Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.062
|
čitano: 16.670.948
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Auti - ultimativna tema

Kupljen Peugeot 307 1.6 HDI 90KS FAP

Od prvog vlasnika,servisna..

130tkm.

2007 godina

Samsung Galaxy S5
17 godina
Re: Auti - ultimativna tema

puno sretnih kilometara!!! inace jedan od najboljih dizel motora iz psa grupacije.  {#}

P.S. kakve to cudne tablice ima?

Ride or die, remember?
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2014 21:06 (Lord_Marko).
14 godina
Lord_Marko kaže...

puno sretnih kilometara!!! inace jedan od najboljih dizel motora iz psa grupacije.  {#}

Hvala!

Planiram odma na njemu napraviti mali servis(ulje i filter)

Dali da stavim Total Quarts 9000 5w40 ili Total quartz Ineo 5w30?

EDIT: Vozilo nije imalo probne tablice,pa da ga isprobam stavili su te.

Inače kupljen je u Sesvetama kod EURO Zova,no nije još kod mene doma dok se papiri ne srede.

Kad dođe stiže još slika.

Samsung Galaxy S5
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2014 21:10 (RaZ0R9111).
17 godina

neznam sad kaj preporucuje pug za taj motor. ali moras paziti na specke ulja radi fapa. ak stavis krivo ulje moguci su problemi s fap-om. uglavnom treba pazit na SAPS. 

tak da bi ja stavil ipak Total quartz Ineo 5w30.

Ride or die, remember?
16 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Kupio si peugeuta 307 kod preprodavača?

Puno sreće s tim autom {#}

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
Jakovp kaže...

Kupio si peugeuta 307 kod preprodavača?

Puno sreće s tim autom {#}

Da,koji mi je ujedno i bliža rodbina {#}

Samsung Galaxy S5
17 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Misliš od prvog vlasnika u Hrvatskoj? {#}

Inače puno sretnih kilometara. Jesi vodio kojeg mehaničara sa sobom da pogleda auto? I kakvi su prvi dojmovi? {#}

15 godina
Auti - ultimativna tema

sretno kod servisa kad budes morao mjenjati filter goriva

17 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

10 min posla?

EDIT: Znam da nije 10 min, al u čemu je točno problem?

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2014 22:51 (Penryn).
15 godina
neaktivan
domac5 kaže...

neki cigani turiraju golf 2 dizel...steta sto sam malo kasno slikao ali ono sto je islo iz auspuha tog auta je doslovno ko u rafineriji...majko sveta {#}

sad samo cekam nineov komentar {#}

{#}

14 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

Zbog? 15min posla, cca 260 kn dođe filter.

15 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Kupljen Peugeot 307 1.6 HDI 90KS FAP

130tkm.

2007 godina

Čestitke, na prvu jako dobro izgleda izvana i iznutra.

Lord_Marko kaže...

P.S. kakve to cudne tablice ima?

Prenosive, karakteristične za 2nd hand autokuće i ostale auto-dealere.

RaZ0R9111 kaže...
Lord_Marko kaže...

Hvala!

Planiram odma na njemu napraviti mali servis(ulje i filter)

Dali da stavim Total Quarts 9000 5w40 ili Total quartz Ineo 5w30?

EDIT: Vozilo nije imalo probne tablice,pa da ga isprobam stavili su te.

Inače kupljen je u Sesvetama kod EURO Zova,no nije još kod mene doma dok se papiri ne srede.

Kad dođe stiže još slika.

Slijedi svakako tvorničku specku i intervale koja stoji u knjižici auta, ako si ju dobio, vjerujem da jesi. Moderan motor, može biti nezgodnih posljednica uz ulje sa krivom speckom.

LOW-SAPS 5w30 i 40 vjerujem da idu unutra bez problema. Provjeriti.

EDIT: Nego, jel ja to vidim novije A4-rke tamo na lageru, mogli bi se čuti još za neku žnjoru. {#}

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2014 7:48 (thedream).
15 godina
ARazer kaže...
RuskeGTT kaže...

ja stvarno neznam od kud ti to, al ok, mozda volvo ima drugaciji sistem...ali ne bi trebao, posto je to isti motor i jos na filteru pise FoMoCo, kao i na ostatku motora

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

ahh izgovori {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ima ko kakvu špagu u Osiguranju?

Najjeftinija ponuda mi je u Basleru-2201kn..

Saznao sam danas u ovlašetenom servisu,ide unutra Total Quartz INEO 5W30 ECS..4l.

Moram odma promjenit i šipku za mjerenje naranđastom jer točnije pokazuje stanje ulja..

Skinut karter i očistit sito od ulja i vozi.

Samsung Galaxy S5
13 godina
RaZ0R9111 kaže...

Ima ko kakvu špagu u Osiguranju?

Najjeftinija ponuda mi je u Basleru-2201kn..

Saznao sam danas u ovlašetenom servisu,ide unutra Total Quartz INEO 5W30 ECS..4l.

Moram odma promjenit i šipku za mjerenje naranđastom jer točnije pokazuje stanje ulja..

Skinut karter i očistit sito od ulja i vozi.

Promjeni i ulje u mjenjaču ;) 

14 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...
ARazer kaže...
RuskeGTT kaže...

ja stvarno neznam od kud ti to, al ok, mozda volvo ima drugaciji sistem...ali ne bi trebao, posto je to isti motor i jos na filteru pise FoMoCo, kao i na ostatku motora

Pa od toga što ih imam par komada u servisu i znam cijene kako se kreću.

Danas dobio ponudu za osiguranje golfa pošto istiće rega za 5 dana {#}

15 godina
Auti - ultimativna tema

Da ne fali tu koja brojka?

Ne znam kojom logikom osiguranje za auto može biti 350 kn.

15 godina
neaktivan
mystik kaže...

kaj bi mu više naplatili kada ni te pare ne vrijedi {#}

NHF zekam se.. srsly, toliko košta osiguranje skutera.. dobra štela? {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
neaktivan
mystik kaže...

Da ne fali tu koja brojka?

200 kn. Oldtimer. 50% imam normalno, 25% ti daje oldtimer klub u koji si učlanjen i još oni daju tih par posto {#}

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

ovo je jednostavno presmiješno.. {#}

15 godina
ARazer kaže...

200 kn. Oldtimer. 50% imam normalno, 25% ti daje oldtimer klub u koji si učlanjen i još oni daju tih par posto {#}

A fak. Ja računao da se radi o nekoj V/VI-ici pa mi bilo čudno. {#}

nine kaže...

ovo je jednostavno presmiješno.. {#}

Ako misliš na smijeh onda da.{#}

Sama činjenica da puknuta guma oštetila auta je očekivana. 

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

ma jok, za keca cabria. Za Pola GTi mi je 14xx sa 50%, trebala je biti oko 1700 al mi je dalo još popusta da ostanem kod njih {#}

17 godina
ARazer kaže...

ma jok, za keca cabria. Za Pola GTi mi je 14xx sa 50%, trebala je biti oko 1700 al mi je dalo još popusta da ostanem kod njih {#}

hebem ti kr zupaniju i hebene njihove zone. kolko tvoj GTi ima kw? sigurno oko 100? i placas cca1400kn a moj otac sa isto 50% oko 1900 pa di tu ima logike.

i da dosli su mi porezi na aute. merc 800kn, ford 400, i quad za 2013g 15kn i za 2014g 50kn.

nego danas me frend zove da je on dobio informaciju preko "špage" da je moguce zatrazit neku potvrdu za auto prek 80kw da ga moze mladi vozac vozit ak je jedini u familiji. bas sutra moram nekaj obavljat pa cu skocit na muriju da provjerim.

Ride or die, remember?
16 godina
odjavljen
Lord_Marko kaže...

nego danas me frend zove da je on dobio informaciju preko "špage" da je moguce zatrazit neku potvrdu za auto prek 80kw da ga moze mladi vozac vozit ak je jedini u familiji. bas sutra moram nekaj obavljat pa cu skocit na muriju da provjerim.

Toga definitivno nema u zakonu.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina

znam da nema. ali idem bas provjerit. zivo me interesira kaj ce reci.

Ride or die, remember?
15 godina
Auti - ultimativna tema
Pozdrav ekipa.. Zanima me, kolika je razlika u kvaliteti ulja kod ovlastenog serivsera i "obicnog" motornog ulja iz neke trgovine.. Gledao sam da me ovi iz ovlastenog servisa dosta oderu, pa zato pitam.. I ona tekucina za hladjenje motora, da li se to uopce moze ovako otvarat il treba negdje auto stajati duze vrijeme na hladnijem i tamnom mjestu? Pozz, unaprijed hvala..:)
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
15 godina
Lord_Marko kaže...

Možeš ti ići k bilježniku da ti sastavi dokument i ovjeri o tome kako imaš samo jedan auto u obitelji. ALI, kako u zakonu nigdje ne stoji ikakva iznimka, odnosno pravilo vrijedi za sve građane mlade vozače, u stvarnosti ti taj dokument ne znači ništa. 
Sve opet ovisi o onom ko te zaustavi i dal će ti progledat kroz prste, ili će se držat onog što bi trebao. 

alen4430 kaže...
Pozdrav ekipa.. Zanima me, kolika je razlika u kvaliteti ulja kod ovlastenog serivsera i "obicnog" motornog ulja iz neke trgovine.. Gledao sam da me ovi iz ovlastenog servisa dosta oderu, pa zato pitam.. I ona tekucina za hladjenje motora, da li se to uopce moze ovako otvarat il treba negdje auto stajati duze vrijeme na hladnijem i tamnom mjestu? Pozz, unaprijed hvala..:)

U idealnom slučaju ne bi trebala postojati razlika između ulja u ovlaštenom i kupljenog negdje u trgovini. Naravno, ako se radi o identičnom proizvodu(isti proizvođač, brend i ime, iste gradacije). U stvarnosti, nemaš apsolutno pojma. 

Dakle dok god točiš u auto ulje koje proizvođač preporučuje, prvenstveno zadovoljavajući gradaciju i propisane norme za tvoje vozilo problema neće biti. 

17 godina
ARazer kaže...
RuskeGTT kaže...
ARazer kaže...
RuskeGTT kaže...

Pa od toga što ih imam par komada u servisu i znam cijene kako se kreću.

Danas dobio ponudu za osiguranje golfa pošto istiće rega za 5 dana {#}

Lol.

Šta pecaš ljude tu, dovest ćeš ih u totalnu zbunjenost.

Niti jedna od dvije 'police' koje si pejstao nisu police osiguranja od automobilske odgovornosti za tvoj auto, nego ponude za dodatno pokriće na polici ao, tj proširenja iste. Prva fotka je zaštita stečenog bonusa, koja košta tih 161kn, i pokriva jednu štetu po polici, a druga fotka je osiguranje vozača, iliti dosadašnji ao+, koji i dalje postoji, samo ovo je iznad ao+, jer za 200kn doplate nudi do 500.000kn pokrića za teške tjelesne povrede ili nedajBože smrt vozača, u slučaju da je kriv za prometnu nezgodu (jer u toj varijanti vam redovna polica ao ne pokriva vlastite tjelesne povrede ili smrtni slučaj ako ste bili vozač u vozilu i izazvali prometnu).

Da bi dobio ponudu tj izračun cijene police ao, moraš doći osobno na prodajno mjesto sa ranijom policom i vozačkom dozvolom, te podacima o prijeđenoj kilometraži vozila, te da li ima još vozača tog vozila u obitelji, a ako ima, da li su stariji od 24g ili ne, ovako u pismu nisi i nećeš dobiti nikakav izračun budući da od 29.3.2014. zahtijeva gore navedene podatke te je vrlo personaliziran prema vozaču/vlasniku vozila, njegovoj starosnoj dobi, datumu polaganja vozačke dozvole, itd..., te ovisan o eventualnim dodatnim vozačima u kućanstvu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2014 1:12 (jopis).
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

A daj mi onda reci kako sam prošle godine platio 460 kn policu kad si tako pametan? 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice