Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.914
|
čitano: 18.391.572
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Stara fora otkad je čipiranja {#} pošto kod nas općenito u državi ništa ne funkcionira - odnosno ide po principu - dok me ne ulove. Tako i sa čipiranim/remapiranim 2.0 TDi-jem sa 140 na 160,170+ ks možeš komotno regati u izvorni razred osiguranja.

Mislim da je razlika u ta dva razreda na polici, uz 50% bonusa, oko 500kn, što je lijepa svota, dakle do 110kW, i iznad 110kW.

Što se tehničkog tiče, 99% sam siguran da gledaju po kubikaži, ovdje je i kalkulator, i starosti automobila, kao i vrsti pogonskog goriva.

EDIT: Moram se apdejtati, od sada će na tehničkom biti presudna - duboko udahnite, masa (?!) vozila.

Pa kom gaće, kom čarape..masa praznog vozila kod mene je oko 1180kg..

Ako mene osobno pitate - jednostavno gamad. Argument koji sam pročitao od strane resornog Ministarstva za poskupljenje je - da pošto je ulaskom u EU pojeftinilo auto-osiguranje, dalje nisam ni čitao.. Sve mi je bilo jasno. I dalje ne vidim kakva je poveznica s jedne strane odnosa vozača i autoosiguravatelja, i s druge HAC-a, državnog proračuna itd.

Drugim riječima, dobili ste jeftinije autoosiguranje, evo vam državna kita, skuplji tehnički - i do 100%.  Planirani godišnji iznos / izračun koji tako planiraju namaknuti kreće se od 1-1.5mlrd kuna.

Mogu samo pretpostaviti reakciju autoprijevoznika, špeditera i ostalih gospodarstvenika. Ovakav potez bi mogao dovesti do brojnih poskupljenja kako roba tako i usluga, ne samo u domeni transporta.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2014 10:31 (thedream).
16 godina
Auti - ultimativna tema

Negdje sam citao jedan dobar post ( mozda i na BOL-u) vezano za CHIP tunning 

Zapravo trazim:  Koja je razlika CHIP ili Remap ( ili je to isto ? ) 

17 godina
Re: Auti - ultimativna tema
GRDI-146 kaže...

Negdje sam citao jedan dobar post ( mozda i na BOL-u) vezano za CHIP tunning 

Zapravo trazim:  Koja je razlika CHIP ili Remap ( ili je to isto ? ) 

Citat od Citiusa: ''Razlika je velika. Kod remapa ECU-a se intervenira u software koji kontrolira rad motora, te se mijenjaju mnogi parametri (ukratko: paljenje, ubrizgavanje, boost, limiteri....), a kod Chip Boxa se vanjski uredjaj spaja na instalaciju motora, kod TB motora na MAF ili MAP senzor, ili na oboje, ovisno o modelu auta.''

Na ovom linku imaš detaljnija objašnjenja http://www.citius.hr/chip-box/{#}

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2014 11:34 (kostolomac).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Misle poskupiti registraciju kako bi skupili više novaca za Županijske ceste:

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/334228/Osiguranje-pojeftinilo-ali-drzava-zeli-dignuti-registraciju-za-800-kuna.html

Ono što meni nije jasno, kako država koja ima 300 milijuna stanovnika i površinu 10 milijuna km2, uspije postaviti ovakav sustav cesti u ruralnom dijeli Michigana:

(Svi ovi kvadratići su ceste)

Uz napomenu da svi troškovi novog auta (za novog vlasnika, neovisno o starosti), sa vozačkom dozvolom ne prelaze 1000kn

http://www.michigan.gov/sos/0,4670,7-127-1585-75432--,00.html

http://www.michigan.gov/sos/0,1607,7-127-1627_14648-75447--,00.html

Evo i za Kanadu - detaljnije:

http://www.dot.gov.nt.ca/_live/pages/wpPages/services_fees.aspx

Cijena potrebnih dokumenata kod nas:

Predavanja i Vožnja: 6371.76  Prva Pomoć: 550.00 + Propisi: 147.50 + Ispit: 121.95 + Prva Pomoć: 118.47 = 7309,68

Vozačka: 35kn biljezi i 151kn za samu vozačku

==== 7495.68

Registracija: 1.4 benzinac iz 2009. - promjena vlasnika = 1067.05 (izračun aksiget.hr)

Ukupno: 8562.73

Dok se može sa sigurnošću reći da je stanje cesti direktno utječe i na očauvanost vozila tijekom godina...

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2014 17:18 (wyks).
13 godina
Auti - ultimativna tema

Prije par dana sam ispred Esplanade uslikao Rolls Royce Phantom Drophead Copue. Auto je ogroman, istog tog je vozio i autoklub.

LINK

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

C/P sa stranice grobnika:

For sale - BMW 1M 420hp
my2011
35.000km
KW Clubsport
Akrapovic
Powerflex black series
Pagid RS29
Short Shifter
Price: 20.000€!!!

----------------------------------

Stvarno prilika, BMW sa 420Hp za 150 000Kn, još kad ga pogledate u kakvom je stanju...{#}

16 godina
Auti - ultimativna tema

Evo kupit ću os tebe auto kad ćeš prodavat, sigurno ću biti dobar deal.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

zašto bi uzimao auto iz engleske pobogu {#} ti baš hoćeš habrnuti volan?

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Koliko imaš godina?

Jer ako si punoljetan i ne možeš procijeniti da li je to prijevara ili ne, onda ne znam što da ti kažem...

The guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life might not get anything at all.
16 godina
moderator
hrčak kaže...

jel vama to smrdi na prijevaru

Moraš li uopće pitati?

Ili si jednostavno opet došao trollati po temi?

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2014 20:08 (XXX-Man).
17 godina
Auti - ultimativna tema

E jesi pametan da nasjednes na tu foru{#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
Auti - ultimativna tema

Ima volan na lijevoj strani

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
18 godina
Auti - ultimativna tema

dosao malo prije s mora. i majka je ostavila garažu širom otvorenu i mali macici su mi se zavukli u motorni prostor. e sad necu palit auto da ih remen ne samelje i da mi ne napravi dar mar na motoru. nit mogu odozdola dohvatit nit mogu odozgora dohvatit. pitanje glasi. kak ih istjerat van??? jedino mi pada napamet izgurat auto van. zatvorit garazu. i trubit. valjda ce izaci van.  

Ride or die, remember?
16 godina
Lord_Marko kaže...

dosao malo prije s mora. i majka je ostavila garažu širom otvorenu i mali macici su mi se zavukli u motorni prostor. e sad necu palit auto da ih remen ne samelje i da mi ne napravi dar mar na motoru. nit mogu odozdola dohvatit nit mogu odozgora dohvatit. pitanje glasi. kak ih istjerat van??? jedino mi pada napamet izgurat auto van. zatvorit garazu. i trubit. valjda ce izaci van.  

Dim mi prvi pada na pamet...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
18 godina

krivo si me shvatil. necu ih podimit vec istjerat van {#} NHF {#}

probat cu s trubljenjem sutra.

Ride or die, remember?
16 godina
moderator

Ako ne izađu, polij ih vodom :)

Neće im ništa biti, a ni motoru, a izlaze sigurno :D

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
18 godina

vis to bi moglo upalit. odmah i motor operem usput {#}

Ride or die, remember?
13 godina
Auti - ultimativna tema

Pozz,neznam da li sam pogodio bas temu,ali imam jedno pitanje.Kupio sam danas Hyundai Accent 2004 godiste i sve je ok,osim sto mi zadnji brisac ne radi (valjda).E sada,kada mrdam gore dolje desnu rucku pored volana,onda mi samo prednji brisac mrda.Ali za straznji ne vidim gdje je.Jel ima jos netko Hyundai iste marke pa da mi kaze da li ja ne vidim tu rucku ili mi je u kvaru?Ako mi je u kvaru brisac,molio bih da mi kaze,koliko bi me dosao popravak?

16 godina
neaktivan
hrčak kaže...

Auto sad sam 98% siguran da kupujem

Javi kad bude 99,99% pa ćemo svi skupa na temi odbrojavati.. Možemo ti pričekati i punoljetnost, na isti način. 17g. 364 dana, 23h 59min i onda sekunde, puhati ćemo svjećice..

In the name of tragedy...
13 godina
thedream kaže...
hrčak kaže...

Auto sad sam 98% siguran da kupujem

Javi kad bude 99,99% pa ćemo svi skupa na temi odbrojavati.. Možemo ti pričekati i punoljetnost, na isti način. 17g. 364 dana, 23h 59min i onda sekunde, puhati ćemo svjećice..

Dok dođe vrijeme javim

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

NONONONONO za njega isključivo 100%.. sa 99.99 je još uvijek prevelika šansa za trollanje {#}

a za 18 godina molim countdown {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Zanima me koji bi od ovih par navedenih bil pametan/logičan izbor, poredal sam kak se mi najviše dopadaju.. uglavnom uvjet je ne starije od neke 3-4 godine, po mogučnosti čim manje km, i bar nekih 120-tak konja..i t e klase..iznad nikako jer nemam potrebe za veečim autom.. ovo su neki primjeri kaj mi se sviđa..

Npr dal je za ovu corsu puno tih 83tkm? i Općenito za te male s recimo "malo" više konja, kolko je granica u km otprilike..

208

Fiesta

Corsa

Hvala

18 godina
neaktivan
Schweini7 kaže...

Zanima me koji bi od ovih par navedenih bil pametan/logičan izbor, poredal sam kak se mi najviše dopadaju.. uglavnom uvjet je ne starije od neke 3-4 godine, po mogučnosti čim manje km, i bar nekih 120-tak konja..i t e klase..iznad nikako jer nemam potrebe za veečim autom.. ovo su neki primjeri kaj mi se sviđa..

Npr dal je za ovu corsu puno tih 83tkm? i Općenito za te male s recimo "malo" više konja, kolko je granica u km otprilike..

208

Fiesta

Corsa

Hvala

Ja bih bez razmišljanja uzeo 208icu. Ona s tim dizel motorom leti, a špar je kasa naspram onih benzinaca...

15 godina

Za te pare, auto sa 120+ konja, uzeo bih audi A3 2.0 Tedeija, druga opcija bi mi bila alfa 159 2.2 ili 2.4 JTDM. 

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
13 godina
neaktivan
quickr kaže...

Za te pare, auto sa 120+ konja, uzeo bih audi A3 2.0 Tedeija, druga opcija bi mi bila alfa 159 2.2 ili 2.4 JTDM. 

159, pre pre preveliko.. zaboravih napisati, auto je i staroj, + ona ima nije neki fan švapskih auti.. a da ti budem iskren A3 mi se čini klasa iznad, više golf i npr 308 klasa..realno to mi previše..

18 godina
Auti - ultimativna tema
U pugu ti je poznati 1.6l psa motor. Imao ga priliku voziti. Ide solidno. Do 3500rpm vuce solidno poslje cagne. Potrosnja uz normalnu voznju oko 5.5l. Ima dpf. Kaj se tice fieste to je isto poznati motor iz focusa. NA atmosferac. Isto imao prilike kratko voziti. Nisam naviknut na benzinca pa mi se cini malo trom. Dakako ovaj je remapiran i kolko vidim ima CAI. Potrosnja oko 7-8. Gradske vise 9-10. Solidan motor. Jedino ak si velik ko ja (193cm) neces stat u fiestu. Za opel nemam pojma iskreno.
Ride or die, remember?
13 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...
U pugu ti je poznati 1.6l psa motor. Imao ga priliku voziti. Ide solidno. Do 3500rpm vuce solidno poslje cagne. Potrosnja uz normalnu voznju oko 5.5l. Ima dpf. Kaj se tice fieste to je isto poznati motor iz focusa. NA atmosferac. Isto imao prilike kratko voziti. Nisam naviknut na benzinca pa mi se cini malo trom. Dakako ovaj je remapiran i kolko vidim ima CAI. Potrosnja oko 7-8. Gradske vise 9-10. Solidan motor. Jedino ak si velik ko ja (193cm) neces stat u fiestu. Za opel nemam pojma iskreno.

181.. stara još manje :D

Ma gle dobil sam dobar posao, i žašparam uskoro + neka kreda + nkj mama doda i bilo bi za 208 gti, al mi je problem kaj je auto i njoj..a iskreno me strah kaj bu ženska s 50god naviknuta voziti 106 s 60konja, se snašla u raketi s 200 prema ovom starom.... {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2014 11:36 (Schweini7).
15 godina
Schweini7 kaže...
Lord_Marko kaže...

181.. stara još manje :D

Ma gle dobil sam dobar posao, i žašparam uskoro + neka kreda + nkj mama doda i bilo bi za 208 gti, al mi je problem kaj je auto i njoj..a iskreno me strah kaj bu ženska s 50god naviknuta voziti 106 s 60konja, se snašla u raketi s 200 prema ovom starom.... {#}

Onda nemas kaj puno razmisljat, 208. Vise je neki ajmo rec normalni auto, a ovi dvoje su hot hatchevi. I k tome je dizel pa trosi puno manje i manja su davanja.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Da tak sam i ja razmišljal..najracionalnije rješenje je..

btw, one naljepnice kaj ima sastrane taj kaj sam linkal, se da to kak maknuti (naravno bez da se lak "zmrda")?

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2014 11:41 (Schweini7).
18 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

ekipa..ima gdje kakva akcija zatamnjivanja stakla folijama?

baš kad sam spreman to napravit sad zbog godišnjeg ništa ne viđam...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice