Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.533.848
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
gamer34 kaže...

Koji bi mogao biti uzrok malo nemirnijeg rada u leru? Imam osjecaj da se auto mrvicu trese u leru dok je inace sve normalno. Znaci stvarno je minimalna tresnja jer drugi  koji su vozili auto prije i sada kazu da ne osjete razliku.

Mozda gumice ispod dizni ili su dizne malo zacepljene. Koliko km, dizel, benga?

Mozda kakav aditiv za ciscenje sustava ubrizgavanja nebi skodilo.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
16 godina
odjavljen

Isti problem na mojoj trici.. Dizne su loše.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Isti problem na mojoj trici.. Dizne su loše.

Onda preporuka Liqui Moly Diesel System Reiniger.. Mojoj dvici je pomoglo, radi puno bolje u leru, a i sigurno je pocistilo smece iz sustava.

Enivej kada smo vec kod smeca i sustava goriva. Jucer sam malo procistio crijeva od goriva ( Spremnik - bosch pumpa ). U prilogu je slika sto je izaslo van. ( PS : Dizel je zutkaste boje )

Plan na ljeto spremnik goriva ocistiti.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2016 21:18 (Fake_Alert).
16 godina
odjavljen

Neće ići. Treba zamijeniti diznu i košuljicu. Curi i kad dođe na radnu temperaturu, trese se ko Predator003 kad vidi talijanski auto (bio to Golf ili Alfa).

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Neće ići. Treba zamijeniti diznu i košuljicu. Curi i kad dođe na radnu temperaturu, trese se ko Predator003 kad vidi talijanski auto (bio to Golf ili Alfa).

Pretpostavljam da turbo dizela imas? Nisu dizne nesto skupe ako su tvoje losije od ovih. A kosuljice mislis pod gumice? I to nije skupo, pa ako ti je stalo do auta promijenis i to. ( Za dvicu je jedna gumica za diznu kostala 6 kn... Za golfa 4 1.9pd je set za diznu jednu kostao 70ak kn bosch... tvoje bi negdje izmedu trebale kostati )

14 godina
Fake_Alert kaže...
gamer34 kaže...

Koji bi mogao biti uzrok malo nemirnijeg rada u leru? Imam osjecaj da se auto mrvicu trese u leru dok je inace sve normalno. Znaci stvarno je minimalna tresnja jer drugi  koji su vozili auto prije i sada kazu da ne osjete razliku.

Benzin, 63000km i vise manje sve po gradu. Jel bi propuhivanje mozda pomoglo? Koji su kvalitetni aditivi?

16 godina
gamer34 kaže...
Fake_Alert kaže...
gamer34 kaže...

Benzin, 63000km i vise manje sve po gradu. Jel bi propuhivanje mozda pomoglo? Koji su kvalitetni aditivi?

Evo. Sto se tice aditiva Liqui je najjaci po tome. Made in Ger :) Cak imaju i jako kvalitetna ulja, ali nazalost nase trziste ih nije previse prihvatilo. 

Ulij to i malo na autoputu propusi. 

16 godina
odjavljen
Fake_Alert kaže...

Pretpostavljam da turbo dizela imas? Nisu dizne nesto skupe ako su tvoje losije od ovih. A kosuljice mislis pod gumice? I to nije skupo, pa ako ti je stalo do auta promijenis i to. ( Za dvicu je jedna gumica za diznu kostala 6 kn... Za golfa 4 1.9pd je set za diznu jednu kostao 70ak kn bosch... tvoje bi negdje izmedu trebale kostati )

Nije turbo, obično dizlo. Problem je u samom tijelu ("nozzle holder" - dizna ide u njega i onda sve skupa se montira) jer je netko prejako zategnuo, shebo navoje i sad to curi. Dizna (uložak) je vjerojatno ok tj. trebalo bi ju samo očistiti.

Auto uskoro ide u remont i na prodaju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 8:24 (Sum_of_all_fears).
15 godina
neaktivan
nine kaže...

(možda još nekaj čega se ne mogu trenutno sjetiti)

u gl. dijelovi 2300, ruke 1200kn.. iznenadio sam se opet kako sam dobro prošao 

evo sjetio sam se još nečega naravno, zamijenjen je i klinasti remen i oba zupčasta 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
Auti - ultimativna tema

Samo mali info za varaždince i one koji zalaze tamo rijetko ili često.

4 početne prometne kamere i tu. Lokacije: Hrašćica, Braće Radića(kod ROGa u smjeru Ivanca je već postavljen nosač, u smjeru VŽ nisam vidio), Zagrebačka kod Cehovske, prema Turčinu kod Kero-benza i u Trnovcu.

U radu do kraja svibnja.

10 godina
mystik kaže...

Samo mali info za varaždince i one koji zalaze tamo rijetko ili često.

4 početne prometne kamere i tu. Lokacije: Hrašćica, Braće Radića(kod ROGa u smjeru Ivanca je već postavljen nosač, u smjeru VŽ nisam vidio), Zagrebačka kod Cehovske, prema Turčinu kod Kero-benza i u Trnovcu.

U radu do kraja svibnja.

Čul sam na radiu da tek oko 20km/h iznad ograničenja budu snimale, glasnogovornik PU VŽ pričao, znači 10 km/h iznad je SAFE zona. (pretpostavljam da je istinu pričao ako je na radiu)

Usput Fiesta mi je proizvedena, čeka se transport u 'Rvacku.

16 godina
Karlek_19 kaže...

Čul sam na radiu da tek oko 20km/h iznad ograničenja budu snimale, glasnogovornik PU VŽ pričao, znači 10 km/h iznad je SAFE zona. (pretpostavljam da je istinu pričao ako je na radiu)

Isprobaj pa javis 

Sad ide najgori dio cekanja...

:D
15 godina
Karlek_19 kaže...

Iz nekih izvora, da, za mjesta gdje su standardna ograničenja. Navodno u zonama se pali na +10%. Ili ti, 30->33. Ako mi se dobro čini, nijedna od lokacija nije zona pa bi trebalo biti +20. Iako isti ti izvori su mi rekli +18. 

Opet, moj stil -> drži ograničenje i GG.

Što se tiče auta, valjda će brzo. Morat će biti neki meet tu opet jednom kad ti stigne i kad Marko dokuri u VŽ.

16 godina
Auti - ultimativna tema

Neznam kako je sada, ali ako se ne varam prije je bilo 0-100km/h 10kmh tolerancija, a iznad 100 10%

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Hm, ja uvijek, osim u gradu, "opasnim zonama" i autocesti držim tempomat na +10 km/h.

Do sada nemam kazni, a prošao sam par puta kraj multanove. Preko ograničenja prelazim jedino kada pretičem negdje gdje nema puno prostora, pa ga bacim u nižu i stisnem, pa do kud ubrza, ubrza 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

+10 je uvijek sigurno 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
10 godina
Auti - ultimativna tema

U Trnovcu (kod one pekare je, tj. ak ideš prema Ludbregu, 2 kuće prije pekare) je u jednom i drugom smjeru 70 znak, nikad se ne vozim tam puno prek 70 km/h, ipak je naselje, nikad ne znaš gde dijete/pes/maček more skočiti.

Ostale kamere moram pogledati i "memorirati" gde točno jesu

EDIT: Bude meet sigurno, računaj 2 tjedna negde. Ak se gospoda u Kelnu zmisliju skoro to poslati prema sim...

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 19:35 (Karlek_19).
16 godina
Karlek_19 kaže...

U Trnovcu (kod one pekare je, tj. ak ideš prema Ludbregu, 2 kuće prije pekare) je u jednom i drugom smjeru 70 znak, nikad se ne vozim tam puno prek 70 km/h, ipak je naselje, nikad ne znaš gde dijete/pes/maček more skočiti.

Ostale kamere moram pogledati i "memorirati" gde točno jesu

EDIT: Bude meet sigurno, računaj 2 tjedna negde. Ak se gospoda u Kelnu zmisliju skoro to poslati prema sim... 

Na relaciji Varaždin ludbreg kolko ja znam stoje:

- VŽ(ulaz/izlaz) nakon kružnog kod Prime(ja mislim da je prima, onaj shop s namjestajem).

- U Trnovcu znaju biti i tamo di se ide do boksmarka

- Bartolovec - groblje

- Šemovec-Škola

- Zamlaka odmah nakon mosta, di je 40 ogranicenje(tamo sad jednom prosao 80 )

- Izmedu Zamlake i Vrbanovca -> skretanje na autoput

- Vrbanovec ulaz

- Martijanec Škola i Vatrogasni dom

- Križovljan križanje kod onog križa

- Poljanec - groblje, ona birtija i kod drustvenog doma

Uglavnom to je to vise-manje na tih 25km...(u pravilu nemas ni di voziti brze bez rizika na toj relaciji)

S tim da redovito onaj sivi A6 presretac vozi.

11 godina
neaktivan
chutac kaže...

Hm, ja uvijek, osim u gradu, "opasnim zonama" i autocesti držim tempomat na +10 km/h.

Do sada nemam kazni, a prošao sam par puta kraj multanove. Preko ograničenja prelazim jedino kada pretičem negdje gdje nema puno prostora, pa ga bacim u nižu i stisnem, pa do kud ubrza, ubrza 

Stari mi je prometni policajac i kaze da uvijek multanovu riktaju na 75 km/h+ (gdje je 50 dozvoljeno), a ovo sve između hvataju sa rucnim radarima.

Sada u zadnje vrijeme sve vrvi multanovama i radarima na motoru, pogotovo stara cesta (Zagreb-Karlovac) imas dvije kamere i svakih 2 km stoje u civilu iza cempresa a samo radar viri iz njega.

Isli smo frend i ja prije mjesec dana u Zagreb i u Jaski samo crveni blic okine iz dvorista i to jebeno jako, i 500 metara dalje zaustavili i naravno 500 kn kazna 

17 godina
Auti - ultimativna tema

Fala bogu pa je KR županija siromašna po tom pitanju pa tih vragova i nema po cesti tak puno. jedino kad su akcije ali onda ili pripazim ili se vozim s quadom jer bi pofafal kaznu 101% a opomenu imam i to pismenu iz ravne nam slavonije!

Karlek_19 bil bi i red da zalijemo kotace 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
15 godina
neaktivan

Lijepo od njih :)

Najgore mi je kad nisam na dionicama za tempomat, pa ne pazim točno na brzinomjer već vozim kako mi paše - uglavnom više od tih +10 

A jel znaš kakvo je stanje sa kamerama na autocesti Sisak-Zagreb? Često tuda idem i rijetko kada ima više od 4-5 auta, a ravno je pa ga malo stisnem..

11 godina
neaktivan
chutac kaže...

Lijepo od njih :)

Najgore mi je kad nisam na dionicama za tempomat, pa ne pazim točno na brzinomjer već vozim kako mi paše - uglavnom više od tih +10 

A jel znaš kakvo je stanje sa kamerama na autocesti Sisak-Zagreb? Često tuda idem i rijetko kada ima više od 4-5 auta, a ravno je pa ga malo stisnem..

Ma te kamere isto nisu stelane na ogranicenje ja mislim, barem sto se tice ove u Jaski i sad ove nove u Draganicima(Karlovac), ogranicenje 50 a svi prolaze 60-70 kraj njih, cisto sumnjam da ce se ic zajebavat s tobom zbog 10 na sat preko ogranicenja.

Za tako male preksraje su tu ovi nadrkani pajkani na motoru(cast izuzecima)  

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 21:56 (Antonov047).
15 godina
neaktivan
Antonov047 kaže...

Sada u zadnje vrijeme sve vrvi multanovama i radarima na motoru, pogotovo stara cesta (Zagreb-Karlovac) imas dvije kamere i svakih 2 km stoje u civilu iza cempresa a samo radar viri iz njega.

Jednu je netko prefarbao sa plavim sprejem, izgleda da je pokupio kaznu

(ta prefarbana je preko puta vatrogasnog doma)

BTW: što se tiće stare ceste Zg-Ka, očaj živi, ak se držiš ograničenja (a ja sam tako jednom išao), treba ti sat i pol do dva sata da stigneš, a po autoputu mi prosjek 20min, i nema gore neg kad ti još iz polja izleti neki traktor, pa nemaš uvjete za preticanje zbog gužve u oba smjera, pa onda ga šibneš i par metara dalje opet još jedan, tamo valjda svako svoj traktor ima...

Osobno sam čak vidio lika kako ore uz samu cestu i fino on sa onim blatnim gumama izađe na cijelu jednu traku i vrati se na njivu, napravi krug i evo ga opet na cesti, pa u njivu, ne kužim šta mu je tolko bitno pol metri uz cestu orat, a ne razmišlja da ak naleti motorist na to blato na cesti šta je ostavio, da bu izletil i polomil se čitav, tipični seljak, sam na sebe misli, meni se osobno gadi ta stara cesta, nit se možeš pošteno vozit od smiješnih ograničenja koji na nekim dionicama zna bit 45Km/h, pa ti svako malo na cestu izleti traktor i šlag na kraju ona očajna cesta kod Lučkog, izbije ti svaki bubrežni kamenac, babi gebis, a autu zadnji lonac...

15 godina
neaktivan
Antonov047 kaže...

Ma te kamere isto nisu stelane na ogranicenje ja mislim, barem sto se tice ove u Jaski i sad ove nove u Draganicima(Karlovac), ogranicenje 50 a svi prolaze 60-70 kraj njih, cisto sumnjam da ce se ic zajebavat s tobom zbog 10 na sat preko ogranicenja.

Za tako male preksraje su tu ovi nadrkani pajkani na motoru(cast izuzecima)  

A dobro, na otvorenoj se stvarno držim ograničenja, čak i na autocesti, osim na Lekenik - Zagreb, tamo mi nije strano otići i 50 preko ograničenja. Nikoga nema, da se i slupam ne bi me našli tri sata.. Jedino te kamere..

1BIT kaže...

Jednu je netko prefarbao sa plavim sprejem, izgleda da je pokupio kaznu

(ta prefarbana je preko puta vatrogasnog doma)

BTW: što se tiće stare ceste Zg-Ka, očaj živi, ak se držiš ograničenja (a ja sam tako jednom išao), treba ti sat i pol do dva sata da stigneš, a po autoputu mi prosjek 20min, i nema gore neg kad ti još iz polja izleti neki traktor, pa nemaš uvjete za preticanje zbog gužve u oba smjera, pa onda ga šibneš i par metara dalje opet još jedan, tamo valjda svako svoj traktor ima...

Osobno sam čak vidio lika kako ore uz samu cestu i fino on sa onim blatnim gumama izađe na cijelu jednu traku i vrati se na njivu, napravi krug i evo ga opet na cesti, pa u njivu, ne kužim šta mu je tolko bitno pol metri uz cestu orat, a ne razmišlja da ak naleti motorist na to blato na cesti šta je ostavio, da bu izletil i polomil se čitav, tipični seljak, sam na sebe misli, meni se osobno gadi ta stara cesta, nit se možeš pošteno vozit od smiješnih ograničenja koji na nekim dionicama zna bit 45Km/h, pa ti svako malo na cestu izleti traktor i šlag na kraju ona očajna cesta kod Lučkog, izbije ti svaki bubrežni kamenac, babi gebis, a autu zadnji lonac...

Je, autocesta je jednostavnija i sigurnija, ali potrošnja ide u nebo(na otvorenoj mi je cca. 5 litara, na autocesti oko 6.5-7).

16 godina
Auti - ultimativna tema

Sta nebi trebala potros ja biti manja na autocesti? 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

A nije, na otvorenoj je uglavnom na 75 km/h na cirka 2500 okretaja, a na autocesti na 150 na cirka 4500 okretaja.

Ja na autocesti, ako nema nikoga, ne znam voziti polako. Auto je tih, stabilan i eto brzine i potrošnje 

15 godina
neaktivan
chutac kaže...

Je, autocesta je jednostavnija i sigurnija, ali potrošnja ide u nebo(na otvorenoj mi je cca. 5 litara, na autocesti oko 6.5-7).

Ovisi, ja sad kad sam nove gume za kišu kupio, prošli tjedan za vikend sam stiskao 165Km/h (po brzinomjeru u autu) po kiši na autocesti, bio sam znatiželjan što se tiće guma (gume su vrhunske, samo previše u zrak dižu vodu, pa sam zadnju maglenku upalio da me vidi ako ima ko brži, no nebitno), na očigled mi je pala kazaljka za cijelu jednu crtu, a vozio sam se par puta za šleperom 80Km/h po autoputu i kazaljka se nije ni mrdnula, znao sam u Zg-u natankati puni tank, tako doć do Ka-ca da mi i dalje prikazuje puni tank, vozit 80Km/h po autoputu možda djeluje sporo, al je duplo brže od stare ceste i potrošnja je manja (pogotovo još ak se voziš u zavjetrini šlepera), ja ubiti nisam niti gledao kolko mi točno troši auto tada, nisam se sjetio...

Inaće nemam taj fičr da mi putno računalo pokazuje trenutnu potrošnju, mislim da ima neka glupost da prikazuje potrošnju na prijeđenih 100Km, pa bi se ja trebao po tome ravnat, nisam siguran, znam da po gradu troši oko 7 litara, pa nebi smijelo bit više po autocesti...

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Meni pokazuje trenutnu, ali to gledam samo kada sam na tempomatu jer inače nije mjerodavno.

Na 100 mi troši 5.5 litara, na 120 6.5, na 140 9, na 180 18 

Znam kada idem u Rijeku da mi je starom cestom oko 4.6-5.2 litre potrošnja, a autocestom oko 6.6-7.

Još me od autoceste odvraća zvuk motora jer ima tu notu da proizvodi visoki ton pa na 3000-3500 okretaja(130 km/h otprilike) zvuči kao da se pati.

Znam da je glupost, ali šta ćeš. A3 dizel na 3000 zvuči brundavo i imaš osjećaj da uživa i ne dira me, a moja "pila" zvuči kao da jauče .

10 godina
CroNk3r kaže...
Karlek_19 kaže...

Znam gde mogu stajati, nego sam za kamere govoril, gdje u okolici ili samom VŽ budu kamere da znam pripaziti.

Dalje od Bartolovca me se ne tiće (kad idem dalje dolje redovito m ise ne žuri, tak da nema straha )

Lord_Marko kaže...

Fala bogu pa je KR županija siromašna po tom pitanju pa tih vragova i nema po cesti tak puno. jedino kad su akcije ali onda ili pripazim ili se vozim s quadom jer bi pofafal kaznu 101% a opomenu imam i to pismenu iz ravne nam slavonije!

Karlek_19 bil bi i red da zalijemo kotace 

Je je , budem se javil, bez brige

17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ode motor u vjecna lovista, ali zasto stat? dok ide, ide... i onda kad mi kazu da svi imaju pravo vozit... ma ovakvima nebi da pristupit autu... i to nije jedini primjer danas... 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice