplacuju punu cijenu, cak je jedno vrijeme bilo ogranicenje 80 LOOOL a lijeva traka ko nova i mozes fakat 150 bez beda.

Inace informacije radi u Austriji je 5% koliko dopustaju odstupanje i kaznjavaju za svaku sitnicu. Razlika je u tome da za prebrzu voznju dobis kaznu 35 eura na vise dok u hr nemres projti ispod 1000 kn. Najvise zarade na kaznama za premali razmak. To sam platil 70+ € i svako malo ih vidim na nadvoznjaku gdi stoje sa tri kamere.

14 godina
Sta nebi mogao brojit manje od 1000kn za kaznu? Do 30 preko ogranicenja naplacuju 500kn, a ako platis unutar 3 dana 250kn. Za prekoračenje od 30-50 je 1000kn, ali opet ako platis unutar 3 dana je 500kn. Znaci samo za ove stvarno velike prekrsaje je preko 1000kn.
15 godina
gamer34 kaže...
Sta nebi mogao brojit manje od 1000kn za kaznu? Do 30 preko ogranicenja naplacuju 500kn, a ako platis unutar 3 dana 250kn. Za prekoračenje od 30-50 je 1000kn, ali opet ako platis unutar 3 dana je 500kn. Znaci samo za ove stvarno velike prekrsaje je preko 1000kn.

od kud ti ovo? sta nije do 10kmh tolika kazna, a do 30 je nekih 1500kn ili tako nesto, pa joker pola pola ide na to...a za 50+ je mislim 2500 3000kn

16 godina
Auti - ultimativna tema

Ne bi znao, nisu me jos uhvatili 

15 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

od kud ti ovo? sta nije do 10kmh tolika kazna, a do 30 je nekih 1500kn ili tako nesto, pa joker pola pola ide na to...a za 50+ je mislim 2500 3000kn

- do 10 km/h 300 kn

- 10 - 20 km/h 500 kn
- 20 - 30 km/h 1000 kn

- 30 - 50 km/h 2000 kn

- iznad 50 km/h 5000-15000 kn

ovo vrijedi za naseljeno područje..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2016 17:31 (nine).
14 godina
RuskeGTT kaže...
gamer34 kaže...

E sad ima puno tih kategorija, ja ovo govorim po onome sto su mene zaustavljali i ljude iz moje okoline. Mene zaustavili s 30 preko i kazna 1000, frenda s 26 preko ogranicenja i kazna 500. No retardirano mi je sto je za skoro isto prekoracenje meni bila duplo veca kazna, a ja sam vozio po slavonskoj gdje se moze po vecini ceste i 100 zapeljat bez problema, a frenda su u nekojoj ulicici di je ogranicenje inace 40.

15 godina
neaktivan
gamer34 kaže...

E sad ima puno tih kategorija, ja ovo govorim po onome sto su mene zaustavljali i ljude iz moje okoline. Mene zaustavili s 30 preko i kazna 1000, frenda s 26 preko ogranicenja i kazna 500. No retardirano mi je sto je za skoro isto prekoracenje meni bila duplo veca kazna, a ja sam vozio po slavonskoj gdje se moze po vecini ceste i 100 zapeljat bez problema, a frenda su u nekojoj ulicici di je ogranicenje inace 40.

Ja sam prekoračio za 50, umanjeno za sigurnosnu razliku -10 pa prekoračenje iznosi 40 i dobio sam 2000Kn kaznu, u roku 3 dana platio 1000, a mjesto već spomenuto kod Kostrene u Rijeci, po prirodi napravljeno da ubrzaš čak i ako ne daješ gas...

Na Slavonskoj bar znaš di je kamera, kako je fiksna, a što bi tek rekao na Radničku, ak se ne varam, početkom ove godine su je friško asfaltirali, cesta vrhunska ravna ko daska, sa odvojenim trakama i odvojenim nogostupom, a opet 60 ograničenje, ako se baš po ograničenju voziš, treba ti vječnost da ju prođeš, valjda kilometar je dugačka + što te semafori zaustave, a omiljeno je mjesto za policiju, snimaju u oba smjera (naravno ne istovremeno), ali sam ih vidio na početku, na kraju i čak na sredini znaju bit i snimat, stalno mijenjaju poziciju...

14 godina
1BIT kaže...

Ja sam prekoračio za 50, umanjeno za sigurnosnu razliku -10 pa prekoračenje iznosi 40 i dobio sam 2000Kn kaznu, u roku 3 dana platio 1000, a mjesto već spomenuto kod Kostrene u Rijeci, po prirodi napravljeno da ubrzaš čak i ako ne daješ gas...

Na Slavonskoj bar znaš di je kamera, kako je fiksna, a što bi tek rekao na Radničku, ak se ne varam, početkom ove godine su je friško asfaltirali, cesta vrhunska ravna ko daska, sa odvojenim trakama i odvojenim nogostupom, a opet 60 ograničenje, ako se baš po ograničenju voziš, treba ti vječnost da ju prođeš, valjda kilometar je dugačka + što te semafori zaustave, a omiljeno je mjesto za policiju, snimaju u oba smjera (naravno ne istovremeno), ali sam ih vidio na početku, na kraju i čak na sredini znaju bit i snimat, stalno mijenjaju poziciju...

Meni je bilo tocno 30 preko pa valjda -10 sigurnosnar razlika i zato mi je bilo 1000, a ne 2000 ko tebi. Al uglavnom nije me kamera snimila vec su me zaustavili. Preko ljeta je stalno slavonska bila pod opsadom, cesto u oba smjera. Znao sam po jednoj veceri znat vidjet na tom komadu koji koristim i po tri ekipe koje zaustavljaju. Nakon tih akcija ljudi se usrali pa krenuli vozit puno ispod ogranicenja sto mi je osobno bilo katastrofa, ono ogranicenje 70, a ljudi voze 50-55, ponekad i u lijevoj traci.

15 godina
neaktivan
gamer34 kaže...

Meni je bilo tocno 30 preko pa valjda -10 sigurnosnar razlika i zato mi je bilo 1000, a ne 2000 ko tebi. Al uglavnom nije me kamera snimila vec su me zaustavili. Preko ljeta je stalno slavonska bila pod opsadom, cesto u oba smjera. Znao sam po jednoj veceri znat vidjet na tom komadu koji koristim i po tri ekipe koje zaustavljaju. Nakon tih akcija ljudi se usrali pa krenuli vozit puno ispod ogranicenja sto mi je osobno bilo katastrofa, ono ogranicenje 70, a ljudi voze 50-55, ponekad i u lijevoj traci.

A moguće.

Vidiš ja ih skroz rijetko vidim na Slavonskoj, jedino prošle godine sam nešto sitno radio noćnu smjenu, znao sam se vraćat u 2 u noći ili u 4, nekad i u 6 ujutro (ovisno kada me puste) i stajali su na kraju podvožnjaka, al tad sam bio krepan od posla, ko penzić sam se vozio, mada žive duše osim mene nije bilo u to doba, a lako ih skužiš jer reflektirajuće prsluke nose.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2016 19:07 (1BIT).
14 godina
1BIT kaže...
A moguće.

Vidiš ja ih skroz rijetko vidim na Slavonskoj, jedino prošle godine sam nešto sitno radio noćnu smjenu, znao sam se vraćat u 2 u noći ili u 4, nekad i u 6 ujutro (ovisno kada me puste) i stajali su na kraju podvožnjaka, al tad sam bio krepan od posla, ko penzić sam se vozio, mada žive duše osim mene nije bilo u to doba, a lako ih skužiš jer reflektirajuće prsluke nose.

Ja sam se preko ljeta skoro svaki dan vracao po slavonskoj navecer oko 23-00 od remize do heinzlove i bas ih je cesto bilo i nije ih ni lagano uocit unatoc prslucima jer staju tamo gdje nema rasvijete, a kratka svijetla nisu dovoljno jaka da ih osvijetle. Standardna mjesta koja sam skuzio su bas to nakon podvoznjaka, pa autobosnu stajaliste nakon nadvoznjaka kod kazalista Tresnja i ispod petlje, tamo uvijek treba usporit.

10 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Jeste stavili zimske?

16 godina
moderator
MadMax2015 kaže...

50/50 ili 60/40 (voda/antifriz)

Nikako ne 100% antifriz ili 100% voda.

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
10 godina
neaktivan

Hvala.Budem onda stavio 4.25 + 4.25

Antifriz može 5 godina biti,zar ne?

Samo što sam ja bio ove godine dotočio još jedno 2-2,5L na postojećih 6L pa se bojim da nije sad preslabo,a i antifrizu će ovo biti 4-ta zima pa bolje promjeniti

13 godina

Pozdrav kolega.

Pomogao si mi u svakom slučaju,ako ništa drugo barem si mi sugerirao neke stvari.

Hvala ti na iscrpnom komentaru i što si sve to poslikao :)

Na kraju sam uzeo ovaj Pioneer-ov autoradio DEX-5700BT a zvučnike ću najvjerojatnije Hertz-ove.

U planu mi je na zadnju dasku staviti neke bolje trosistemce a naprijed visokotonce i to je to.

13 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav ljudi.

Imam Fiat Punto i evo već drugi put u kratkom vremenu pali mi se check engine lampica. Prvi put kad mi je se to desilo posjetio sam mehaničara, a dijagnostika je pokazala vidi se na slici.

Nakon što je poništio bilo je sve OK, mislim nije se palila jedno vrijeme

Stavio sam nove svječice NKG, nove bobine pa čak i novi akumulator.

Evo sad mi je se opet upalila.

Što bi moglo još biti u pitanju ? Ima li netko slična iskustva ?

17 godina
neaktivan
darijoman kaže...

Pozdrav ljudi.

Imam Fiat Punto i evo već drugi put u kratkom vremenu pali mi se check engine lampica. Prvi put kad mi je se to desilo posjetio sam mehaničara, a dijagnostika je pokazala vidi se na slici.

Nakon što je poništio bilo je sve OK, mislim nije se palila jedno vrijeme

Stavio sam nove svječice NKG, nove bobine pa čak i novi akumulator.

Evo sad mi je se opet upalila.

Što bi moglo još biti u pitanju ? Ima li netko slična iskustva ?

moglo bi bit upravo to sto pise - potrosen potenciometar papucice gasa, a koji sada radi skokovito, a komp to registrira. 

10 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
MadMax2015 kaže...

Još nešto vezano uz taj antifriz

Ovaj 50% na linku,tom treba dodati još 50% vode ili je ovaj ipak tvornički razrijeđen pa se može odmah ovakvog uliti 8,5L za korištenje?

Ako se ovom ipak ne mora dodati vode,onda pretpostavljam da jedino ovaj od 100% treba razrijediti s vodom

edit: El bolje dodati normalnu vodu ili destiliranu?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.10.2016 7:33 (MadMax2015).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ja mislim da papučica gasa koristi 2 potenciometra i da mu nebi trebalo poskakivati ako je jedan otišao.

16 godina
moderator
MadMax2015 kaže...

Ovaj 50% na linku,tom treba dodati još 50% vode ili je ovaj ipak tvornički razrijeđen pa se može odmah ovakvog uliti 8,5L za korištenje?

Ako se ovom ipak ne mora dodati vode,onda pretpostavljam da jedino ovaj od 100% treba razrijediti s vodom

50% je već gotov proizvod, dakle 50% antifriz, 50% destilirana voda.

Svakako destiliranu.

Na kraju ti je jednostavnije uzeti 50% antifriz i samo nalijevaj :)

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
15 godina
neaktivan
darijoman kaže...

U planu mi je na zadnju dasku staviti neke bolje trosistemce a naprijed visokotonce i to je to.

na zadnju dasku ti je najbolje elipse staviti ako hoćeš imati pristojan bass bez woofera. ovako nešto

ja imam naprijed hertz dsk165, iza focal iss690..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
odjavljen
neo.gz kaže...

Jeste stavili zimske?

Ja sa stavio nove ljetne, zimske ću baš kada jako zahladi.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Susret alfista, možda će nekog zanimati.

13 godina
neaktivan

Ovo slika od juce, Rogoj - BiH kazu bila kolona 10 kilometara.

17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Ja sa stavio nove ljetne, zimske ću baš kada jako zahladi.

moracu i ja stavit nove litnje, bar sprida di su vec usporedivo potrosenije nego iza, a i inace po kisi ove bridgestone ne drze. 

13 godina

Ne znam zašto mi to onda nije promijenio nego samo poništio grešku i ajmo dalje i nakon tjedan dana opet svijetli lampica

16 godina
MadMax2015 kaže...
XXX-Man kaže...
MadMax2015 kaže...

Imas za kupiti tester antifriza oko 100kn je(analogni), povuces pumpicom antifriz u kuciste i na temelju plovka ti pokazuje do koje temperature ti se rashladna tekucina ne smrzava.

Ja na pocetku zime provjerim i drzim tako da ostane ispod -30°.

Onda eventualno dolijem antifriz 100% ako je tekucina preslaba.

Bitno je jos da kad dodas cisti antifriz prije ponovnog mjerenja upalis auto da procirkulira malo tekucinu.

I naravno svakih 5 godina kompletno praznjenje, ispiranje vodom i punjenje(da se ispere talog)

EDIT:

Moj je slican ovome sa slike.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.10.2016 19:32 (CroNk3r).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice