ako medju vama ima ljudi koji namjeravaju van iz hrvatske imajte na umu da vani osiguranja funkcioniraju malo drukcije, pogotovo irska/UK.
osiguranje ide na osobu a ne na auto, nema sanse da date voziti nekome svoj auto a taj nema svoje osiguranje.
i ne gledaju kilowate uopce, gledaju apsolutno sve na cemu vas mogu oderati.
od alu felgi, amortizera, zatamjnena stakla, u kojem ste kvartu, kolko godina imate, jel auto import ili ne, koja marka auta, jel ima vtec il ne, ima li vvti il ne, auto/manual.. nekad i odbiju dati osiguranje, pogotovo za aute starije od 15 godina (u tom slucaju se ide na vintage car insurance, sa godisnjim limitom na kilometrazu)..
meni je sad recimo problem, iako sam vozac vec skoro 12 godina, nemam dana vlastitog osiguranja i sve kaj sam vozio do sada je glasilo na starog.
naravno, osiguranju ne mogu nikako dokazati da sam vozio ovih 12 godina i sad me ceka pristojna premija, primjer, ako kupim yaris 1.0 osiguranje nece biti ispod 2000 eura (ako imam srece), kolega s posla ima kiu cerato, 1.6 automatic, 3400 eura premija..
s druge strane, rabljeni auto su dirty cheap.
ako mozete, primite se svog osiguranja sto prije jer ne znate kaj vas ceka u zivotu :)
Ah, ovo potamljeno. Lokalni store, kupiti nekoliko bitova i "šarafcigera" i riješio bi taj problem čim kad bi došo blizu godišnjeg limita. 

Senza cuore saremmo solo macchine

(