Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.511
|
čitano: 17.252.862
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
MatijaZG kaže...
Bila je kombinacija JTS motor ( direktno ubrizgavanje benzina) i kompresor. 2.0 JTS je bio bas Alfin motor (ili Fiatov :P) i nikako nije pasao plin. Neki su uspjeli ugraditi u Italiji ali to je kratko trajalo. JTS u 159 nema veze sa tim Alfinim osim sto također ima to direktno ubrizgavanje. Rade na siromasnoj smjesi pa je pozeljno tociti 100 oktani. Na obicnoj 95ici bi mi varirali okretaji u leru. Vole popiti ulja (2.0 narocito). Pokazali su se kao totalni promasaj.

uf, to je onda bila nemoguca misija... vise ti se isplatilo onda uzet drugi auto nego s njim ic... 

13 godina
Auti - ultimativna tema

Ja sam mislio kupiti Mazdu 3 sport polovnu naravno ali nekako su mi preskupe za godinu proizvodnje i prijeđeni kilometri na satu, pa sad razmišljam kao alternativa neki Peugeot 307 benzin/diesel .

Šta vi mislite o tome ?

13 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

po meni bi to ecosranje trebalo trositi jos manje...ako je otvorena cesta i ako si vozio ko penzic i trosio 5,7 sa 1,0 masinom koja je slozena za nisku potrosnju, kako onda tumacis ovo

dakle voznja 70-80 po otvorenoj cesti u koloni, dakle bilo je i sporijih dionica, bilo je i rotora, uzbrdica, nizbrdica, svega...

masina 2.0 N/A 180ks

Satra nas ti više s tom rutom gdje voziš 80% nizbrdo. 

15 godina
Auti - ultimativna tema

uzbrdo, nizbrdo, zavoji, ravno, rotori, kolone u rotorima...dakle svi uvjeti...po toj cesti bi on trebao po nekoj logici trositi 4-4,5...

11 godina
RuskeGTT kaže...

uzbrdo, nizbrdo, zavoji, ravno, rotori, kolone u rotorima...dakle svi uvjeti...po toj cesti bi on trebao po nekoj logici trositi 4-4,5...

Ecosranje, ecosranje.. meni je super. 

Po zavojima po kakvima sam se vozil bi s C4 trebal stati i iti u rikverc, jer nebi zmotati volan tolko mogel... Trakošćan-Cvetlin-Donja Voća.. googlaj si i pogledaj.. takve zavoja niti oko Skradina nebuš našal..

Meni je tih 5.7 od kak auto imam (350-tak km je tek prošal), s tim da je tu bilo mojeg "učenja", mama je sprobavala, cura je sprobavala. Gledaj to s rezervom. Pogotovo jer auto ima, još jedanput napominjem, 350 km..

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2016 16:37 (Karlek_19).
9 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pozdrav svim forumašima!Naime, imam jedan problem.Kupio sam automobil prije par mjeseci(Opel Astra H 1.7 CDTI(2008), prešla 150k kilometara - odrađen i mali i veliki servis).

Automobil u leru ne održava konstantne obrtaje, nego varira - a čak i u nekim situacijama poveća trenutnu potrošnju sa 0.6 na 3.0 L.Interesuje me da li tada dolazi do regeneracije DPF ili je nešto drugo u pitanju.

Daljim čačkanjem po internetu nađem da bi to mogao biti SCV ventil, koji i nije jeftin.Na dijagnostici ne prikazuje nikakve kodove.Zamolio bih bilo koga ko se suočio sa ovim problemom ili je barem vidio sličan -

da pomogne.

17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Prema spritmonitoru taj 1.0 ecoboost od 125ks u focusu ima prosjek 6.6l a u fiesti 6.3l, što je sasvim ok u usporedbi sa starim 1.6 benzom od 116ks koji u focusu ima prosjek 7.7l. Sve je to dobro dok je motor poslušan, problem nastaje ako te ostavi na cesti tj. ako počnu zezati turbine, skupe dizne, pumpe goriva visokog pritiska, električne pumpice vode.. ništa od ovog stariji atmobenzovi nisu imali. Današnji benzovi su "skupi za održavanje" kao i dizelaši, plinske instalacije ne idu ili su preskupe, a opet troše litru-dvije više skupljeg goriva što je na 100k km ušteda od oko 10-13k kn. Taman za turbinicu, pokoju diznu, pumpu.. 

16 godina
SpyroTheDragon kaže...

Pozdrav svim forumašima!Naime, imam jedan problem.Kupio sam automobil prije par mjeseci(Opel Astra H 1.7 CDTI(2008), prešla 150k kilometara - odrađen i mali i veliki servis).

Automobil u leru ne održava konstantne obrtaje, nego varira - a čak i u nekim situacijama poveća trenutnu potrošnju sa 0.6 na 3.0 L.Interesuje me da li tada dolazi do regeneracije DPF ili je nešto drugo u pitanju.

Jedan moj prijatelj je na Audiu A6 imao problema sa regulatorom napona na alternatoru, slabo mu punio, nekad punio, nekad nije i između ostalog su obrtaji variralu u leru, oko 100 obrtaja je variralo. Kad ga je zamijenio sve se popravilo, kao i obrtaji, ali sumnjam da je do toga ako ti normalno puni. DPF regeneracija nebi trebala da pravi variranje obrtaja.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2016 19:55 (Haker_x).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Ruske aj slikaj pri ovoj brzini! pa da vidimo tu tvoju mini potrošnju na NA benzincu. mogu se i ja vozit na 1000 okretaja u dol i slikat 3l potrošnju. Kaj cemo se natjecat kojemu moze bc manju vrijednost pokazat na displeyu?

price za malu djecu...

i dizel se nesmije drzat dugo na ovim okretajima? moj motor bi vec trebal ispustit dušu 10 puta...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
11 godina
Lord_Marko kaže...

Ruske aj slikaj pri ovoj brzini! pa da vidimo tu tvoju mini potrošnju na NA benzincu. mogu se i ja vozit na 1000 okretaja u dol i slikat 3l potrošnju. Kaj cemo se natjecat kojemu moze bc manju vrijednost pokazat na displeyu?

price za malu djecu...

i dizel se nesmije drzat dugo na ovim okretajima? moj motor bi vec trebal ispustit dušu 10 puta...

Haha, tak morem ja 0 poslikati

Dajte puknite neki savjet s čim ga oprati i kak? Može mini-wash na praonici automatskoj? Neka meka krpica (ona rukavica možda?), pa ispiranje?

Čital sam da na friški nije dobro s onim voskom pod broj 2. na automatskima?

13 godina

Najbolje bi ti bilo stavit ovo http://forea-ocd.hr/EKSTERIJER/dugotrajna-zastita/gtechniq-c1-crystal-lacquer-30ml je skupo ali nakon toga možeš slobodno i prati sa onim četkama i nećeš ožuljati, 3-5 godina ti to stoji na autu.Vosak i ovo ti nije preporučljivo stavljati na lak koji nije minimalno 20 dana star.A pranje uzmeš nešto od mikrofibre tako i za sušenje

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2016 21:34 (ZooZ).
17 godina
ZooZ kaže...

Najbolje bi ti bilo stavit ovo http://forea-ocd.hr/EKSTERIJER/dugotrajna-zastita/gtechniq-c1-crystal-lacquer-30ml je skupo ali nakon toga možeš slobodno i prati sa onim četkama i nećeš ožuljati, 3-5 godina ti to stoji na autu

Jesi li siguran?  3-5 godina stoji na autu?

jel ti znaš da šamponi koji su u ručnim praonicama imaju ph 9....to skida bio koju nano zaštitu samo tako, nema šansi da to stoji 3-5 godina..1 godinu max

moraš prati u specijaliziranim praonicama čiji šampon ne nagriza "lak" i ono što je na laku

17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kad smo već kod 1.0 ecoboost.. wannabe 1.4TDI PD. 

13 godina

Skida obični vosak.Ovo je keramička zaštita koja se jedino skida sa 1500 šmirglom.Ako ti to stavlja njihova ovlaštena osoba dobiješ garanciju od 3,5 ili 7 godina ovisi koliku zaštitu želiš.

11 godina
Penryn kaže...

Kad smo već kod 1.0 ecoboost.. wannabe 1.4TDI PD. 

Da da 😂😂 Točno tak zvuči dok stoji prek noći pa u garaži s otvorenim prozorima upališ. Ali zato dok se zgrije, milina za čuti, kaj TDI nikad nije 😨😅

Nekoliko  starijih ljudi je komentiralo kak lijepo zvuči motor, kad je bil topli, ali isto tak je istina da hladni zvuči ko traktor, to je i majka komentirala 😁

16 godina
Auti - ultimativna tema

Pa turbinica je zapravo jedino sto izvlaci dosadni zvuk traktora 

Evo jedan random od mene.. Nije bio ugrijan, pa ga nisam htio preko 2k pustit.

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Nissan Skyline gtr i e55 amg..Dosli na street race u OS 

Bome moram i ja navratit sutra da vidim sta ima..

14 godina
Auti - ultimativna tema

Da mi je ovog macana imat jednog dana.

16 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

Nissan Skyline gtr i e55 amg..Dosli na street race u OS 

Bome moram i ja navratit sutra da vidim sta ima..

GTR i  automatski šaltung...no fun

ivanzu kaže...

Da mi je ovog macana imat jednog dana.

Predivan je taj datsun, al da je i hakosuka jedan, nebi se žalio

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2016 16:43 (1BIT).
15 godina
Auti - ultimativna tema

Paddle shifteri su jedini fun, ako tražiš fun. Kad ti se neda, a 97% vremena ti se neda, onda jednostavno uključiš full automatic i uživaš. 

Ontopic. Tuča na N24H i prekid od 90minuta, sljedeća odluka u 18. Ako 40 auta nije poljubilo ogradu u Arembergu, nije ništa. 

15 godina
neaktivan

Meni je taj GTR baš bezveze.

Svaka čast na tehnologiji i performansama, ali mi je baš nezanimljiv.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
16 godina
mystik kaže...

Paddle shifteri su jedini fun, ako tražiš fun. Kad ti se neda, a 97% vremena ti se neda, onda jednostavno uključiš full automatic i uživaš. 

Paddle shifting, kako to neki zovu F1 šaltanje je baš extra stvar. Ja sam vozio BMW-a 640 3.0 Diesela koji ga je imao i stvarno je premoćno, bolja uživancija nego na full automatic. Jest da to nije za gradske vožnje ali sam ga šaltao vozeći kroz grad jer nisam siguran kad ću opet imati priliku da vozim automobil koji ima paddle shifting. Kakva je uživancija na autoputu to ne mogu ni zamisliti.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
13 godina
neaktivan
mystik kaže...

Ontopic. Tuča na N24H i prekid od 90minuta, sljedeća odluka u 18. Ako 40 auta nije poljubilo ogradu u Arembergu, nije ništa. 

https://www.carthrottle.com/post/rain-and-hail-causes-carnage-at-the-nurburgring-24-hours/

dio auta ostalo zaglavljeno jer se nije moglo popet u brdo zbog leda (6. mjesec), hvala vw... 

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
16 godina
neaktivan
mystik kaže...

meh, čak se ni ne rotira sa volanom

EDIT: btw kako opće u gtr-u možeš izgubit volju za vožnjom ili nekim takvim autom?

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2016 21:59 (1BIT).
17 godina
neaktivan
1BIT kaže...

EDIT: btw kako opće u gtr-u možeš izgubit volju za vožnjom ili nekim takvim autom?

tako da s istim uletis u gradsku guzvu ili odes u pripizdinu di ti iz grmova izlazi nova vrsta: homo-pandurikus... 

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ne kupuje se gtr za po gradu, a i mislim da je vlasnike takvih jurilica više "strah" kakve krađe i vlastite sigurnosti, nego kazni koje mogu pokupit...

9 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kažu ford nikad nije bio auto. Mondeo 1.8 td karavan 96g. skoro 400tkm  i dalje ide. Iduci tjedan kupujem novi i naravno oped forda.  <3

12 godina
neaktivan
Netko666 kaže...

Kažu ford nikad nije bio auto. Mondeo 1.8 td karavan 96g. skoro 400tkm  i dalje ide. Iduci tjedan kupujem novi i naravno oped forda.  <3

Ne znam tko to kaze , al po meni je ford vrlo solidan auto. Znam iz iskustva u obitelji imamo dvije generacije mondea.

16 godina
Netko666 kaže...

Zasto kupujes novi?

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
9 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
Netko666 kaže...

Zasto kupujes novi?

Ovog dajem mladem bratu koji je polozi prije 1 tj. A ja imam mogucnoti uzeti nešta novije.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice