Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.543
|
čitano: 17.287.935
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Auti - ultimativna tema
nixass kaže...

ako medju vama ima ljudi koji namjeravaju van iz hrvatske imajte na umu da vani osiguranja funkcioniraju malo drukcije, pogotovo irska/UK.

osiguranje ide na osobu a ne na auto, nema sanse da date voziti nekome svoj auto a taj nema svoje osiguranje.

i ne gledaju kilowate uopce, gledaju apsolutno sve na cemu vas mogu oderati.

od alu felgi, amortizera, zatamjnena stakla, u kojem ste kvartu, kolko godina imate, jel auto import ili ne, koja marka auta, jel ima vtec il ne, ima li vvti il ne, auto/manual.. nekad i odbiju dati osiguranje, pogotovo za aute starije od 15 godina (u tom slucaju se ide na vintage car insurance, sa godisnjim limitom na kilometrazu)..

meni je sad recimo problem, iako sam vozac vec skoro 12 godina, nemam dana vlastitog osiguranja i sve kaj sam vozio do sada je glasilo na starog.

naravno, osiguranju ne mogu nikako dokazati da sam vozio ovih 12 godina i sad me ceka pristojna premija, primjer, ako kupim yaris 1.0 osiguranje nece biti ispod 2000 eura (ako imam srece), kolega s posla ima kiu cerato, 1.6 automatic, 3400 eura premija..

s druge strane, rabljeni auto su dirty cheap.

ako mozete, primite se svog osiguranja sto prije jer ne znate kaj vas ceka u zivotu :)

Ah, ovo potamljeno. Lokalni store, kupiti nekoliko bitova i "šarafcigera" i riješio bi taj problem čim kad bi došo blizu godišnjeg limita. 

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
17 godina
Auti - ultimativna tema

evo za sve golf hejtere

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
15 godina
Hacker002 kaže...

evo za sve golf hejtere

?

17 godina
neaktivan
0verlord kaže...
Hacker002 kaže...

evo za sve golf hejtere

?

? +1 

15 godina
Auti - ultimativna tema

Evo došlo lijepo vrijeme pa sam malo radio na svojoj krntiji..

zamjenio lambda sondu, za čudo staru odšarafio bez problema 

onda zamjenio mehanizam od brisača, stari imao malo lufta pa me živciralo 

i oprao zimske felge i filter zraka.. dream hvala na hintu za sonax, dobro šljaka i smrdi ko sam vrag baš kako si rekao 

next up kvačilo u ponedjeljak, korpa mi počela slabije odvajati.. a s obzirom na 230tkm i velika većina po gradu možda nije ni čudno 

dali imate neki servis za klime u zg za preporučiti?

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina

nabavi ovo i skrati malo te opruge :p

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

evo za sve golf hejtere

Ljakse, kak se to parkiraš?

15 godina
neaktivan
nine kaže...

i oprao zimske felge i filter zraka.. dream hvala na hintu za sonax, dobro šljaka i smrdi ko sam vrag baš kako si rekao 

Ma ništa, to treba kupit dok ima, i za rezervu, cijena je sprdačina, a ima ga dovoljno za upicaniti dva seta sigurno, i to par puta. A smrdi da po trulim jajima, pazi i na oči i ruke, dosta je agresivan.

Što se klime tiče ja moram na dopunu, nisam bio 3g. sigurno, ići ću krajem tjedna kod Hrastinskog

In the name of tragedy...
17 godina
1BIT kaže...

Ljakse, kak se to parkiraš?

mogu kako hoću

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Napravio danas 600Km sa jednim tankom, mješovite vožnje, grad, autocesta, brza cesta, agresivnija vožnja, penzić vožnja, pun auto, prazan auto... a tank mi je 47litara, vjerojatno bi mogao i 700km sa penzić vožnjom i da je auto stalno prazan (ne natovaren), al se nebi ja mogal tak dugo vozit penzić vožnjom...

BTW: jel imate preporuku gdje dati pjeskarit i plastificirat alu felge, pitao sam drvoplast, kažu pjeskarenje i plastificiranje 14" alu felgi 4 komada 750Kn, to mi se čini puno, pitat ću još Blaž-a i Blaževića u Jezdovcu, mada čitam da su i oni digli cijene, @nine vidim da si ti dao zimske plastificirat, jel mi možeš reći kome si dao?

12 godina
Hacker002 kaže...

evo za sve golf hejtere

Nisam golf hejter ali ovom tvojom porukom bih mogao postati. Ne kuzim bas smisao tih slika...nisam ubrao. Obicni auto koji ne primjetis niti kad je sam na parkingu, a kamoli u nekoj gužvi.

Uredna 156ica je po meni 100 puta ljepsa za vidjeti i atraktivnija od golfa...mislim da se tu svi slazemo. O tome kako ide bolje necemo ni govoriti

Senza cuore saremmo solo macchine
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2016 11:21 (MatijaZG).
9 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema
za alfiste
15 godina
vito79 kaže...
za alfiste

Ovoj alfi očito nije "skinut" egr 

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2016 10:16 (0verlord).
9 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

e tesla tesla
15 godina
MatijaZG kaže...

Nisam golf hejter ali ovom tvojom porukom bih mogao postati. Ne kuzim bas smisao tih slika...nisam ubrao. Obicni auto koji ne primjetis niti kad je sam na parkingu, a kamoli u nekoj gužvi.

Uredna 156ica je po meni 100 puta ljepsa za vidjeti i atraktivnija od golfa...mislim da se tu svi slazemo. O tome kako ide bolje necemo ni govoriti

Da, valja priznati da je teško ne uočit toliko ružan auto među ostalima. 

12 godina
mystik kaže...
MatijaZG kaže...

Da, valja priznati da je teško ne uočit toliko ružan auto među ostalima. 

Sto ti kotrljas kad tako sa visine govoris?

15 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...
Hacker002 kaže...

evo za sve golf hejtere

Yep, ali ih isto ima milijardu kod nas, kad ju nabaviš za 10k kuna nije ni čudo. Jučer na Zelenom valu poslijepodne vidio 159 Q4 karavan crni sa TI opremom, prebolesno nešto.

In the name of tragedy...
12 godina
thedream kaže...
MatijaZG kaže...
Hacker002 kaže...

evo za sve golf hejtere

Yep, ali ih isto ima milijardu kod nas, kad ju nabaviš za 10k kuna nije ni čudo. Jučer na Zelenom valu poslijepodne vidio 159 Q4 karavan crni sa TI opremom, prebolesno nešto.

Ako se hoces voziti kao treba, ispod 4000 za diesela ne treba uopce uzimati u obzir. Dakle, da je auto potpuno ispravan i estetski u zavidnom stanju. Sve ostalo su krampovi. Ja bih mogao naci u It Golf 5 za 1000€. Cijena govori o stanju automobila. Velika vecina u hrv bi prije dala 4000 za tog ulickanog golfa nego za 156icu od prvog vlasnika.

159 je kvalitetniji auto, ali njom su se udaljili od Alfa Romeo filozofije, tj nije tako zabavna za voziti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2016 11:51 (MatijaZG).
17 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...

Šta al ne može imat svoje mišljenje bez obzira na to što vozi, ako vozi uopće? 

Slažem se s mystikom, ako mu se post odnosio na ovu gore četvorku. 

15 godina
Auti - ultimativna tema

Jbg, ti si prvi s visine počeo govoriti. Zašto bi se apsolutno svi morali složiti s tvojim mišljenjem?

S obzirom da si novi ovdje, kotrljam šesticu. 

Penryn Naravno da se post odnosio na alfu.

12 godina
Penryn kaže...
MatijaZG kaže...

Šta al ne može imat svoje mišljenje bez obzira na to što vozi, ako vozi uopće? 

Slažem se s mystikom, ako mu se post odnosio na ovu gore četvorku. 

Mali vjeorojatno nista ne vozi. Nije napisao da se njemu ne sviđa, nego je napisao "toliko ruzan auto". Ja sam shvatio da se odnosio na Alfu. Svako ima svoje ukuse, ali dan danas 156 zovu remek djelo Waltera de Silve.

Da se odnosio i na Golfa, vrijedi sve sto sam napisao. Golf 4 se dan danas solidno drzi. Vidio sam par komada u OEM varijanti, sa nekim boljim felgama, nizim oprugama, kozna sjedala. Nikad ne bih rekao da je auto vec skoro 20 godina na trzistu. To sto meni osobno nije atraktivan, ne znaci da mi je ruzan.

12 godina
mystik kaže...

Jbg, ti si prvi s visine počeo govoriti. Zašto bi se apsolutno svi morali složiti s tvojim mišljenjem?

Šesticu od čače?

Sve je to ok. Dobar je Golf 6. Samo, ne valja se razbacivati sa autima ako nisu na tvoje ime i na to se odnosi bio on od tvojih staraca ili od banke.

Ako je bas tvoj i ako si ga platio u kesu, svaka cast.

15 godina
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Trebam savjet za novo auto. Imam samo 2 uvjeta. 

1. Da mi to auto dadne pravo misljenja i komentiranja drugih auta u temi.

2. Da je iz 2010 ili novije.

Htio sam komentirati kako mi je među alfama, 156 jedna od ruznijih, ali me kolega preduhitrio.

11 godina
MatijaZG kaže...
mystik kaže...

Šesticu od čače?

Sve je to ok. Dobar je Golf 6. Samo, ne valja se razbacivati sa autima ako nisu na tvoje ime i na to se odnosi bio on od tvojih staraca ili od banke.

Znači ako materi kupim auto, koji glasi na nju, to se ne računa? Ahh, baš sam se zeznuo u životu. (bacio 15k € u vjetar, baš sam idiot)

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2016 13:54 (Karlek_19).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kao da je bitno jel auto na tvoje ime i jel kupljen za keš ili na kredit. Al hebi ga, sto ljudi, sto ćudi kak se kaže..

12 godina
Karlek_19 kaže...

Znači ako materi kupim auto, koji glasi na nju, to se ne računa? Ahh, baš sam se zeznuo u životu. (bacio 15k € u vjetar, baš sam idiot)

Shvatio si dobro sto sam htio reci. Ne pravi se glup 

Ja sam isto curi nabavio fiat 500 1.2 i za tu kanticu dao 1000€ vise nego za svoj auto (gdje racunam i šperu, felge teledial 17 od GTV Cup po 1000kn komad itd).

15 godina
MatijaZG kaže...

Šesticu od čače?

Ne, od susjeda.

Auto je moj, auto nisam platio. Većina ovdje zna priču, možda čak i svi "starkelje" ove teme.

Nebrojeno puta ovdje u raspravama na forumu sam objasnio zašto se meni osobno više sviđa način na koji VAG grupa većim dijelom odrađuje dizajn svojih automobila. 
Ne volim kad proizvođači pokušavaju od ničega, uz nekakav tobože agresivan look postići nešto. No ima onih koje to pali i sviđa im se i dobro za njih.

To što sam rekao da je auto ružan, nemoj uzet za zlo. Meni se ne sviđa, bez obzira što neki kažu remek-djelo, ovo-ono. Za 159 karavan ću i ja reć da je dobar, dok je nova Giulia pišanje u vjetar. Ali to je moje mišljenje.

11 godina
Auti - ultimativna tema

Sve 5, samo oću reći da imaš pre-radiklano razmišljanje

12 godina
veki22 kaže...

Kao da je bitno jel auto na tvoje ime i jel kupljen za keš ili na kredit. Al hebi ga, sto ljudi, sto ćudi kak se kaže..

Ja se sigurno necu diciti sa MLom iz 2012 od oca. To sto ga koji put provozan, ne znaci da je moj, niti ga spominjem.

Vidim da mali ima godinu dana manje od mene. Ja vec god dana zivim sa curom, imam dva auta doma koje sam nabavio za kes i za koje sve placam u kesu, dakle nikakve rate. Prije nego netko tko zivi sa starcima i vozi njihov auto krene omalovazavati npr moju Alfu, neka se zapita sto sve stoji iza toga. Kad mali bude zivio sam, brinuo se za stanarinu, rezije, hranu, izlaske itd i dao oko 12k € ukupno za dva auta, onda mi se moze javiti. Do tada nema sto prodavati fore kako vozi šesticu.

Zatvoren OT.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice