Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.916
|
čitano: 18.422.656
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Auti - ultimativna tema
CoLdPlay kaže...

Pozdrav,

Baš sinoć u vožnji primjetim kako mi kočnica, odnosno papučica propada. Treba da stisnem skoro do kraja da krene kočit i opet nije na nivou kako je prije radilo. Da li može biti do ulja ili je neki veći kvar?

Radi se o Opel Vectri 2006 godište.

Može biti ulje, a može biti i kočioni cilindar 

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
15 godina
Auti - ultimativna tema

{#}

Poruka mora sadržavati tekst!

Ništa ne ostavljam nezavrš
13 godina
Auti - ultimativna tema

Prije 60k kilometara je mijenjan set kvačila tak da je moguće onda da je potisni ležaj kako kolega kaže. Btw jel ima netko ili zna nekog tko ima servo pumpu za nju, išao sam na opelov otpad ali nemaju kažu da ju je dosta teško nać.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Daj podatke od auta pa vidim dali ima

13 godina
Auti - ultimativna tema

Astra f 1.7d ( opelov motor) 1995. 68ks

15 godina
Auti - ultimativna tema

preporuka auta do 5k eura, šogor prodaje alfu147 1.9, treba mu veći auto zbog klinca koji raste ko gljiva

16 godina
neaktivan
fear619 kaže...

preporuka auta do 5k eura, šogor prodaje alfu147 1.9, treba mu veći auto zbog klinca koji raste ko gljiva

Nezgodno kad tako brzo rastu. Zahvalit ćeš mi kasnije.

In the name of tragedy...
15 godina
thedream kaže...
fear619 kaže...

Nezgodno kad tako brzo rastu. Zahvalit ćeš mi kasnije.

XD

jučer sam vidio jednog zelenog i rekao mu da je to vozilo ko stvoreno za njega ^^

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

fora filmić.. mclaren vs btcc honda civic vs honda firebird superbike..

dokaz da cestovni auti, pa makar supercarovi nemaju što tražiti sa pravim trkaćim autima. ofc motor je van svih kategorija {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Šalu na stranu, za tu lovu imaš već odličnih Sonata oko 2005/2006 godine sa plinom. CRDi su dosta skuplji. Ali za 5 - 6 000 eura se može naći odličan benziner oko 100tkm.

Sad ne znam njegove preferencije, ali eto, jedan auto na mjestu.

15 godina

dizel bi bio poželjan, plin i benzin igraju u kombinaciji godinom i prijeđenim kilometrima.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Danas sam imao prilike testirati Fiat Punto 1.3 MJET 16V.

Točnije ovaj http://www.njuskalo.hr/auti/fiat-grande-punto-1.3-multijet-16v-oglas-11950328 (3300e)

Auto iz daleka izgleda odlično,interier izgleda stvarno super.

No plastika je na dodir skroz kineska i jeftina,mjenjač je bez osječajan sa glupim rasporedom brzina i dosta neprecizan(lako zamjenit 2 i 4)

Sjedala su dost udobna.

Motor je onak,nije za bacit ali nije ni savršen.

Ne reagira na trenutni pritisak papučice gasa več ima vrlo vrlo izraženu turbo rupu koja traje do 2,2k okretaja dok povuče(čak jako dobro) i onda opet stane na negdje 2,4k okretaja.

Na leru,kad mu stisneš gas tek nakon par sekund prihvati.

Volan(tj servo) je za pohvalit,motaš sa jednim prstom  bez problema bio to asfalt ili šoder.

Također uz Puntača sam gledao i Golf IV 25Years edition.

http://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-iv-1.9-tdi-110-ks-odlican-oglas-11977448 (3800e)

Razlika između Golfa i Punta je OGROMNA.

1.Golf reagira na gas trenutačno i povuče do 2,8k

Plastika je puno puno kvalitetnija,koža na volanu je boljeg osječaja i sama vozačka pozicija je puno bolja.

Mjenjač ide glatko bez zapinjanja i fulanja brzina.

No opet problem je što je 81kw/110ks a ja kao mladi vozač smijem vozit 110/80kw.

Sve u svemu,ulaze mi  i jedan i drugi u obzir..Više o svemu budem znao sutra poslje Zagreba.

Samsung Galaxy S5
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Dobra četvorka, nije čak toliki minus što je iz uvoza - i moj je, pa ga osam godina tandrčim. Trebalo bi ga provjeriti po broju šasije, i odvesti na detaljan pregled.

Volio bi također unutra vidjeti obnovljeni i redizajnirani 115ks PD motor. Još manja potrošnja, manja buka, elastičniji sve u svemu.

Ali i ovo je više nego ok. Jedino ga treba redovno servisirati i ispuhivati na otvorenoj, turbina mu je nešto složenija nego kod mene, VGT varijanta je kod 110ps modela.

EDIT: Da, 25yrs edition, ne kužim se toliko u Golf opremu, ali vuče mi na Highline bar izvana. Iznutra vidim trokraki kožni, naslon za ruku, ne mogu klimu skužiti - čini mi se ipak roštiljanje, da nije auto.

Iznutra također djeluje - prljavo, ali ne i previše pohabano. Teško je ovako preko slika napamet govoriti, ali ja bi rekao kao 1+1 da mu je ipak skidana kilometraža.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 20:42 (thedream).
16 godina
Auti - ultimativna tema

Dosad su me dva puta zaustavili i ništa nisu rekli, isto 81kw.

HTC 8X :)
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

...da mu je ipak skidana kilometraža.

bar još toliko {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Zanimljiva priča i još bolji komentar {#}

18 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

http://www.jutarnji.hr/zapaljen-bmw-5-19-godisnjaka-koji-je-prije-mjesec-dana-tek-polozio-vozacki/1206308/

kombinacija za nevolju: tata u mutnim poslovima, imaju hrpu djece, podstanari su....auto prepisan na sina, ima samo 19 godina, tek dobio vozačku, prejaka BMW 5ica, parkira na mjestu za invalide iako je on invalid samo u mozak

Tipična Hrvatska realnost i bahatost....

Kad te netko uzme za zub, tad se počinje gledati i ispod auta prije nego otvoriš vrata..

Nadam se da susjedin auti nisu dobili materijalnu štetu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2014 10:33 (Ziga).
15 godina
fear619 kaže...

Nego, daj ti meni reci kakva je ta alfa? Jel je ima u njuškalu? 

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
15 godina
quickr kaže...
fear619 kaže...

Nego, daj ti meni reci kakva je ta alfa? Jel je ima u njuškalu? 

http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-147-1.9-jtd-oglas-12148868

17 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Imam Peugeota 106, 1.0, 1994. godina.

Troši dosta ulja i "na hladno" teže pali. Na semaforima uvijek nekog ostavim u oblaku plavog dima (kao i kod paljenja). Jesu u pitanju karike? I ako jesu, koliko bi me mogla doći zamjena (otprilike da znam, da ne za*ebe netko)?

My name is Legion... For we are many!
13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Troši dosta ulja i "na hladno" teže pali. Na semaforima uvijek nekog ostavim u oblaku plavog dima (kao i kod paljenja). Jesu u pitanju karike? I ako jesu, koliko bi me mogla doći zamjena (otprilike da znam, da ne za*ebe netko)?

Od mame isti, 1.1 '97. je isto trošil ulje, ali je bil dihtung glave. Palil je normalno, jedino kod paljenja je malo dimilo, ali stvarno malo, poslije nikad. Ako ti ta inf. kaj pomaže.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2014 11:31 (Schweini7).
16 godina
neaktivan
fear619 kaže...

Nhf {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2014 11:48 (1BIT).
15 godina

{#}

reklamiraš banku? ^^

klinci danas ko da ih hrane radioaktivnim materijalom, gledaš ga i raste ti pred očima

enihau, malo o autima.

još uvijek čekam mazdu u 10. mj ;(

16 godina
neaktivan
nine kaže...
thedream kaže...

...da mu je ipak skidana kilometraža.

bar još toliko {#}

Možda je smiješno, ali nije daleko od istine. 50 - 100 sigurno dolje za ovaj primjerak, minimum. Trebalo bi po broju šasije pogledati. 185tkm u 13g., ja u to sumnjam.

Konkretno, moj auto je prvu regu u HR imao 2004. godine, dakle i u našim STP-ima postoje podaci unazad 10g. o kilometraži. Što je bilo od 2001 - 2004, Bog te pitaj, moguće ništa, moguće 200tkm.

Doduše nije sve tako crno (i pretjerano), imam ispunjenu servisnu do negdje kraja 2003, tako da čak postoji velika mogućnost da mi auto ima stvarne km, što je definitivno plus kod - sa mnom, tri vlasnika.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2014 12:37 (thedream).
18 godina
fear619 kaže...

{#}

reklamiraš banku? ^^

klinci danas ko da ih hrane radioaktivnim materijalom, gledaš ga i raste ti pred očima

enihau, malo o autima.

još uvijek čekam mazdu u 10. mj ;(

nek frend dolozi koji somic i prodam mu fokija {#}

mislim da bi to bil dosta veliki auto {#}

Ride or die, remember?
18 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Koliko km ima? Jel uvijek dimi plavo ili samo kad kreneš nakon malo dužeg stajanja na mjestu? Ako je samo nakon stajanja onda lako mogu biti i vodilice i gumice ventila. Al čim teže pali na hladno znači da je došlo ili do opće potrošnje motora(cilindara) ili su koji od prstenova slomili se ili zapekli. 

Karike kao karike nisu skupe, al sav rad oko raskopavanja motora je. I trebaš naći dobrog mehu da vidi stanje klipova i cilindara(i općenito svega drugog), jer stavljati nove prstenove na istrošene klipove i cilindre će kratkoročno možda riješiti problem paljenja i potrošnje ulja, al nakon, bubam, 10.000km, problem će se vratit.

Ako bude rađena full generalka računaj na minimum 1k € sa rukama, a ako se budu samo prstenovi mijenjali( tj. ako su cilindri ok) onda osim njih stavljaš novo ulje, novi antifriz, novu pumpu vode, novi fazni remen, novu brtvu glave, brtvu poklopca glave, vijke glave i uz rad se i to skupi do 3-4k kn.

17 godina
odjavljen

Prešao je 172k.

Dimi plavo samo nakon stajanja na kraće. Što se tiče problema sa paljenjem, nekako sumnjam i na svjećice koje ću provjeriti.

Inače, auto kad upali, radi bez ikakvih problema. Samo na semaforu ili u sl. situaciji malo jače zadimi (isto plavo).

Sad računam uz te silne troškove, bolje mi je svakih mjesec-dva kupiti litru ulja za 30kn i tako godinu dana (do isteka rege) nego lupiti min. 3k u auto koji sam platio 2k... (neregistriranog) pa da mi za pola godine ne znam, ode anlaser, alternator, pumpa goriva, akumulator ili nešto deseto. Dok vozi, vozi.

Kad bi bila izvediva zamjena samo karika i brtvi, sve 5. Nemam namjeru ulupati hrpu love u auto koji je pred raspad.

My name is Legion... For we are many!
16 godina
Auti - ultimativna tema

najbolje pranje automobila koje sam vidio...

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2014 17:19 (coso9288).
15 godina
Auti - ultimativna tema

neki cigani turiraju golf 2 dizel...steta sto sam malo kasno slikao ali ono sto je islo iz auspuha tog auta je doslovno ko u rafineriji...majko sveta {#}

sad samo cekam nineov komentar {#}

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice