- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
BluResponse izgleda kao guma sa tački radi zaobljenih rubova?
Nakon usporedbe s tvojima, imam ti lošu vijest...
BlueResponse sam imao na bivsoj A6ici. Dimenzije 205/55/16. Meni su izgledale odvratno. Nisu imale ni rub za zastiti felgu. Na zimskim Sava Eskimo S3+ je bolje izgledao. Sto se tice kvalitete gume, BlueResponse sasvim solidna guma. Ne moze se usporediti sa GY F1 Eagle bilo koji Assy, ili B Potenza. Prije par dana sam skinuo zimske Sava 16 stavio ljetni setup na felge 17 sa Pirelli P Zero Nero 225/45/17 91Y XL i to ti ovako izgleda.
Senza cuore saremmo solo macchine
Jel imao neko iskustva sa Matador gumama.
Konkretno model Elite 3?
Imam zabranu upravljanja vozilom B kategorije 2 mjeseca koja ističe 2.5.2016. Pošto imam novi auto i imam samo 1300 km pređeno dosad, njega sam isterao iz garaže i malo ga pustio da radi i starci su par puta otišli do trgovine, zanima me pošto imam 4 "crtice" goriva da kad budem mogao voziti nasipam do vrha ili da prvo potrošim staro gorivo?
Imam zabranu upravljanja vozilom B kategorije 2 mjeseca koja ističe 2.5.2016. Pošto imam novi auto i imam samo 1300 km pređeno dosad, njega sam isterao iz garaže i malo ga pustio da radi i starci su par puta otišli do trgovine, zanima me pošto imam 4 "crtice" goriva da kad budem mogao voziti nasipam do vrha ili da prvo potrošim staro gorivo?
Imaš još mjesec dana da se ne brineš o tome :^)
Imaš još mjesec dana da se ne brineš o tome :^)
Pa znam al ono kad dođe vrijeme za vožnju opet da znam 
Danas kupljene gume Yokohama Bluearth 195/50/15, 189 eura sve 4 ili ti 355kn po komadu kod Furlana. Pitao sam za razne modele, ali na kraju sam odabrao te po preporuci prodavača. Za Uniroyal Rainsport 3 mi je rekao da guma drži, ali ako se brzo vozim (a nije da nije istina) da će brzo nestati i da je radi kosih šara bučnija. Gledao sam i Dunlop Bluresponse ali to mi izgleda kao guma na tački. Neopisivo mi je ružno kako jako ima zaobljene bridove, a inače nije loša guma.
Stavim i slike kad ih namontiram.
Ako si ti zadovoljan, onda super... ali da cujem da netko bira gume prema tome kako izgledaju, zanemarujuci njihove realne karakteristike - jos bi i razumia da je cijena nesto povoljnija, ali ovako, hmmmm...
da... definitivno se nemilice jurilo onda...
Nisi definitivno, gume su super po svemu, jedino se troše dosta brže od konkurencije. Dakle efektivno su skuplje :)
Evo ljudi odlucio sam uzeti continental p5, nadam se da nisam pogrijesio.
Hvala na savjetima
Na 14 cola mozes staviti bilo sto...
Hvala na savjetima
Od kad se model gume bira po veličini felge? 
Hvala na savjetima
Zasto bi se moglo stavit sta os? Nije isto stavio ž marku ili neki bolju
Pogleč svoje stražnje, felga još malo pa viri kao drifterima, toliko o zaštiti.
Dok kod mene sa BluResponse nema virenja. Ne kužim od kuda izvlačite da je BluResponse deformirana?
I još jedne grde felge 
Postoje gume koje imaju mali rub iznad felge koji bude par mm i stiti felgu od nogostupa i to nema veze sa bocnicom gume. Sve 4 felge su 17x7,5 dakle sve su iste. Tko bi normalan stavio na FWD šire straznje felge?
BlueResponse ima oblu bocnicu i nema taj rub koji stiti felgu. Ona ju "stiti" tako sto je balonasta.
Kao sto sam vec napisao, imao sam te gume i vidim razliku. Takve gume se inace nazivaju balonke. Sa njima je voznja uglađenija i mekša...nisu to sportske gume.
Postoje gume koje imaju mali rub iznad felge koji bude par mm i stiti felgu od nogostupa i to nema veze sa bocnicom gume. Sve 4 felge su 17x7,5 dakle sve su iste. Tko bi normalan stavio na FWD šire straznje felge?
BlueResponse ima oblu bocnicu i nema taj rub koji stiti felgu. Ona ju "stiti" tako sto je balonasta.
Kao sto sam vec napisao, imao sam te gume i vidim razliku. Takve gume se inace nazivaju balonke. Sa njima je voznja uglađenija i mekša...nisu to sportske gume.
Misliš na ovu rupu između felge i gume?
Ovo što si spomenuo šire stražnje felge - nisam rekao za širinu felgi već da izgleda kao da felga viri van oboda gume.
Ne bira se po velicini felge ali logicno je da auto sa 14 cola felgama moze biti gradski 1.0 ili sl. Razlika je kad guma treba prenesti na tlo 400Nm ili 100. U drugom slucaju po meni nije potrebno uzimati neke premium marke. Za Alfu sam uzeo gume od skoro 900kn komad. Za fiat 500 1.2 sam mogao uzeti istu vrstu i platiti 500kn komad, ali sto ce mi kad i na onima od 300 se ponasa super.
Istu logiku bih mogao povuci sa Alfom. Imam 310mm brembo diskove i 4 klipne čeljusti. Mogao sam staviti 365 i 6 klipne ali to je bacanje novaca. Nepotrebna tolika kociona sila za auto od 200 i kusur konja i 1400kg.
Naravno, od viska glava ne boli ali nema potrebe pitati jel su te gume dobre...zato sto za taj auto su odlicne.
Misliš na ovu rupu između felge i gume?
Ovo što si spomenuo šire stražnje felge - nisam rekao za širinu felgi već da izgleda kao da felga viri van oboda gume.
Eeh to to. Kad sam nabavio Blue za Audi, bio sam uvjeren da imaju taj rub. Narucio sam ih preko neta i kad su dosle, malo sam se razocarao. Ne kazem da je guma deformirana, nego meni je osobno puuno ljepse vidjeti ravnu bocnicu nego zaobljenu. Naravno sve ima svoje prednosti.
Ja na zimskom setu imam Ultragrip 8 kao sa slike i ružno mi izgleda taj kanal 
Meni je bitno da je auto što mekši i tiši, a kada kupim E39, onda.. 
Zašto je nepotrebno bacanje novca investicija u sigurnost?
Zašto je nepotrebno bacanje novca investicija u sigurnost?
Ok...kao što rekoh, ajmo svi montirati 6 klipne celjusti od Maseratija i Brembo rezane diskove od 365mm. Ili ipak karbokeramicne...bolje ne riskirati 
Aha, znači iz svog iskustva što si bezveze bacio lovu na gume za alfu tvrdiš drugima da ne treba.
Baš si super, što brineš o ostalima u ovim kriznim vremenima u ovoj državi. To je za svaku pohvalu.
Kao mlad i nov vozac imam pitanje o zimskim/ljetnim gumama.
Vidim da ih svi vec montirate, cak su stavljene i na mamin rentacar, ali sve sto citam kaze da moram imat zimske do 15.4.
Mogu li ih vec sada stavit?
Aha, znači iz svog iskustva što si bezveze bacio lovu na gume za alfu tvrdiš drugima da ne treba.
Baš si super, što brineš o ostalima u ovim kriznim vremenima u ovoj državi. To je za svaku pohvalu.

Za 400 i nesto Nm moze samo premium guma dati odgovarajuci grip. Zasto mislis da sam bacio novce? Nisi uopce shvatio poantu mojeg posta...
Lik napise da je nabavio Continental gume (po slici mi se cini 14 ili 15 cola) i kaze da se nada da nije pogrijesio. Conti je prva ugradnja puno brand automobila...cemu to pitanje?
Vidim da ih svi vec montirate, cak su stavljene i na mamin rentacar, ali sve sto citam kaze da moram imat zimske do 15.4.
Naravno, samo baci lance u gepek ako te zaustave.
Ja sam već dva tjedna na ljetnima jer temperature ne padaju ispod 15, a kamoli 7. A i vrijeme je super i zaželio sam se alu felgi 
Em ti se zimske više troše, em su im performanse lošije - nema razloga za njih.
Po zakonu ti se moze naplatit kazna ako te zaustave, al po meni nema apsolutno nikakve potrebe da topiš zimske gume na ovakvim temperaturama.
Ne bira se po velicini felge ali logicno je da auto sa 14 cola felgama moze biti gradski 1.0 ili sl. Razlika je kad guma treba prenesti na tlo 400Nm ili 100. U drugom slucaju po meni nije potrebno uzimati neke premium marke. Za Alfu sam uzeo gume od skoro 900kn komad. Za fiat 500 1.2 sam mogao uzeti istu vrstu i platiti 500kn komad, ali sto ce mi kad i na onima od 300 se ponasa super.
Istu logiku bih mogao povuci sa Alfom. Imam 310mm brembo diskove i 4 klipne čeljusti. Mogao sam staviti 365 i 6 klipne ali to je bacanje novaca. Nepotrebna tolika kociona sila za auto od 200 i kusur konja i 1400kg.
Naravno, od viska glava ne boli ali nema potrebe pitati jel su te gume dobre...zato sto za taj auto su odlicne.
Je da al ta continetalka me ostala 380kn kom, a one slabije 50 kn manje pa ak cu stediti za gume koje su jedini kontakt s tlom
Onda bolje da prodam oba auta. A i frend je prosle g uzo kineske gime nakon 3000km na dvije dobio bruh. A da je dao 50kn vise za komad
Bio bi miran 4-5 sezona. Sad sam dao 1700kn i miran sam 4-5 ljeta i znam ma cem se vozim.

Za 400 i nesto Nm moze samo premium guma dati odgovarajuci grip. Zasto mislis da sam bacio novce? Nisi uopce shvatio poantu mojeg posta...
Lik napise da je nabavio Continental gume (po slici mi se cini 14 ili 15 cola) i kaze da se nada da nije pogrijesio. Conti je prva ugradnja puno brand automobila...cemu to pitanje?
Nabavio je Conti gume i napiše komentar. Ovdje je imao par postova gdje je pitao za preporuku guma, pa je imao vrlu ponudu nekog vulkića sa nekakvim čajna šrotom. Očito da čovjek ne živi od toga i ne zna svaki test, nije pročitao sve forume na kojima se vrti ta tema, odkud da čovjek zna što je prva ugradnja kojem autu? Zato je i pitao.
Kao da ti trebaš laptop, a recimo nemaš blage veze o hardwareu al ti treba za određene poslove i na preporuku kupiš nešto pa se nadaš da nisi pogriješio.
Ne mislim ja da si ti bacio novce. Ti si to sam rekao. Investicije u male auteke bacanje novca i da im netrebaju premium gume. => Bacio si novce kad si kupio premium gume.
Ja nisam napisao da si pogrijesio sto si nabavio Conti. Nisam shvatio poantu tvog pitanja. Ocekivao si da ce ti svi cestitati? Ako ti guma traje 5 godina, onda nemamo sto raspravljati. Imamo drugaciji stil voznje i eto, odgovorit cu ti da si nabavio odlicnu gumu. Meni dva seta ljetnih traje 3 godine.
Ne može ako imaš lance.
Pa ja tako i postupam. Fiat 500 1.2 od cure je dobio Hankook. Povukao sam crtu sa P Zero Nero koje imam na Alfi i da sam isti model uzimao za 500, platio bih 170kn vise po komadu.
Ugl, oduzila se previse ova rasprava. Ne da mi se vise tipkati