Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.907
|
čitano: 18.335.144
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Prvo, hvala svima na komentarima vezanim uz moj post. Znam puno ljudi koji voze te TDI motore (počevši od starog), raspitao sam se već dosta, ali htio sam vidjeti i komentare vas u ovoj temi. Nekima se sviđaju, nekima ne, sve super, pa bilo bi bezveze da se svi ko mulci ponavljamo. Uglavnom, ono što sam očekivao sam i dobio..

Drugo, išao sam pogledati auto sa starim, koji ima godine iskustva s tim motorima i burazom. Auto je stvarno super očuvan, pogotovo ako uzmemo u obzir da je skoro 10 godina star, iznutra i izvana. Svidio mi se skroz :-) Išli smo isprobati i na autocesti, provjerena je kilometraža i za sada je sve OK. Otići ćemo za svaki slučaj i na dijagnostiku sutra, da mi provjere na kompu digne i ostalo kaj mogu. Mislim da ću ga uzeti, ma 99% ako će biti sve OK. Stoga još jednom, hvala svima na komentarima.

I treće, stvarno ne kužim čemu komentar nine-a o tome da auto daš nekoj budali nakon 150-200k kilometara.... OK, svi imamo svoje mišljenje, ali ovim komentarom vrijeđaš 80% ljudi, koji ne kupuju novi auto nego rabljeni.. Zašto su to budale? Ja sam prvi budala onda, zato što neću dizati kredit i otplaćivati auto 7 godina, nego ću radije biti budala i kupiti auto kakav si mogu priuštiti s obzirom na svoje financije.. Ali OK, već idem u OFF, samo me ovo zasmetalo...

Why so serious?! Let's put a smile on that face!!
14 godina
neaktivan
Re: Vaš Auto Snova
dv14 kaže...
1BIT kaže...

Taj golf je kao iphone, precjenjen i gdje god se okreneš ga vidiš...{#}

Prevladava i na meetinzima

Točno to. Na svakom koraku možeš vidjeti Golfa. Ne znam jesam li jedini, ali volim aute i nisam jedan od onih koji želi imati isti auto kao svaka druga osoba na ovim prostorima.

Druga stvar, ma što god vi pričali, velike razlike u kvaliteti među današnjim autima NEMA. Sve je više manje isti qrac. I Kia, i Hyundai, i Renault, i VW. Naravno, ima razlika, ali da je nešto značajno, čisto sumnjam.

Prije je glavni izvor zarade bio prodaja auta, ali sad su skužili kako je ipak veća zarada u dijelovima. I čisto sumnjam da bilo koji novi Golf, Mercedes itd. može kvalitetom i dugotrajnošću preći Golfa 2, W123 i slična, peri-deri čuda.

Osobno nemam ništa protiv VW-a ni protiv Golfa, ali jednostavno kad čujem one priče, pa kad vidim svaka 2 metra po jedan primjerak, jednostavno ga nebi kupio. Ma koliko on kvalitetan bio. Kratko rečeno, dosadan i precijenjen auto. Bar meni.

Dosadan, po čemu, zbog izgleda? Ma hebeš izgled, važnije je kako je auto napravljen i kako se vozi, a koliko vidim ti još nisi ni vozački položio, a tu govoriš da je Golf precijenjen i dosadan iako ga nikad nisi probao vozit.

Jedno je čitat prospekte, testove i prepucavanja na forumima, a drugo je probati voziti auto, možda bi ti se dopao.

Evo ja sam neki dan vozio Hondu Civic novu, benzinca 1.8, veza između podvozja/motora/mjenjača je izvrsna i auto se krasno vozi + kvalitetno je sklopljen iznutra.

Izvana mi je u početku bio ogavan i rekao sam da ga nikad ne bi kupio, sad kad sam ga probao vozit i vidio što se krije ispod te vanjštine oduševljen sam s autom i da imam love odmah bi ga uzeo.

Odsad ne sudim aute više po vanjskom izgledu{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 22:34 (lolipopmen).
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Šta ti je stvarno izgled potpuno nevažan, ne bih nikad dao svoje novce za meni ružan auto... Nije najvažnija stavka ali je tu...

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
18 godina
neaktivan
lolipopmen kaže...

Evo ja sam neki dan vozio Hondu Civic novu, benzinca 1.8, veza između podvozja/motora/mjenjača je izvrsna i auto se krasno vozi + kvalitetno je sklopljen iznutra.

Izvana mi je u početku bio ogavan i rekao sam da ga nikad ne bi kupio, sad kad sam ga probao vozit i vidio što se krije ispod te vanjštine oduševljen sam s autom i da imam love odmah bi ga uzeo.

Pa valjda ima nekih koji se voze jednako dobro a uz to i liče na nešto. {#}

14 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...

Šta ti je stvarno izgled potpuno nevažan, ne bih nikad dao svoje novce za meni ružan auto... Nije najvažnija stavka ali je tu...

Na zadnjem mjestu mi je izgled, auto kupujem da ga vozim, a ne da ga gledam.

Što mi vrijedi lijep auto ako mi ne paše u vožnji, ako mu je mjenjač neprecizan, ovjes čudan ili motor loš?

Penryn kaže...
lolipopmen kaže...

Pa valjda ima nekih koji se voze jednako dobro a uz to i liče na nešto. {#}

Meni iskreno baš i nema, u slobodno vrijeme sa frendom obilazim salone pa gledamo i probavamo aute.

Vozio sam skoro sve u kompaktnoj klasi što je izašlo u zadnje 2, 3 godine i rijetko koji auto je tako dobro izbalansiran u vožnji, a da nije nekakva sportska verzija, tipa Megane RS ili Foki ST.

Evo novi Civic, Golf 7 i Foki su mi se najviše dopali po pitanju voznih osobina koje najviše cijenim na autu.

A ta 3 auta su većini ružna{#} čudan sam lik očito{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 22:53 (lolipopmen).
14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

koji auto preporucujete za 10500kn?? nije puno novaca al nemam roditelje koji mi mogu dati za neku bembaru ili slicno.. 

16 godina
odjavljen
4L4N kaže...

koji auto preporucujete za 10500kn?? nije puno novaca al nemam roditelje koji mi mogu dati za neku bembaru ili slicno.. 

Nissan Micra druga generacija, za te pare dobiješ super očuvanu s malo kilometara, ako ne kod nas, onda vani. Iako i kod nas ima lijepih primjeraka.

Inače kad smo kod auta snova, nazovite me ludim, ali u zadnje vrijeme mi se sve više sviđa Alfa 155, vidio sam ju neki dan u živo i izgleda puno bolje nego na slikama, ima ono nešto, kao da ima dušu...

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 17:26 (Jakovp).
16 godina
neaktivan
4L4N kaže...

Napisati ću ti ozbiljni prijedlog ali ovo sam jednostavno morao staviti, da sebi kupujem..

MG ZR 160tka..

Ako je ispravan pješke bi po njega otišao za tu lovu..oduvijek mi se dopadao na cesti, 2 ili 3 sam vidio uživo..

http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20030715/automoto02.asp

EDIT: Za tu lovu bi se možda dala naći i kakva 206-tica 01 godišta, istina bog 1.1 motor, ali za tu cijenu..

Isto tako Hyundai Accent, iznenadilo me koliko su izdržljivi i kvalitetni, ima ih sa preko 400tkm na njuškalu, 1.3 motor ako se ne varam. Pogledati isto tako 01 godište ili novije..

Neizostavno u tom rangu je i Fiat, uz malo sreće se može čak već od 1500e i Stilo 1.6 16V naći, kad je ljudima hitno. Renault Thalia isto možda, ovaj primjerak ima ispod 100tkm.

Ima izbora, čak se nasmiješ, pozitivno, koliko.

EDIT: Baš gledam, za mrvicu više love možeš naći i vrlo ozbiljne aute već, tipa Hyundai Sonata,01 godište.

http://www.njuskalo.hr/auti/hyundai-sonata-2.0-gls-oglas-9087426

http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/owners-reviews/hyundai/sonata/saloon-2001/review/7635/

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 8:22 (thedream).
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Znači ipak je obični otvoreni. Naah, h22a7 + njegova getriba ti je pod must have

pa nije baš must, ali je svakako najbolja opcija swapa {#} ali je i puno skuplja i kompliciranija opcija od h22a4 {#}

da bi mogao kvalitetno odraditi swap morao bi kompletnog ATR-a nabaviti (ponajviše zbog strujnih instalacija), a njih baš i nema puno.. a naravno kada bi ga nabavljao, morao bi imati i privatljivu količinu pređenih km..

morao bi nabaviti i par stvarčica sa h22 prelude.

zato mi se u principu ni ne žuri sa swapom.. vidjet ću koliko će cijene još pasti recimo do iduće jeseni, jer mi se ne daje preko 3k € za swap. evo ovaj je trenutno najpovoljniji prihvatljivi u EU.

preludu mogu nabaviti za te pare, i sa nje mogu i puno dijelova iskoristiti ako će mi trebati.. ako nabavim ATR-a, imam najbolji h22 motor, i uz to bi si skinuo super sexy volan, type-r sjedala i još kojekakvih detaljčića {#}

blabla.. sve u svemu, pomalo {#} nije fora ako sve zrokaš u godinu dana, pa ti auto brzo dosadi {#}

@thedream

ma accent je odličan super autek.. jako pouzdan, jako jeftin.

nađe se i sa ispod 100k km za male pare.

jedan jako bliski frend ima getza.. fakat mu vadi mast, ali auto se neda. svi se čudimo kako je zapravo izdržljiv i kvalitetan auto, jer taj frend je fakat stoka.. ja se mrzim voziti s njime.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 9:08 (nine).
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Nemoj samo da bude od 3 honde na kraju samo jedna Honda. :D 

Optimizam je nedostatak iskustva.
15 godina
lolipopmen kaže...
dv14 kaže...
1BIT kaže...

Taj golf je kao iphone, precjenjen i gdje god se okreneš ga vidiš...{#}

Prevladava i na meetinzima

Točno to.

...

Dosadan, po čemu, zbog izgleda? Ma hebeš izgled, važnije je kako je auto napravljen i kako se vozi

Jednostavno dosadan. Gdje god se okreneš, eto Golfa. A čisto sumnjam da je bilo tko oduševljen osjećajem u vožnji kod VW-a, odnosno Golfa. Ne znam još nikoga tko je rekao da je Golfa gušt za voziti, da ima dušu i sl. Osim ako im je to prvi auto, onda je sve dobro.

Meni je osobno izgled kod auta važan. Nije presudan, ali da je bitan faktor, je.

Za tih 10-11k kn, Accent, Punto, Bravo.
Accent je stvarno neuništiv vozilo. Punto se isto nameće kao izbor zbog jeftinog održavanje. Bravo je također dobar izbor. Pogotovo motor 1.6 16v koji je odličan, ali može popiti.. 1.9 JTD se ne može naći za te pare. 

Ništa ne ostavljam nezavrš
16 godina
neaktivan
dv14 kaže...
Jednostavno dosadan. Gdje god se okreneš, eto Golfa. A čisto sumnjam da je bilo tko oduševljen osjećajem u vožnji kod VW-a, odnosno Golfa. Ne znam još nikoga tko je rekao da je Golfa gušt za voziti, da ima dušu i sl. Osim ako im je to prvi auto, onda je sve dobro

Malo sad miješaš stvari, osjećaj u vožnji VAG-ova je vrlo dobar, redom su svi krućeg ovjesa i odlično drže zavoje, što ti može potvrditi bilo tko još od Golfa trojke valjda.

Da li ga je gušt voziti je drugi par cipela, trojku vjerojatno u znatno manjem opsegu nego šesticu ili sedmicu, ali 2.0TDi posljednje generacije sa 150ks u Golfu 7 je izvanredan motor, što god tko mislio. Izvanredno ćeš ga u skladu s tim i platiti. {#}

Priče što ima dušu - sa voznim osobinama, često nemaju nikakve veze. Mnogi su auti koji imaju dušu, pa su doslovce odvratni za voziti, da ne pričamo o držanju ceste vs. Golf. Ali su kultni bla bla..

In the name of tragedy..
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

..redom su svi krućeg ovjesa i odlično drže zavoje, što ti može potvrditi bilo tko još od Golfa trojke valjda.

ja bi rekao prosječno držanje ceste.. puno body rolla bez obzira što su tvrđi.

može to i bolje i udobnije {#} sramota da za tu cijenu ne možeš dobiti pošten ovjes {#} BTW honda na civicu hatchback od 2007. također fušari po tom pitanju da ne ispadne da basham samo VAG {#} jbg profit prije kvalitete.

pursuit of function jer prije bio moto.. danas je pursuit of fuel economy and profit {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
neaktivan
nine kaže...
thedream kaže...

..redom su svi krućeg ovjesa i odlično drže zavoje, što ti može potvrditi bilo tko još od Golfa trojke valjda.

ja bi rekao prosječno držanje ceste.. puno body rolla bez obzira što su tvrđi.

može to i bolje i udobnije {#} sramota da za tu cijenu ne možeš dobiti pošten ovjes {#} BTW honda na civicu hatchback od 2007. također fušari po tom pitanju da ne ispadne da basham samo VAG {#} jbg profit prije kvalitete.

pursuit of function jer prije bio moto.. danas je pursuit of fuel economy and profit {#}

Ma kakav problem, pa prije 20g je izasao B16A2 motor i eto, zadnja potrosnja sa par Vteca ovo ono po gradu, ispod 7L :D. Jos cu morat par puta da to bude koliko toliko tocno, ali opet, da se, samo je nacin voznje, nista vise.

Pa da EP3 je imao neovisan ovijes, a kasnije FN2 nadalje ili kaj vec, kita, torzijska osovina, mogli su drveni stap stavit, isti k.

Meni je u Golfu voznja bila super, dao se sic posteno namjestit, mozda ima malo body rolla ali nista katastrofalno, i drzi zavoje u PM dobro, a auto sigurno ni u jednom trenutku nije bio zamisljen za to, i opet dobro funkcionira. Super auto, ali nista opreme i ooooogromna cijena.

Ali opet, s druge strane, prilagodis se nasem mentalitetu i shvatis, pa da, ak kupim Golfa za puno, za 7g cu ga moc i prodat za puno, pa te bas zaboli.

18 godina
Vaš Auto Snova

vi i vasa rasprava o golfu. sad vam bi rekel koji auto je zakon ali nem. {#} neki vec znaju {#}{#}{#}{#}

inace danas je dokazano da muhe idu na govno {#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}

14 godina
neaktivan
thedream kaže...
4L4N kaže...

Napisati ću ti ozbiljni prijedlog ali ovo sam jednostavno morao staviti, da sebi kupujem..

MG ZR 160tka..

Ako je ispravan pješke bi po njega otišao za tu lovu..oduvijek mi se dopadao na cesti, 2 ili 3 sam vidio uživo..

http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20030715/automoto02.asp

EDIT: Za tu lovu bi se možda dala naći i kakva 206-tica 01 godišta, istina bog 1.1 motor, ali za tu cijenu..

Isto tako Hyundai Accent, iznenadilo me koliko su izdržljivi i kvalitetni, ima ih sa preko 400tkm na njuškalu, 1.3 motor ako se ne varam. Pogledati isto tako 01 godište ili novije..

Neizostavno u tom rangu je i Fiat, uz malo sreće se može čak već od 1500e i Stilo 1.6 16V naći, kad je ljudima hitno. Renault Thalia isto možda, ovaj primjerak ima ispod 100tkm.

Ima izbora, čak se nasmiješ, pozitivno, koliko.

EDIT: Baš gledam, za mrvicu više love možeš naći i vrlo ozbiljne aute već, tipa Hyundai Sonata,01 godište.

http://www.njuskalo.hr/auti/hyundai-sonata-2.0-gls-oglas-9087426

http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/owners-reviews/hyundai/sonata/saloon-2001/review/7635/

kupio sam civic 1,4 96" i nasao sam kupca za duplo vise nego sta sam ga ja platio.. ima 260tkm tako da ga se zelim rijesit. MG mi jeb*no izgledaa!!! al sam mlad vozac tako da tu nastaje problem! -.-  Mislio sam Peugeot neki 206 uzet jer ih se lako proda za vise (male curice koje tek polazu i tako to... :P)  

14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

4L4N

A ovakva regana Mazdica

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 14:31 (zober).
14 godina
neaktivan
zober kaže...

4L4N

A ovakva regana Mazdica

lijep mi je full i iima mi ga susjed, al ja sam ljubitelj 3 vrata na zalost.. 

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

@bmk

i tvoj EK ima neovisni ovjes, ali nisam zicer koju kombu imaš. mislim da je naprijed dual wishbone, za iza mislim da je neka izvedba mcphaersona ili čak isto dual wishbone. ti bi trebao bolje znati {#} znam da su neovisni ovjes, konkretno dual wishbone naprijed i nazad uveli od 4. gen., a ukinuli sa 8.. i znam da je bilo nekih promjena ovisno o izvedbi, ali uvijek je bio neovisni.

zapravo to je jedan od razloga zašto je civic oduvijek bio budget tuning car of choice.. uz vesele motorčiće naravno {#} b16a2 je bio jači od prvih 1.8t motora od VAG-a, a atmosferac {#}

zapravo uopće me ne čudi što su prestali stavljati neovisni ovjes. 1. profit, 2. većina ljudi niti ne zna razlike između raznih vrsta ovjesa.

a što se tiče cijene, rabljene honde ju isto dosta dobro drže.. a i nove su bome poprilično skupe, slična cijena kao švapska konkurencija {#}

@4LAN

heh da mazga ima 4 vrata, ali posebnost kod ove je što su svih 4 vrata "coupe vrata".. čitaj kad spustiš prozore i otvoriš vrata skužiš da nemaju okvir.. jako fora {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 14:49 (nine).
15 godina
Vaš Auto Snova

Meni je ta Mazda fora auto. Ta vrata bez okvira odlično izgledaju, ali može biti problema sa bukom pri većim brzinama ako nije dobro izolirano tj. ako nije dobra ona guma.

Ništa ne ostavljam nezavrš
16 godina
neaktivan
nine kaže...
.. uz vesele motorčiće naravno {#} b16a2 je bio jači od prvih 1.8t motora od VAG-a, a atmosferac {#}

Najbitniji dio posta..{#}{#}. Inače taj 1.8T je tunerski san valjda, znam da je ekipa preko 300ks znala na njemu izvlačiti, iz te perspektive jedan od najluđih motora koje su ikad izbacili.

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 15:03 (thedream).
15 godina
neaktivan
thedream kaže...
nine kaže...
.. uz vesele motorčiće naravno {#} b16a2 je bio jači od prvih 1.8t motora od VAG-a, a atmosferac {#}

Najbitniji dio posta..{#}{#}. Inače taj 1.8T je tunerski san valjda, znam da je ekipa preko 300ks znala na njemu izvlačiti, iz te perspektive jedan od najluđih motora koje su ikad izbacili.

Nakon sto ulozis ne znam koliko para, sve ide preko 300KS :D.

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

ne kužim kuda vodi ta izjava 300ks iz 1.8t? jeli sa stock dijelovima izvučeno 300ks?

imaš onog golfa 1.8 koji ima preko 1k ks-a. evo i link 

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 15:05 (nine).
16 godina
neaktivan
BMK kaže...

Stavio sam link na članak, i nije jedan od skupljih tuninga kad pogledaš, zato je i toliko popularan. A sam auto uzmeš za šaku kuna, praktički ispod 3k eura. I to quattro.

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 15:10 (thedream).
16 godina
neaktivan
nine kaže...

ne kužim kuda vodi ta izjava 300ks iz 1.8t? jeli sa stock dijelovima izvučeno 300ks?

imaš onog golfa 1.8 koji ima preko 1k ks-a. evo i link 

Samo velim da je motor odlična podloga za tuning. Ništa više ni manje, ne skači..{#}

In the name of tragedy..
15 godina
neaktivan
thedream kaže...
BMK kaže...

Stavio sam link na članak, i nije jedan od skupljih tuninga kad pogledaš, zato je i toliko popularan. A sam auto uzmeš za šaku kuna, praktički ispod 3k eura. I to quattro.

Za te pare izgleda sick auto, ali ili trosi enormno ili je neki problem.

12 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

:)

:) :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 15:21 (m.krapcic).
15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

ja sam isto čuo da se samo sa intercoolerom i remapom može dobiti dosta.. za 300ks moraš već malo veću svotu izdvojiti..

ako može držati 300ks za daily drive sa stock radilicom/klipovima/klipnjačama onda super.. {#}

moram baš pitati frenda... on je slagao jednog golfa 4 i jednu fabiu sa audijevim 1.8T.. mislim da je fabia imala drito 300ks, a ovaj hors sa golfom si je sam dizao još tlak pa mu se motor razletio.. iako ne sjećam se na koliko je ks bio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 15:21 (nine).
15 godina
neaktivan
nine kaže...

ja sam isto čuo da se samo sa intercoolerom i remapom može dobiti dosta.. za 300ks moraš već malo veću svotu izdvojiti..

ako može držati 300ks za daily drive sa stock radilicom/klipovima/klipnjačama onda super.. {#}

moram baš pitati frenda... on je slagao jednog golfa 4 i jednu fabiu sa audijevim 1.8T.. mislim da je fabia imala drito 300ks, a ovaj hors sa golfom si je sam dizao još tlak pa mu se motor razletio.. iako ne sjećam se na koliko je ks bio.

Nisam znao da je to motor sa 5 ventila po cilindru, veoma zanimljivo.

Ne znam taj motor je 10g noviji od evo u ovom slucaju hondine B serije, nista impresivno po meni, jedino sam iskreno vesel zbog novih Mazdinih atmosferaca u novim modelima, bas odlicno da su krenuli drugim putem od ostalih.

15 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

koliko sam čuo i toyota nešto počinje odhebavati downsizing {#} way to go japanezeri {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice