Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.533.353
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Auti - ultimativna tema

2.0 dizlo?

Prva generacija ima ogromnih problema sa DPFom. Mi smo na svim službenim šesticama (4 komada) morali mijenjati to čudo nakon 10ak godina i cifra nije baš malena (bolje ne ići u ovlašteni i pitati). Obavezno pogledaj je li zamijenjen!

Po svemu drugome - iznimno pouzdan i dobar auto. Udoban, ta 2.0 diesel jako malo troši (prosjek je oko 6l), može lijepo povući a i lijepo izgleda.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2016 22:21 (Sum_of_all_fears).
11 godina
Auti - ultimativna tema

Jea bas taj diesel, trebam/zelim karavana te sam do 3500-3600€ imao na piku 307sw, megane grandtour, njih sam eliminirao te su mi ostali mazda i mondeo karavan 2004.

Mazda je svakako ljepsa iz svih pogleda ali ne zelim se niti sa njom zaletit. 

Btw, dpf filter, čiča na forumhr kaze 40000kn, nabava kaze 3700, nadam se da je pretjeral sa nulama 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
16 godina
odjavljen

Ili otpiliš DFP i na tehničkom staviš 50kn više u prometnu

Zamjena + dpf ti je oko 1k eura, možda malo manje. Navodno je bila greška u softveru koja je nepotpuno cycle čišćenja pisala pri gašenju auta kao završen iako je prekinut u pola posla. Napraviš to dovoljno puta, imaš DPF koji je softverski "čist" a ustvari nije odradio ni pola tih predviđenih čišćenja.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2016 22:52 (Sum_of_all_fears).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ja ti imam parsto kilometara iskustva.

Motor ide kao lud, mjenjač je skoro pa bez mane, na visokim brzinama je auto stabilan, ima poprilično nisku potrošnju

ali

bučan je, tvrd, klima je u automatskom načinu rada agresivna, kvaka na gepeku je neka čudna, teško se koristi.

EDIT: Ali sve u svemu, pozitivan dojam i ne bi mi smetalo da ju vozim na dnevnoj bazi.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2016 22:53 (chutac).
17 godina
neaktivan
dombak1608 kaže..

Jel vozač ćelav i visok?
Ima jedan kolega koji vozi istog takvog po hr i vani.

Neman pojma kakav je bia vozac osim sto je je picia dovoljno dobro da nisam ima potribe pretjecat ga, a bome mu se nisam previse ni priblizava zbog uvjeta na cesti... dakle, celav, visok ili ne, tip ga je vozia kako triba... za razliku od vecine koji su maltene stali na cesti... 

15 godina
Auti - ultimativna tema

Da li zna netko gdje kupiti angel eyes za fiat bravo mk1?

13 godina
Auti - ultimativna tema

Ljudi pomoc ! Dolazim u Zagreb u nedjelju ujutro i plan mi je ostaviti negdje auto gdje je blizu autocesta i tramvaj pa se cijeli dan vozat gradskim prijevozom i navece kuci . Zanima me gdje je najblize i da je po mogucnosti besplatno :D 

12 godina
Auti - ultimativna tema

Mislim da vam je cijeli parking u nedjelju u Zagrebu besplatan

10 godina
Rucipe kaže...

Ljudi pomoc ! Dolazim u Zagreb u nedjelju ujutro i plan mi je ostaviti negdje auto gdje je blizu autocesta i tramvaj pa se cijeli dan vozat gradskim prijevozom i navece kuci . Zanima me gdje je najblize i da je po mogucnosti besplatno :D 

Ovisi od kud dolaziš, ja znam ostaviti kod onog hotela ili čega već nasuprot autobusnog kolodvora, kroz onu usku uličicu, ili kod zgrada u Aveniji Dubrovnik, blizu neke stanice.. kod Maksimira isto imaš hrpu zgrada i negde se bi moglo naći nešto..

17 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

di parkira da parkira parking ti je u nedilju besplatan, mozes provjerit na samom automatu, tako da ne vidim razloga zasto bi uopce koristia tramvaj kad mozes i s autom... jedino ako te straj "metropole" 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Mozda namjerava obici pola Zagreba, a ima ogroman motor pa bi mu popio svo gorivo. 

10 godina
Auti - ultimativna tema

Pa i da nema ogroman motor, bolje se voziti gratis, nego plačati bengu/dizel. Obzirom da je nedelja, sumnjam da je poslovno pa mu se niti ne žuri.

13 godina
Auti - ultimativna tema

A bio bi cijeli dan i vjerovatno cijeli ponedjeljak . Kad bi se parkiro isao bi na puno mjesta pa da ne moram preparkiravat , zato sam pitao ... Jel se moze parkirati u Arena centar?

16 godina
Rucipe kaže...

A bio bi cijeli dan i vjerovatno cijeli ponedjeljak . Kad bi se parkiro isao bi na puno mjesta pa da ne moram preparkiravat , zato sam pitao ... Jel se moze parkirati u Arena centar?

Da

Enivej, isao sam nesto skidati kotac i gledati. Vracam nazad kotac i stavljam sarafe te iz sarafam.. Kad ono zadnji saraf pukne po pola  Naravno ja sivonja isao to dotegnut "sto je sigurno sigurno je"... Uspio sam ga izvaditi i sad cekam drugi od kolege 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

od arene imaš dosta jahati do tramvaja pješice, za buseve ne znam kako idu tamo.

možda ti je zgodnije negdje u novom zagrebu bliže tramvaju, možda tamo iza MSU-a (tamo mislim nije parkirna zona) pa od tamo možeš i busom do glavnog kolodvora (holjevčevom), a i tramvajem istok/zapad..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Nisam iz Zg, ali da pogledaš na onom parkingu iza autobusnog kolodvora?
Nije prenapučen, ne naplaćuje se, a 200m dalje je tramvajska stanica(na Držićevoj).

13 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Ekipo moze pomoc? frend mi veli da mi je "leptir gas" na izdisaju, okretaji mi padaju na 400rpm, kad skrecem bez gasa nekad mi rikne auto itd(ili recimo upalim klimu)...jel problem velik i koliko ce me cca kostati s novim djelom+ruke?! hvala puno! radi se o golfu 4 2000g, 1,4 16v!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2016 17:36 (Stjepanj).
12 godina
Fake_Alert kaže...

Enivej, isao sam nesto skidati kotac i gledati. Vracam nazad kotac i stavljam sarafe te iz sarafam.. Kad ono zadnji saraf pukne po pola  Naravno ja sivonja isao to dotegnut "sto je sigurno sigurno je"... Uspio sam ga izvaditi i sad cekam drugi od kolege 

Sada nabavi moment kljuc  i provjeri nakon 100 km jel su svi ostali tocno zategnuti.

Senza cuore saremmo solo macchine
10 godina
Stjepanj kaže...

Ekipo moze pomoc? frend mi veli da mi je "leptir gas" na izdisaju, okretaji mi padaju na 400rpm, kad skrecem bez gasa nekad mi rikne auto itd(ili recimo upalim klimu)...jel problem velik i koliko ce me cca kostati s novim djelom+ruke?! hvala puno! radi se o golfu 4 2000g, 1,4 16v!lp

Bilo bi pametno provjeriti kod mehe, prije nego na pamet iti mjenjati. Možda nije motorić. Npr. kod mene nije on uzrokovao probleme, tj. nakon promjene opet zna zezati (padati) kad je "kiselo" vrijeme vani.. Može i nešto drugo, mada je on NAJČEŠĆE.

15 godina
odjavljen
MatijaZG kaže...
Fake_Alert kaže...

Sada nabavi moment kljuc  i provjeri nakon 100 km jel su svi ostali tocno zategnuti.

Koliko to košta?

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

U Lidlu i Kauflandu su bili moment ključevi po 100-injak kn.

15 godina
odjavljen
veki22 kaže...

Ma da? To mi se čini malo prejeftino, s obzirom da pravi koštaju mnogostruko više. Pitanje je koliko traje tako nešto.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
Auti - ultimativna tema

Ne vjerujem da ima kvalitetan momentni kljuc ispod 300kn...

Kolko sam vidio krecu se 400-500kn(Unior koji je dobra kvaliteta iz iskustva, imam njihove gedore,sarafcigere(odvijace),kljuceve i odlicni su po pitanju izdrzljivosti)

:D
15 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Pa dobro i 500 kn je sasvim ok za tako nešto :) Pitanje je je li taj dovoljan za vijke od kotača, treba biti malo veći.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
Auti - ultimativna tema

Ovi uniorovi su ko gedore, samo stavis velicinu koju trebas iz gedora(ako nemas gedore onda i to moras kupiti), a ako mislis na moment, trebali bi biti i vise nego dovoljni 200+ Nm se krecu

EDIT:

I tih 500 je isplativo u dosta kratkom roku ako gledas da 2 puta godisnje mjenjas kotace i ako imas 2 seta felgi, ne moras uopce vultanizeru, odes svake 2 godine na balansiranje eventualno i svakih 4-5 na promjenu guma

Ako pricamo o prosjecnom vozacu i potrosnji guma

:D
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2016 22:12 (CroNk3r).
15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
veki22 kaže...

Ma da? To mi se čini malo prejeftino, s obzirom da pravi koštaju mnogostruko više. Pitanje je koliko traje tako nešto.

Jeftino je, ali za pritegnuti kotače sasvim dovoljno i trajat će, nema potrebe za skupljim.  

16 godina
Auti - ultimativna tema

Daljni radovi na dvici.  Stavim sutra slike. Kanta od editora................

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2016 23:16 (Fake_Alert).
9 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pozdrav svima, 

Gdje mogu u Zagrebu, ukoliko uopće mogu unajmiti automobil, a da nije uvjet jedna godina imanja vozačke dozvole?

13 godina
neaktivan
solaris kaže...

Pozdrav svima, 

Gdje mogu u Zagrebu, ukoliko uopće mogu unajmiti automobil, a da nije uvjet jedna godina imanja vozačke dozvole?

Pridružujem se ovom, mogu li igdje na svijetu unajmiti automobil bez ikakvog vozačkog iskustva?

Koristimo domaće automobile (Rimac inc.)
12 godina
Onjegin kaže...
solaris kaže...

Pozdrav svima, 

Pridružujem se ovom, mogu li igdje na svijetu unajmiti automobil bez ikakvog vozačkog iskustva?

Nadam se da ne mozes...

Senza cuore saremmo solo macchine
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice