┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Jedino ako misli uzet golf 2 1.6D onda mozda prode dobro.
Ne da moze proci dobro nego vrhunski... Evo ja ti vozim dvicu kojoj je motor u banani ( cim dode 0 jedva pali, ali ima i za to rjesenje - najjeftiniji dezic iz DM-a pospricati malo u usisnu granu a prije toga 2-3 puta grijace okrenuti kljucem da ugriju dobro ), getriba melje li ga melje moras se derat dok se vozis sa nekim i pricas pogotovo na telefonu, ali eto prosao sa dvicom preko 15tkm od 10og mjeseca i niti jednom nije stala i da se pokvarila. ( stala jednom jer je bio pun tank sumnjivog biodizela pa nije htio uopce raditi na to, ulio pun tank eurodizela i sljaka ). Jeftini dijelovi... pojava na cesti
Jest da neide ali da te odvede od tocke A do tocke B super
E da... bio sa dvicom na plitvickim jezerima ( Iz zga sam ) i bome sam tjerao auto u 4toj 100 jer u petoj neide nema snage bas po staroj cesti i eto nije stala nigdje 
Jedino ako misli uzet golf 2 1.6D onda mozda prode dobro.
Ovo je cista glupost, obozavam takve zadrte ljude kojima je VW sveta krava!
Sa 2 soma eura moze kupit puno bolji auto od golfa i sa duplo manje km-a.
Frend sa faksa je uzel lanosa za 2 soma eura, imal je oko 180 000km i to ona limuzina, ubiti auto je napravljen po kadetu tako da nema frke.
Vozil ga je cijeli faks znaci 5-6 godina i nikad ga nije ostavil, a isal je i na more s njim i u austriju po zimi. Dijelovi za njega nisu skupi, a gume jeftine (13 cola), a i pogledajte malo po cesti ima ih skoro vise nego puntica.
Msm po meni se moze nac super auto za te novce, tipa puno sole, accent ,lanos, unic(nije cincan pa moze bit problem, ali jeftin i pozdan sto se masine tice)...
Znam par šestica od best frendova koje su nakon godinu dana škripale unutra kao moj nakon 17
, ne znam koja im je to fora ali cvrčci su im postali serijska oprema.. Da li je do pošiljaka za naša tržišta, ne mogu vjerovati da bi to bilo moguće..
Ne znam, ja u svojem takvih problema nemam. Nitko od frendova mi nije spomenuo nikakve probleme do sad, tako da ne bih znao, ne mogu tvrditi da li kod njih ima ili nema.
mystik KOji motor imas kod sebe u 6-ci. Dali mi mozes reci iz prve ruke dal isi zadovoljan, kako auto lezi na cesti,motor, koliko ti cca košta odrzavanje godisnje?
Pozdrav. Eto neki dan sam dao svog mondea burazu i sad uzimam drugi auto do nekih 5 g starosti. Iako jako pikiram oped na ford mondea jer u 8 godina koristenja te marke nisam imo problema. Narvno bilo je tu kvarova ali nista ozbiljno jer auto je imo i kilometra i godina.
Sad bi trebo neku vasu pomoc iz prve ruke za oko mi je zapeo golf 6 i sad se dvoumim jer moze se naci za 11-12 tisuca eura dobra 6 s cca 100-150 tkm i s servisnom knjizicom.
Pa jel ima netko iskustva kaki su ti motori 1.6 i 2.0 tdi rade bi 2.0 da se izjasnim odmah. Jel neko moze is prve ruke reci nešta o motoru (dali se kvari,izdrzljivost itd), udobnost auta,limarija nakon 4-5 god itd. Hvala
Ako se odlučiš kupit Golfa, ili čak bilo što iz VAG grupacije, na ovom forumu će te popljuvat, pos*at, proklet, nazvat tipičnim balkancem idiotom uz velik broj sličnih uvreda.
Doduše, nije da te vjerojatno uopće boli ona stvar što neki random cmizdravac s BUG foruma misli, pa ako ti se sviđa.
Trebalo bi se nać takvih auta, vjerojatno i s manje od 100k km. One s manje od 50k čisto sumnjam da netko prodaje iako postoje. Ako je auto redovno održavan, ne bi trebalo biti nikakvih problema/kvarova. S limarijom također ne bi trebalo biti nikavih problema, ako je vlasnik držao do auta. No barem ima velik broj vozila na tržištu pa se onda može birati dosta i izbjeći one loše primjerke. Također pogledati šta nudi Neostar od rabljenih, koliko znam oni daju još 2 godine nekakve garancije. Da li pokriva sve što i ona standardna 4 godišnja, ili nešto manje, ne znam, treba provjeriti. No opet, bilo kakva garancija je bolja nego nikakva.
Da gledo sam te iz uvoza ima ih dosta, al problem je što vecina od njih nema servisnu knjizicu pa je lako moguče da su kilometri vračeni, jer poznato je da njemci rade dosta kilometra pa kad auto prede 200tkm odmah mijenjaju. Ja bi isključivo s servisnom knjizicom. A to što neki pljuju po ww ne obazirem se na to, jer imo sam dugo mondea pa su svi srali brate mili ford nije auto ford ovo ford ono.
AL mene je moj ford poslzio više nego susjedov bmw serija 3 isto godise i jos moj 70 tkm više. Bmw imo problem s nekom elektronikom.. Tako da te babske priče ne slusam.
Accent CRDi, troši 4-5L, ide solidno i na autoputu (160+ bez problema), dijelovi + gume, rega nisu skupi ni novi, a pogotovo ne rabljeni, skoro svaki otpad ih manje više ima na lageru.
Znam par šestica od best frendova koje su nakon godinu dana škripale unutra kao moj nakon 17
, ne znam koja im je to fora ali cvrčci su im postali serijska oprema.. Da li je do pošiljaka za naša tržišta, ne mogu vjerovati da bi to bilo moguće..
Ne znam, ja u svojem takvih problema nemam. Nitko od frendova mi nije spomenuo nikakve probleme do sad, tako da ne bih znao, ne mogu tvrditi da li kod njih ima ili nema.
Tema.., ovisi kako te posere očito..pošiljka onda 100%.
(videl sam preludu mk1 mislim, baš je odlazila sa brzih i žestokih po aveniji Dubrovnik, kakav zvuk ima, jaooo zakačil bi se za nju ko prikolica i nek me vleće sa sobom, sam da guštam u zvuku
)
mk2 ti je to.. javi se pa doleti do domovinskog jedan dan pa ti dam 5-icu da provozaš i poslušaš 
Civic novi kreće od 150tkn 1.4 benz, a dizel 190tkn 1.6 i-DTEC, daj me nemoj.. Koliko je dobar i kvalitetan toliko je 30% preskup u odnosu na konkurenciju.
tu je isključivo krivica na lihvaru rutingu.. vani su jeftinije nove.
lol pa cvrče svi uzrasti 5/6/7 po ovoj temi, pa čak i A3 
Neki dan malo gledamo servisnu od suzuki swifta (drugi smo vlasnici), svi servisi kao uredno rađeni, da bi skužili da su u njemu prva ugradnja svijećice, a suzi će još malo 80 000Km zaokružit
, radi se o iridum svijećicama, nisam ziher dal su one koje kakti dugo traju, mislim da su neke deklarirane do 100 000Km, auto je normalno radio, al smo ih ipak zamjenili, ovaj iridium vrh bi trebao biti dulji nego šta je, znači da se potrošio, stavili smo obične ngk sa v-grove elektrodom, ispobao sam malo autić, mogu reć da je i prije vlekel, al sad je malo još bolji, daš gas i ništa ništa, pređe prek 4000rpm i onda se porazbaca i vleće ko bik, a red line mu počinje na 6500rpm...
Pa to je taman za njih... Ja imam neke bijesne NKG u Alfi, isto bi trebale odraditi oko 80k. Samo je problem što ih ide 8 
Ako ne planira vozit trke sa autom,onda po meni bolji izbor uzet benzinca na plin.
Koliko sam vidio po oglasima ima ih dosta, a po danasnjoj cijeni plina se vozis skoro besplatno.
Jedina mana je sto moras atest radit svakih 5 godina (ili mijenjat bocu svakih 10), mada to sve otplatis sa razlikom u cijeni goriva i to sto je auto tromiji na plinu.
Msm da je atest oko 500 kuna, a nova boca te izađe oko soma-soma i pol.
Pa to je taman za njih... Ja imam neke bijesne NKG u Alfi, isto bi trebale odraditi oko 80k. Samo je problem što ih ide 8 
hah, znam kak ti je, čitao sam malo alfin forum, vele 8 iridium/platinum svjećica dođe prek 1000Kn, vele alfisti da su prije kupovali golden lodge svjećice, bile su prihvatljive, a vrhunske, samo se ne proizvode više, ima ih na ebay-u (stare zalihe), ali je cijena prenapuhana...
Nađu se i Bosch za 500tinjak kuna ali te odrade jedva 40k pa ti dođe na isto 
lol pa cvrče svi uzrasti 5/6/7 po ovoj temi, pa čak i A3 
Ne znam kako je sa novima i unazad 5-10g., ali za svoj bi se čudio da ne cvrči nakon 250tkm i 17g.
, a tu sam negdje, još koja tisuća..
Naletio sam danas na par jurilica, baš se pitam kam idu
(videl sam preludu mk1 mislim, baš je odlazila sa brzih i žestokih po aveniji Dubrovnik, kakav zvuk ima, jaooo zakačil bi se za nju ko prikolica i nek me vleće sa sobom, sam da guštam u zvuku
)
Tu preludicu sam ja poslo na face :) evo jos malo japanaca, ove Integre su mi brtualne 
Crveni subaru iz BIH je bio prosle godine u OS na trkama ubrzanja, ima nekih 400hp.
Kaže mi jedan kolega alfist da ti twinspark motori imaju svjećica kao 8 cilindraši, loču kao 8 cilindraši a idu kao 3 cilindraši.
Dugo vozio te twinsparkove pa se prebacio na jtd. Inače kupovanje nekih posebnih svjećica za te stare atmobenzince nema baš nekog smisla, najjeftinije bošice od desetak kn će odradit posao. Po meni bolje svako 30-40k km dati 100kn za nove bošice nego neke skuplje držati 100k km.
naravno kad si sigurno vozio 1,4 TS ili tako neki mrtvi...vozi pravi TS pa onda pricaj lose o alfi ;)
kad smo kod svjecica, kad sam imao peticu GTT, morao sam mjenjati svjecice, svi govorili NGK, denso, ovo ono, tipa 300-400kn garnitura, a i vise...kupio NGK 280kn cirka bile, montirao, auto divljao...bio lud, kaze meni frend, ajde idemo na inu kupiti bosne, 36 FAKING KUNA, montiramo, auto upali iz 1., miran, ugladen...
naravno kad si sigurno vozio 1,4 TS ili tako neki mrtvi...vozi pravi TS pa onda pricaj lose o alfi ;)
Nisam ja ništa vozio, pažljivije čitaj.
A koji bi to bio pravi TS? 
145 QV
nisi nista vozio, a pise gore da si dugo vozio TS i presao na JTD?
145 QV
nisi nista vozio, a pise gore da si dugo vozio TS i presao na JTD?
Vjv je mislio na kolegu
mystik KOji motor imas kod sebe u 6-ci. Dali mi mozes reci iz prve ruke dal isi zadovoljan, kako auto lezi na cesti,motor, koliko ti cca košta odrzavanje godisnje?
1.6TDI 77kw. Da zadovoljan sam, za moje potrebe ima dovoljno snage i momenta, relativno niska potrošnja(5L/100km). Naravno, ide to malo dole, malo gore, ali to je otprilike to(uzmi u obzir kako sam rekao u jednom postu ranije da klima radi uvijek)(jedno točenje-puni tank je 1000+km napravljenih). Od održavanja imam samo redovne servise godišnje, s obzirom da radim manje od 15k kroz godinu. To ti je oko 1600kn u ovlaštenom. Drugih problema nisam imao s autom.
Također spadam u onu skupinu koja vozi normalno po cestama, za razliku od nekih jel, pa vozne karakteristike u potpunosti zadovoljavaju takve potrebe. Auto na stazu nisam vozio, tako da taj neki ekstremni dojam ne mogu dat. Dakako, ne štediti 30-40kn po gumi pa uzimat neki yongsang, nankang i slično. Bilo što iz premium segmenta je dobro. Oni koji baš žele više gripa i sportskiji osjećaj, mislim da moraju uzet PS3. Ja sam ih stavio ove godine(čisto zato jer je uletila dobra ponuda i jer sam čuo samo pozitivno za njih) i jednostavno nemam zamjerki. Ostali definitivno ne mogu pogriješiti s PC5.
Kad bih uzimao opet auto, definitivno bi gledao uzet DSG makar i na uštrb jačeg motora, no to su moje preference i potrebe. Naravno da DSG povećava cijenu popravka ako dođe do nekakvog kvara.
kad smo kod svjecica, kad sam imao peticu GTT, morao sam mjenjati svjecice, svi govorili NGK, denso, ovo ono, tipa 300-400kn garnitura, a i vise...kupio NGK 280kn cirka bile, montirao, auto divljao...bio lud, kaze meni frend, ajde idemo na inu kupiti bosne, 36 FAKING KUNA, montiramo, auto upali iz 1., miran, ugladen...
Ngk navodno ima dosta lažnjaka koji nisu dobri, možda te zapao takav primjerak...
Čitao sam malo po raznim forumima o tim svjećicama, super bosna navodno radi po licenci Beru-a, e sad kolko su dobre, ne znam, al ja ih rađe nebi u svoj auto ugrađivao, ima ih u Metrou za kupit, odma pored kruha i mlijeka
1.6TDI 77kw. Da zadovoljan sam, za moje potrebe ima dovoljno snage i momenta, relativno niska potrošnja(5L/100km). Naravno, ide to malo dole, malo gore, ali to je otprilike to(uzmi u obzir kako sam rekao u jednom postu ranije da klima radi uvijek)(jedno točenje-puni tank je 1000+km napravljenih).
Jel znaš možda kapacitet tanka, koliko litara stane u tvog golfa, moj ima 47 litara, evo upalila mi se rezerva danas na 650Km, mogao bi navuć do 700Km kad bi se baš vukao po cesti, pretpostavljam da ti je tank veći + manja potrošnja od moje, pa tolko napraviš...
Sutra bu pojeftinil benzin, nadal sam se da bu više palo, kako nema vlade, al ajde barem nekaj, probal bum 98-cu natočit ili 100-cu ak nađem tu u Karlovcu, 100-ce nisam nigdje vidio (ak netko zna pumpu sa 100-com neka slobodno napiše
), do sada sam se stalno vozio na 95-ci, pa iz znatiželje idem probat...
Petrol i Crodux imaju 100-tku.
Sutra bu pojeftinil benzin, nadal sam se da bu više palo, kako nema vlade, al ajde barem nekaj, probal bum 98-cu natočit ili 100-cu ak nađem tu u Karlovcu, 100-ce nisam nigdje vidio (ak netko zna pumpu sa 100-com neka slobodno napiše
), do sada sam se stalno vozio na 95-ci, pa iz znatiželje idem probat...
petrol na ilovcu nema stotku ali ima onaj u draganiću
Tank je 55 litara, ali uvijek kad tocim do vrha to je cca 50 litara.+- litra gore dole.
Petrol i Crodux imaju 100-tku.
petrol na ilovcu nema stotku ali ima onaj u draganiću
Baš sam htio napisati, Petrol na Ilovcu (tj baniji ak se ne varam, kod hotela Europa), nema 100-cu, na njemu stalno točim, hm Draganić mi je malo daleko samo za ić tankat
, a vidjet ću, ubiti do Petrola prođem tri benzinske
, inu kod Mrzlog Polja, na križanju stare Riječke ceste i ceste za Senj, Ina ima 95-cu i 98-cu, zatim Tifon kod Švarče, Tifon ima samo 95-cu, pa još jedan Tifon kod kolodvora, tamo nisam nikad bio, pa ne znam šta ima, inu nekako instiktivno izbjegavam, a za tifon se nemogu odlučit dal bi tankao, jer inine cisterne pune pumpe, samo zato prođem tri pumpe dok dođem do petrola.
Uglavnom fala za info
.
do sada sam se stalno vozio na 95-ci, pa iz znatiželje idem probat...
nebuš ništa dobio točenjem 100tke.. više oktana ne znači više energije po volumenu (česti mit BTW), nego gorivo sa više oktana može izdržati veću kompresiju bez samozapaljenja..
Znam, čitao sam po forumima, na starim i slabim autima nema neke koristi, novi auti sa više oktana podese nekakav kut predpaljenja, pa bolje iskoriste više oktansko gorivo, što rezultira sa neznatno više snage i manjom potrošnjom... (ako sam ja to dobro shvatio)
Ma velim, nisam nikad vozio na 98-ci i 100-ci pa bi iz znatiželje probao
(Mislim si 10-15 litara natočit (jedno 10-ak litara otprilike još imam 95-ce u spremniku), pa probat po staroj Riječkoj cesti kako ide, ako bude sunčano sutra kao danas...)