Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.907
|
čitano: 18.333.097
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
nine kaže...

koliko sam čuo i toyota nešto počinje odhebavati downsizing {#} way to go japanezeri {#}

Mislim po meni je jako pametno koristit ispuh kao pokretac necega, samo se pitam zasto se ne moze klima preko turba povezat, pa eto, imas besplatnu klimu prakticki?

Ili da se turbo koristi kao kompresor zraka koji se pohranjuje u boce neke, i onda mozes besplatno vozit koj kilometar cistim visokotlacnim ubrizgavanjem zraka :).

Svasta nesto se da, ali zasto nitko ne kombinira nista :D?

Mazda je sa SKYACTIVE toliko toga promjenila u toliko malo vremena, sve inovacije, nisam nista slicno do sada cuo.

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

evo našao sam neki članak o tome..

http://www.autoblog.com/2013/10/14/toyota-doesnt-like-turbos-going-with-larger-atkinson-cycle-engines/

evo i demonstracija atkinson cycle-a.

očito da se može još puno toga sa ventilima dobiti.. ako sam dobro shvatio (ispravite me ako nisam) vjeruju da će čak i bez dodatnog elektro motora povećanjem kubikaže moći imati ogromne uštede goriva uz pomoć atkinson cycle-a.

BTW ovo sam našao prije par mjeseci:

gospon koenigsegggegegegege {#} je pametan lik očito {#} ovaj patent bi mogao puno toga promjeniti u auto industriji. ne kužim samo šta se čeka, why are we not funding this {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Iskreno nije mi bas jasan Atkinsonov ciklus, morat cemo to prodiskutirat uzivo bolje :D.

Da, mr. Van Konigseg je apsolutni genije, bez premca,sve sto rade je apsolutno cudo, da barem jednom pocnu radit normalne aute :).

Uz edukaciju ljudi kako da voze, obavezne VVT tehnologije, lakse karoserije itd itd, potrosnja stvarno moze biti mizerna, pa i kod najjeftinijih modela.

A nismo ni poceli radit nista funky, samo basic stvari koje postoje dugo dugo vec. No to je proces, vele da rade vec dugo na tom sistemu podizaca ventila, i da ce jos 4g trebat tako da, nejde to papa jos.

13 godina
Vaš Auto Snova

Osvrt na WAG 1.8 t 20v motor . Moj ga otac ima u Škodi Octavia-i 1u ( prvi model , ali je auto 2007 godište ) . Motor je bio stock 150 ks ali je chipiran na 180 ks .  U autu je također plin . Potrošnja : u gradu je 9-10 litara s laganom nogom na gasu , a na otvorenom do 130 km/h je 8-9 litara . Što se tiče održavanja . U ovih 130 000 km što je auto odvozio ništa nije mjenjano osim redovnih servisa svakih 15 k km . Sve u svemu motor je vrlo kvalitetan , kada se sve izračuna s prosječnom potrošnjom od 9.5  litara plina na 100 km ispada kao da vozim dizelaša . 

16 godina
Vaš Auto Snova

za 10500 kn (ili tu negdje) nemogu ti preporuciti bolji auto od bravota 1.6 16v

vec je pricano o tim autima...nemozes fulat ukratko...

17 godina
RuskeGTT kaže...

AKo mu je to prvi auto, pretpostavljam da je mlađi čovjek, ja bi mu preporučio auto na kojem sam i ja počeo.

Peugeot 106 1.5d, taj auto ne troši puno, idealan je az vozača početnika, a i nije skup za održavanje. Pogtovo ako nađeš neki model poslije "99 godine.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
RuskeGTT kaže...

AKo mu je to prvi auto, pretpostavljam da je mlađi čovjek, ja bi mu preporučio auto na kojem sam i ja počeo.

Peugeot 106 1.5d, taj auto ne troši puno, idealan je az vozača početnika, a i nije skup za održavanje. Pogtovo ako nađeš neki model poslije "99 godine.

nasao sam 206 1,4 koza,klima automatska,xenon itd... al nije regan. dali mi vrijedi polica od prijasnjeg auta kojeg sam prodao (do 7dmog mj bi inace vrijedila) ?

15 godina
4L4N kaže...
rooswelt1991 kaže...
RuskeGTT kaže...

nasao sam 206 1,4 koza,klima automatska,xenon itd... al nije regan. dali mi vrijedi polica od prijasnjeg auta kojeg sam prodao (do 7dmog mj bi inace vrijedila) ?

Pežu 206 sa svim tim si našao za 10.5k kn? Čisto sumnjam da taj auto možeš dobiti za te pare. I da si našao, tko zna u kakvom je to stanju.

Ako se ne varam, 206 je imao problema sa zadnjim mostom i standardne probleme sa strujom?

IMO, ženskast auto. 

Ništa ne ostavljam nezavrš
14 godina
neaktivan
dv14 kaže...
4L4N kaže...
rooswelt1991 kaže...
RuskeGTT kaže...

Pežu 206 sa svim tim si našao za 10.5k kn? Čisto sumnjam da taj auto možeš dobiti za te pare. I da si našao, tko zna u kakvom je to stanju.

Ako se ne varam, 206 je imao problema sa zadnjim mostom i standardne probleme sa strujom?

IMO, ženskast auto. 

a znam da, i meni je cudno. jos je problem sto moram iz poreca u zg ga pogledat... Pa ako je sranje ode 400kn prijevoza tamo i nazad... a sta sa policom kako to ide? se kuzi ko?

14 godina
neaktivan

Sumnjam da ti je Pug kak spada za tu lovu, nekak je predobro da bi bilo istinito i mirisi na Roland Garros izvedbu?

Si razmisljao mozda o Ford Pumi, ak vec oces nesto s 3-oje vrata, a da je pouzdano, ne cucla previse i zabavno za vozit? Jedino ne sjeda bas izgled svakome.

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2013 0:13 (zober).
16 godina
neaktivan
zober kaže...

Sumnjam da ti je Pug kak spada za tu lovu, nekak je predobro da bi bilo istinito i mirisi na Roland Garros izvedbu?

Si razmisljao mozda o Ford Pumi, ak vec oces nesto s 3-oje vrata, a da je pouzdano, ne cucla previse i zabavno za vozit? Jedino ne sjeda bas izgled svakome.

Nema dugo da sam baš taj oglas lurkao, primamljivo izgleda obzirom na cijenu i stanje auta po slikama. Malo me jedino interesiraju dijelovi, znam je bilo govora o Ford Ka platformi, ali nije ni da je on nešto rasprostranjen. {#}

Inače uživo, bar meni, izgleda 5x bolje nego na slikama.. A tek Cougar..

In the name of tragedy..
14 godina
neaktivan

Koliko ja znam ona vise toga dijeli sa 4gen Fiestom, a Ka je uletila u tu platformu nakon njih dvoje. Nisam upucen previse sto se tice dijelova, al od mehanike i interijera bi trebala biti vise manje ista situacija kao i sa Fiestom. 

Prostrana nije, ali to se tek osjeti ak se sjednes straga sto je razumljivo s obzirom na dizajn auta i na koju publiku cilja. Mene je najvise iznenadio gepek kad sam ju vidio uzivo, jer je zapravo dosta velik za takav autek.

Jep lijepo izgleda uzivo posebno s ovakvom opremom kao ova iz oglasa, jedino joj nikak nemrem oprostit tu visoku guzu mogli su ju malo ljepse od iza sredit. Cougar je teska njasvi, ali ima ono nesto kaj se tice izgleda.

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
15 godina
Vaš Auto Snova

Meni je ta Puma simpatičan auto. Problem je u tome što ih ima jako malo na cesti, što bi moglo rezultirati problemom pronalaska i cijene dijelova.
Ako se ne varam, to je auto proglašeno jednim od zabavnijih FWD auta. 

Naletio na ovu sliku. Lancia Kappa 3.0 V6 24v sa 403.000 km.

Busso V6 {#}

Coupe verzija je {#} Proizvedeno samo 36** komada.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2013 12:49 (dv14).
16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Jučer je kraj mene prošao novi Leon Cupra FR... 

Koji sex od auta eeeeeeej. Zaljubio sam se. 

Cupra FR? Koji je to? :D

EDIT: I da, kao što sam i sumnjao, slika je loš Photoshop.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 12:57 (Slash 666).
15 godina
Vaš Auto Snova

Par pitanja oko plina [LPG].. Baš me zanima, pa ako netko zna..

1. Koliko se smanji CO2 emisija?

2. Provjerava li se na tehničkom ta CO2 emisija? Ovo me zanima jer su u većini normalnih EU zemalja došli takvi zakoni o onečišćavanju okoliša, pa me čisto zanima jel se to kontrolira i mjeri kada auto ima plin.

3. Negdje sam pročitao da je kod većih opterećenja motora [tipa vožnja do crvenog, kod velikih brzina na autocesti itd.] bolje prebaciti na benzin jer se plin više zagrijava pa nije pametno voziti na plinu?

17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Pročitao sam nedavno da se ugradnjom plina produžuje vijek trajanja motora čak do 30% što je puno, sad dal je istina neznam i takoder se smanjuje emisija ispušnih plinova do 20%

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

ili ako imaš ventile od magnezijske legure, napraviš si problem {#} treba se dobro ispitati kako se plin monaša na motoru na koji ga želiš ugraditi. na nekima možeš imati katastrofalne posljedice..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina

Na tehnickom nemas ekotest ako imas lpg, trajnost motora se povecava jer je plin manje agresivan energent, ne prlja ulje i ispuh motora. imas motore koji bolje podnose plin i koji ga losije podnose. preporuka je da nekad provozas auto na benzin da se ne zastopaju dizne i dovod goriva, ostalo samo deri na plin, ja svog samo palim na benzin, ostalo grad, otvorena, autoput samo po plinu vec 100000km bez problema.

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

bik kakvo ubrizgavanje imaš? MPI?

jeli imaš onaj kit za podmazivanje ventila?

13 godina
Vaš Auto Snova

Plin skoro pa nema zagađenja (većinom vodena para ) . Znam da VAG motori dobro podnose plin ali stariji dok noviji skoro pa ni ne idu na plin . Moj stari non stop vozi na plin ,samo ga pali na benzin i ponekad , svakih 3000-4000 km ga provoza 100 km na benzin zbog preventive . 

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Tuning for 1€

17 godina

da, mpi, nikakvo podmazivanje ventila.

Vag motori novi svi idu na plin, kod mene u uvlastenoj autokuci ugradjujemo plin te dalje vrijedi jamstvo na novo vozilo. Imamo zamjenosko vozilo novog pola 1.4 s plinom pa tko zeli moze doc i probat i kupit :)

15 godina
Vaš Auto Snova

Koliko zapravo plinska boca otežava i zauzme prostora u autu? Stavlja se samo u gepek ili može još negdje?

To za produljenje vijeka motora sam i ja čuo. Ne ostaju nečistoće, čađa i slična čuda kao kod benzinca. Plin ako se ne varam dostiže veću temperaturu pa bi mogli stradati ventili ako motor baš nije savršen za ugradnju.

Mene čisto zanima kako plin podnose oni BMW-ovi redni 3.0 benzinci sa 6 cilindara? Znači onaj motor kao u E39 530i.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 17:24 (dv14).
15 godina
dv14 kaže...

Koliko zapravo plinska boca otežava i zauzme prostora u autu? Stavlja se samo u gepek ili može još negdje?

To za produljenje vijeka motora sam i ja čuo. Ne ostaju nečistoće, čađa i slična čuda kao kod benzinca. Plin ako se ne varam dostiže veću temperaturu pa bi mogli stradati ventili ako motor baš nije savršen za ugradnju.

Mene čisto zanima kako plin podnose oni BMW-ovi redni 3.0 benzinci sa 6 cilindara? Znači onaj motor kao u E39 530i.

plinsku bocu mozes stavit i umjesto rezervne gume

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
16 godina
neaktivan
bik kaže...

Vag motori novi svi idu na plin, kod mene u uvlastenoj autokuci ugradjujemo plin te dalje vrijedi jamstvo na novo vozilo. Imamo zamjenosko vozilo novog pola 1.4 s plinom pa tko zeli moze doc i probat i kupit :)

A kakvi su tsi po pitanju ugradnje plina?

16 godina
neaktivan
ARazer kaže...

Tuning for 1€

Ovo sam probao neki dan, presmiješno se čuje :D

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
18 godina
Vaš Auto Snova

@thedream, jel si mozda bil danas u zagorju? tocnije oko marije bistrice? vidio sam a3 srebrni kao tvoj s zg tablama kak je proso pokraj mene pa pitam...

17 godina
veki22 kaže...
bik kaže...

A kakvi su tsi po pitanju ugradnje plina?

morao bi se raspitat ali mislim da je neisplativo , zato ih ni nema pa bolje deri tsi na bengu

16 godina
Vaš Auto Snova

jucer stavljeni (nazalost za sad, rabljeni) poluslickovi R888-ice, 195 50 15...

danas stavljen QPR Drift 2 sic (kemije oko nosaca xD)

sutra olaksavanje zadnjeg kraja unutrasnjosti i bunkera pa izlazak na stazu (kratki time attack na track dayu na grobniku, 5 krugova...za pocetak i za poluspremljen auto je dovoljno)

iduci put sic malo nize (nisam stigao nosace srediti kako spada), mozda bolji slickovi ako se ovi poderu i ako bog da napokon williams masina, zadnji diskovi i kompletan ovjes sa 2.0 16v

sutra navecer vise slika i in car filmic sa staze

LP

16 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

@thedream, jel si mozda bil danas u zagorju? tocnije oko marije bistrice? vidio sam a3 srebrni kao tvoj s zg tablama kak je proso pokraj mene pa pitam...

Nisam drugi tjedan idem gore {#} samo se ne snalazim baš, pa da ne bubnem neko ime mjesta koje ne postoji, blizu Krapinskih uglavnom ću bit i dvorca našeg dragog generala Č.

In the name of tragedy..
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice