Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.546
|
čitano: 17.317.126
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Auti - ultimativna tema

/ druga rasprava...

Kako optiku za kratka svijetla nastimati na autu? ( auto nema motoric za nastimavanje na kolut ).

I zanima me kako bi se odrazila LEDica u prometu naspram obicne zarulje, dali bi smetala drugima u prometu?

Dali je itko kemijao to? 

Pitam jer vidim na ali expressu toliko ponude tih LED H4,H7 zaruljica pa me zanima. Naravno ako postoji opcija da ne ubada u oci drugima kao sto neki znaju staviti 'xenon' bez leca.

I jos sam vidio ovaj video..

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2016 18:15 (Fake_Alert).
12 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Fake_Alert kaže...

/ druga rasprava...

Kako optiku za kratka svijetla nastimati na autu? ( auto nema motoric za nastimavanje na kolut ).

I zanima me kako bi se odrazila LEDica u prometu naspram obicne zarulje, dali bi smetala drugima u prometu?

Dali je itko kemijao to? 

Pitam jer vidim na ali expressu toliko ponude tih LED H4,H7 zaruljica pa me zanima. Naravno ako postoji opcija da ne ubada u oci drugima kao sto neki znaju staviti 'xenon' bez leca.

I jos sam vidio ovaj video..

Najbolje ti je da odes u HAK. Ako si clan, nastimaju ti besplatno kratka, duga i sjenila. Ako nisi, platis 35kn. Imaju uredjaj na kojem vide tocno kuteve gdje baca far i decki to stvarno znaju nastimati, bar ovdje kod mene u Opatiji.

LED nemoj stavljati. Djeluje kao jeftini tuning na autima koji nisu izasli tako iz tvornice, i nije po zakonu. Ako hoces da ti svjetli bijelo, nabavi obicne zarulje poput Philipsovih Night Xvision.

Senza cuore saremmo solo macchine
12 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...

Ja nisam napisao da si pogrijesio sto si nabavio Conti. Nisam shvatio poantu tvog pitanja. Ocekivao si da ce ti svi cestitati? Ako ti guma traje 5 godina, onda nemamo sto raspravljati. Imamo drugaciji stil voznje i eto, odgovorit cu ti da si nabavio odlicnu gumu. Meni dva seta ljetnih traje 3 godine. 

Ne treba meni niko nista čestitati,  ja sam samo pito ljude za savjet i pito sma dali sam fulo s tim gumama ili ne(pošto ja kupim auto i vozim ga kak ide ide obavim servis u ovlaštenom servisu i to je to ) Tako da nisam neki stručnjak koja je guma valja a  koja ne,znam neke sitnice al to je ništa, zato sam pito na forumu jer ima ljudi koji to znaju i rece mi savjet to mu je 10 sec tipkanja. A što se tiče tih stilova voznje divljanje sam proso prije par godina.  A ti nemoj odmah da se zivciras ako nešta nije bilo ok u mom postu pa frende samo ga zaobiđi. 

12 godina
jasmin1991 kaže...
MatijaZG kaže...

Ja nisam napisao da si pogrijesio sto si nabavio Conti. Nisam shvatio poantu tvog pitanja. Ocekivao si da ce ti svi cestitati? Ako ti guma traje 5 godina, onda nemamo sto raspravljati. Imamo drugaciji stil voznje i eto, odgovorit cu ti da si nabavio odlicnu gumu. Meni dva seta ljetnih traje 3 godine. 

Ne treba meni niko nista čestitati,  ja sam samo pito ljude za savjet i pito sma dali sam fulo s tim gumama ili ne(pošto ja kupim auto i vozim ga kak ide ide obavim servis u ovlaštenom servisu i to je to ) Tako da nisam neki stručnjak koja je guma valja a  koja ne,znam neke sitnice al to je ništa, zato sam pito na forumu jer ima ljudi koji to znaju i rece mi savjet to mu je 10 sec tipkanja. A što se tiče tih stilova voznje divljanje sam proso prije par godina.  A ti nemoj odmah da se zivciras ako nešta nije bilo ok u mom postu pa frende samo ga zaobiđi. 

Tko je spomenuo divljanje? Ugl, zakljucimo raspravu...

11 godina
Auti - ultimativna tema

@MatijaZG, znači Nešto tipa pežo nafrljeni 106 rally ili onaj dobri stari Mini, na koje idu 14 cola ne treba premium gume, a npr. neki movolumen kojeg vozi npr. moja mama, s 15 cola tvornički, je po tvojem psotu logično staviti. Mislim napisal si tolko nespretno da bolje da nisi pisal. Samo sam na to htio aludirati.

12 godina
Karlek_19 kaže...

@MatijaZG, znači Nešto tipa pežo nafrljeni 106 rally ili onaj dobri stari Mini, na koje idu 14 cola ne treba premium gume, a npr. neki movolumen kojeg vozi npr. moja mama, s 15 cola tvornički, je po tvojem psotu logično staviti. Mislim napisal si tolko nespretno da bolje da nisi pisal. Samo sam na to htio aludirati.

Poludit cu sa vama...106 rallye ima 175 gumu i ratkape? 

Netko tko vozi 106 rallye sigurno ne ispituje na Bug forumu koje su gume dobre...

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Vraćam se sa faksa, vozim par kolega iz Karlovca za Zagreb, za vikend, ovaj Zagreb je ko divlji zapad, prvo dođem do naplatnih, izljeće mi lik iz kućice prije nego sam opće došao do njega, maše, kaže nesreća, autoput zatvoren i ništa, odem ja starom cestom, vozim se cijelim putem 50-60km/h, tri trakota mi se ubace, usporim na 25, pa nemožeš preteć, a gužva, svi sa autoputa se ubacuju također na staru cestu, preko sat vremena sam se vozio (po autoputu mi inaće treba 20-ak minuta bez žurbe), zatim se kod Lučkog spajam na brzu cestu, lik u bmw-u iza mene se ubaci prije mene, ode u skroz lijevu traku i taman kad sam se ja htio prestrojit u srednju, jer moja traka postaje žuta i ne smijem se po njoj vozit, kad vidim lika u bmw-u u isto vrijeme se ubacuje i sad da ne dođe do kontakta ja ostanem i produžim po žutoj, a on se ubaci ispred mene i nastavi po žutoj, nebili pretekao kolonu, tu sam već bil živčan, čuo sam da se zemlja otvorila na Slavonskoj, sigurno su gužve, probat ću je izbjeć, dogovorim se sa kolegama da ću ih ostavit na stražnjoj strani na glavnom kolodvoru, skinem se kod velesajma, prođem Bundek, dođem do Lisinskog, a ono grkljanac, reko koji pm sad, a ono lančani sudar četiri auta u sred križanja...ja ne znam kako sam doma živ došao, ovo danas je mad max...

12 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...
Karlek_19 kaže...

Poludit cu sa vama...106 rallye ima 175 gumu i ratkape? 

Netko tko vozi 106 rallye sigurno ne ispituje na Bug forumu koje su gume dobre...

Nije problem ko se ispituje ko ne, nego po tvojoj logici 13" 14" i 15"  ne treba neke premium gume a sve dalje trebaju.

Znaci moj drugi obiteljski auto mondeo 2.0 tdci 103 kw  inače idu 16" gore al imamo 15" jer smo ostavili alu od proslog auta,

na njega isto trebam staviti loše gume makar ima 1500 kg i 130ks.

16 godina
1BIT kaže...

Vraćam se sa faksa, vozim par kolega iz Karlovca za Zagreb, za vikend, ovaj Zagreb je ko divlji zapad, prvo dođem do naplatnih, izljeće mi lik iz kućice prije nego sam opće došao do njega, maše, kaže nesreća, autoput zatvoren i ništa, odem ja starom cestom, vozim se cijelim putem 50-60km/h, tri trakota mi se ubace, usporim na 25, pa nemožeš preteć, a gužva, svi sa autoputa se ubacuju također na staru cestu, preko sat vremena sam se vozio (po autoputu mi inaće treba 20-ak minuta bez žurbe), zatim se kod Lučkog spajam na brzu cestu, lik u bmw-u iza mene se ubaci prije mene, ode u skroz lijevu traku i taman kad sam se ja htio prestrojit u srednju, jer moja traka postaje žuta i ne smijem se po njoj vozit, kad vidim lika u bmw-u u isto vrijeme se ubacuje i sad da ne dođe do kontakta ja ostanem i produžim po žutoj, a on se ubaci ispred mene i nastavi po žutoj, nebili pretekao kolonu, tu sam već bil živčan, čuo sam da se zemlja otvorila na Slavonskoj, sigurno su gužve, probat ću je izbjeć, dogovorim se sa kolegama da ću ih ostavit na stražnjoj strani na glavnom kolodvoru, skinem se kod velesajma, prođem Bundek, dođem do Lisinskog, a ono grkljanac, reko koji pm sad, a ono lančani sudar četiri auta u sred križanja...ja ne znam kako sam doma živ došao, ovo danas je mad max...

Dosta je problema u ZGu zadnjih dana. Ujutro idem sa Malešnice do Sigeta i na svakojake nacine izbjegavam kolonu koja je na savskoj ( spajanje horvacanske i savske )... Onda sudar na rotoru pa guzva od velesajma do Malla... Po podne je donekle OK prije nego sto se ljudi sa posla vracaju, ali ujutro uff pogotovo sad kada se rupa na slavonskoj otvorila...

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
17 godina

ja sam prekjucer obavil tehnicki. ti mater. iso sam na drugo mjesto nego inace jer mi je usput s posla. NIKADA VISE!!! tip mi je sviral motor na eko testu valjda 15min. drzao ga u blokadi po par sekundi. ja njemu jesi li ti normalan covjece??? u tabli svjetli crvena blokada okretaja. on drzi gas. hebo ti *as *ater. to ga je valjda speklo kad sam mu prigovoril. neš ti meni motor turirat samo zato kaj si ti ispitivac. onda se valjda gospon uvrijedil pa je tražil ijednu manu na autu. otvaral je svaka vrata cak i gepek, pregledaval pojaseve, sve šajbe je spuštal i dizal, svaku jebenu gumu je mjeril profil i gledal dot. na grabi je s nekim qurcem dignuo prvi kraj i gledao luft. doslovce je tražil sat vremena dlaku u jajetu. ali nije ju mogao naći. nikad vise u tu postaju. samo kod frenda di on radi i kod njega. mislim i frend mi pogleda detaljno auto i ja sam svaki put s njim dole u grabi i gledamo, ali brate mili nes ti meni auto drzat u blokadi. to ne radim ni ja a boga mi nebu ni niko drugi.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
16 godina
Lord_Marko kaže...

ja sam prekjucer obavil tehnicki. ti mater. iso sam na drugo mjesto nego inace jer mi je usput s posla. NIKADA VISE!!! tip mi je sviral motor na eko testu valjda 15min. drzao ga u blokadi po par sekundi. ja njemu jesi li ti normalan covjece??? u tabli svjetli crvena blokada okretaja. on drzi gas. hebo ti *as *ater. to ga je valjda speklo kad sam mu prigovoril. neš ti meni motor turirat samo zato kaj si ti ispitivac. onda se valjda gospon uvrijedil pa je tražil ijednu manu na autu. otvaral je svaka vrata cak i gepek, pregledaval pojaseve, sve šajbe je spuštal i dizal, svaku jebenu gumu je mjeril profil i gledal dot. na grabi je s nekim qurcem dignuo prvi kraj i gledao luft. doslovce je tražil sat vremena dlaku u jajetu. ali nije ju mogao naći. nikad vise u tu postaju. samo kod frenda di on radi i kod njega. mislim i frend mi pogleda detaljno auto i ja sam svaki put s njim dole u grabi i gledamo, ali brate mili nes ti meni auto drzat u blokadi. to ne radim ni ja a boga mi nebu ni niko drugi.

Kada sam duju kupovao ni svjetla nisu radila kak spada a pojasevi nisu mogli uci u onaj utor pokraj sica... ( neki debil slagao auto ).. Ali sa sto kunica rijesis sve  ( Cak i to da je bila nedozvoljena dimenzija kotaca/guma 195/45/15 sto tek GTi verzija moze dobiti )...

16 godina
Auti - ultimativna tema

Imao sam slican slucaj, isao tamo di mi je najblize, isto turira...

Ja se nisam isao svadati, al me vise nikad nisu vidjeli.

:D
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Danas nakon detaljnijeg pregleda svih izlozenih auta Renault modeli su mi se najvise dopali, a Audi, VW, Opel, BMW, Mercedes itd.. je sve copy paste starih modela. Kod Espace-a, Talismana, Scenica, Megana i ostalih modela smo se vracali vise puta jer se vidi skok u kvaliteti izrade, dok je Mercedes poceo koristit njihove motore zna se kolko je sati ;) u novoj E-klasi plastika iznad volana se uvija i djeluje jeftino. Evo usput par slika, ostatak cu sutra uploadat.

Bilo kuda Opel svuda! :)
16 godina
moderator

Ja kad sam na tehničkom, u auto lik može sjesti samo kad ide na valjke za testiranje kočnica, prije i poslije toga nema kaj raditi meni za volanom.

http://www.auti.hr/magazin/propisi-i-kazne/tehnicki-pregled-vozila-korak-po-korak/4726

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
17 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Ja kad sam na tehničkom, u auto lik može sjesti samo kad ide na valjke za testiranje kočnica, prije i poslije toga nema kaj raditi meni za volanom.

A kako će pravilno odradit eko test ako mu ne daš sjesti?

16 godina
odjavljen
Lord_Marko kaže...

I u čemu je točno problem? Šta ne biš htio znati da se voziš u autu koji je siguran. A što se tiče blokade, pa svaki motor je predviđen da radi u tim uvjetima, pa ne bi valjda prodavali aute koji će se raspasti ako se stisne gas do kraja. Uostalom, šta ti ne bi bilo malo bezveze živjeti sa mišlju da voziš auto koji se oštećuje ukoliko dođe do blokade, i to samo par sekundi? Dakle korištenje mogućnosti koje su tu iz tvornice? I pogledaj malo kako se testiraju motori u tvornici i pri proizvodnji.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
moderator
Penryn kaže...
XXX-Man kaže...

A kako će pravilno odradit eko test ako mu ne daš sjesti?

Kako i uvijek...lijepo kaže na koliko RPM hoće i tako mu držim dok kaže da je dovoljno...

A vrlo dobro se zna koliko je to i kako se to radi.

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2016 22:31 (XXX-Man).
13 godina
Auti - ultimativna tema

Škoda Octavia 1.6 75 kW LPG . Znaci prevalio sam 300 km , prosjecna brzina 76 km/h po BC  , u Bosni natankao 45 litara plina po cijeni 2.4 kn/litra . Znaci 300 km za 43 kn , nije lose po meni . 

15 godina
Lord_Marko kaže...

Doduše, u onom naputku koje je izradio neki specijalac neke od hrvatskih agencija za besposličarenje piše da se eko test provodi da se auto zakuca do limita par puta na par sekundi.

Srećom pa postoji limiter na 2,4k pa nek puši kitu.

17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

I u čemu je točno problem? Šta ne biš htio znati da se voziš u autu koji je siguran. A što se tiče blokade, pa svaki motor je predviđen da radi u tim uvjetima, pa ne bi valjda prodavali aute koji će se raspasti ako se stisne gas do kraja. Uostalom, šta ti ne bi bilo malo bezveze živjeti sa mišlju da voziš auto koji se oštećuje ukoliko dođe do blokade, i to samo par sekundi? Dakle korištenje mogućnosti koje su tu iz tvornice? I pogledaj malo kako se testiraju motori u tvornici i pri proizvodnji.

Kad je motor neopterećen pod full gasom se razvrti do preko 5k rpm, dok kad je opterećen, tj. u nekoj od brzina, rijetko koji DI dizelaš prelazi 4k rpm jer nakon tih okretaja ubrizgavanje goriva namjerno naglo opada. Preko 5k rpm starijim dizelašima s težim klipovima i klipnjačama je potencijalno štetno za leteće ležajeve.. 

No bez obzira na sve to takav postupak provjere zacrnjenja je potpuno neadekvatan jer prije će dizel zadimit na nagli gas do 3-4k rpm nego full gas na 5k rpm kada dolazi do postepenog fuel cut offa a i goriva ima taman dovoljno da se motor vrti neopterećen na tih >5k rpm.

XXX-Man kaže...

Kako i uvijek...lijepo kaže na koliko RPM hoće i tako mu držim dok kaže da je dovoljno...

A vrlo dobro se zna koliko je to i kako se to radi.

Aha, ok, tako može kad su benzinci u pitanju.. kod Marka je dizelaš. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2016 22:41 (Penryn).
16 godina
moderator
Penryn kaže...
Aha, ok, tako može kad su benzinci u pitanju.. kod Marka je dizelaš. 

Nisam znao da je postupak različit za dizel...istina dizeli su mi totalno nezanimljivi pa ni ne obraćam pažnju na njih :)

16 godina
odjavljen
Penryn kaže...
Jakovp kaže...

Kad je motor neopterećen pod full gasom se razvrti do preko 5k rpm, dok kad je opterećen, tj. u nekoj od brzina, rijetko koji DI dizelaš prelazi 4k rpm jer nakon tih okretaja ubrizgavanje goriva namjerno naglo opada. Preko 5k rpm starijim dizelašima s težim klipovima i klipnjačama je potencijalno štetno za leteće ležajeve.. 

No bez obzira na sve to takav postupak provjere zacrnjenja je potpuno neadekvatan jer prije će dizel zadimit na nagli gas do 3-4k rpm nego full gas na 5k rpm kada dolazi do postepenog fuel cut offa a i goriva ima taman dovoljno da se motor vrti neopterećen na tih >5k rpm.

Ma ok taj dio koliko je adekvatan test, mene više čudi takva zabrinutost na novijem autu koji ima rev limiter. Pa da mu štete ti okretaji bi ga stavili niže valjda. Naravno da je druga priča za starije aute ali opet i tu nije problem ako je par sekundi.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Čudno da nemaš onaj limitator u leru. Moj se motor inače može vrtjeti do 6 tisuća, a u leru do tri i pol tisuće, ali i kod hrpe drugih auta je tako.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
12 godina
Auti - ultimativna tema

Ja sam bio na tehnickom prije tj dana. Naravno, preko poznanika. Tip mi kaze da oni Alfama ne vreduju eko test zato sto skoro svaka nakon godinu dana ga ne bi prosla. Pretezno svi skidaju stetnike poput egra, dpfa itd. Meni je drzao na 3000 rpm a motor lupa blokadu na 4800. Zacuđujuce visoko za diesela.

16 godina
Jakovp kaže...

Problem je u tome da zabije nogu u pod u onda slusa 5 sekundi "papapapappa" i smije se u autu, a ti ga gledas koji k radi.

Ovi kod kojih sad idem normalno pritisnu gas i drzi sekundu 2 na ispod 4krpm prema zvuku i to je to.

Jos uz to veci rpm->vece zagrijavanje, a auto na mjestu stoji sto znaci da je protok zraka 0(nece mu nista biti na kratko, ali nije ugodno gledat kad ti netko muci auto)

:D
14 godina
Auti - ultimativna tema

Moj je 5 minuta mucio tako da je nakraju sam sebe sjebo, auto na kraju izaslo sa 130 CO2, a nominalno je 160.

I ako to sve ovisi od auta i od tehnicara neka auto uopce ne turira.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2016 2:08 (ivanzu).
14 godina
Rucipe kaže...

Škoda Octavia 1.6 75 kW LPG . Znaci prevalio sam 300 km , prosjecna brzina 76 km/h po BC  , u Bosni natankao 45 litara plina po cijeni 2.4 kn/litra . Znaci 300 km za 43 kn , nije lose po meni . 

U bosni je dizel toliko los da auto izbacuje pogreske cim se na njemu vozi.  

13 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

U bosni je dizel toliko los da auto izbacuje pogreske cim se na njemu vozi.  

Upravu si,pali se lampica "check engine".Dosta auta koja se uvezu iz Njemacke posle par punjenja na nasi pumpama pale tu lampicu.Kod nas mehanicari kazu da to nije nikakav problem,poniste je i ajmo dalje...Posle nekog vremena ponovo se upali i opet isto 

Sadmir K
13 godina
protjeran
MatijaZG kaže...

Ja sam bio na tehnickom prije tj dana. Naravno, preko poznanika. Tip mi kaze da oni Alfama ne vreduju eko test zato sto skoro svaka nakon godinu dana ga ne bi prosla. Pretezno svi skidaju stetnike poput egra, dpfa itd. Meni je drzao na 3000 rpm a motor lupa blokadu na 4800. Zacuđujuce visoko za diesela.

Na prošlom tehničkom, frajer je naštancao masu listića ekotesta sa mojom 147, ekotest ko beba, trebali su mu za čađave švabe u redu iz mene, naš lokalni slastičar sa VW peticom nije mogao proći.

Prolazi se bez problema ak se nije "ćuniralo" po mafu, egr-u, loncima/katalizatorima.

http://www.twitch.tv/dokmanic
16 godina
odjavljen
CroNk3r kaže...

Problem je u tome da zabije nogu u pod u onda slusa 5 sekundi "papapapappa" i smije se u autu, a ti ga gledas koji k radi.

Ovi kod kojih sad idem normalno pritisnu gas i drzi sekundu 2 na ispod 4krpm prema zvuku i to je to.

Jos uz to veci rpm->vece zagrijavanje, a auto na mjestu stoji sto znaci da je protok zraka 0(nece mu nista biti na kratko, ali nije ugodno gledat kad ti netko muci auto)

Auto ima ventilator na hladnjaku i termostat baš za takve prilike, bok nema prirodnog protoka zraka, a i opet, pošto je samo par sekundi nema veze. Pa šta mislite da kad pustite auto kod nekog mehaničara s kvarom na motoru da ga neće tako testirati prije ili poslije popravka, mislim ne uvijek naravno, ali tu i tamo se to mora i sasvim je normalno, previše se brinete.

Svi smo mi Mentalist.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice