Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.878
|
čitano: 18.240.037
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Vaš Auto Snova

jos slikica

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 1:10 (RuskeGTT).
14 godina
Re: Vaš Auto Snova
RuskeGTT kaže...

jos slikica

Možda si negdje stavljao, al ajd čist ovak stavi slike onoga unutra(surround-a).. {#}

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

hooo hebemti zivot....
danas idem van iz garaze ocu oprati auto od gosti i krenem van iz garaze i bio sam nesto zamisljen opce nisam gledao rikverc, slusao sam qurceve senzore i nista ne pipka i najednom samo pi pi pi i bum....

a ova druga slika se dogodila kad sam bio u gostima u subotu, pretpostavljam na parkiralistu, 3-4 tockice lagano udubljene...

Sta predlazete tj. koliko ćuna za popravak otprilike?

EDIT. al to mi je najjace pazis na auto da ne bude ni ogrebotina i onda ti neki majmun na parkiralistu samo tako osteti auto i mos se jedino plakat.. 

EDIT. decki sto mislite da ispoliram ovaj dio iza jer ostecenje nije duboko, samo onak povrsinski ostecena plastika? 

Nije duboko oštećeno, samo plastika malo oguljena Nije duboko oštećeno, samo plastika malo oguljena
sa parkiralista sa parkiralista
Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 13:12 (luka_cro).
16 godina
Vaš Auto Snova

Kaj si lupil? Pa već bi napamet moral znati di je kaj na dvorištu. :P

Ak nema udubljenja iza, onda će to samo biti lakiranje. Ovisi kod koga. Imaš tam kod sebe dobrog autolimara, probaj vidjet kod njega i u ovlaštenom(tu onda očekuj veću cijenu).

Za ove udubine, ovisi kolike su, pitat kod ekipe koja popravlja oštećenja od tuče, možda mogu srediti to, ak ne onda isto gdje će sređivati i ovo prvo.

17 godina
neaktivan
mystik kaže...

Kaj si lupil? Pa već bi napamet moral znati di je kaj na dvorištu. :P

Ak nema udubljenja iza, onda će to samo biti lakiranje. Ovisi kod koga. Imaš tam kod sebe dobrog autolimara, probaj vidjet kod njega i u ovlaštenom(tu onda očekuj veću cijenu).

Za ove udubine, ovisi kolike su, pitat kod ekipe koja popravlja oštećenja od tuče, možda mogu srediti to, ak ne onda isto gdje će sređivati i ovo prvo.

zid {#} ma ni sam neznam kak sam to uspio...

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
18 godina

nikad ali nikad nemoj vjervati senzorima. ja sam se opeko jedanpt na parkingu i nikad vise. bubnul sam covjeka na parkingu. preca kaj je bil neki terenac s bull barom pa njemu nije bilo nista. ja imam samo malu ogrebotinu na plastici. vise se nikad po njima ne ravnam. rađe cu jedanput vise poravnati auto nek ici senzorima vjerovati. uglavnom steta na fordu je bila oko 200kn nis strasno ali covjeka zivcira. 

nego danas sam kobilu pocastil s sredstvom za ciscenje injektora i cađe. to sam mu sipal prije nek kaj sam natocil pun tank. nek se malo osvjezi {#}

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Što si točno uzeo, Liquid Moly? Imaš link kakav? Cijenu? I doziranje naravno, cijela bočica ide unutra prije točenja punog, zbog omjera sa dizlom pitam?

Faith divides us - Death unites us.
18 godina

LINK ja sam dao 50kn na benzinskoj. imali su bocice kaj ide tocno jedna bocica na 50l nafte. to sam stocil u rezervar i napunil naftu do vrha. malo zaljuljal auto da se to jos bolje promjesa {#} i to je to.

moram napomenuti da sam to samo kupil preventvno jer mi auto ne dimi . mislim dimi ali u granicama normale kad ga stisnem.

14 godina
protjeran
Vaš Auto Snova

S-coupe, nasljednik CL-a. Očekivano dobar, sa lošim interijerom.

16 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

LINK ja sam dao 50kn na benzinskoj. imali su bocice kaj ide tocno jedna bocica na 50l nafte. to sam stocil u rezervar i napunil naftu do vrha. malo zaljuljal auto da se to jos bolje promjesa {#} i to je to.

moram napomenuti da sam to samo kupil preventvno jer mi auto ne dimi . mislim dimi ali u granicama normale kad ga stisnem.

Uzeo sam i ja nešto slično, vidjeti ćemo ima li efekta na ovako starom motoru.

Nego, bojim se da je počelo. Pojavljuje mi se lupkanje u motoru, već par dana sam primjetio, sumnjam na hidropodizače ventila (ako se ne varam 200kn/kom. pa puta 8 valjda), bregasta, brtve, a ni uljna pumpa nije naodmet kao uzročnik problema navedenih dijelova. Naime ulje mijenjam i kontroliram redovito, 1x godišnje ili 10-15 000km, a i svakih dva do tri tjedna na štapu, bojim se da se negdje na vodovima ulja stvorio kakav ugrušak pa da slabije podmazuje vitalne dijelove motora, 5w40 sipam unutra ful sintetiku, 505.00 ili 505.01 kako ulovim.

Naručio sam se idući tjedan na servis, do tada samo 5-10km dnevno, do posla i natrag, nema više rokenrola 100km šalabajz dnevno, moram otkriti što je, skamenio sam se.

16 godina
Vaš Auto Snova

ebala ih unutrasnjost, ODVRATNO!

izvana je drkica

17 godina
Vaš Auto Snova
@thedream Jel se možda radi o 1.9 tdi PD motoru kod tebe ? Kod mene nedavno isti problemi(Passat 1.9TDI 74KW 2002. godina). Otišla bregasta osovina, svi hidropodizači. Majstor kaže da su se koljena bregaste skroz izlizala i da je dobro da se nisam više vozio jer bi došlo do katastrofe...Kako sam skužio da nešto ne valja ? Pa eto kao ti prvo se čulo nekakvo lupkanje(ali sam ja konj nastavio voziti normalno dalje) sve dok jedan klip nije nikako radio(gadne vibracije pri ubrzavanju i manjak snage se osjetio te naravno nemiran rad). Tako sam se vozio dosta vremena sve dok nisam otišao na popravak. Čitao sam na raznim forumima da se to često događa na tim motorima, očito je VW koristio previše mekan materijal za bregastu što su mi u Tokiću potvrdili jer sam tamo otišao vidjeti koliko bi me to okvirno koštalo i rekli mi da su prodali preko 400 setova(bregasta,hidropodizači,semering,dihtung) ! I to je bilo na cca 245000 km :)
16 godina
ramzocro-HCR kaže...
RuskeGTT kaže...

jos slikica

Možda si negdje stavljao, al ajd čist ovak stavi slike onoga unutra(surround-a)..  {#}

vjerovao ili ne, nemam nikakvu sliku...

ali nije nista extremno:

HU pioneer 2100UB

prednji 13cm neki fus (cekam da montiram nove panele vece sa 17cm pioneer) + tweeteri stock megane (zamjeniti cu sa novima jacim i preseliti ih na vrh A stupa)

iza 17cm pioneer na polici, ne sjecam se koji model, mislim 1749G, tako nesto

sub pioneer 306C

pojacalo sound magus x1502

(ubacili me u tu klasu samo jer im falilo ljudi da poberu pehare, a "natjecao" sam se protiv dvije pande slozene samo za SPL xD, pobjednik klase je imao 157+ db)

kutija mi nikakva, konfiguracija bunkera nikakva (polica fiksna limena), za nikakvo natjecanje je to...isao izmjeriti i bok, mozda kad uzmem malo jaci sub i napravim bolju proracunatu kutiju, bude bolje

nasao sam jednu slikicu po mraku:

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 21:11 (RuskeGTT).
14 godina
RuskeGTT kaže...

(ubacili me u tu klasu samo jer im falilo ljudi da poberu pehare, a "natjecao" sam se protiv dvije pande slozene samo za SPL xD, pobjednik klase je imao 157+ db)

Ja još čitam šta sve imaš unutra, i razmišljam, ček, kako je on uspio dobbit pehar? {#} 

Ovo mi je sve objasnilo, skromno si složio(zapravo to zavisi prije kolko si slagao, ovo je prije par god bila lijepa investicija)..

Sviđa mi se, ništa pretjerano, tak je najbolje, a ne ko ovaj jedan frajer iz Ri šta ga znam, složio (seat)Ibizu kuiš ono, natjecanje svaki put pobere 1. mjesto, 150+db napuhava, bacio love stari moj na to, što je meni čista glupost, previše je to, ja obožavam dobar surround, al što je previše je previše, sjedio sam frajeru u onom golfu dvojci(brijem da je iz Zg-a bio, na street race-u prošle god na grobniku) ima cijeli bunker zatvoren i 3 ili 4 sub-a(imam video negdje na kompu, snimao sa nokiom n97) i bolestan je zvuk, al to se može postić[mislim na bolestan zvuk, tj poprilično dobar zvuk/bass] i sa 800w rms-om[ne u potpunosti postić, jer se cijeli auto tresao/krov je vibrirao bolesno, doslovno!] ak se dobro složi kutija(i dobro pojačalo & kondenzt ofc, i na kraju bi bila manja investicija), tak da neke stvari ne shvaćam, ja sam frendovima nekim slagao s L7 kickerom kutije da su glave ih bolile kad bi pojačali, a meni taman {#}.

U svakom slučaju, lijepo si složio si muziku.. {#}

Nemoj se ljutit, al nisam ljubitelj francuskih auta - tko god je u mojoj obitelji(i par frendova) imao france auto je imao problema, od pamtivijeka, al ga neću pljuvati, ti sretan, ja još sretniji, nadam se da nemaš problema s njim i da si naletio na dobar primjerak.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 21:26 (ramzocro-HCR).
16 godina
neaktivan
Master Z kaže...
@thedream Jel se možda radi o 1.9 tdi PD motoru kod tebe ? Kod mene nedavno isti problemi(Passat 1.9TDI 74KW 2002. godina). Otišla bregasta osovina, svi hidropodizači. Majstor kaže da su se koljena bregaste skroz izlizala i da je dobro da se nisam više vozio jer bi došlo do katastrofe...Kako sam skužio da nešto ne valja ? Pa eto kao ti prvo se čulo nekakvo lupkanje(ali sam ja konj nastavio voziti normalno dalje) sve dok jedan klip nije nikako radio(gadne vibracije pri ubrzavanju i manjak snage se osjetio te naravno nemiran rad). Tako sam se vozio dosta vremena sve dok nisam otišao na popravak. Čitao sam na raznim forumima da se to često događa na tim motorima, očito je VW koristio previše mekan materijal za bregastu što su mi u Tokiću potvrdili jer sam tamo otišao vidjeti koliko bi me to okvirno koštalo i rekli mi da su prodali preko 400 setova(bregasta,hidropodizači,semering,dihtung) ! I to je bilo na cca 245000 km :)

Nije PD, 2000g. je auto, 66kW. 201 000 na satu, ne znam koliko je skinuto. Promijeniti će se sve što bude potrebno, šta sad, drugi tjedan idem vidjeti što je pa ću skupiti, do tad samo minimalna vožnja. Neću se za*ebavati a ni napamet pretpostavljati, čitao sam i ja svašta o tim kvarovima na dosta različitih auta, od toga da to nije ništa osim uljne pumpe od 500kn do toga da su pola motora prekopali, čitaj servis od 1 000 eura.

Meni je to možda 2-3 dana stara situacija, izdržati će još neko vrijeme ali nije neriješivo, samo se nadam da neće biti takav jedan set cijeli potreban kao kod tebe. To je već lova, pa samo hidropodizači su 1600kn (8kom.), di je sve ostalo + rad, bregasta je valjda 300 eura.

16 godina
moderator
ramzocro-HCR kaže...
sjedio sam frajeru u onom golfu dvojci(brijem da je iz Zg-a bio, na street race-u prošle god na grobniku) ima cijeli bunker zatvoren i 3 ili 4 sub-a(imam video negdje na kompu, snimao sa nokiom n97) i bolestan je zvuk, al to se može postić[mislim na bolestan zvuk, tj poprilično dobar zvuk/bass] i sa 800w rms-om[ne u potpunosti postić, jer se cijeli auto tresao/krov je vibrirao bolesno, doslovno!] ak se dobro složi kutija(i dobro pojačalo & kondenzt ofc, i na kraju bi bila manja investicija), tak da neke stvari ne shvaćam, ja sam frendovima nekim slagao s L7 kickerom kutije da su glave ih bolile kad bi pojačali, a meni taman {#}.

Moj rođak :)

3x Digital Designs 9515 d1.5 kevlar

Mislim da su bili pogonjeni sa Digital Designs Z1 pojačalima

A ostalo neću komentirat {#}

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 21:51 (XXX-Man).
18 godina
XXX-Man kaže...
ramzocro-HCR kaže...
sjedio sam frajeru u onom golfu dvojci(brijem da je iz Zg-a bio, na street race-u prošle god na grobniku) ima cijeli bunker zatvoren i 3 ili 4 sub-a(imam video negdje na kompu, snimao sa nokiom n97) i bolestan je zvuk, al to se može postić[mislim na bolestan zvuk, tj poprilično dobar zvuk/bass] i sa 800w rms-om[ne u potpunosti postić, jer se cijeli auto tresao/krov je vibrirao bolesno, doslovno!] ak se dobro složi kutija(i dobro pojačalo & kondenzt ofc, i na kraju bi bila manja investicija), tak da neke stvari ne shvaćam, ja sam frendovima nekim slagao s L7 kickerom kutije da su glave ih bolile kad bi pojačali, a meni taman {#}.

Moj rođak :)

3x Digital Designs 9515 d1.5 kevlar

Mislim da su bili pogonjeni sa Digital Designs Z1 pojačalima

A ostalo neću komentirat {#}

Ispricavam se kaj uletavam u temu...

Taj golf...

Jel ima pojacala ugradjena u plafon ?

Motor od S3 ?

Truth in engineering.
14 godina
Batista kaže...

Taj golf...

Motor od S3 ?

(ovo nije bahati odgovor, a ovo što ću napisat me nemoj držat za riječ jer se ne sjećam)

Ne i ne, za pojačalo sam siguran da su bila dva normalno jedan vodoravno jedan okomito u bunkeru, a motor je dizel bio neki(to nisam siguran), znam da nije motor bio niš posebno, auto je izgledao ko svaki normalni golf, samo eto taj zadnji dio što je pretvoren u kutiju {#} 

16 godina
moderator
Batista kaže...

Taj golf...

Motor od S3 ?

Noup, u gepeku...a motor mislim da je original.

Jedino ako ramzocro mislim na neki drugi golf...

btw. krivo se sjećam...bila su RF i AQ pojačala

16 godina
moderator
ramzocro-HCR kaže...

Ne i ne, za pojačalo sam siguran da su bila dva normalno jedan vodoravno jedan okomito u bunkeru, a motor je dizel bio neki(to nisam siguran), znam da nije motor bio niš posebno, auto je izgledao ko svaki normalni golf, samo eto taj zadnji dio što je pretvoren u kutiju {#} 

Da, tako je našao sam slike sad na mobu...

Uglavnom, moj rođak Franjo :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 22:02 (XXX-Man).
18 godina
Vaš Auto Snova

Aha, okey, pomislio sam da govorimo mozda o istom autu. 

Truth in engineering.
16 godina
ramzocro-HCR kaže...
RuskeGTT kaže...

Ja još čitam šta sve imaš unutra, i razmišljam, ček, kako je on uspio dobbit pehar?  {#} 

Ovo mi je sve objasnilo, skromno si složio(zapravo to zavisi prije kolko si slagao, ovo je prije par god bila lijepa investicija)..

Sviđa mi se, ništa pretjerano, tak je najbolje, a ne ko ovaj jedan frajer iz Ri šta ga znam, složio (seat)Ibizu kuiš ono, natjecanje svaki put pobere 1. mjesto, 150+db napuhava, bacio love stari moj na to, što je meni čista glupost, previše je to, ja obožavam dobar surround, al što je previše je previše, sjedio sam frajeru u onom golfu dvojci(brijem da je iz Zg-a bio, na street race-u prošle god na grobniku) ima cijeli bunker zatvoren i 3 ili 4 sub-a(imam video negdje na kompu, snimao sa nokiom n97) i bolestan je zvuk, al to se može postić[mislim na bolestan zvuk, tj poprilično dobar zvuk/bass] i sa 800w rms-om[ne u potpunosti postić, jer se cijeli auto tresao/krov je vibrirao bolesno, doslovno!] ak se dobro složi kutija(i dobro pojačalo & kondenzt ofc, i na kraju bi bila manja investicija), tak da neke stvari ne shvaćam, ja sam frendovima nekim slagao s L7 kickerom kutije da su glave ih bolile kad bi pojačali, a meni taman  {#}.

U svakom slučaju, lijepo si složio si muziku.. {#}

Nemoj se ljutit, al nisam ljubitelj francuskih auta - tko god je u mojoj obitelji(i par frendova) imao france auto je imao problema, od pamtivijeka, al ga neću pljuvati, ti sretan, ja još sretniji, nadam se da nemaš problema s njim i da si naletio na dobar primjerak.{#}

ja sam slozio za slusanje, pomislio idem izmjeriti...ispalo 136db...iskreno mislio sam MALO vise...

ali oblik bunkera i kutija kakva je su doprinijeli takvom rezultatu...

da ciljam na zesca natjecanja bi kupio i ja pandu xD

ako mi se bude dalo cu uzeti drugi jaci sub i proracunati kako spada kutiju za njega, pa cemo vidjeti...

ic cu na vanjsko uredenje i race (2.0 16v masina unutra ce lec uskoro)

hvala na lijepim rijecima :)

14 godina
RuskeGTT kaže...

ja sam slozio za slusanje, pomislio idem izmjeriti...ispalo 136db...iskreno mislio sam MALO vise...

ali oblik bunkera i kutija kakva je su doprinijeli takvom rezultatu..

da ciljam na zesca natjecanja bi kupio i ja pandu

To sam i predpostavljao.. {#}

Iskreno, neznam kakva je panda, al znam da kad je frend stavio u seinchenta(kojeg je nažalost prodao prije neg sam ja mogo skupit cash) neki magnat šugavi nema ni 200 rms-a pa se bolesno čulo.. {#}

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Bijela Testarossa..{#} Miami Vice..Don Johnson..

16 godina
ramzocro-HCR kaže...
RuskeGTT kaže...

ali oblik bunkera i kutija kakva je su doprinijeli takvom rezultatu..

da ciljam na zesca natjecanja bi kupio i ja pandu

To sam i predpostavljao..  {#}

Iskreno, neznam kakva je panda, al znam da kad je frend stavio u seinchenta(kojeg je nažalost prodao prije neg sam ja mogo skupit cash) neki magnat šugavi nema ni 200 rms-a pa se bolesno čulo..  {#}

panda je kutija...u tome se zvuk najbolje prenosi...

evo ti primjera iz subote:

frend sa mazdom2 (kutija isto) isao samnom dolje natjecati se...

od opreme ima tubu (koje su inace slabije od prosjecnih subova) i neko osrednje pojacalo (400 i nesto rms, moj ima 600 na 4 ohma, 1,5kw na 1 ohm) i napravio je 0,2db bolje od mene, sve radi toga jer ima original kutiju od suba (tubu) koja je kvalitetnije napravljena od moje DIY i kutijasti oblik karoserije...dok meni na meganu sa definitivno jacim setupom, karoserija (2 i pol volumena sa fiksnom limenom policom i malim otvorom prema putnickom prostoru) plus ta kutija koja je slampava za natjecanje, sve skupa je rezultiralo time da sam slabije napumpao od njega...

to su sve igre i trikovi :)

evo link na frendovu galeriju sa eventa: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.438297209618682.1073741846.395627257219011&type=3

i na kraju mazdica i megane :)

16 godina
Vaš Auto Snova

evo jedna od nekog dana ispred kuce :)

15 godina
neaktivan
thedream kaže...
... 201 000 na satu, ne znam koliko je skinuto...

kaj ti nije bik uspio provjeriti? možda nije ništa ni skinuto s obzirom da si pričao da ste ga kupili od nekog dede (poznanika?) sa 100k ako se dobro sjećam?

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
Master Z kaže...

Hmmm... plašiš me sad s ovime. Superbica nam ima 260ak tisuća, isti motor... za sada (kuca u drvo, glavu, bere djetelinu s 4 lista) nema nikakvih problema, samo su krepali senzori protoka zraka na filteru i kod turba. 

16 godina
neaktivan
nine kaže...
thedream kaže...
... 201 000 na satu, ne znam koliko je skinuto...

kaj ti nije bik uspio provjeriti? možda nije ništa ni skinuto s obzirom da si pričao da ste ga kupili od nekog dede (poznanika?) sa 100k ako se dobro sjećam?

Ma tako nešto je bilo da, samo šta se ispostavilo da je on drugi vlasnik, a prvi da je bio u Austriji. Deda ga nije ni vozio zato ga je odmah prodao, mislio ga je vozati. Pitanje šta je ovaj u Austriji njegov radio, ujedno i 1 vlasnik.

Nisam bika gnjavio, nije mi se dalo čovjeka za to opterećivati, nakon što vidim drugi tjedan točno šta mu je i koliko će me to doći, mogu ga pitati čisto informativno.

16 godina
neaktivan
WackyZG kaže...
Master Z kaže...

Hmmm... plašiš me sad s ovime. Superbica nam ima 260ak tisuća, isti motor... za sada (kuca u drvo, glavu, bere djetelinu s 4 lista) nema nikakvih problema, samo su krepali senzori protoka zraka na filteru i kod turba. 

Više je faktora tu u igri, ali trebao bi malo pogledati u kakvom stanju su hidropodizači, bregasta osovina itd. Na tu kilometražu svakako.

@Master Z - koliko te došao taj set iz Tokića?

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2013 9:18 (thedream).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice