Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.543
|
čitano: 17.291.160
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Nisam mogao docekat petak.

Pranje uskoro.

http://luka-ivankovic.from.hr/
13 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
dv14 kaže...
thedream kaže...

Nisam ni znao da BMW E60 ima i sa ručnim mjenjačem na jednom 545i, jaoooo... najuži izbor idućeg auta , definitivno..

Ma kad je bal, nek je maskenbal...

Poznajem vlasnika M5, taj više nije na prodaju. Jučer ga je dao pod račun u Jolly Centru Zadar za novi Merc S500 coupe. 

EUNE: RayzCRO _-_-_ PSN: RayzCRO
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 9:53 (Rayz00).
17 godina
Auti - ultimativna tema

decki moze preporuka za prvi auto do 50000kn

zivim malo izvan rijeke, i do posla imam 15 km magistralom, i radim u smjenama znaci radio bih 5400 km samo zbog posla, i recimo ukupno 10tkm godisnje

gradske voznje bi bilo relativno malo, recimo 20%

posto me puca kriza srednjih godina gledam alfu 147 jtd, mazdu 3, nazalost civic mi je izvan budgeta, vw precijenjen, koreanciji i francuzi ne hvala

prvi izbor mi je mazda 3, benzin mi se cini kao dobar izbor je ima lanac, i nema nekih prevelikih troskova odrzavanja, samo sta nemam nekog majstora za japanska vozila koji bi mogao servisirat, minus je potrosnja od 8l

mazda 3 dizel mi je upitna, 2i pol litre manje trosi, ali ako bi ga kupio platio bih ga malo vise nego benzinca, i odmah bi uradio veliki servis koji dode jos 4tkn

isto tako limarija i dostupnost dijelova za japance me zanima ako je to veliki problem kao sta je to bilo prije

drugi izbor mi je honda jazz, kosta otprilike kao i mazda 3, klasa je manji auto, trosi 6l, simpa autic, koji je iznutra dosta velik i kvalitetno napravljen

iza njih mi dolaze talijani afla 147/bravo s 1.9 jtd ili 1.6 jtd

alfa 147 jedan od najljepsih autiju, ali kad vidim jednog frenda kako su se kvario u zadnjih godinu dana mi je muka, iako ga nije odrzavao nikako do te tocke

posto su alfe jeftinije od mazdi dizela, za razliku u cijeni bi je mogao popravit sve sta treba i ostalo bi jos za rezervu.

focus 1.6 je isti kao u mazde i jeftiniji 1k eura za isti auto ali mi je gadan dizajnom pa ga izbacujem, kao i frencuze jer im nemogu smislit

ako imate kakav prijedlog, mozete i linkove njuskala stavit

prvo gledam ove iz pgz, a ako ne nadem nis u blizini idem do zg ili na neku drugu stranu u potragu

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

A Civic Sedan benzinac, oko 2007 idu za tu lovu, sa onim odličnim 1.8 140ks motorom.

In the name of tragedy...
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Dečki ako je netko zainteresiran ili zna nekog tko bi kupio prodajem pojačalo i sub iz Golfa, oboje novo kupljeno, pojačalo je Focal Solid 2 (dvokanalno) i sub je Focal Access 30A1, kutije, papiri, sva oprema, stanje 10/10. Cijena na PP, nisam još na Njuškalo stavio oglas.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 12:02 (veki22).
11 godina
Auti - ultimativna tema

Može preporuka kak se biraju zimske gume, mislim na dimenzije (ljetna je 195 45 r16), da znam vrebati na neki popust (ako Bog da popusta)?

Neki tyre size kalkulator?

Cilj mi je proći čim jeftinije (naravno kaj se dimenzije tiće, kaj se kvalitete tiće mislim da neki srednji segment bi zadovoljio) jer trebam i felge i TMPS ventile.

16 godina
Karlek_19 kaže...

Može preporuka kak se biraju zimske gume, mislim na dimenzije (ljetna je 195 45 r16), da znam vrebati na neki popust (ako Bog da popusta)?

Cilj mi je proći čim jeftinije (naravno kaj se dimenzije tiće, kaj se kvalitete tiće mislim da neki srednji segment bi zadovoljio) jer trebam i felge i TMPS ventile.

Odes na Vulkalovu stranicu odaberes zimske gume... Odaberes promjer felgi koje imas za zimu te ostalo ostavis prazno pa onda listas i gledas koja ti je cijena prihvatljiva i onda bacis oko koju ti je dimenziju ponudio. 

Naravno gledat ces i Brand gume neces uzimati neke lijeve.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 12:33 (Fake_Alert).
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
Karlek_19 kaže...

Odes na Vulkalovu stranicu odaberes zimske gume... Odaberes promjer felgi koje imas za zimu te ostalo ostavis prazno pa onda listas i gledas koja ti je cijena prihvatljiva i onda bacis oko koju ti je dimenziju ponudio. 

Naravno gledat ces i Brand gume neces uzimati neke lijeve.

Zapravo hoćeš, uzet ćeš dvije lijeve :) tj. bit će lijeve kad ih staviš na auto

17 godina
thedream kaže...

A Civic Sedan benzinac, oko 2007 idu za tu lovu, sa onim odličnim 1.8 140ks motorom.

bas ih i nema do te cijene, tj ima ih par s ogromnom kilometrazom, ili s losom limarijom zbog tuce

ima jedna u krapini s plinom, malo mi je izvan budgeta, snimio je na forumima od honde i alfe, 2006g, za 7 i po, ako bi isla za 7 bi je mozda uzeo, ali onda si moram opet povecat budget

prvo sam poceo s 3, pa na 5, pa onda na 7 :S

inace auto planiram imat duze vrijeme, ne zelim ga mjenjat nakon 2g

15 godina
neaktivan
Gemmy kaže...
thedream kaže...

bas ih i nema do te cijene, tj ima ih par s ogromnom kilometrazom, ili s losom limarijom zbog tuce

ima jedna u krapini s plinom, malo mi je izvan budgeta, snimio je na forumima od honde i alfe, 2006g, za 7 i po, ako bi isla za 7 bi je mozda uzeo, ali onda si moram opet povecat budget

Da, možda sam malo preoptimistično predložio, ali to bi mi bio prvi izbor za taj budžet kad bi ju našao, unatoč kriminalno skupom (ovlaštenom) servisu i nešto većoj potrošnji. Ali opet, u HR smo, tko ide sa 10g. starim autom u ovlašteni, ajd, ja znam dvojicu.

Na ovu si mislio? Dobra kilometraža, izgleda jako dobro na slikama, samo bi ja čak plin izvadio i prodao, nisam fan.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 13:30 (thedream).
11 godina
Fake_Alert kaže...
Karlek_19 kaže...

Nemam felgi za zimske, to pitam, koje uzet, 14, 15? Lako poslije uzet čelične 14 ili 15.. to bar svugdje ima..  

EDIT: došal sam do zaključka da bi pasale 185 55 r15 ili 175 65 r14? ako sam "fejst" fulal nek me neko ispravi.

EDIT2: ove prve su skupe ko sam vrag..

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 14:10 (Karlek_19).
17 godina
thedream kaže...
Gemmy kaže...
thedream kaže...

Da, možda sam malo preoptimistično predložio, ali to bi mi bio prvi izbor za taj budžet kad bi ju našao, unatoč kriminalno skupom (ovlaštenom) servisu i nešto većoj potrošnji. Ali opet, u HR smo, tko ide sa 10g. starim autom u ovlašteni, ajd, ja znam dvojicu.

Na ovu si mislio? Dobra kilometraža, izgleda jako dobro na slikama, samo bi ja čak plin izvadio i prodao, nisam fan.

je to je ta

ali opet razlika je 2k eura izmedu mazde 3 i tog civica istog godista, a za tih 2k se mogu vozit dugo vremena

ovo su mi favoriti 

http://www.njuskalo.hr/auti/mazda-3-1.6-te-oglas-8084263

http://www.njuskalo.hr/auti/mazda-3-sport-1.6-special-oglas-14449118

http://www.njuskalo.hr/auti/mazda-3-1.6-tx-oglas-18036995

http://www.njuskalo.hr/auti/honda-jazz-1.4-prvi-vlasnik-odlicno-stanje-oglas-18777175

http://www.njuskalo.hr/auti/honda-jazz-1.4-oglas-18545252

http://www.njuskalo.hr/auti/honda-jazz-1.2-2010-g-oglas-18248709

ako bi uzeo hondu sam bi mjenjao ulje i filter, jer nije komplicirano, za druge stvari imam hugal, koji ima nize cijene od preskupog rutinga

za mazdu neznam nikakav dobar servis osim ovlastenog, znam ih par u zg, a na mazdim forum nemogu uc, cekam registraciju od admina 3 tjedna, bice mrtav forum

16 godina
Karlek_19 kaže...
Fake_Alert kaže...
Karlek_19 kaže...

Nemam felgi za zimske, to pitam, koje uzet, 14, 15? Lako poslije uzet čelične 14 ili 15.. to bar svugdje ima..  

EDIT: došal sam do zaključka da bi pasale 185 55 r15 ili 175 65 r14? ako sam "fejst" fulal nek me neko ispravi.

195/65/15 su prihvatljiva cijena, jesu balonke, ali mislim da su i ove r14 ista prica, mozda jos i gore posto je visina ista, a uske su.

(500kn kvalitetna guma)

:D
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 15:17 (CroNk3r).
17 godina
CroNk3r kaže...
Karlek_19 kaže...
Fake_Alert kaže...
Karlek_19 kaže...

195/65/15 su prihvatljiva cijena, jesu balonke, ali mislim da su i ove r14 ista prica, mozda jos i gore posto je visina ista, a uske su.

(500kn kvalitetna guma)

Kako je pobogu isto 65% od 195 i 65% od 175? I još u različitoj colaži, dakle i ukupni promjer kotača nije isti.

@karlek, provjeri si najprije koje dimenzije su ti uopće dozvoljene za stavit na auto, lako ti je moguće da 14ice uopće ne mogu ići, novi(ji) auti imaju veće kočione sustave nego prije 10ak godina, pa tak mali kotač ne stane fizički.

16 godina
Auti - ultimativna tema

Shebo sam malo, mislio sam da je napisao za stock 55 visinu, ove nece valjda stati pod blatobran, racunao sam +10 guma 1" felge.

A po pitanju r14 i r15 65 to sam cisto estetski rekao, da su obje balonke

:D
15 godina
Auti - ultimativna tema

Karlek_19  ako su ti ljetne gume kao što si napisao 195/45/16 onda odi na zimske 15 cola ,tipa 185/55/15 guma ti izađe cca 400kn/kom  http://vulkal.hr/sava-18555-r15-eskimo-s3-82t 

15 godina
Auti - ultimativna tema

Stvarno su na taj auto stavili gume za plakat. Bolje mu onda ostat na istim dimenzijama, razlika u cijeni je 30kn. Ako su 195/45/16 i 185/55/15.

10 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Skupio sam 25 kilo kuna, koji mi se više isplati, odnosno bio bi najpouzdaniji?

Megane II '06, sa 180k km  ili Clio III '06 sa 172k km ili ovakav Grande Punto sa 176k km?

11 godina
Auti - ultimativna tema

Da znam, poslje mi je do mozga došlo da ima možda preveile diskove za r14..

185 55 r15 nebudu (jako) neudobne zimi? Istina i Bog, kolko kod nas ima snijega, ta 3-4 dana se preživi... više je kiša..

Da svakak bum čekal da vidim kaj bude u knjižici i uputstvima pisalo, ali nekak mislim da te 185 55 r15 bi trebale štimati.. a i nije cijena neka astronomska..

Hvala svima!

EDIT: trebalo bi 14" iti, jer je rezervni kotač 14". Logika mi govori da onda mora pasati gore ili sam u krivu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 17:31 (Karlek_19).
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Nekak mi poznato ime, pa lokacija Zagorje i mjesto di je slikan auto i sjetim se da je to bivši forumaš s ove teme

Vozio je Alfu, izgleda da su mu dosadili talijani pa prešao na Hondu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 18:42 (veki22).
15 godina
veki22 kaže...

156-icu i fiat stilo je imao.. možda mu honda dosadila pa se vraća opet na talijane 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
neaktivan
veki22 kaže...

I Alfica je bila barem estetski u tip top stanju. 

@dream: Kakvo kvragu vađenje plina?? Kome bi to prodao? Ne ide to tek tako izvadit a pogotovo prodat..

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 19:29 (Penryn).
10 godina
Pozdrav ekipa, znači ovako zanima me kad mi sjede jedno nazad u auto odmah legne i to pofino, a recimo kad izlazi čuje se škripanje amortizera, menee zanima šta bi moglo stradati, imam Passat iz 1999-te godine limuzina i čim sjede neko nazad odma prvi kraj ode u zrak, ne mora biti debel, i tamo nazad ne znam da li imaju opruge, vidio sam nešto kao u stolicama za komp pilnsko ne znam ni sam kakvi su tamo, e sas me zanima je li moguće da su opruge te potrgane da se ne vide uopšt, vidio sam još da ima nešto kao pjena i na nju se navuče neka plastika
10 godina
Malo sam se zapleo gore, zanima me šta bi moglo stradati da tako legne ?
11 godina
neaktivan
ZeNGe_CRO-mt kaže...

dupli post neznam zašto XD

da nisi ti bio danas navecer mozda bio parkiran kod prisavlja? ispred solarija onog cini mi se 

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Danas sam skinuo zimske gume sa oz felgi u vulkalu, pitam kakve su, vidim da se bacaju ko jaje, kaže lik malo su savinute, al to on sa utezima zbalansira bez problema, ne sviđa mi se baš ta njegova zamisao, dao sam ravnat felge za 500Kn + nekakvo čišćenje rubova kako nova guma nebi puštala tlak, kad kupim gume, ako mi šta ostane, možda ću ih dat pjeskarit i plastificirat, vidjet ću...

17 godina
Auti - ultimativna tema

Evo ih, ljetni setup montiran

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
17 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

Evo ih, ljetni setup montiran

u tim dimenzijama, najbolji izbor!

14 godina
TracerCPP kaže...

Inače, evo jednog luđaka u M5

Ma daj frajer je nula prema ovom:

Uzasno sam protiv ovakvog divljanja, al sta je je covjeku kapa do poda za ovakvu voznju.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Taj idiot je zavrsio omotan oko drveta.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice