Nigdje ja nisam rekao da ga opravdavam niti da podržavam takvo ponašanje. Neodgovorne pojedince treba kazniti i tu nema dvojbe. No to ostavljam sudu a ne ulici i osobnoj procjeni žrtve koja bi u afektu vozača lako i ubila. Tu treba biti čiste glave i čuti obje strane. Prije svega ako ništa drugo provjeriti da su svi živi i čitavi prije dijeljenja bilo kakvih lekcija i pametovanja.
Sjećam se prije 2-3 godine kad je čovjek autom ubio oca i dvoje djece na ulici. Rulja se isto odmah sjatila i udri drvljem i kamenjem, mediji ga isti dan razapeli da je bio pijan itd. Na kraju ispalo da je čovjek usred vožnje imao blaži moždani udar te je zbog toga krivudao prije nego što je ove udario jer su mu se ruke oduzele. Ali naravno, tad je već kasno kad su ga svi već razapeli.
Bar to nije problem vidjeti svaki dan. Živčani ljudi kojima smeta kada se vozi po ograničenju jer eto njemu se iz nekog razloga žuri a ti mu smetaš, zbog nečeg drugoga je živčan pa samo traži s kime bi se zakačio itd. Odustao sam se uopće pitati u čemu je problem s tim ljudima već samo nastavim dalje svojim putem. Pogotovo još kad voziš mercedesa pa mu nije jasno zašto ne idem barem 50 iznad ograničenja pa onda on ima potrebnu sa svojim kršom nešto dokazivati i trubiti da mu se maknem. A kad ono iza zavoja kontrola. S obzirom da tuda prolazim svaki dan kad idem na posao mene nisu iznenadili ali zato on nije tako prošao.
a vidim kako ga je kaznilo nase sudstvo... nece nitko nikog na ulici kamenovat, ali vise me uopce nebi cudilo da u afektu opale koju u glavu... o kakvoj drugoj strani govoris, tip je pijan ko guzica, bilo je jasno u prvih 15 sekundi... potvrdilo se kasnije i alkotestiranjem...
i sad ce ispast da taj covik nije uopce kriv... koliko samo starcadi sa svim mogucim srcanim i mozdanim problemima vozi aute... samo je puka srica sto isto tako nekog ne ubiju. a svejedno idu sist za volan. covik ubije troje ljudi, al jbga, nije kriv jer mu je pozlilo... sto je sljedece, anoreksicne cure kojima se zamantalo za volanom jer nista ne jedu...
opet te pitam, ako se ti ponasas kulturno u prometu, pustas da brzi prodju, ne ometas svojom voznjom (ne ulazim uopce u raspravu o tome sto je zakonski ometanje), kako je onda moguce da ti itko trubi. kako to da meni nitko ne trubi? a definitivno nisam najbrzi na cesti ni u gradu. a inace, zaboli koga za tvoj mercedes, vozia ti njega ili ficu, ako vozis kako vozis, rezultat ce bit isti. prije bi reka da tebi smeta sto netko s "krsem" kako ga ti zoves ide brze od tvog mercedesa, bez obzira koji su tvoji razlozi za tvoju voznju. i na kraju, sve i da ga lova pandurija posli, to je njegov problem. ne cinis uslugu ni sebi ni njemu.