Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.025
|
čitano: 16.547.983
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
Predator003 kaže...

Ako ti auto ne trosi ulje ne moras ga mijenjati. Ako i trosi jos bolje samo nadolivas i bez brige. Auto industrija na ulju i raznim filterima pogotovo onim za ulje zarađuje milijarde dolara godišnje, a nema potrebe da se mijenjaju jer im je zivotni vijek dulji od vijeka auta.

brte moj nevalja ti ovaj post nikako

14 godina
Auti - ultimativna tema

Na ulje se treba paziti pogotovo ako auto ima turbinu. Turbina koristi ulje za hladenje i podmazivanje lezaja tako da ako nemas ulja ili je ulje puno cestica metala sjebat ces motor i turbinu pa onda mozes bacit auto.

16 godina
wifi kaže...
Fake_Alert kaže...

Valjda ja znam odkud je vaden mulj 

ti si stavlja slike, ne ja... a vidim da je na slikama jos uvik stoji gumeni semering i zastitna gumica klipica... iz slike ne mogu dokucit jeli klipic jos u celjustima ili si ga izvuka van, pa samo mogu pretpostavit da je klipic na svom mistu... 

ako si klipic izvuka pa onda isa slikavat, to je sasvim druga prica, ali tada je doista upitno na koji mot je taj auto uopce kocia i prosa tehnicki... 

Istina ne kuzi se bas sa slika. Da izvaden je klipic i ovo sto vidis u pozadini celjusti je svo smece u njoj. Naravno sve je pocisceno. Krajnji rezultat u prilogu.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
14 godina
Auti - ultimativna tema

Diskove ne bih trebao bojati.

16 godina
odjavljen
Predator003 kaže...
....

Jadan onaj tko kupi auto od tebe...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
ivanzu kaže...

Takvi su tvornicki. Neki dodu sa masti koja se skida brake cleanerom, ali ovo se skine sa par kocenja. To je zastita protiv hrde. 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2016 17:09 (Fake_Alert).
14 godina
Fake_Alert kaže...
ivanzu kaže...

Takvi su tvornicki. Neki dodu sa masti koja se skida brake cleanerom, ali ovo se skine sa par kocenja. To je zastita protiv hrde. 

Aha, ja sam mislio da si bojao stare.

15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Jadan onaj tko kupi auto od tebe...

pa u biti pohvalio se da je svoj auto totalirao, tako da puno više od olupine od njega ni ne možeš kupiti 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
Auti - ultimativna tema

To su takvi diskovi tvornički sa premazom, tak su i moji novi, al brzo to ode i normalni su.

U mom slučaju prije nekolko mjeseci nije bilo staro ulje, nego je klip zahrđao. Vidi se po tragu kak je ostavljao na starom disku (zadnji lijevi), valjda original čeljust nikad nije dirana/reparirana i preko 300k km. Ova guma se isto mijenja, a ta guma se od zagrijavanja unutar stopila okolo i trebala se strgati jer unutra je još utor u cilindru di sjeda ta zaštitna guma. Unutar klipa je mehanizam i navoj, to se premješta iz starog klipa u novi jer se u novom setu (120kn) ne dobije. Sad kad je to reparirano, sve je u redu, nema zagrijavanja, struganja, koči dobro kak i treba.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pozdrav,ako me se sjecate!
Uglavnom,tko je duze tu znat ce mozda da sam kupio puntica prosle godine.E sad,idem raditi 7 i 8 mj u Šibenik a registracija mi je do 18.7 pa ne znam sto cu sa autom,prodat ga,registrirat nanovo ili zamjena.Išao bih autom u Šibenik a nekako mi nije Puntic za put za dvije osobe do Šibenika pa me upravo zvao čovjek i ponudio zamjenu za P307 uz nadoplatu od 2000eura.Pa ako netko može prokomentirati koja bi mi bila najbolja opcija i općenito da li bi bilo dobro uzeti ovaj Peugeot http://www.njuskalo.hr/auti/peugeot-307-2.0-hdi-oglas-18934289

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Istina ne kuzi se bas sa slika. Da izvaden je klipic i ovo sto vidis u pozadini celjusti je svo smece u njoj. Naravno sve je pocisceno. Krajnji rezultat u prilogu.

zato mi i je bilo cudno jer obicno se guma odma poskida, a klipic ima u sebi rupu... ne ide mi u glavu otkud toliko mulja unutra...

big_guy kaže...

Uglavnom,tko je duze tu znat ce mozda da sam kupio puntica prosle godine.E sad,idem raditi 7 i 8 mj u Šibenik a registracija mi je do 18.7 pa ne znam sto cu sa autom,prodat ga,registrirat nanovo ili zamjena.Išao bih autom u Šibenik a nekako mi nije Puntic za put za dvije osobe do Šibenika pa me upravo zvao čovjek i ponudio zamjenu za P307 uz nadoplatu od 2000eura.Pa ako netko može prokomentirati koja bi mi bila najbolja opcija i općenito da li bi bilo dobro uzeti ovaj Peugeot http://www.njuskalo.hr/auti/peugeot-307-2.0-hdi-oglas-18934289

pa u cemu je razlika izmedju punta i p307... aj da si reka da idu 4 osobe, ali za dvi, i don't get it... 

17 godina
big_guy kaže...

1. Odličan auto sa puno dodatne opreme.....

sa puno dodatne opreme? koje to u p...ku materinu?

nema xenon, nema 4 stakla na struju, nema autom. preklopive retrovizore, nema panoramski krov, nema automatsko brisanje vjetrobranskog stakla, niti samozatamnjujući unutarnji retrovizor, nema grijanje sjedala, nema tempomat, nema esp, nema 6 zračnih jastuka, nema volan od kože, nema cd changer, nema navigaciju, nema kožna sjedala....nema ni aluminijske felge.....

da ne nabrajam dalje

2. Motor odličan, ne troši niti kapi ulja

motor konstrukcijski je odličan ali da ne troši kap ulja.... što svaki put ide mjeriti na dozator koliko je ulja izvučeno van?? svaki motor mora potrošiti nešto malo ulja..nebitno dali je to 1dcl, 3dcl ili 5dcl u 10.000/15.000km intervalu

3.  minimalan potrošač goriva, oko 5 litara na 100 km. Oni koji su vozili takav auto znaju o čemu govorim.

vozio sam 1.6HDi u 307PH2 ..u gradu nikad nije trošio ispod 5.5 litara kako god se vozio

otvorena cesta je druga priča, može i ispod 5 litara ako se pazi

4.  Dakle, nije vidio niti osjetio soli, snijega, pijeska i kamenčića, a također što je još važnije nije nikada bio u sudaru, što je dokazivo i prema stanju vozila"

osim toga prednji lijevi far je skroz požutio..teško da se to može ispolirati jer kod Peugeota obično požuti iznutra, lijevi prag zadnja lijeva vrata..oštećen, zadnji branik s lijeve strane vidi se isto neko oštećenje

zadnji branik utor za šlep..neko oštećenje

desni prag..oštećen na tri mjesta po cijelog dužini auta

zadnja desna vrata imaju isto neko oštećenje??

mogao je napisati još da auto nikad nije vidio snijeg, buru ....

bježi od tog

15 godina
neaktivan
Ziga kaže...

bježi od tog

meni se po oglasu čini da ga se hoće pošto-poto što prije riješiti 

@big_guy

ako i imaš tih 2k € sa strane nemoj se zaletavati, imaš vremena da utopiš puntača i uz tu nadoplatu nađeš nešto što će te služiti.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Hvala momci.Čekam jos nečije mišljenje da vidimo da li se poklapa :P
Inače moj Punto je 1.1 97 god 55 ks,da li da se usudim s njim iz Petrinje do Šibenika?
I ako bi mogli malo pronjuskati koji bi mi bio najbolji izbor,cca 3000e,poželjna mi je zamjena uz nadoplatu ako je moguće naravno.

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
16 godina
neaktivan
nine kaže...
Ziga kaže...

bježi od tog

meni se po oglasu čini da ga se hoće pošto-poto što prije riješiti 

@big_guy

ako i imaš tih 2k € sa strane nemoj se zaletavati, imaš vremena da utopiš puntača i uz tu nadoplatu nađeš nešto što će te služiti.

Zato sam vas i pitao,znam od prije da je tu dobra ekipa 

Imam 2 soma ušteđeno da,ne znam nisam pametan.Prijedlozi?Svidja mi se stilo JTD ali malo out of price range mi je...

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2016 21:30 (big_guy).
16 godina
moderator

Neznam kakav je tvoj Punto, ali ovaj 307 izgleda očajno i na slikama ovako opran i uglancan te premazan, sve me strah kako je tek uživo...

Pragovi sa obje strane oštećeni i udubljeni, branici izgrebani, zadnja desna vrata izgrebana i udubljena...prednje lampe jedna nova, druga stara i branik visi...

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Neznam kakav je tvoj Punto, ali ovaj 307 izgleda očajno i na slikama ovako opran i uglancan te premazan, sve me strah kako je tek uživo...

Pragovi sa obje strane oštećeni i udubljeni, branici izgrebani, zadnja desna vrata izgrebana i udubljena...prednje lampe jedna nova, druga stara i branik visi...

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
16 godina
moderator

Sasvim pristojno izgleda i bar nije izubijan sa svih strana ko taj 307...

Regaj i vozi se ko čovjek

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
17 godina
Auti - ultimativna tema

auto za auto ima smisla... ali ti da njemu daš još i svoju ušteđevinu za razliku ... 

probudi se molim te..... 

pa tvoj auto deset puta bolje izgleda od njegovog

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Po očuvanosti ovaj punto izgleda 6 godina mlađi , a ne stariji od 307ice.

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Hvala momci,ja stvarno nemam nikakvih ulaganja u ovaj auto,osim litru ulja mjesečno ali jbg godine su to.

Ne bi ga ja ni mjenjao da ne idem na more,to mi je u pitanju,ići s njim do Šibenika ili ne?A opet ako ga ostavim doma moram ga odjavit i neće ga nitko vozit 2 mj...

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
14 godina
Auti - ultimativna tema

Cim procitam takvo preseravanje kod opisa auta odma znam da je sve suprotno.

16 godina
big_guy kaže...

Hvala momci,ja stvarno nemam nikakvih ulaganja u ovaj auto,osim litru ulja mjesečno ali jbg godine su to.

Ne bi ga ja ni mjenjao da ne idem na more,to mi je u pitanju,ići s njim do Šibenika ili ne?A opet ako ga ostavim doma moram ga odjavit i neće ga nitko vozit 2 mj...

Zasto se bojis ici sa punticem u sibenik? Ako si sve servisirao normalno i ako mislis da je sve mehanicki ispravno samo vozi. Pa vidao sam golf dvice iz frankfurta po zagrebu pa mi nista nije cudno. 

A onaj PUG ni u ludilu kupit. Bas kao sto je kolega gore rekao "Puno dodatne opreme" jea rajt volan i 4 kotaca.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2016 23:01 (Fake_Alert).
16 godina
nine kaže...

pih nemate vi pojma, kupite fauve/audi i bez promjene ulja nakon 390k još kao nov 

Tek se razradi 

:D
15 godina
neaktivan
big_guy kaže...

120, desna traka ako ćeš na A1, i doviđenja. Nemaš greške. Ako ćeš starom cestom, još manja dilema.

In the name of tragedy...
17 godina
big_guy kaže...

Godine nemaju nikakve veze s potrošnjom ulja... provjeriti kod majstora gdje curi

15 godina
big_guy kaže...

Hvala momci.Čekam jos nečije mišljenje da vidimo da li se poklapa :P
Inače moj Punto je 1.1 97 god 55 ks,da li da se usudim s njim iz Petrinje do Šibenika?
I ako bi mogli malo pronjuskati koji bi mi bio najbolji izbor,cca 3000e,poželjna mi je zamjena uz nadoplatu ako je moguće naravno.

Ja bi se prije usudio do sibenika s tvojim puntom nego s onim peugeotom, taj njegov je groblje, mos si mislit kak ima samo 230 000 a volan takav, bez obzira sto taj hdi prelazi 500 000 i nije kompliciran niti skup(jednomaseni zamasnjak, fiksna turbina, nema intercollera), a da je bolji za vozit se je, ipak je kompakt klasa dok je tvoj mali gradski, probaj si nac neki 406 nerazvaljeni, to ti je prava lađa od auta za putovanja 

13 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Ja sam uzeo 307 SW 2.0 HDI 90 ks. 

Prezadovoljan zasad, jako udoban auto, podosta opreme ( parking senzori, panorama krov, senzor za kišu, automatska klima, 4x el. podizača, kuka itd... )

A ovaj izgleda kao groblje, opis mu je jači...

Nedavno bio na Njuškalu 307 takav, ali mi je promakao za samo 2 dana nažalost. Sive boje, 2.0 HDI 79 kW, 79 000 km, kupio ga deda stari, prvi vlasnik, 2 seta guma, auto doslovno nov - nov, tu i tamo crtica od parkinga ali auto je bio perverzija od stanja auta.

15 godina
Phantom_RI kaže...

Ja sam uzeo 307 SW 2.0 HDI 90 ks. 

Prezadovoljan zasad, jako udoban auto, podosta opreme ( parking senzori, panorama krov, senzor za kišu, automatska klima, 4x el. podizača, kuka itd... )

A ovaj izgleda kao groblje, opis mu je jači...

Nedavno bio na Njuškalu 307 takav, ali mi je promakao za samo 2 dana nažalost. Sive boje, 2.0 HDI 79 kW, 79 000 km, kupio ga deda stari, prvi vlasnik, 2 seta guma, auto doslovno nov - nov, tu i tamo crtica od parkinga ali auto je bio perverzija od stanja auta.

Jesi ti onaj sta je imo neka 2 stila jtd ak se sjecam dobro? Kaj je bilo s tim, jesi mjenjao ili? 

17 godina
neaktivan
big_guy kaže...

ne znam oko cega se mislis, auto ti izgleda sasvim ok, vjerujem da i JE ok, a ispada u najmanju ruku kao da se pitas mozes li s njim potegnit turu do Kine. ako si bas zabrinut uzmi neku od asistencija na putu (HAK i slicno) i doslovce te brige... 

cak i registracija za njega nebi tribala bit puno, malo konja, malo kubika, nema plina... 1500-1800kn uvrh glave... 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice