Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.543
|
čitano: 17.288.238
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Auti - ultimativna tema

Je ima volan epas ili kak, na malim brzinama lako ide, a prek 60 ko da niti nema servo.

Nema postavki, samo ECO gumbić koji valjda power smanji i potrošnju, ali nisam isprobal još.

Je 125 ks, 998 kubika, start/stop koji ponosno koristim.

Slike budu sutra popodne valjda 😆

Za petak se još javim kad dobim pobratni info da moram u ZG.

nine Red edition ima? Ili sport? ima krov i retrovizore u drugoj boji? Meni su rekli da su 99% sigurni da je ovo prva Fiesta red edition u HR. Navodno da ima još par Focusa takovih 😉

EDIT: Evo obečanih slika (ako koga neki detalj zanima recite pa sliknem, nisma neki pro fotograf, tak da nemam ideje kaj i kak slikati )

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2016 7:00 (Karlek_19).
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema

Ne sviđa mi se novi dizajn ala Aston Martin il ti Grande Punto shema.

17 godina
neaktivan
Karlek_19 kaže...

Je ima volan epas ili kak, na malim brzinama lako ide, a prek 60 ko da niti nema servo.

Nema postavki, samo ECO gumbić koji valjda power smanji i potrošnju, ali nisam isprobal još.

Je 125 ks, 998 kubika, start/stop koji ponosno koristim.

Slike budu sutra popodne valjda 😆

Za petak se još javim kad dobim pobratni info da moram u ZG.

nine Red edition ima? Ili sport? ima krov i retrovizore u drugoj boji? Meni su rekli da su 99% sigurni da je ovo prva Fiesta red edition u HR. Navodno da ima još par Focusa takovih 😉

EDIT: Evo obečanih slika (ako koga neki detalj zanima recite pa sliknem, nisma neki pro fotograf, tak da nemam ideje kaj i kak slikati )

Najz :) može malo slika interijera?

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Reliability is his second name

11 godina
Memphis kaže...

Ne sviđa mi se novi dizajn ala Aston Martin il ti Grande Punto shema.

To je najbliže kaj mogu do Astona

Budem poslikal interijer kasnije pa stavim slikice

15 godina
Auti - ultimativna tema

crveni auto i crne felge

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Fenomenalno izgleda..

In the name of tragedy...
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Imam dojam da se kolega sve žali na tih 998 kubika, sad malo gledam specke, pa to je 4 cyl, nije 3, kako sam isprva mislio, pa i nije neki downsize-ing, manjak kubika fino nadoknađuje turbina, lijep autiek, vidim najjači u benz u ponudi, just drive, enjoy, and keep on smiling

17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

jel netko u zadnje vrime prodava auto? prije dva tjedna sam ga frisko registrira, platia osiguranje, tehnicki, cestarinu i sad kako ide postupak kod prodaje? tablice bi zadrza kako nebi ima posli problema s prijepisom i prijenosima. sto je s tom registracijom? triba li kupac sto ponovo placat osim novih tablica ili mu pokriva sve ovo sto sam ja sad platia? ako on mora nesto ponovo platit, moze li se meni nesto refundirat ili kako to vec ide? 

sa zadnjim nisam ima te muke jer je registracija bila istekla, a s ovim nemam pojma... 

16 godina
wifi kaže...

jel netko u zadnje vrime prodava auto? prije dva tjedna sam ga frisko registrira, platia osiguranje, tehnicki, cestarinu i sad kako ide postupak kod prodaje? tablice bi zadrza kako nebi ima posli problema s prijepisom i prijenosima. sto je s tom registracijom? triba li kupac sto ponovo placat osim novih tablica ili mu pokriva sve ovo sto sam ja sad platia? ako on mora nesto ponovo platit, moze li se meni nesto refundirat ili kako to vec ide? 

sa zadnjim nisam ima te muke jer je registracija bila istekla, a s ovim nemam pojma... 

Registracija i osiguranje ostaju kupcu, a pošto ti uzimaš tablice sa sobom, mora samo tablice kupiti i napraviti novu prometnu.

17 godina
neaktivan
SHELBY_09 kaže...

Registracija i osiguranje ostaju kupcu, a pošto ti uzimaš tablice sa sobom, mora samo tablice kupiti i napraviti novu prometnu.

ok, onda to nije problem... tnx! 

a kako je s tablicama? jel ih ja s njim idem odjavit odma na mup? onda on mora uzet probne ili kako? ili ih mozemo odjavit, a da on s fotokopijom tablica odveze auto? posto mu ostaje prometna u kojoj pise ta tablica... 

14 godina

Ako je auto koji se prodaje bio pod kreditom, kredit se mora zatvoriti u FINA-i. PLaća se određeni iznos u banci, plaća se određeni iznos u FINA-i, čeka se oko 2 tjedna.

Nakon toga:

kupoprodajni kod jav. bilježnika

- na ugovoru bi trebalo pisati da stari vlasnik ostavlja tablice novom vlasniku

kupac plaća porez u poreznoj

- ima 10 dana od kupovine auta da to napravi

kupac ide u MUP sa potvrdom o plačenom porezu i kupoprodajnim. vrši se prijenos vlasništva. prodavač može ići sa njim ako mu ne vjeruje da će kupac napraviti prijenos. 

To je moje iskustvo. 

17 godina
neaktivan

auto ima 15 godina i nema kredita, a tablice bi ostavia jer bi izgledno auto islo u drugu zupaniju... bez tablica, ja sam se osigura da ce auto bit prenesen i svi papiri prepisani... ostavim li ih, jbga, rizik je danas... 

15 godina
neaktivan
Karlek_19 kaže...

Daj poslikaj zujalicu pod haubom. 

I ubaci A4 papir u sliku radi usporedbe veličine, jer koliko znam, blok tog motora je manje površine od A4 papira 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
17 godina
quickr kaže...

Ako je auto koji se prodaje bio pod kreditom, kredit se mora zatvoriti u FINA-i. PLaća se određeni iznos u banci, plaća se određeni iznos u FINA-i, čeka se oko 2 tjedna.

Nakon toga:

kupac ide u MUP sa potvrdom o plačenom porezu i kupoprodajnim. vrši se prijenos vlasništva. prodavač može ići sa njim ako mu ne vjeruje da će kupac napraviti prijenos. 

To je moje iskustvo. 

Kakav je tebe kredit spopao, tko je to spomenuo?

Za kolegu koji prodaje, ispunite kupoprodajni ugovor na kojemu se napiše da tablice ostaju prodavatelju, odete zajedno u MUP u tvojo županiji, ti auto odjaviš i uzmeš tablice, on izvadi probe i piči kod sebe prijaviti ga i kupit nove tablice i prometnu.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
14 godina
Hacker002 kaže...
quickr kaže...

Nakon toga:

To je moje iskustvo. 

Kakav je tebe kredit spopao, tko je to spomenuo?

Za kolegu koji prodaje, ispunite kupoprodajni ugovor na kojemu se napiše da tablice ostaju prodavatelju, odete zajedno u MUP u tvojo županiji, ti auto odjaviš i uzmeš tablice, on izvadi probe i piči kod sebe prijaviti ga i kupit nove tablice i prometnu.

Spomenuo sam, čisto reda radi, da čovjek dobije kompletnu informaciju. Postoje situacije da su ljudi otplatili kredit prije 5-6 godina a nisu tražili brisovnicu iz FINA-e. A dok je ne dobiju nemogu prepisati auto na drugu osobu. Meni to nitko u banci nije rekao kad sam zatvarao kredit. Čemu odmah bezobrazluk i bahaćanje?

Upravo si ponovio ono što sam ja gore napisao. 

11 godina
1BIT kaže...

Imam dojam da se kolega sve žali na tih 998 kubika, sad malo gledam specke, pa to je 4 cyl, nije 3, kako sam isprva mislio, pa i nije neki downsize-ing, manjak kubika fino nadoknađuje turbina, lijep autiek, vidim najjači u benz u ponudi, just drive, enjoy, and keep on smiling

3 cilindra je.. kaj moram slikati motor, di se vide 3 injektora? (tiskarska greška na stranici) Evo slike

I unutrašnjosti, netko je bio tražio. Nisu neke slike jer sma u garaži sad slikal.

Edit: Nije najjači u ponudi, ima 1.0 140ks, ali nismo uzeli jer majci smeta previše konja i CO2 je onda prek 100 pa je rega skuplja, i zbog 103 kW osiguranje..

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2016 16:52 (Karlek_19).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Fino to ide za motor koji izgleda kao da je skinut sa kosilice .

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

A miš mali 

Ja sam mislio da je mojih 1.6 malo..

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
11 godina
Auti - ultimativna tema

Istina da ovaj pleh za zaštitu od topline (prek turba) šašavo izgleda, ali koga briga ak dobro radi, vuće ko blesaf i ne troši

Ali ima i neke svrhe taj pleh, motor grije abnormalno. Sad do ksam slikal motor, vozil sam se prije toga 10-tak km, 5 brzina, 80-100, 2k rpm. Grije ko peć.

EDIT: I sorry, zaboravi lsam list papira deti gore

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2016 18:12 (Karlek_19).
17 godina
Karlek_19 kaže...

Istina da ovaj pleh za zaštitu od topline (prek turba) šašavo izgleda, ali koga briga ak dobro radi, vuće ko blesaf i ne troši

Taj pleh se originalno zove "Termička zaštita"

16 godina
Auti - ultimativna tema

U danasnje doba rade sve za ekologiju. Bas me zanima koliko taj 1.0 sa tih nategnutih 125 ks moze km izdrzati. 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
14 godina
Auti - ultimativna tema

Po meni je to pretjerano, zato motori danas i ne rade dugo.

Zamor materijala pod tim temperaturama i tlakom se pojavi puno prije kao i kvarovi.

Jedna 124 od Merca ima 3000cm3 i toliko KS pa zato i traje i prijeđe milju km.

Ja sam nedavno dobio Kiu, službeno auto.

1.4 turbodizel, 90KS.

Autoput max 215 nizbrdo, inače 180, 190.

Potrošnja avg 6l, autoput 7,3.

Jbt ja imam Saxo 1.0L 2001g, 55KS kao privatno auto.

Gradski autić i ništa više, sad je na 175000 i nikad kvara, meni je zakon, ni troškova ni kvarova.

Samo ono što godine pojedu, potrošni materijal.

Otkad ga samo ja vozim super, ali eto primjera radi, taj motor ima 55KS a njegov 130.

Po meni je to premala zapremnina za toliko KS, mislim raditi će on i vuče ali neće nažalost preko 200000km, ako i toliko.

root
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2016 20:25 (zoharbizo).
17 godina

Kolega, prekrasna ti je Fiesta.

Neusporedivo bolje izgleda od ovih ''običnih''.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2016 20:29 (BORG).
11 godina
Fake_Alert kaže...

U danasnje doba rade sve za ekologiju. Bas me zanima koliko taj 1.0 sa tih nategnutih 125 ks moze km izdrzati. 

Ak je švabama izdržal 100k u focusu u 2 godine, bude i meni 150k u 15 godina.. 

BORG kaže...

Kolega, prekrasna ti je Fiesta.

Neusporedivo bolje izgleda od ovih ''običnih''.

Hvala, isto je rekao i lik u salonu, da su mu obične sad stvarno obične

17 godina
quickr kaže...

Whatever dude. Ali ipak jedna ispravka, porez kupac mora platiti u roku 15 dana od datuma na ugovoru, a ne 10 kako si ti naveo

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
16 godina

Znam sve mi je jasno, ali eto svabe jako puno km rade godisnje. Moj stari kada je kupio g4 je nakon 2.5god imao skoro 150tkm..

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
17 godina
Fake_Alert kaže...

Znam sve mi je jasno, ali eto svabe jako puno km rade godisnje. 

Normalno kad putuju po 200km u smjeru na posao

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

1l 3 cilindra i 130ks .  Koliko su stari ovi motori i kakvi su se dosad pokazali?

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2016 21:22 (Predator003).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Karlek_19  fakat je prekrasna!!!

onda neki meet u zg-u u petak? ja sam poslje 4 slobodan...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice