zakljucak? sry al fakat ne kuzim.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zaključak je da (ako ti paše promjer centralne rupe) nebi smio imati problema s tim felgama.
Guma će ti biti pomaknuta 10.5mm prema van u odnosu na trenutno stanje (ako su felge koje trenutno imaš prema dimenzijama koje je kolega naveo, tj. ako je trenutno ET52.5).
Provjeri da li imaš dovoljno mjesta između gume i blatobrana ako će mu guma biti bliže za centimetar i to je to.
nema minimuma sirine gume koja ide na felgu
mozes navuci 165 na 9J felgu npr
tyre stretch stranica postoji i vidi se lijepo sve kako izgleda koja sirina na kojoj felgi
Zaključak je da (ako ti paše promjer centralne rupe) nebi smio imati problema s tim felgama.
Guma će ti biti pomaknuta 10.5mm prema van u odnosu na trenutno stanje (ako su felge koje trenutno imaš prema dimenzijama koje je kolega naveo, tj. ako je trenutno ET52.5).
Provjeri da li imaš dovoljno mjesta između gume i blatobrana ako će mu guma biti bliže za centimetar i to je to.
znaci guma ide prema van 11mm s tim felgama naspram starim? znaci ja bi trebao izmjeriti od gume do ruba blatobrana dal imam 11mm da nebi strugalo jel tako?
Upravo tako.
Moralo bi biti dovoljno mjesta, ali ipak provjeri.
Pripazi na to kud prednji kotači idu kod skretanja i dal uvijek ostana dovoljno mjesta.
Isto tako pripazi na zadnji kraj kad je pod opterećenjem, kod nekih auta kad "sjedne" zadnji kraj gume dođu jako blizu blatobranima.
ok hvala ti.
budem ujutro izmjeril to svakako. 
Bi li neko znao u cemu bi mogao biti problem , pokusavam da osposobim staru mazdu 323bf 1989 1.6i pa sad imam jedan problem. Desava mi se da se gasi kad stisnem gas, znaci idem i odjednom zatrokira i moram stati. Na ler radi noramlno ali kad stisnem gas automatski se pocne gusiti i gasiti. Svijecice sam stavio nove ali mi crne
Da li mozda neko zna sta bi mogao biti problem ?
Iskopčaj Maf senzor na usisnom djelu kod filtera zraka i probaj 
Vidis moguce da bi to mogao biti uzrok posto je plin pa sam mijenjao maf par puta, ali u trenutnom se onaj leptir pomjera normalno. Nisam sad kod auta pa ga ne mogu jos testirati 
Idem sad kod prijatelja i u njegovom prilazu kući ima jedna rupa, udubina, polako pređem, ali pošto je kamenit prilaz auto opet drma.
Kad sam se vozio kući auto mi je samo motalo lijevo jedno 20-25 stupnjeva cijeli put (7 kilometara, i onda u ulici sam naprijed-nazad išao da testiram jesam li lud ili stvarno mota). Ostavim ga tu, za 15 minuta krećem ponovo da isprobam, sve ide normalno.
Dakle, samo mi je ispravljalo volan van ravnoteže. Što je bio problem? Je li ta rupa? Iz ledene garaže na toplo?
Vidis moguce da bi to mogao biti uzrok posto je plin pa sam mijenjao maf par puta, ali u trenutnom se onaj leptir pomjera normalno. Nisam sad kod auta pa ga ne mogu jos testirati 
Maf nema nikakovog leptira. To je običan senzor protoka zraka
Idem sad kod prijatelja i u njegovom prilazu kući ima jedna rupa, udubina, polako pređem, ali pošto je kamenit prilaz auto opet drma.
Kad sam se vozio kući auto mi je samo motalo lijevo jedno 20-25 stupnjeva cijeli put (7 kilometara, i onda u ulici sam naprijed-nazad išao da testiram jesam li lud ili stvarno mota). Ostavim ga tu, za 15 minuta krećem ponovo da isprobam, sve ide normalno.
Dakle, samo mi je ispravljalo volan van ravnoteže. Što je bio problem? Je li ta rupa? Iz ledene garaže na toplo?
Ne vjerujem da je zbog te rupe, pogotovo zato što kažeš da ti je sad sve ok. Da si s tom rupom poremetio špur ne bi se on baš sam od sebe popravio.
Jedino što mi je palo na pamet da ti se nisu malo zbucali senzori pomaka u volanu.. jer uz pomoć njih elektromotor tebi potpomaže tj. olakšava motanje.
Jel ti se i dok si stajao na mjestu volan malo vrtio?
Ma pusti, vidiš koje je godište, nema ni vozačku još tako da.. a i već je bio u temi sa tom mazdom. 
Kaže crne mu svječice, znači baca mu puno goriva. Može bit svašta, FPR, lambda, MAF, a pošto ima plin može bit da su mu i mape pomaknute, trebalo bi vidit STFT i LTFT itd itd.
Ne vjerujem da je zbog te rupe, pogotovo zato što kažeš da ti je sad sve ok. Da si s tom rupom poremetio špur ne bi se on baš sam od sebe popravio.
Jedino što mi je palo na pamet da ti se nisu malo zbucali senzori pomaka u volanu.. jer uz pomoć njih elektromotor tebi potpomaže tj. olakšava motanje.
Jel ti se i dok si stajao na mjestu volan malo vrtio?
Prilično sam siguran da jest. Jer sam napravio par krugova volanom kad sam stao, ispravio ga i on bi opet naginjao toj krivoj poziciji.
Prilično sam siguran da jest. Jer sam napravio par krugova volanom kad sam stao, ispravio ga i on bi opet naginjao toj krivoj poziciji.
A onda je to to, nešto mu se valjda zbucalo oko elektronike pa se kod sljedećeg gašenja/paljenja popravilo. Što se točno i zašto taj tren zbucalo, nezz.
Kod tebe je elektromehanički servo, znači da ti kod vrtnje volana potpomaže elektromotor. Negdje ispod volana imaš senzor pokreta volana(nije vidljiv) koji kad registrira i najmanji tvoj pomak aktivira taj elektromotor da bi ti olakšao okretanje. Sad zamisli da ti je volan u sredini a taj senzor misli da ti je pomaknut 20o u lijevo.. 
E sad za Upa u detalje ne znam, radi li on kakvu rekalibraciju kod svakog paljenja itd... ako se problem ponovi svakako otiđite u ovlašteni VW, a ako ne onda samo spomenite kod sljedećeg redovnog servisa, pa nek bace oko i na to.
Da da, moguće je 
A punto mi je dosad bio najdraže auto... 
tyre stretch stranica postoji i vidi se lijepo sve kako izgleda koja sirina na kojoj felgi
Možeš navući i gumu od bicikla na traktorsku felgu ako idemo u ekstrem...
Nikad mi nije bio jasan taj stretching. Em mi se izgled ne sviđa (felga strši izvan gume), em je nesigurno.
Ako je guma namijenjena za određenu veličinu felge, onda bi se trebala i koristiti samo za tu felgu.
Uvijek čekam da se javi ovakav komentar...
Zaboravi kvazi seljo tjun i razvlačenje gume, postoji minimalna i maksimalna širina, bilo i ostalo
ne možeš kupiti auto u salonu i očekujući da će na 7 jota felgi doći 175 gume. Pričamo o original
dimenziji.
Jota Min. Optimum Max.
["] [mm] [mm] [mm]
5,0 155 165-175 185
5,5 165 175-185 195
6,0 175 185-195 205
6,5 185 195-205 215
7,0 195 205-215 225
7,5 205 215-225 235
8,0 215 225-235 245
8,5 225 235-245 255
9,0 235 245-255 265
9,5 245 255-265 275
10,0 255 265-275 285
10,5 265 275-285 295
11,0 275 285-295 305
11,5 285 295-305 315
12,0 295 305-315 325
12,5 305 315-325 335
Ma pusti, vidiš koje je godište, nema ni vozačku još tako da.. a i već je bio u temi sa tom mazdom. 
Kaže crne mu svječice, znači baca mu puno goriva. Može bit svašta, FPR, lambda, MAF, a pošto ima plin može bit da su mu i mape pomaknute, trebalo bi vidit STFT i LTFT itd itd.
Upravo tako ja sam jedan obicni klinjo koji nema pojma i nema vozacku. Bas sam zato dosao da pitam jer hocu da imam barem neko auto kad polozim posto se blizi polaganje. Ako neko ima para da sebi kupi dobro auto i vozi bez problema par godina pa mijenja, ja nemam. Ovaj mi je krs sve. Dok sam ne zaradim necu ni imati neko bolje auto. I ne znam sto ti toliko smeta to sto ja pitam za problem? I jesi li siguran da unutra nema leptira ?
Ekipa,
Koji bi mi auto preporucili!
Da je rabljeni, povoljan, ekonomican, srednje klase i da je disel!
Da cujem vasa misljenja!
Ekipa,
Da cujem vasa misljenja!
Cijena ?
5 do 10 soma eura!
Ostavio auto lakireru danas napokon..
, oko 2 000kn će izaći ceh, onda ga još negdje kvalitetno ispoliram (preporuke možda netko, u ZG i okolici?) i to je to. Ulje i filter prije mora i za ovu godinu nadam se kraj priče.
Ekipa,
Da cujem vasa misljenja!
Volvo S40 1.6D, Ford/PSA motor, kvalitetno podvozje (Focus) a opet - nije Focus. Cijene godišta kreću se oko 7500 eura za 2006-2007 godinu.
Kilometraža ovisno o primjerku. Osobno bi na tako nešto išao za tu lovu, troši malo, ide solidno, prostora ima, potrošni materijal nije preskup - pretpostavljam da od Focusa istog godišta može posuditi npr. diskove i pločice i usporediti cijenu održavanja u smislu filtera itd.
Upravo tako ja sam jedan obicni klinjo koji nema pojma i nema vozacku. Bas sam zato dosao da pitam jer hocu da imam barem neko auto kad polozim posto se blizi polaganje. Ako neko ima para da sebi kupi dobro auto i vozi bez problema par godina pa mijenja, ja nemam. Ovaj mi je krs sve. Dok sam ne zaradim necu ni imati neko bolje auto. I ne znam sto ti toliko smeta to sto ja pitam za problem? I jesi li siguran da unutra nema leptira ?
Ma ne smeta meni ništa, samo kažem Arazeru da mu se ne isplati trudit jer sam ja već jednom pokušao ti pomoć, al nikako iz tebe izvuć neke korisne odgovore. Eto on ti je rekao isključi MAF, znaš li što je, čemu služi i gdje se nalazi? Isto tako za leptir gasa? Jel tako trokira i na plinu i na benzini? Jel ti gdje vuče falš zrak? Znaš li što je lambda sonda, gdje je, jesi nju pokušavao isključivat?
Eto odgovori mi na sve ovo i pokušaj prvo isključit maf pa vidjet kako radi, onda lambdu pa vidi. I ovaj put sve to napravi pa javi rezultate..
Ma ne smeta meni ništa, samo kažem Arazeru da mu se ne isplati trudit jer sam ja već jednom pokušao ti pomoć, al nikako iz tebe izvuć neke korisne odgovore. Eto on ti je rekao isključi MAF, znaš li što je, čemu služi i gdje se nalazi? Isto tako za leptir gasa? Jel tako trokira i na plinu i na benzini? Jel ti gdje vuče falš zrak? Znaš li što je lambda sonda, gdje je, jesi nju pokušavao isključivat?
Eto odgovori mi na sve ovo i pokušaj prvo isključit maf pa vidjet kako radi, onda lambdu pa vidi. I ovaj put sve to napravi pa javi rezultate..
Jesam nesto postavljao prije na ovom forumu cini mi se bas oko ovoga, nisam dobio neki odgovor. Znam kolega oko auta nesto, nisam tupson(nisam sad ni neki ekspert), sam sam joj mijenjao zupcasti i vodenu uz pomoc prijatelja. Znam sta je to sve maf naravno i lambda sonda. Otvarao sam onaj poklopcic od maf-a jer nije pravila kontakt sa pumpom goriva i spojio sam i tek tad se pocela cuti pumpa da zuji. Kontao sam da ce biti bolje ali isto je i kad nije zujala. Posto je maf mijenjat najmanje 4 puta kontam da bi to moglo biti, sve zbog detonacija. Kolica nisu registrovana a pumpa je daleko par km tako da plin ne mogu natociti pa probati. Sjecam se da je na plinu isla grozno. Najbolje da napravim snimak pa da postavim. Nekad ne mogu par metara otici a nekad mogu malo duze. Ne mogu to sad uraditi jer je auto na selu
Jesam nesto postavljao prije na ovom forumu cini mi se bas oko ovoga, nisam dobio neki odgovor. Znam kolega oko auta nesto, nisam tupson(nisam sad ni neki ekspert), sam sam joj mijenjao zupcasti i vodenu uz pomoc prijatelja. Znam sta je to sve maf naravno i lambda sonda. Otvarao sam onaj poklopcic od maf-a jer nije pravila kontakt sa pumpom goriva i spojio sam i tek tad se pocela cuti pumpa da zuji. Kontao sam da ce biti bolje ali isto je i kad nije zujala. Posto je maf mijenjat najmanje 4 puta kontam da bi to moglo biti, sve zbog detonacija. Kolica nisu registrovana a pumpa je daleko par km tako da plin ne mogu natociti pa probati. Sjecam se da je na plinu isla grozno. Najbolje da napravim snimak pa da postavim. Nekad ne mogu par metara otici a nekad mogu malo duze. Ne mogu to sad uraditi jer je auto na selu
Kada si mjenjao zubčasti? Jel se to dešava od kad je promjenjen??
Kada si mjenjao zubčasti? Jel se to dešava od kad je promjenjen??
Zupcasti je bio pukao, onda mozete misliti kako je odrzavao prethodni vlasnik(moj otac). Ohc je motor , okretao sam bregaste nisu zapinjale. Stavio sam ga par dana iza nove godine, i upalila je iz prve, otisao na voznju nekih 4-5 km i islo dobro e tek kasnije sam primjetio ovaj problem, iskreno ne sjecam kako je bilo prije stavljanja jer je auto bilo tako u garazi nesto vise od pola godine.
Decki samo pomoc mala.
Kad bi birali izmedju KIA Ceed i Citroen C4 Medvescak sto bi izabrali? Radi se o novim autima (uzimao bih iz salona),cijena je tu negdje mozda 1-2t reazlika oprema im je tu negdje vise manje ista. Samo sto kia ima 7 godina jamstva dok citroen ima 3.
sve osim citroena. osim ak nemas za jos jednog pa da mozes placati popravke. otac ima c5 i ajmo rec da mjesec dana vozi pa onda se nes pokvari i tak ukrug.