Uzasno sam protiv ovakvog divljanja, al sta je je covjeku kapa do poda za ovakvu voznju.
Ja mu nebi skidao kapu, ubit ga na licu mjesta i bacit s mosta. Takvi ostave djecu bez roditelja i slično....
Uzasno sam protiv ovakvog divljanja, al sta je je covjeku kapa do poda za ovakvu voznju.
Ja mu nebi skidao kapu, ubit ga na licu mjesta i bacit s mosta. Takvi ostave djecu bez roditelja i slično....
Taj idiot je zavrsio omotan oko drveta.
da, ali kao suvozac, a ne vozac... i pored sve te lude voznje nikad nije netko nastrada zbog njega...
Taj idiot je zavrsio omotan oko drveta.
da, ali kao suvozac, a ne vozac... i pored sve te lude voznje nikad nije netko nastrada zbog njega...
Da je vise pozivio mozda i bi.
Iz tih videa se moze vidjeti samo manjak mozdanih stanica, moze on ludovati kolko hoce po praznoj cesti...
Po gradu jedna greska dovede u opasnost jako puno zivota, a na praznoj cesti samo sebe ugrozava.
Kako tako nekome možeš skidati kapu?
Isto skidaš kapu onome koji je jurio u Audiju sinoć? Ista stvar, samo što je jedan napravio prekršaj, a drugi nije stigao.
Nađi praznu cestu i juri brate mili koliko hoćeš, ali ovo je ludost. Ne samo što jebe ove u svom smjeru nego ide i u suprotni, u gradu, u gužvi.
Svi bi mi po centru jurili 120, ali imamo mozga pa jurimo po autocesti kada je prazna tako da ako ubijamo, ubijamo sebe..
Ekipa bok. Vozim Peugeot 308 iz 2008., imam gore nove zimske gume 205/55 R16 na (rekao bih) čeličnim felgama, vjerojatno originalne koje su došle s autom, sumnjam da ih je lik od kojeg sam kupio mijenjao.
Gume koje su bile prije zimskih su neke univerzalke i sigurno imaju par godina iza sebe.
Kupio bi nove ljetne gume i razmišljam si uzeti neke aluminijske felge pa da iduću zimu imam samo switch.
Kaj mislite o toj ideji? Imate kakvu preporuku? Kupovao bi u Vulkalu na staroj Samoborskoj ako išta znači. Guma bi trebala bit čim bolja, no u nekom best buy rangu.
Kad sam kupovao zimske sam gledao po nekom HAK testu i uzeo one koje su bile najbolje pa bi bilo super ako imate neku sličnu preporuku.
Također, imate kakvu preporuku za felge? Na što bi trebalo obratiti pažnju?
Hvala.
Moja preporuka je Dunlop Sport BluResponse. Imam 205/55 R16 na novom c4 i super su mi.
A jel bi uzimao 16 ili 17 inča?
Moja preporuka je Dunlop Sport BluResponse. Imam 205/55 R16 na novom c4 i super su mi.
Hvala na preporuci, stavljam ih na shortlistu :)
A nemam pojma dal uzet 16 ili 17. Zimske su 16, pa sam mislio istim putem. Koji su benefiti ako se uzmu veće?
A nemam pojma dal uzet 16 ili 17. Zimske su 16, pa sam mislio istim putem. Koji su benefiti ako se uzmu veće?
Uglavnom izgled. Gubis udobnost, gume su skuplje, akceleracija malo pati, potrosnja malo veca.
Auto ljepše izgleda, ali je malo neudobniji. Ovo da akceleracija pati je istina, ali ako inače ne startaš s punim gasom do 80, nećeš vidjeti razliku.
Ja imam 16" i stavio bih si 17" da imam viška love. Dok se ne probudim s koferom sa 15 tisuća kuna u sebi, 16-ice su mi super :)
Uglavnom izgled. Gubis udobnost, gume su skuplje, akceleracija malo pati, potrosnja malo veca.
Znači 16 :) Imate kakvu preporuku felgi? Aluminijske ili čelične? Pretpostavljam da je čelična čvršća, a aluminijska ljepša?
filozofirate...bas osjetite razliku za col vecu gumu...nema sanse...osjetio sam razliku kad sam na meganu imao 17ke, a serijski 14...na c4 sad ne osjetim nis a imam 18, serijski 17...
Znači 16 :) Imate kakvu preporuku felgi? Aluminijske ili čelične? Pretpostavljam da je čelična čvršća, a aluminijska ljepša?
Da, malo je cvrsca celicna, a alu ima vise prednosti:
Laksa je, a to znaci da dobivas malo na akceleraciji i kocenju, potrosnja je nesto niza u odnosu na celicne, a i puno ljepse izgledaju.
Ovo vezano za performanse nije nesto previse osjetno, ista stvar je i kod vecih/manjih felga, sve te prednosti i mane su u pravilu zbog mase kotaca.
Uglavnom masa kotaca utjece na performanse puno vise nego masa ostatka auta.
Ali opet to za normalne vozace nije tolko bitno niti osjetno, najvise se radi o izgledu za obicne smrtnike.
OK, znači alu felga, 16". Na što sve treba paziti kod kupnje? Broj rupa, razmak?
Isprike ako su glupa pitanja, al radije pitam nego da se zeznem :)
Ovo je korisno znati
OK, znači alu felga, 16". Na što sve treba paziti kod kupnje? Broj rupa, razmak?
Isprike ako su glupa pitanja, al radije pitam nego da se zeznem :)
tvorničke za tvog puga su
205/55R16 7Jx16 ET32 4x108 M12 x 1.25 65.1
ili
225/45R17 7Jx17 ET32 4x108 M12 x 1.25 65.1
širina x visina broj i razmak rupa šerafi centralna rupa
ET= oznaka koja u milimetrima označava udaljenost od sredine felge po širini pa do površine felge koja je namjenjena za pričvrščivanje na vozilo.
filozofirate...bas osjetite razliku za col vecu gumu...nema sanse...osjetio sam razliku kad sam na meganu imao 17ke, a serijski 14...na c4 sad ne osjetim nis a imam 18, serijski 17...
Istina, ali na slabijim autima se svaka sitnica osjeti(npr. 40kw clio)
Kakva su mišljenja o alfi 159 2,4JTD, osim da je trap osjetljiv ko na svim alfama?
u kratko vrimena, dvi stvari na koje popizdin u voznji:
Mobitel (po svoj prilici)
http://www.24sata.hr/news/vozacica-sletjela-s-autoceste-dvoje-djece-zavrsilo-u-bolnici-469427
a vjerojatno i ovdje su dica bila nevezana - vozacica je unatoc prevrtanju neozljedjena, sto znaci da su dica letila po autu...
Nevezivanje dice
http://www.24sata.hr/news/u-sudaru-dva-auta-ozlije-eno-je-sestero-ljudi-od-kojih-je-3-djece-469148
"oni voze polako kad su s dicom"... koliko sam to puta cua, i koliko puta su mi takvi smetali i ometali sve na cesti... vjerojatno ni sad nisu nista pametniji...
Istina, ali na slabijim autima se svaka sitnica osjeti(npr. 40kw clio)
imam filozofiju da auto ako ne ide ne ide na bilo kojim felgama, zato sam i stavio 18 na C4, ionako ne ide koliko bi htio da ide...
...
prvi slučaj je 100% mobitel.. te žene stalno bulje u hebene mobitele u prometu, svaki dan ih promatram dok se vozim. dođe semafor, već je mobitel pred facom, kolona isto tako.. stvarno mi nije jasno koji drek imaju toliko buljiti u njega.
a po pitanju drugog slučaja.. kaj nije obaveza imati sjedalicu za malu djecu.. ukoliko je, zar nebi trebali dobiti i kazne za to što ne voze djecu u sjdalicama, s obzirom da je navedeno da će samo žena dobiti kaznu zato kaj nije bila vezana?
Zene vole paznju, sada od kada je fejs dosao paznju dobijaju 24h. Zato bulje u mob.
Kakva su mišljenja o alfi 159 2,4JTD, osim da je trap osjetljiv ko na svim alfama?
Izdržljiviji nego na Audijima, inače podvozje je od SAAB-a premium ali GM ga ne koristi jer mu je preskup tako da ga ima samo 159-a. 2.4 mjet dobar motor ako je održavan, inače ide preko 500000 km bez problema. Prva serija od 200 ks ima borg warnerovu turbinu, imali su problema sa uljnim pumpama i swirlovima, verzija 210 ks je poboljšana te koristi garett-ovu turbinu. Auto i više nego ok, nema cvrčaka, plastika je "kvalitetna" odnosno meka na dodir čak su i fuge poravnate 
Pozdrav ekipa, imam ispred kuće nissan primeru koja je ležala godinu i pol, dvije, i ja bi htio uložiti malo u nju, osposobiti je za vožnju.
Pozvao sam frenda koji se kuži, zato jer sam ja neznalac za sve ispod haube. Uglavnom, ubacili neki akumulator zato jer je stari bio skroz dead, sipnuli par litara benzine i upalio iz prve, ostavili ga upaljenog 10-ak minuta da vidimo hoće li se upaliti ventilator kad se ugrije... Pogledali elektroniku jel u funkciji, (el. podizaci stakla, retrivozi etc.) sve radi, klima isto. Malo ga vozali da vidimo kako se ponaša, kaže da motor radi kao sat. Amortizeri su počeli škripit nakon sto smo ubacili jos dvojicu u auto. Auto ima plin ugraden, nezz kakvo je stanje sa njim, vozili smo ga na benzin.
Sada ako je mehanika u dobrom stanju, trebali bi mi sve 4 nove gume, akumulator, atest za plin i onda tehnicki. A to je vec obavezno ulaganje.
Znaci auto je nissan primera 1.6 1995 ili 96, plin instaliran. Ima oko 260k prođenih.
Sada, mogao bih si uštediti krcato love posto si ga mogu besplatno ubosti ako ga zelim srediti... Ima li itko iskustva sa tim autom? Pa da podijeli koji savjet.
Boja je podskočila samo tu gdje je slikano. Nisam previse ispitivao ali mislim da hrđa nije probila, ali o tome cu se brinuti ako bude nesto od auta.
Zaboravih reci, u voznji se čulo neko sitno udaranje, ali nakon malo istrazivanja mislimo da je bio uzrok što prednji branik ne drzi dobro haha.
Sredi, prodaj, nadodaj nešto love i kupi nešto novije. 95-96 je dosta staro. Ako je limarija (nema hrđe, pragovi čitavi) i motor ok, možeš ga prodati za kakvih 2k eura (toliko bi ja dao max, plin ga spašava).
Sredi, prodaj, nadodaj nešto love i kupi nešto novije. 95-96 je dosta staro. Ako je limarija (nema hrđe, pragovi čitavi) i motor ok, možeš ga prodati za kakvih 2k eura (toliko bi ja dao max, plin ga spašava).
Nebi ga prodao, posto je stanje, "dam ti besplatno to auto ako bi ga zelio srediti i voziti", nebi bilo korektno da ga prodam.
A i iskreno, da je čisto za mene, nebih nikad ni imao auto... Išao bi na posao motorom, ali stanje je da moram imati auto. A i ne patim baš za njima kao za motorima, pa mi ne smeta kakvo ce biti auto.
A mišljenja sam da je ovo čak i dobro, nije ruzno, nije slabo, plin, klima, četvora vrata... Ako nije ruglo mehanicki, a nebi trebalo biti...
Trebao bi ga u mehaniraca nekako dofurat da bolje pogleda, al jos sam u fazi razmisljanja.
Evo ih, ljetni setup montiran
Hehe kod mene na Bori Variant iste gume na istim tim originalnim BBS-icama